никове

Все същите
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

никове

Мнение от Fairy of the Flowers »

Вчера един приятел каза, че минавайки край вкъщи се спрял да ми разглежда цветята (ама те направо са пощурели тази година) и каза очаровано : ихаа, ама ти си същинска фея на цветята:cool:, без да ме познава тука, хехех. Все се каня от години да постна некоя снимчица тука...:shy:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ами пусни де :-) Хем да ме засрамиш, защото моите цветя са най-неоправданите на този свят. Уж обичам природата, но гледането на цветя у дома не ми се получава. Редовно ги забравям горкичките :crying:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз пък отдавна не се чувствам зелен светофар.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Green Light написа:Аз пък отдавна не се чувствам зелен светофар.
:rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Fairy of the Flowers написа:
Изобщо не го казах като майтап.
Кръстих се на това че всеки през дмен е свободен да смята каквото си ще, да изказва всякакво мнение и да има абсолютно всякаква позиция за етноси, политика, секс, музика, семейство, всичко. Зелено казвам, аз, съгласен съм да си какъвто си искаш.
Е вече май не съм така. Съжалявам, но се оказах неспособен да съм такъв. Може би съм бил, но най- вероятно са били преструвки
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Green Light написа:
Кръстих се на това че всеки през дмен е свободен да смята каквото си ще, да изказва всякакво мнение и да има абсолютно всякаква позиция за етноси, политика, секс, музика, семейство, всичко. Зелено казвам, аз, съгласен съм да си какъвто си искаш.
Е вече май не съм така. Съжалявам, но се оказах неспособен да съм такъв. Може би съм бил, но най- вероятно са били преструвки
Знам, усетих те, но просто ми стана смешно за другия смисъл, като се сетих, че си разказвал как си се кръсти тъй. Иначе - просто не знам какво да кажа.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Знам, усетих те, но просто ми стана смешно за другия смисъл, като се сетих, че си разказвал как си се кръсти тъй. Иначе - просто не знам какво да кажа.
Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади(тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толератни като млади. Млади толератнни?! Дървено желязо и суха вода.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толератността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръка като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслиужава разстрел.
Неф

Мнение от Неф »

Green Light написа:
Грийн,
:sunny:

днес си мислех, че аз съм най-кофти, ама цък.

Зелен си,
за мен си!
Казах! :bigsmile:
"Спаси си деня!" - Green Light
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади (тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толерантни като млади. Млади толерантни?! Дървено желязо и суха вода.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толерантността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръга като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслужава разстрел.
Не се тревожи, това е естественият път на нещата. Като млади сме леви и революционери, като остареем, ставаме десни и консервативни.

Да те развеселя малко:
"агрофак" не означава селяндурски секс, а агрономически факултет. Но на английски не възникват такива сумления, де - "agrofuck" или 'agrofac" :cool:
Последно промяна от АВе на 23.06.10, 10:44, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Green Light написа:
Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади(тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толератни като млади. Млади толератнни?! Дървено желязо и суха вода.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толератността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръка като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслиужава разстрел.
Като млади не сме толерантни, просто се мислиш за най-важен и нищо друго не те трогва твърде. По-скоро това е качество, което в един момент сме сметнали, че си струва да възпитаваме у себе си. Аз също наскоро се разочаровах дълбоко (верно), разбирайки, че нито съм толерантна, нито толкова свободна, колкото си се представях. И също тъй ми се струва, че всеки мислещ човек, преминава през подобни цикли и кръговрати. И никой нокого не може да научи, за съжаление трябва сам да си се спънеш, и приоритетите се пренареждат...Странно е, кое от всичко е ядката на нас самите? Можеш ли да кажеш аз съм това и това, аз съм такъв и такъв?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Като млади не сме толерантни, просто се мислиш за най-важен и нищо друго не те трогва твърде. По-скоро това е качество, което в един момент сме сметнали, че си струва да възпитаваме у себе си. Аз също наскоро се разочаровах дълбоко (верно), разбирайки, че нито съм толерантна, нито толкова свободна, колкото си се представях. И също тъй ми се струва, че всеки мислещ човек, преминава през подобни цикли и кръговрати. И никой нокого не може да научи, за съжаление трябва сам да си се спънеш, и приоритетите се пренареждат...Странно е, кое от всичко е ядката на нас самите? Можеш ли да кажеш аз съм това и това, аз съм такъв и такъв?
И можеш, и не можеш.
Всичко, което мислим, правим и ни се случва, си е част от нас самите, това и аз го знам... на теория.

На практика обаче ядката е някъде в зоната на това доколко и в какво си способен да се променяш поради различните ситуации, в които попадаш.
И все пак си мисля, че има неща, които въпреки всичко не могат да се променят, че има някаква константна наша същност.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:...

И можеш, и не можеш.
Всичко, което мислим, правим и ни се случва, си е част от нас самите, това и аз го знам... на теория.

На практика обаче ядката е някъде в зоната на това доколко и в какво си способен да се променяш поради различните ситуации, в които попадаш.
И все пак си мисля, че има неща, които въпреки всичко не могат да се променят, че има някаква константна наша същност.
Има ли? Останало ли е нещо от 25 годишната Мнемозина? От 20 годишната? От 18 годишната? От 14 годишната?
От вчерашната?

Не знам дали навлизам в мистиката но какво променят в нас часовете и минутите? Какво променя една нощ? Ако кажем нищо, ще сме толкова прави, колкото ако кажем всичко.
Миналата година бил ли съм различен човек? Сега на същите "дразнители" действам различно и различно мисля. Какво общо имам с миналогодишния Гринлайт?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

парадоксът на арго
:cool:

ps
не мога да намеря темата, в която питах колко можем да отнемаме от себе си и все пак да останем нас си
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Remmivs написа: в която питах колко можем да отнемаме от себе си и все пак да останем нас си
особено ако другите ни помагат в отнемането :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

мхм не

никой, освен нас, не може да отнеме от нас
въпросната тема и мое питане беше свързано наистина с това
кое е обвивката на аза ни
и кое истинската същност
това, без което не можем
или поне не сме ние, не сме себе си
но малко ми е трудно търсенето днес

наздраве
:wine:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

"Господ не ни дава хората, които искаме..
Той ни дава хората, от които се НУЖДАЕМ...
да ни помогнат, да ни наранят, да ни напуснат, да ни обичат
и да ни направят човека, който искаме да бъдем. "
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ходите по лед
внимателно, но все пак по лед

2

Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

windcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
Това всеки го споделя сигурно- като фрази, обаче май от едни години нататък много започва да ни омръзва господ да ни дялка с длетото. И живеейки със стени, маски и роли започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме. И като свалим бронята сме много по-чувствителни и раними, все по-силно преживяваме и все по-бавно ни минава.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:ходите по лед
внимателно, но все пак по лед

2

:lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Това всеки го споделя сигурно- като фрази, обаче май от едни години нататък много започва да ни омръзва господ да ни дялка с длетото. И живеейки със стени, маски и роли започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме. И като свалим бронята сме много по-чувствителни и раними, все по-силно преживяваме и все по-бавно ни минава.
Сваляйки броните, маските и стените, ставаме себе си. Ако приемем себе си такива каквито сме, това ни дава много сила. Именно броните и маските са тези, които ни правят уязвими, защото се опитваме да угодим на друг, а не на себе си. И съответно пилеем вътрешната си енергия.
Личен опит :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Не знам от кого е цитата, ама не съм съгласен. Господ не ни дава хората, от които се нуждаем, ние сами си ги намираме. Пък и аз по принцип не съм съгласен с Господ :lol:
Това е по първата част от цитата...
По втората.
Има пропуски. Аз казвам, че намираме хората, от които се нуждаем, за да има на кого да дадем приятелството си, защото имаме нужда на някого да го дадем. Също имаме нужда и да дадем любов, а не само да получим.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а ходейки без гащи по плажа
ставаме безсмъртни:cool:
Именно броните и маските са тези, които ни правят уязвими,
и гащите и сютюените:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Fairy of the Flowers написа:.. започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме.
това е по-скоро към другата ти тема
а не...да се "нуждаеш от драстична промяна" и...тропкането с крачето :lol:
и вземи пусни някоя снимка най-накрая на тия пусти флауърси
мое ън да нарисува някое, което му лепне на четката
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:
Не знам от кого е цитата, ама не съм съгласен. Господ не ни дава хората, от които се нуждаем, ние сами си ги намираме. Пък и аз по принцип не съм съгласен с Господ :lol:
По втората.
Има пропуски. Аз казвам, че намираме хората, от които се нуждаем, за да има на кого да дадем приятелството си, защото имаме нужда на някого да го дадем. Също имаме нужда и да дадем любов, а не само да получим.
По първата част- много от хората, които са изиграли роля в живота ми са се появявали ненадейно и неочаквано от посока, от която никога не бих помислила,че ще се появят. В повечето случай ние решаваме кого да допуснем близко до себе си и кого не. Но тези хора се появяват в живота ни не по наше желание.

Колкото до другото- наскоро ми казаха: "Загубите ни учат на повече. Когато се научим да губим"
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Има ли? Останало ли е нещо от 25 годишната Мнемозина? От 20 годишната? От 18 годишната? От 14 годишната?
От вчерашната?

Не знам дали навлизам в мистиката но какво променят в нас часовете и минутите? Какво променя една нощ? Ако кажем нищо, ще сме толкова прави, колкото ако кажем всичко.
Миналата година бил ли съм различен човек? Сега на същите "дразнители" действам различно и различно мисля. Какво общо имам с миналогодишния Гринлайт?
Много съм се променила, но и доста много е останало.
Дотолкова, че да знам кое е същността ми и кое не бих успяла да променя.
Не че е нещо кой знае колко прекрасно, де, но знам, че си е мое.

А часовете, минутите и нощите не знам дали ни променят или просто ни карат да се преосмисляме.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Kent написа:а ходейки без гащи по плажа
е затуй с теб- на море-ТЦ! Само по пещери- отгоре до доле в кален пещеризон:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

windcolours написа:
Kent написа:а ходейки без гащи по плажа
е затуй с теб- на море-ТЦ! Само по пещери- отгоре до доле в кален пещеризон:lol:
и под калта тупка едно голямо сърце:rotfl24:
по скоро пулсира:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:парадоксът на арго

ps
не мога да намеря темата, в която питах колко можем да отнемаме от себе си и все пак да останем нас си
Тази ли?

http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=5355&start=0

Сега ще е голям майтап, ако съм писала там някакви обратни на сегашните неща.
Довечера ще чета, като събера кураж. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

sandmaN написа:
Fairy of the Flowers написа:.. започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме.
това е по-скоро към другата ти тема
а не...да се "нуждаеш от драстична промяна" и...тропкането с крачето :lol:
и вземи пусни някоя снимка най-накрая на тия пусти флауърси
мое ън да нарисува някое, което му лепне на четката
Като му дойде времето, ще пусна. :-)
Иначе секи гледа от собствената си камбанария. Самотници сме в този свят, затова така ценни са миговете, когато се докоснем истински до друго човешко същество. Редки и кратки.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Ън написа:
По втората.
Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Fairy of the Flowers написа:Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?
А кой е казал, че Маслоу е бил изчерпателен? :2tooth:

Изображение
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Ън написа:
Fairy of the Flowers написа:Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?
А кой е казал, че Маслоу е бил изчерпателен? :2tooth:
Е, никой, ама ние тука само си дрънкаме. Освен това до един момент приемаш наученото за даденост, а чак после почваш да мислиш.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Ън написа:
А, да не забравя за цветята за цветята да те поздравя, направо се очаровах един ден, отваряйки форума.:-) :flowers: :flowers: :flowers:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

и моя ник ми приляга супер - искам да съм скрита,тиха,кротка и незабележима
и живота ми тук да е тайна:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: никове

Мнение от frisky lioness »

Аз не съм това,

което бях....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

frisky lioness написа:Аз не съм това,

което бях....

Да не ти пука. И аз не съм. Кой ли па е.
Минавай оттука бе, момиче! Зачезваш и кофти такова. Тва зочо ли е или не е зочо
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

здрасти

ние сме тези, които сме

няма начин да сме други

защото тогава други щяхме да бъдем

:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
frisky lioness написа:Аз не съм това,

което бях....

Да не ти пука. И аз не съм. Кой ли па е.
Минавай оттука бе, момиче! Зачезваш и кофти такова. Тва зочо ли е или не е зочо
3о4о Е:-)

и страшно ми липсва:crying:

Ще минавам
когато.... мога

Което е....
много трудно:crying:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:здрасти

ние сме тези, които сме

няма начин да сме други

защото тогава други щяхме да бъдем

:grin:
Така е
Ние сме ТОВА, което СМЕ

но то не е това, което сме БИЛИ

и още по-малко Е това, което ЩЕ

бъдем:winkw:

Всичко тече...:-)

Някои течем надолу,
други течем
нагоре:lol::lol:
Последно промяна от frisky lioness на 24.06.10, 14:12, променено общо 2 пъти.
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Май никой не е това, което е :bigsmile:
Мен явно постоянно ме набеждават в божественост. А моят ник е тооооооолкова далеч от това...

Радвам се да те видя тук... макари рядко...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Публикувай отговор