Не мога да те обвиня, че не разбираш.pocti_bezobidna написа:Аха. И ти като Гаспода нещо се обиди и ти се привидя, че някого (по конкретно теб вероятно) обвинявам.ПЪТник написа: Всичко е у теб и извън теб няма нищо...както и това:
Намерила си най-лесното решение на "проблема" с простичкото заключение че :ако другите бяха разумни като мен и мислеха като мен и гласуваха като мен, сега щеше да е много по- добре и нямаше да има проблеми. Едновремонно и се се самооправдаваш за сегашния "проблем", като отправяш вината към онези които не са гласували като теб или въобще не са гласували!
Заловила си се за тази формула защото е най- простото за теб обяснение и те оправдава като те поставя на една по- висша позиция от другите.
Добре, щом ти е нужно, ти си по- от нас.
Ами наистина ли не може да е друга истината, съвсем друга?
Каква?
И че се изкарвам "по-" от вас.
Спорът тръгна от това има ли Гаспода право на избор при сегашната форма на парламентарно управление или не. Той твърди, че няма, защото възможните алтернативи не го кефят.
Аз твърдя че има, а това дали го кефят или не кандидатите е отделен въпрос.
Колкото до есгашното управление - продължавам да твърдя, че да - повечето хора гласуваха неразумно и емоционално. За да накажат предишните. И резултата е видим.
Трябва да си мълча, да не казвам какво мисля, или пък да куртоазнича, за да не иб някой някъде да се обиди? Обяснението ми, казваш, ме опрадвада? Оправдава от какво? Ти в какво ме обвиняваш?
Че си позволявам да мисля, че моята позиция е разумна? Че си придавам важност?
Честна дума, не разбирам...
Не те виня за нищо.
Казвам собственото си мнение, което съвпада с това на Гаспода.
Свободният избор сам по себе нищо не означава, а ти го залагащ в основите на демокрацията.
Все едно да ми предложат да избирам жълто или бяло въже с което да ме обесят и ти да твърдиш, че съм длъжен да избирам, защото отказа ми да бъда обесен щял да ми навреди. И Гаспода и аз твърдим, че съм лишен от избора си да бъда ли обесен или да не бъда и щом нямам този избор то не съм длъжен, ГЛУПАВО е да избирам цвета на въжето.
Но, ти и този пример няма да разбереш.
И в случая отказа ми да избирам въжето е избор