Послушай

Все същите
Аватар
Мнемозина

Послушай

Мнение от Мнемозина »

Послушай тая тишина
на в миг затихналата буря,
преди последната вълна
да се разпръсне о гранита
на вълноломната стена!

Замлъква врявата сърдита.
Крайбрежието вече спят
и към небето се въззема
като мечта по своя път
една несвършена поема.

Светло утро, ти прокуди
всяка пара и мъгла —
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.

Ти безбрежна шир събуди,
звънна в моите стъкла —
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.

Затрептяха изумруди,
цяла мрежа светила —
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.

Вървя смирен, вървя самин,
в душата лъха утрин свежа,
и там просторът странносин
разстила свойта светла мрежа.

Избиват огнени следи
в страна мечтана, непозната,
и хороводи от звезди
бележат път в далечината.

Вървя, а таен глас трепти:
- Какви цветя, какви съзвучия,
какви несбъднати мечти
в незнайна песен ще заключиш?

Николай Лилиев...
Последно промяна от Мнемозина на 16.07.10, 07:41, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Благодаря! :-)

Обожавам го този поет! :kiss:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ТИХИЯТ пролетен дъжд
звънна над моята стряха,
с тихия пролетен дъжд
колко надежди изгряха!

Тихият пролетен дъжд
слуша земята и тръпне,
тихият пролетен дъжд
пролетни приказки шъпне.

В тихия пролетен дъжд
сълзи, възторг и уплаха,
с тихия пролетен дъжд
колко искрици изтляха!
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Послушай

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
Николай Лилиев...
ангелски глас
just perfect
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

"Обичам жените, обичам ги лудо!Жените приличат на някакво чудо!Жените ме карат да пиша поема,Жените ме карат на път да поема,Жените поемат ме - без да ги карам,С жените е лесно шест малки да вкарам,Жените са моя любим шоколад -Две следи отпред, две следи отзад…Д2 и Део, и ето че пея -Що пея, бе? Просто си нямам идея!Тез ноти отвътре ми идват изглежда -Обичам жените - от тяхната вежда,До тяхното пръстче със нокът изгризан!Обичам във тях като вкъщи да влизам,Обичам да лягам на тяхната цица,Обичам и боб да ми сипват в паница,Обичам лъжите им - толкова сладки,Обичам и техните тайни тетрадки,В които разказват за мен и за него,Историйки сглабят - подобно на “Лего”!Обичам жените, когато са руси,Устата обичам, която се муси,А после шепти и целува вълшебно -Целува на едро, целува на дребно,И аз се превръщам в оргазмени крясъци,Превръщам се в стон от побъркващи тласъци,И става ми толкова кама и сутрешно,Обичам жените - и външно и вътрешно!Обичам жените и техните фокуси -Грима да оправят, червилото, кока си,Изкуствени мигли, гърди силиконови -Стотици дьо тени и хиляди фонове…Толкова средства във секс инвестирани -Обаче, признавам, го правят с разбиране!Обичам жените със поглед премрежен,Обичам играта на силен, но нежен,Обичам жените със ген флиртаджийски,Приятелки първи с езичета змийски…Обичам жените да черпя със уиски -Обичам ги крейзи, и секси, и риски!Звездите с онуй романтично мъждуканеОт първото здрасти до второто чукане!Обичам страстта да е още зелена,Обичам с любов да говорят за членаС онези редовни лъжи в дължините…Дори и да пукна - обичам жените!Обичам ги мокри, обичам ги голи,Обичам жената за още да моли,И с вик любовта да превръща във течност!Обичам ги днес.И утре.И вечно."

от фейса
линка е на "Яко ме пере Тока....!!!"
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

sandmaN написа:"Обичам жените, обичам ги лудо!Жените приличат на някакво чудо!Жените ме карат да пиша поема,Жените ме карат на път да поема,Жените поемат ме - без да ги карам,С жените е лесно шест малки да вкарам,Жените са моя любим шоколад -Две следи отпред, две следи отзад…Д2 и Део, и ето че пея -Що пея, бе? Просто си нямам идея!Тез ноти отвътре ми идват изглежда -Обичам жените - от тяхната вежда,До тяхното пръстче със нокът изгризан!Обичам във тях като вкъщи да влизам,Обичам да лягам на тяхната цица,Обичам и боб да ми сипват в паница,Обичам лъжите им - толкова сладки,Обичам и техните тайни тетрадки,В които разказват за мен и за него,Историйки сглабят - подобно на “Лего”!Обичам жените, когато са руси,Устата обичам, която се муси,А после шепти и целува вълшебно -Целува на едро, целува на дребно,И аз се превръщам в оргазмени крясъци,Превръщам се в стон от побъркващи тласъци,И става ми толкова кама и сутрешно,Обичам жените - и външно и вътрешно!Обичам жените и техните фокуси -Грима да оправят, червилото, кока си,Изкуствени мигли, гърди силиконови -Стотици дьо тени и хиляди фонове…Толкова средства във секс инвестирани -Обаче, признавам, го правят с разбиране!Обичам жените със поглед премрежен,Обичам играта на силен, но нежен,Обичам жените със ген флиртаджийски,Приятелки първи с езичета змийски…Обичам жените да черпя със уиски -Обичам ги крейзи, и секси, и риски!Звездите с онуй романтично мъждуканеОт първото здрасти до второто чукане!Обичам страстта да е още зелена,Обичам с любов да говорят за членаС онези редовни лъжи в дължините…Дори и да пукна - обичам жените!Обичам ги мокри, обичам ги голи,Обичам жената за още да моли,И с вик любовта да превръща във течност!Обичам ги днес.И утре.И вечно."

от фейса
линка е на "Яко ме пере Тока....!!!"
:grin:
Яко го пере тока. И малко боцка и насам, от магнитната индукция, сигур.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа: :grin:
Яко го пере тока.
тя!
:cool:
Публикувай отговор