Че то и в реала е така. Никой не е сам за себе си или пък едновременно с всички.Ън написа: Това че има групички по интереси е вярно, то винаги си и било така. Също и ласкаенето и защитата на собствената групичка... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята...
Искам да си поговорим за
- Глас в пустиня
това, аз, не мога и ни бих си позволил да го кажа, защото съм като в сентенцията която разказваше АВе : мамата си трака когато обущарят вземе да разбира от картини/изкуство. Или нещо от тоя род беше. ПроЗ човечец съм си по принцип и съм клъвнАл оттук-оттам по нещо си, та да изпъквам със знания и ерудиция когато съм в компания.Ън написа: Така е, за съжаление абсента го е съсипал. И за цветовете е вярно. Но си остава гениален художник.
...
- Green Light
Най- дълговечната и най- неизменната групичка по интереси е групичката която определя групичкаите по интереси.Ън написа:Това че има групички по интереси е вярно, то винаги си и било така. Също и ласкаенето и защитата на собствената групичка... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята...БоЕВ написа:Блажени са верующите - пишело в някаква книга!:lol:Ън написа: Нали тука все си говорим за щастие и приятелство?
Ако не сме приятели, що да си говорим? И ако това не ни прави поне малко по- щастливи...
3о4о много отдавна се разпадна на групички по интереси, бизнеси, приятелства, любови...и всеки ласкае и защитава неговата си групичка, а останалите...останалите са лузъри - пълнеж пред/върху който да се демонстрира остроумие и красноречие.
Ако не ти се вярва направи обзор по темите от последните 48 часа.
Идентифицира ги, та да е ясно
Последно промяна от Green Light на 27.07.10, 09:32, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Това е защото израстна и стана великан! Разтвори душата и сърцето си и даряваш околните със светлина и любов.Ън написа:... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята...
А, аз съм дребна душица саможива и по някога, но само понякога ме дразни лицемерието, притворството и сплетните.
Не ми трябват "групички"(хората) и сам съм си достатъчен - моят дом е моята крепост и в нея сам съм си цар!
- windcolours
тук не мога да не се съглася дори аз, дет съм такъв почитател на Ван Гог.pocti_bezobidna написа:Ами и ирисите ми изглеждат унили и смачкани...Ън написа:
Открийте разликите!
Даже, ако трябва да използвам описателния си похват от вчера - от картината лъха на нафта и мухъл...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Начи, не че не ми харесва, ама ме подтиска малко...windcolours написа:тук не мога да не се съглася дори аз, дет съм такъв почитател на Ван Гог.pocti_bezobidna написа:Ами и ирисите ми изглеждат унили и смачкани...Ън написа:
Открийте разликите!![]()
Даже, ако трябва да използвам описателния си похват от вчера - от картината лъха на нафта и мухъл...
Мухъл - не знам...
Хич не му е бил лесен живота на пича (доколкото прочетох в Укипедията вчера) и си личи в картините му...
Добре, че е бил Тео.
Имам една биографична книга негова дома, ще трябва да я попрефхвърля...
- windcolours
доста ще е тъжна сигур...pocti_bezobidna написа:
Начи, не че не ми харесва, ама ме подтиска малко...
Мухъл - не знам...
Хич не му е бил лесен живота на пича (доколкото прочетох в Укипедията вчера) и си личи в картините му...
Добре, че е бил Тео.
като спомена книга за художник се присетих за един шедьовър в това отношение -"Спомени на един търговец на картини" на Амброаз Волар. В нея той разказва подробно за близките си контакти с големите художници на онова време- края на 19ти- началото на 20ти век, разни интересни случки, свързани с кариерата им, с картините им, с начина, по който ги е приемала тогава публиката... Наистина си заслужава книжлето!
БоЕВ написа:това, аз, не мога и ни бих си позволил да го кажа, защото съм като в сентенцията която разказваше АВе : мамата си трака когато обущарят вземе да разбира от картини/изкуство. Или нещо от тоя род беше. ПроЗ човечец съм си по принцип и съм клъвнАл оттук-оттам по нещо си, та да изпъквам със знания и ерудиция когато съм в компания.Ън написа: Така е, за съжаление абсента го е съсипал. И за цветовете е вярно. Но си остава гениален художник.
...
Някога в древна Атина имало обичай художниците да излагат новите си произведения на централния площад. Така великият Апелес веднъж показал последната си картина. После се скрил отзад, за да чуе какво си говорят хората. Минал и градският обущар, който открил грешка в сандалите и коментирал с останалите. През нощта Апелес поправил това и отново застанал зад картината. Обущарят дошъл отново и, възгордян, обсъдил цялата фигура. Тогава Апелес излязъл наяве и произнесъл: "Обущарю, не гледай по-високо от обувките!"
А ние просто си говорим. И аз съм прост относно изкуството- нито съм уечил, нито нищо. Даже и един курс не см изкарал. Но що да не давам мнение, естествено неангажиращо мнение на лаик, но все пак моето си мнение. Аз го приемам за гениален художник, защото картините му ме вълнуват.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Стига, ся...БоЕВ написа:Това е защото израстна и стана великан! Разтвори душата и сърцето си и даряваш околните със светлина и любов.Ън написа:... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята...
А, аз съм дребна душица саможива и по някога, но само понякога ме дразни лицемерието, притворството и сплетните.
Не ми трябват "групички"(хората) и сам съм си достатъчен - моят дом е моята крепост и в нея сам съм си цар!
А ти не си дребна душица, никога не съм те приемал така, самокритиката ти неоснователна, демек

Не ви разбирам- толкова е жива и слънчева тази картина....ама всеки си има вкус, де...windcolours написа:тук не мога да не се съглася дори аз, дет съм такъв почитател на Ван Гог.pocti_bezobidna написа:Ами и ирисите ми изглеждат унили и смачкани...Ън написа:
Открийте разликите!![]()
Аз по- красиви ириси не съм виждал нарисувани...

- Глас в пустиня
- Green Light
Май е време да ви покажа и други снимки...
Ей така започнах-

после-

и т.н. до края, да не показвам всички етапи....

Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо
Ей така започнах-

после-

и т.н. до края, да не показвам всички етапи....

Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо
Последно промяна от Ън на 27.07.10, 10:20, променено общо 1 път.

не става!Green Light написа:Не може ли само сам да си спука тъпанчето?Quid написа:ще започна да вярвам че ви харесва адски картината когато някой си отреже сам ухото.
Тва брои ли се?
трябва да е по ван гог. иначе не. млатенето не се брои за нищо.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- windcolours
добре де...ама мирише ли на мед все пак??Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо
windcolours написа:добре де...ама мирише ли на мед все пак??Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо

- windcolours
лъжеш! чак оттук я надушвам!:lol:Ън написа:windcolours написа:добре де...ама мирише ли на мед все пак??Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общоМирише на ленено масло и терпентин, както всяка картина рисувана с масло
Честито за новите слънца, изгряли край теб
ПП Жена ти не щъ да я мисля как те пере с толкова боя в ежедневието ти....
- Глас в пустиня
Страхотно!Ън написа:windcolours написа:добре де...ама мирише ли на мед все пак??Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общоМирише на ленено масло и терпентин, както всяка картина рисувана с масло
Си се справил де!
Миризмата на бои и терпентин я обичам, нищо че не разбирам от живопис.
Скочиха ти, щото изгрубя, БоЕВ, и то доста.БоЕВ написа:Самокритиката е необходима, за да се радва партийният елит!:rotfl24:Ън написа:..., самокритиката ти...
Имаше една приказка за това да не питаш за_не_знам_кво_си, то само щяло да се обади - та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.
А и защо само скачането виждаш?
Нормално е да има групички по интереси. Ако не сме различни, ще е адска скука (и няма да има срещу какво да се скача
Въпросът е да пазим толерантността си към това и да се чуваме един друг.
Чу ли ме?
Panta rhei...
направо ме убивате - унили, смачкани - ако отида в гората, на полето и си набера букет диви цветя и ги сложа във ваза, ще изглеждат точно така.pocti_bezobidna написа:Начи, не че не ми харесва, ама ме подтиска малко...windcolours написа:тук не мога да не се съглася дори аз, дет съм такъв почитател на Ван Гог.pocti_bezobidna написа:Ами и ирисите ми изглеждат унили и смачкани...Ън написа:
Открийте разликите!![]()
Мухъл - не знам...
Добре, че е бил Тео.
нафта и мухъл?????? абе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата
толкова го харесвам, толкова е слънчев и истински
Ън, поздравления! Страхотно си я направил! Само според мен трябваше да я гледаш от другаде. Аз я гледам и един албум с негови творби, печатно издание, има някои детайли...
п.п. аз съм от твоята групичка, затова те хваля
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
ти изпитваш удоволствие от това да се държиш грубиянски, в определени моменти, после тръгваш да се извинявашБоЕВ написа: та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Не знамlatrevw написа: бе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата
Факт е, че ми изглежда подтискащ...
Начи, Пикасо например, с тия изкривени форми и лица, би трябвало да си е класически луд. Ама не е.
Или Дали.
но там са много премислени нещата, при Ван Гог са истински - това, което чуства се излива на платанто.
Честно, ако не знаех, че е имал тежък живот, може б нямаше да ми изглеждат така, но като не мога да ги погле9дна без това, което знам за него (не чее много)...
Начи, тва не е критика към Ън. Такавае еемоцията, която картината му (на Ван Гог) излъчва...
- Green Light
Точно!latrevw написа:
направо ме убивате - унили, смачкани - ако отида в гората, на полето и си набера букет диви цветя и ги сложа във ваза, ще изглеждат точно така.
нафта и мухъл?????? абе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата
Аз също съм я гледал доста в нета, но друг постер нямах. Какво точно не ти харесва на този?
Ън, поздравления! Страхотно си я направил! Само според мен трябваше да я гледаш от другаде. Аз я гледам и един албум с негови творби, печатно издание, има някои детайли...
И да си призная сега- харесва ми да се занимавам точно с това- да копирам картини и по- точно картини на Ван Гог.
Първоначалната ми идея беше да я нарисувам и да я пусна в аукцион. бг или в аукро за продан. Но толкова време, труд и разходи ми отне, че сега се замислям....

- windcolours
Обонянието ми е изключително изострено тези дни...така че дори образите приемам в миризми и вкусове...Даже нарисуваните от Ван Гог...таковата де..Ън!:lol:latrevw написа:
направо ме убивате - унили, смачкани - ако отида в гората, на полето и си набера букет диви цветя и ги сложа във ваза, ще изглеждат точно така.
ПП Абе какво сте се вторачили в това за групичките. Поне кажете аз към коя съм /ако изобщо съм класифицирана някъде/. Поне да си знам мястото и да не се бутам другаде:lol::winkw:
- Green Light
Искам да ти дам един съвет. Философски, не е за картини. Изобщо не е професионален. Много е субективен. Малко непочтен.Демоде е, еле па във века на правата на човека и века на защитата на социалните ни права. Да не забравяме че съм от страната на работодателите. И изобщо не го слушай.Ън написа:Но толкова време, труд и разходи ми отне, че сега се замислям....
Но съм си го измислил самичък, и за мен лично важи страшно силно.
Не си оценявай труда. Що се отнася до теб, твоя труд не струва нищо.
Тва е.
не бих го нарекла дори "извинение", а по-скоро замазване в стил - "не съм аз виновен, другите са срещу мен, те се мислят за нещо много, щото еди кво си, и се само се изкарват по-добри от мен, ама тях съдбата ги е галила с пелце, пък на мен ми е било адски трудно и т.н. и т.н."latrevw написа:ти изпитваш удоволствие от това да се държиш грубиянски, в определени моменти, после тръгваш да се извинявашБоЕВ написа: та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.
И след седмица отново грубото поведение и преднамерените цинични обиди...
Амиии, Боев - ако се освободиш от омразата и озлоблението, ти по-добре ще се чустваш.
Ама това си е твой проблем, в крайна сметка - ако искаш.
Бях много толерантна към поведението ти, опитвах се да те разбера, затворих си очите не веднъж за груби обиди, които си отправял лично към мен.
Не виждам защо трябав да продължа да толерирам подобно поведение.