Искам да си поговорим за

Все същите
Публикувай отговор
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа: Това че има групички по интереси е вярно, то винаги си и било така. Също и ласкаенето и защитата на собствената групичка... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята... :grin:
Че то и в реала е така. Никой не е сам за себе си или пък едновременно с всички.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа: Така е, за съжаление абсента го е съсипал. И за цветовете е вярно. Но си остава гениален художник.
...
това, аз, не мога и ни бих си позволил да го кажа, защото съм като в сентенцията която разказваше АВе : мамата си трака когато обущарят вземе да разбира от картини/изкуство. Или нещо от тоя род беше. ПроЗ човечец съм си по принцип и съм клъвнАл оттук-оттам по нещо си, та да изпъквам със знания и ерудиция когато съм в компания.:rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ън написа:
БоЕВ написа:
Ън написа: Нали тука все си говорим за щастие и приятелство? :-)
Ако не сме приятели, що да си говорим? И ако това не ни прави поне малко по- щастливи...
Блажени са верующите - пишело в някаква книга!:lol:
3о4о много отдавна се разпадна на групички по интереси, бизнеси, приятелства, любови...и всеки ласкае и защитава неговата си групичка, а останалите...останалите са лузъри - пълнеж пред/върху който да се демонстрира остроумие и красноречие.
Ако не ти се вярва направи обзор по темите от последните 48 часа.:bigsmile:
Това че има групички по интереси е вярно, то винаги си и било така. Също и ласкаенето и защитата на собствената групичка... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята... :grin:
Най- дълговечната и най- неизменната групичка по интереси е групичката която определя групичкаите по интереси.

Идентифицира ги, та да е ясно
Последно промяна от Green Light на 27.07.10, 09:32, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята... :grin:
Това е защото израстна и стана великан! Разтвори душата и сърцето си и даряваш околните със светлина и любов.
А, аз съм дребна душица саможива и по някога, но само понякога ме дразни лицемерието, притворството и сплетните.
Не ми трябват "групички"(хората) и сам съм си достатъчен - моят дом е моята крепост и в нея сам съм си цар! :aking:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
Ън написа:
Открийте разликите! :lol:
Ами и ирисите ми изглеждат унили и смачкани... :shy:
тук не мога да не се съглася дори аз, дет съм такъв почитател на Ван Гог.:roll:
Даже, ако трябва да използвам описателния си похват от вчера - от картината лъха на нафта и мухъл... :(
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Ън написа:
Даже, ако трябва да използвам описателния си похват от вчера - от картината лъха на нафта и мухъл... :(
Начи, не че не ми харесва, ама ме подтиска малко...
Мухъл - не знам...
Хич не му е бил лесен живота на пича (доколкото прочетох в Укипедията вчера) и си личи в картините му...
Добре, че е бил Тео.
Имам една биографична книга негова дома, ще трябва да я попрефхвърля...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
Ън написа:
:blink:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
Мухъл - не знам...
Хич не му е бил лесен живота на пича (доколкото прочетох в Укипедията вчера) и си личи в картините му...
Добре, че е бил Тео.
доста ще е тъжна сигур...:(
като спомена книга за художник се присетих за един шедьовър в това отношение -"Спомени на един търговец на картини" на Амброаз Волар. В нея той разказва подробно за близките си контакти с големите художници на онова време- края на 19ти- началото на 20ти век, разни интересни случки, свързани с кариерата им, с картините им, с начина, по който ги е приемала тогава публиката... Наистина си заслужава книжлето!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Ън написа: Така е, за съжаление абсента го е съсипал. И за цветовете е вярно. Но си остава гениален художник.
...
това, аз, не мога и ни бих си позволил да го кажа, защото съм като в сентенцията която разказваше АВе : мамата си трака когато обущарят вземе да разбира от картини/изкуство. Или нещо от тоя род беше. ПроЗ човечец съм си по принцип и съм клъвнАл оттук-оттам по нещо си, та да изпъквам със знания и ерудиция когато съм в компания.:rotfl24:

Някога в древна Атина имало обичай художниците да излагат новите си произведения на централния площад. Така великият Апелес веднъж показал последната си картина. После се скрил отзад, за да чуе какво си говорят хората. Минал и градският обущар, който открил грешка в сандалите и коментирал с останалите. През нощта Апелес поправил това и отново застанал зад картината. Обущарят дошъл отново и, възгордян, обсъдил цялата фигура. Тогава Апелес излязъл наяве и произнесъл: "Обущарю, не гледай по-високо от обувките!"

А ние просто си говорим. И аз съм прост относно изкуството- нито съм уечил, нито нищо. Даже и един курс не см изкарал. Но що да не давам мнение, естествено неангажиращо мнение на лаик, но все пак моето си мнение. Аз го приемам за гениален художник, защото картините му ме вълнуват. :-)

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Ън написа:... Но къде тогава е моята групичка? Аз мисля, че тя е най- голямата, защото всички от малките групички си ги събирам в моята... :grin:
Това е защото израстна и стана великан! Разтвори душата и сърцето си и даряваш околните със светлина и любов.
А, аз съм дребна душица саможива и по някога, но само понякога ме дразни лицемерието, притворството и сплетните.
Не ми трябват "групички"(хората) и сам съм си достатъчен - моят дом е моята крепост и в нея сам съм си цар! :aking:
Стига, ся...:shy: Великан, не бе- предпочитам- човек :lol:
А ти не си дребна душица, никога не съм те приемал така, самокритиката ти неоснователна, демек :lol:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Ън написа:
Не ви разбирам- толкова е жива и слънчева тази картина....ама всеки си има вкус, де...
Аз по- красиви ириси не съм виждал нарисувани... :lol:

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ще започна да вярвам че ви харесва адски картината когато някой си отреже сам ухото.:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:..., самокритиката ти...
Самокритиката е необходима, за да се радва партийният елит!:rotfl24:
Имаше една приказка за това да не питаш за_не_знам_кво_си, то само щяло да се обади - та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.:lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Quid написа:ще започна да вярвам че ви харесва адски картината когато някой си отреже сам ухото.:cool:
Не може ли само сам да си спука тъпанчето?
Тва брои ли се?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Май е време да ви покажа и други снимки...

Ей така започнах-
Изображение

после-

Изображение

и т.н. до края, да не показвам всички етапи....

Изображение

Изображение

Изображение

Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо :blink:
Последно промяна от Ън на 27.07.10, 10:20, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
Quid написа:ще започна да вярвам че ви харесва адски картината когато някой си отреже сам ухото.:cool:
Не може ли само сам да си спука тъпанчето?
Тва брои ли се?
не става!
трябва да е по ван гог. иначе не. млатенето не се брои за нищо.:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо :blink:
добре де...ама мирише ли на мед все пак??:grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Ън написа: Отне ми около двайсетина дни- общо около 60 часа работа по нея, метър платно, рамка за него, три туби бяла боя, три индийска жълта, дви хромова жълта, една небесно синя и още две туби от останалите цветове...към един килограм боя общо :blink:
:lol: Мирише на ленено масло и терпентин, както всяка картина рисувана с масло :winkw:

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:
windcolours написа:
:lol: Мирише на ленено масло и терпентин, както всяка картина рисувана с масло :winkw:
лъжеш! чак оттук я надушвам!:lol:

Честито за новите слънца, изгряли край теб :bigsmile:

ПП Жена ти не щъ да я мисля как те пере с толкова боя в ежедневието ти....:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:Май е време да ви покажа и други снимки...

...
И са, аз не разбрах - познах ли че картината е твоя или не познах?!:roll:
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:
windcolours написа:
Страхотно!
Си се справил де!
Миризмата на бои и терпентин я обичам, нищо че не разбирам от живопис.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Ън написа:..., самокритиката ти...
Самокритиката е необходима, за да се радва партийният елит!:rotfl24:
Имаше една приказка за това да не питаш за_не_знам_кво_си, то само щяло да се обади - та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.:lol:
Скочиха ти, щото изгрубя, БоЕВ, и то доста.
А и защо само скачането виждаш?

Нормално е да има групички по интереси. Ако не сме различни, ще е адска скука (и няма да има срещу какво да се скача :blum:, ама това е друга тема).
Въпросът е да пазим толерантността си към това и да се чуваме един друг.

Чу ли ме? :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
Ън написа:
Мухъл - не знам...
Добре, че е бил Тео.
направо ме убивате - унили, смачкани - ако отида в гората, на полето и си набера букет диви цветя и ги сложа във ваза, ще изглеждат точно така.
нафта и мухъл?????? абе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата

толкова го харесвам, толкова е слънчев и истински

Ън, поздравления! Страхотно си я направил! Само според мен трябваше да я гледаш от другаде. Аз я гледам и един албум с негови творби, печатно издание, има някои детайли...

п.п. аз съм от твоята групичка, затова те хваля :bigsmile:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

:cool:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:

...
И са, аз не разбрах - познах ли че картината е твоя или не познах?!:roll:
Позна :bigsmile:

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.:lol:
ти изпитваш удоволствие от това да се държиш грубиянски, в определени моменти, после тръгваш да се извиняваш
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:

Ми мене?
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ако няма някой да си реже ухото ми кажете да спра да я следя тази тема:-)

annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа: бе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата
Не знам :shy:
Факт е, че ми изглежда подтискащ...

Начи, Пикасо например, с тия изкривени форми и лица, би трябвало да си е класически луд. Ама не е.
Или Дали.
но там са много премислени нещата, при Ван Гог са истински - това, което чуства се излива на платанто.
Честно, ако не знаех, че е имал тежък живот, може б нямаше да ми изглеждат така, но като не мога да ги погле9дна без това, което знам за него (не чее много)...

Начи, тва не е критика към Ън. Такавае еемоцията, която картината му (на Ван Гог) излъчва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Quid написа:ако няма някой да си реже ухото ми кажете да спра да я следя тази тема:-)

Бе я си я следи
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
направо ме убивате - унили, смачкани - ако отида в гората, на полето и си набера букет диви цветя и ги сложа във ваза, ще изглеждат точно така.
нафта и мухъл?????? абе, интересно ми е, ако не му знаехте историята дали щяхте така да навържете нещата

Точно! :-)

Ън, поздравления! Страхотно си я направил! Само според мен трябваше да я гледаш от другаде. Аз я гледам и един албум с негови творби, печатно издание, има някои детайли...

Аз също съм я гледал доста в нета, но друг постер нямах. Какво точно не ти харесва на този?

И да си призная сега- харесва ми да се занимавам точно с това- да копирам картини и по- точно картини на Ван Гог.
Първоначалната ми идея беше да я нарисувам и да я пусна в аукцион. бг или в аукро за продан. Но толкова време, труд и разходи ми отне, че сега се замислям....

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

стихнахме до интересното.
цените започват от 1200 евро!
ахтунг!
първи път 1200!:cool:

Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа:

Обонянието ми е изключително изострено тези дни...така че дори образите приемам в миризми и вкусове...Даже нарисуваните от Ван Гог...таковата де..Ън!:lol:

ПП Абе какво сте се вторачили в това за групичките. Поне кажете аз към коя съм /ако изобщо съм класифицирана някъде/. Поне да си знам мястото и да не се бутам другаде:lol::winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
ПП Абе какво сте се вторачили в това за групичките. Поне кажете аз към коя съм /ако изобщо съм класифицирана някъде/. Поне да си знам мястото и да не се бутам другаде:lol::winkw:
Всички сте в моята група, не разбра ли?! :lol:

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:И са, аз не разбрах - познах ли че картината е твоя или не познах?!:roll:
чудех се от кой съм преписала аз :lol:
мараба, наща група :rotfl24:
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ън написа:Но толкова време, труд и разходи ми отне, че сега се замислям....
Искам да ти дам един съвет. Философски, не е за картини. Изобщо не е професионален. Много е субективен. Малко непочтен.Демоде е, еле па във века на правата на човека и века на защитата на социалните ни права. Да не забравяме че съм от страната на работодателите. И изобщо не го слушай.
Но съм си го измислил самичък, и за мен лично важи страшно силно.

Не си оценявай труда. Що се отнася до теб, твоя труд не струва нищо.
Тва е.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа: Само според мен трябваше да я гледаш от другаде.
откъм хола например
мъ не можа да обере музея той :lol:
затова ей му календар, пъ и гланциран, та светлината нещо :twisted::lol:
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ън, не можа ли напрао календара да сканнеш...
Пак ме подсети за Мистър Бийн и "Майката на Уислър" :lol:
Ф.Песоа

annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
БоЕВ написа: та чети внимателно мненията и ще видиш, кой, срещу какво, и срещу кого скача.:lol:
ти изпитваш удоволствие от това да се държиш грубиянски, в определени моменти, после тръгваш да се извиняваш
не бих го нарекла дори "извинение", а по-скоро замазване в стил - "не съм аз виновен, другите са срещу мен, те се мислят за нещо много, щото еди кво си, и се само се изкарват по-добри от мен, ама тях съдбата ги е галила с пелце, пък на мен ми е било адски трудно и т.н. и т.н." :winkw:

И след седмица отново грубото поведение и преднамерените цинични обиди...

Амиии, Боев - ако се освободиш от омразата и озлоблението, ти по-добре ще се чустваш.
Ама това си е твой проблем, в крайна сметка - ако искаш.

Бях много толерантна към поведението ти, опитвах се да те разбера, затворих си очите не веднъж за груби обиди, които си отправял лично към мен.

Не виждам защо трябав да продължа да толерирам подобно поведение. :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Не си оценявай труда. Що се отнася до теб, твоя труд не струва нищо.
Тва е.
Тва не го разбрах.
може ли тълкувание?
Аз съм от страната на наемниците - тоест, оценяването на собстнвения труд е важно, нЕкак си...
Публикувай отговор