За кръгчетата

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

За кръгчетата

Мнение от Gaspode »

В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
:bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
vyara

Re: За кръгчетата

Мнение от vyara »

Gaspode написа:Вие как ГО правите?
Аз не си споделям кръговете, квадратите и каретата и не ги омешвам. То па едни кръгове! Кръжоци! :lol:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
и ние се мешаме, споко, у ред си :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Gaspode написа: А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки.
като повечето хора съм според тази формулировка
секи е като някого
верижно подобие
Последно промяна от holi_day на 30.07.10, 11:13, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Ми аз си казах още тогава.

Обаче това зависи и от кръгчетата. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Няма начин!
Не моа а събера адвокати, прокурори, лекари и доцент_доктори_на_икономическите нАуки с ората от текезето(дето с вилите фъргат кравешки акита да ранат калифорнийските червей) на една маса - лафа не им върви.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Няма начин!
Не моа а събера адвокати, прокурори, лекари и доцент_доктори_на_икономическите нАуки с ората от текезето(дето с вилите фъргат кравешки акита да ранат калифорнийските червей) на една маса - лафа не им върви.
може
и се случва
и е интересно

П.П. ааааа ти БоЕВ ли си?! Аз пъ рекох, че е някой не от нашата група и за малко да се впусна в спор и групата ни да се разпадне. :rotfl24::twisted:
Ф.Песоа

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мда. Отивам да се лекувам
:crying:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

И кой с кого не иска да говори? :lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

С годините вече стана така, че мога да събера вкъщи, в кръчма и т.н. всеки с всеки от моите добри познати, приятели от различните кръгчета, компании, линии на дейност - унифицирали са се. Имат някакъв най-малък общ знаменател като възпитание и образование (например)

В см. нямам проблемите на Боев - да събера доцента със селянина. Но то и неговото не е проблем. Ей го, преди 2-3 години се събрахме да леем плоча на един приятел на вилата - имаше всякакви. От доценти в университети, нАучни работници и пр. до полубезграмотни горили от селото, до което беше вилата. Стана си работата, стана си и купона. Як майтап през цялото време, яка работа, после хубаво хапване и яко пиене.

Ако учЕните мъже са свестни, за тях не е проблем да си общуват със по-простичките хора. Ако са нэкви надувковци - това вече е проблем.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба :crazy: :2tooth: Кой ще вардим, кво ще правим- незнам, незнам...:lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ън написа:Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба :crazy: :2tooth: Кой ще вардим, кво ще правим- незнам, незнам...:lol:
трябва да има сериозно медицинско присъствие :lol:
Ф.Песоа

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

holi_day написа:
Ън написа:Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба :crazy: :2tooth: Кой ще вардим, кво ще правим- незнам, незнам...:lol:
трябва да има сериозно медицинско присъствие :lol:
Добре, ще си взема клещите... :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Слънчогледите ще са свидетели ли
Ф.Песоа

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ън написа: Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба :crazy: :2tooth: Кой ще вардим, кво ще правим- незнам, незнам...:lol:
Сашо и с три зъба и без три все не може да хапе :rotfl24:
Па тя и Мира май повече лае отколкото апе...
Та споко, викам :bigsmile:

:beer:

Аватар
Глас в пустиня

АВе написа:... се събрахме да леем плоча на един приятел на вилата - имаше всякакви.
Това е извънредна ситуация.:lol:
Опитай се да ги събираш поне веднъж седмично на заведение, на по чаша бира и неангажиращ разговор.:grin:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Gaspode написа:Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
с теб требе да помислим да посещаваме един и същ психотерапевт заедно, за да ползваме групово намаление :lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

:lol:
тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, особено ако града започва на С и завършва на 'офия'
Но има вариант вкойто можеш да предложиш малко селски или по-скоро селско стопански туризъм на доцент докторите срещу много кинти, а тия с вилите дето фъргат, да ги представиш за аниматори и ще стане работата...
Аз като едно селянче по душа месторождение как ги знам тия работи, а?:winkw:
...хахахаха...чакай, чакай...сега се сетих преди две години, като доведох холандеца за малко на село и като се поразходи из двора и се уплаши от прасето като го видял, завалийката...ма сериозно се уплаши защото изобщо не очаквал да види такова нещо в къщата на родителите ми:lol:
П.С. Ей, какви ги написах, тая сръ'п'ска музика ме подведе, сега ще ме намразят софиянци
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, ...
Така разбрах "условието" така и написах!:bigsmile:
Често коментирахме тук с Чавето за "гетоизацията" на българското общество - всеки търси себеподобни: професия; образование; материално положение; та, ако щеш и семейно положение.:lol: Всичко това се дължи, поне според мен, на не изживени междукласови отношения - България "скача" от турския феодализъм направо в индустриалната ера, където дори и ролята на буржоазията е вече размита, та затова сега, мнозинството от тези дето са се сдобили със заветната диплома за виШе се смятат и за едва_ли_не аристократи.:lol:
Същото е с "кръговете"(в реала), весели купони стават със смесени компании по сборове, празници, сватби или пък други поводи, но това са изключения. Бягството от реалността(селският туризъм за който говориш) е по-скоро необходимост в динамичното днешно време. И, ако се оформят някакви по-тесни взаимоотношения между твърде различните, то е на база взаймоизгода заложена ни от соца, отколкото от осъзната необходимост.
Лекаря, адвоката, прокурора имат нужда от дърводелец, плочкаджия, автомонтьор, та дори и от земеделски производител за да сигурни в услугата която получават, обратното е също валидно, но тия отношения са на база взаимоизгода и, ако понякога сядат на една маса е по скоро изключение отколкото правило.

Аферим ще кажа на всеки който успее да събира поне веднъж седмично на маса в заведение адвокати, счетоводители, преводачи, автомонтьори, строителни работници, леари от кремиковци, работници от чистотата и трактористи от близката ферма.:bigsmile:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:
Gaspode написа:
и ние се мешаме, споко, у ред си :lol:
:shocked::blink: той? уред?! :shocked::blink:

тва, че едно нещо му е нормално, не значи, че е уред! :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Била съм в доста кръгчета и съм ги смесвала, от това са се раждали добри приятелства, които и сега продължават да съществуват, дори мен да ме няма. :-)
Гаспод, наред си, така светът е шарен и интересен, има свобода. Така хората имат повече шансове да срещнат сродни души /сходството по професия и образование не винаги значи сродност по душа/, да усетят палитрата на живота и, може би, да се научат да приемат и разбират "другите".
Разделянето на кръговете и алармените инсталации по оградите не мога да ги разбера.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Едно време гледах да не ги смесвам с идеята да си стои по-шарен светът. Да, ама те почнаха сами да се смесват - краставите магарета през девет кръга се подушват :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Piqndurnik написа:Да, ама те почнаха сами да се смесват - краставите магарета през девет кръга се подушват :grin:
:beer:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Ми то зависи. Примерно, имам приятели, които мрат да ходях по баирите,и други, дето ги мързи. Ясно с кои ще споделя такива преживявания.

Само ядене и пиене става с всички. Ама то безинтересно. Така че - разделям си ги аз.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Абе в тая тема почти всяка гледна точка е крайна и звучи обидено или нещо в смисъл "вие що биете/изолирате негрите".

И защо тръгнаха нещата във вертикал, така и не разбрах. Мога например да имам равностойни/равнопоставени, т.е. хоризонтални различни кръгчета, в които просто предпочитаните теми за разговор да са различни, и като ги събереш, става манджа с грозде.

Всичко може.

Мога да съм част от два или няколко взаимно невиждащи се (поради нежелание) свята - и защо трябва да опитвам да ги свързвам? Ако това трябва да стане, то ще се случи самО.
От такива опити много съм се парила.
Нека нещата се случват сами.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:Нека нещата се случват сами.
ъхъ. аз например категорично разделям съпруга си от определени мои кръгчета... да не стане триъгълник и така.
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
ъхъ. аз например категорично разделям съпруга си от определени мои кръгчета... да не стане триъгълник и така.

Аз пък снощи си мислех - абе хора, вие, дето се възмущавате от нас, разделящите кръгчетата.
Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
Дето вика Сноу, внимавай какво си пожелаваш. :grin:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
:
1. втора като тебе няма
2. няма. тва е.
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:
bead_ написа:

Аз пък снощи си мислех - абе хора, вие, дето се възмущавате от нас, разделящите кръгчетата.
Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
Дето вика Сноу, внимавай какво си пожелаваш. :grin:
домъкни и 100!
само да си платят обаче!!!:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа: домъкни и 100!
Вождът на червенокожите чел ли си? :grin:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:
Quid написа: домъкни и 100!
Вождът на червенокожите чел ли си? :grin:
чел съм всичко де що е излязло и не е излязло.:cool::blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

мини на разделно хранене - ти в хола, жената - в кухнята. Рецепти - йок. :) Приятели - бол :) Това е важно - да си заобиколен от кръгове/обръчи ... :))))
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

bead_ написа:
защо?!
аз си мислех, че тройките са на мода...поне от единствения възможна според Рем конфигурация:lol:
и ако съдя от беглите си контакти с трима маниаци...сещай се какви маниаци:winkw:
П.С. ...И не обръщай внимание, на море съм, правя тен и стягам бедара:lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа: тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, ...
...Често коментирахме тук с Чавето за "гетоизацията" на българското общество - всеки търси себеподобни: професия; образование; материално положение; та, ако щеш и семейно положение.:lol: Всичко това се дължи, поне според мен, на не изживени междукласови отношения - България "скача" от турския феодализъм направо в индустриалната ера, където дори и ролята на буржоазията е вече размита, та затова сега, мнозинството от тези дето са се сдобили със заветната диплома за виШе се смятат и за едва_ли_не аристократи.:lol:
...
Аферим ще кажа на всеки който успее да събира поне веднъж седмично на маса в заведение адвокати, счетоводители, преводачи, автомонтьори, строителни работници, леари от кремиковци, работници от чистотата и трактористи от близката ферма.:bigsmile:
...с две думи да ти кажа само (щото съм на голяма ракия и малка бира)...
не знам какво сте коментирали; според мене класовото разделение на българското общество, предимно според образование и материално положение, тепърва предстои т.е. започнало е, но не е завършило...неизживените и неосъзнати бих казала аз междукласови отношения и разделения все още са причината хората в БГ да си мешат кръгчетата...
мисля си, че Гасподът все пак имаше впредвид кръгчета от едно и също гето: демек едно и също образование и еднакъв бюджет за почивка на море :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа: П.С. ...И не обръщай внимание, на море съм, правя тен и стягам бедара:lol:
и забелязвам колко много ме уважаваш... вече седмица
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

sandmaN написа:
Sweety написа: П.С. ...И не обръщай внимание, на море съм, правя тен и стягам бедара:lol:
и забелязвам колко много ме уважаваш... вече седмица
а?!:blink:
рем ти каза да не се разправяш с жени в ефир, бе!:-)
П.С.
И като коментираш/спамиш след скромните ми мнения аз дори и с Боев не успявам да се заговоря:winkw:
:kiss:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: П.С.
И като коментираш/спамиш след скромните ми мнения аз дори и с Боев не успявам да се заговоря:winkw:
Ако питаш мене хич биля не ти и трябва да се заговаряш с тоя простак и пияница БоЕВ!:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: ...с две думи да ти кажа само (щото съм на голяма ракия и малка бира)...
Са ме замислИ!
А, ако беше на малка ракия и голяма бира, какво ли щеше да ми кажеш?:roll:

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа: Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
Айде де!

"Тогаваа, тогаваа, предвиждам такъв живот..."
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

всичко е едно

не знам дали съм го казвал и преди
Публикувай отговор