За кръгчетата
За кръгчетата
В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?

Re: За кръгчетата
Аз не си споделям кръговете, квадратите и каретата и не ги омешвам. То па едни кръгове! Кръжоци!Gaspode написа:Вие как ГО правите?
и ние се мешаме, споко, у ред сиGaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
като повечето хора съм според тази формулировкаGaspode написа: А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки.
секи е като някого
верижно подобие
Последно промяна от holi_day на 30.07.10, 11:13, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Ми аз си казах още тогава.Gaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Обаче това зависи и от кръгчетата.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
можеБоЕВ написа:Няма начин!
Не моа а събера адвокати, прокурори, лекари и доцент_доктори_на_икономическите нАуки с ората от текезето(дето с вилите фъргат кравешки акита да ранат калифорнийските червей) на една маса - лафа не им върви.
и се случва
и е интересно
П.П. ааааа ти БоЕВ ли си?! Аз пъ рекох, че е някой не от нашата група и за малко да се впусна в спор и групата ни да се разпадне.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
С годините вече стана така, че мога да събера вкъщи, в кръчма и т.н. всеки с всеки от моите добри познати, приятели от различните кръгчета, компании, линии на дейност - унифицирали са се. Имат някакъв най-малък общ знаменател като възпитание и образование (например)
В см. нямам проблемите на Боев - да събера доцента със селянина. Но то и неговото не е проблем. Ей го, преди 2-3 години се събрахме да леем плоча на един приятел на вилата - имаше всякакви. От доценти в университети, нАучни работници и пр. до полубезграмотни горили от селото, до което беше вилата. Стана си работата, стана си и купона. Як майтап през цялото време, яка работа, после хубаво хапване и яко пиене.
Ако учЕните мъже са свестни, за тях не е проблем да си общуват със по-простичките хора. Ако са нэкви надувковци - това вече е проблем.
В см. нямам проблемите на Боев - да събера доцента със селянина. Но то и неговото не е проблем. Ей го, преди 2-3 години се събрахме да леем плоча на един приятел на вилата - имаше всякакви. От доценти в университети, нАучни работници и пр. до полубезграмотни горили от селото, до което беше вилата. Стана си работата, стана си и купона. Як майтап през цялото време, яка работа, после хубаво хапване и яко пиене.
Ако учЕните мъже са свестни, за тях не е проблем да си общуват със по-простичките хора. Ако са нэкви надувковци - това вече е проблем.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъбаGaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

трябва да има сериозно медицинско присъствиеЪн написа:Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба![]()
Кой ще вардим, кво ще правим- незнам, незнам...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Добре, ще си взема клещите...holi_day написа:трябва да има сериозно медицинско присъствиеЪн написа:Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба![]()
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Слънчогледите ще са свидетели ли
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Сашо и с три зъба и без три все не може да хапеЪн написа: Относно кръгчетата... Довечера Мира се е заканила на Сашо да му извади три зъба![]()
Па тя и Мира май повече лае отколкото апе...
Та споко, викам
- Глас в пустиня
- windcolours
с теб требе да помислим да посещаваме един и същ психотерапевт заедно, за да ползваме групово намалениеGaspode написа:Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
БоЕВ написа:Няма начин!
Не моа а събера адвокати, прокурори, лекари и доцент_доктори_на_икономическите нАуки с ората от текезето(дето с вилите фъргат кравешки акита да ранат калифорнийските червей) на една маса - лафа не им върви.
тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, особено ако града започва на С и завършва на 'офия'
Но има вариант вкойто можеш да предложиш малко селски или по-скоро селско стопански туризъм на доцент докторите срещу много кинти, а тия с вилите дето фъргат, да ги представиш за аниматори и ще стане работата...
Аз като едно селянче по душа месторождение как ги знам тия работи, а?:winkw:
...хахахаха...чакай, чакай...сега се сетих преди две години, като доведох холандеца за малко на село и като се поразходи из двора и се уплаши от прасето като го видял, завалийката...ма сериозно се уплаши защото изобщо не очаквал да види такова нещо в къщата на родителите ми:lol:
П.С. Ей, какви ги написах, тая сръ'п'ска музика ме подведе, сега ще ме намразят софиянци
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Така разбрах "условието" така и написах!:bigsmile:Sweety написа: тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, ...
Често коментирахме тук с Чавето за "гетоизацията" на българското общество - всеки търси себеподобни: професия; образование; материално положение; та, ако щеш и семейно положение.
Същото е с "кръговете"(в реала), весели купони стават със смесени компании по сборове, празници, сватби или пък други поводи, но това са изключения. Бягството от реалността(селският туризъм за който говориш) е по-скоро необходимост в динамичното днешно време. И, ако се оформят някакви по-тесни взаимоотношения между твърде различните, то е на база взаймоизгода заложена ни от соца, отколкото от осъзната необходимост.
Лекаря, адвоката, прокурора имат нужда от дърводелец, плочкаджия, автомонтьор, та дори и от земеделски производител за да сигурни в услугата която получават, обратното е също валидно, но тия отношения са на база взаимоизгода и, ако понякога сядат на една маса е по скоро изключение отколкото правило.
Аферим ще кажа на всеки който успее да събира поне веднъж седмично на маса в заведение адвокати, счетоводители, преводачи, автомонтьори, строителни работници, леари от кремиковци, работници от чистотата и трактористи от близката ферма.
- сър Айвънхоу
latrevw написа:и ние се мешаме, споко, у ред сиGaspode написа:
тва, че едно нещо му е нормално, не значи, че е уред!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Stranniche
- Обратна връзка:
Била съм в доста кръгчета и съм ги смесвала, от това са се раждали добри приятелства, които и сега продължават да съществуват, дори мен да ме няма.Gaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Гаспод, наред си, така светът е шарен и интересен, има свобода. Така хората имат повече шансове да срещнат сродни души /сходството по професия и образование не винаги значи сродност по душа/, да усетят палитрата на живота и, може би, да се научат да приемат и разбират "другите".
Разделянето на кръговете и алармените инсталации по оградите не мога да ги разбера.
- Piqndurnik
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Абе в тая тема почти всяка гледна точка е крайна и звучи обидено или нещо в смисъл "вие що биете/изолирате негрите".
И защо тръгнаха нещата във вертикал, така и не разбрах. Мога например да имам равностойни/равнопоставени, т.е. хоризонтални различни кръгчета, в които просто предпочитаните теми за разговор да са различни, и като ги събереш, става манджа с грозде.
Всичко може.
Мога да съм част от два или няколко взаимно невиждащи се (поради нежелание) свята - и защо трябва да опитвам да ги свързвам? Ако това трябва да стане, то ще се случи самО.
От такива опити много съм се парила.
Нека нещата се случват сами.
И защо тръгнаха нещата във вертикал, така и не разбрах. Мога например да имам равностойни/равнопоставени, т.е. хоризонтални различни кръгчета, в които просто предпочитаните теми за разговор да са различни, и като ги събереш, става манджа с грозде.
Всичко може.
Мога да съм част от два или няколко взаимно невиждащи се (поради нежелание) свята - и защо трябва да опитвам да ги свързвам? Ако това трябва да стане, то ще се случи самО.
От такива опити много съм се парила.
Нека нещата се случват сами.
Panta rhei...
bead_ написа:ъхъ. аз например категорично разделям съпруга си от определени мои кръгчета... да не стане триъгълник и така.Мнемозина написа:Нека нещата се случват сами.
Аз пък снощи си мислех - абе хора, вие, дето се възмущавате от нас, разделящите кръгчетата.
Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
Дето вика Сноу, внимавай какво си пожелаваш.
Panta rhei...
домъкни и 100!Мнемозина написа:bead_ написа:ъхъ. аз например категорично разделям съпруга си от определени мои кръгчета... да не стане триъгълник и така.Мнемозина написа:Нека нещата се случват сами.
Аз пък снощи си мислех - абе хора, вие, дето се възмущавате от нас, разделящите кръгчетата.
Ако ви домъкна тук още трима-четирима смахнати като мен, дали пък няма да ви дойде вече свръх, м?
Дето вика Сноу, внимавай какво си пожелаваш.
само да си платят обаче!!!
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
мини на разделно хранене - ти в хола, жената - в кухнята. Рецепти - йок. :) Приятели - бол :) Това е важно - да си заобиколен от кръгове/обръчи ... :))))Gaspode написа:В някоя от темите тия дни имаше нещо за 3о4о и кой как го споделя. Та, понеже имах неизползвана още малко от годишната си квота мислене, се замислих... ми аз не само по отношение на 3о4о съм така, демек споделям го с приятели и познати. Ми и в реала съм същия - събирам приятели и познати от различни да кажем кръгчета по най-различни поводи и без повод. И кръгчетата ми някак се поомешват, размиват се, стават интересни преливания и прочее. А повечето хора около мен, качетоли, не го правят - гледат кръгчетата им да са различни и да нямат много допирни точки. Ся, че аз не съм у ред е ясно... въпросът е с какво и как точно не съм у ред? :) Или иначе казано трябва ли да си разделя приятелите и да спра да ги мешам или разбира се? Вие как ГО правите?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
защо?!bead_ написа:ъхъ. аз например категорично разделям съпруга си от определени мои кръгчета... да не стане триъгълник и така.Мнемозина написа:Нека нещата се случват сами.
аз си мислех, че тройките са на мода...поне от единствения възможна според Рем конфигурация:lol:
и ако съдя от беглите си контакти с трима маниаци...сещай се какви маниаци:winkw:
П.С. ...И не обръщай внимание, на море съм, правя тен и стягам бедара:lol:
Блажени са бедните духом
...с две думи да ти кажа само (щото съм на голяма ракия и малка бира)...БоЕВ написа:...Често коментирахме тук с Чавето за "гетоизацията" на българското общество - всеки търси себеподобни: професия; образование; материално положение; та, ако щеш и семейно положение.Sweety написа: тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, ...Всичко това се дължи, поне според мен, на не изживени междукласови отношения - България "скача" от турския феодализъм направо в индустриалната ера, където дори и ролята на буржоазията е вече размита, та затова сега, мнозинството от тези дето са се сдобили със заветната диплома за виШе се смятат и за едва_ли_не аристократи.
![]()
...
Аферим ще кажа на всеки който успее да събира поне веднъж седмично на маса в заведение адвокати, счетоводители, преводачи, автомонтьори, строителни работници, леари от кремиковци, работници от чистотата и трактористи от близката ферма.
не знам какво сте коментирали; според мене класовото разделение на българското общество, предимно според образование и материално положение, тепърва предстои т.е. започнало е, но не е завършило...неизживените и неосъзнати бих казала аз междукласови отношения и разделения все още са причината хората в БГ да си мешат кръгчетата...
мисля си, че Гасподът все пак имаше впредвид кръгчета от едно и също гето: демек едно и също образование и еднакъв бюджет за почивка на море
Блажени са бедните духом
а?!:blink:sandmaN написа:и забелязвам колко много ме уважаваш... вече седмицаSweety написа: П.С. ...И не обръщай внимание, на море съм, правя тен и стягам бедара:lol:
рем ти каза да не се разправяш с жени в ефир, бе!:-)
П.С.
И като коментираш/спамиш след скромните ми мнения аз дори и с Боев не успявам да се заговоря:winkw:
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Stranniche
- Обратна връзка: