vyara написа:pocti_bezobidna написа:
ПП. Наистина ли не разбираш за какво става дума

Понеже по-горе диалога с мъж беше нещо подобно - начи той пита прост въпрос - колко деца имаш? После следва един безумен диалог, от който не знам дали страните са удовлетворени и нещо изобщо става ли ясно на четящия (на мен не). Сега и тези подмятания. Абе кажете на човека конкретно - това и това. Ами ти не се ли сещаш? Ми очевидно не се сеща (аз също не се сещам, имам смътна идея и две-три предположения, но кой знае какво е всъщност).
Та какво ви пречи да си говорите направо и конкретно? Иначе, да знаете, има опасност една и съща реплика десет човека да я прочетат и десет различни неща да "разберат" и всички си мислят, че нещо са разбрали. Грънци!
Еми, наистина ме изненадваш с това си мнение.
Както и да е -
Специално за неразбралите:
1. Имаме едно дете, което иска да се кръсти - убедено от баща си (не от някой страничен човек), възхищава се от кръстника си, очаква някакво тайнство и пр.
2. Същото това дете е поставено в неприятната ситуация, точно в този момент да бъде без майка си, което не важи за другите му две братчета.
3. Грийн дава съвет, майката да позамаже гафа на бащата, като омаловажи събитието, и например му разкаже някакъв виц, в който попа казва "яжмиуя" и пикае в коритото.
4. Няколко клубарки подкрепят идеята на Грийн, като много уместна, Мнемо дори споменава, че традицията е такава - майката да не присъства и т.н.
5. Аз задавам въпроса, така ли мажат обикновено в живота си,
защото идеята ми изглежда твърде грубиянска и неуместна да се приложи към дете, поставено в гореописаната ситуация.
А реагирам така, защото съм попадала в ситуация, когато възрастен се опитва да ме "изпързаля" по този начин и ми е било двойно по-кофти - първо от самата ситуация, и второ, да се преструвам, че му вярвам, за да ме остави на мира поне. В края на краищата, понякога е по-добре да си замълчиш, вместо да изнасилваш ситуацията.
И последно, не мисля, че въпросът на мъж "колко деца имаш?", беше съвсем невинен и пр.,
ако бях на мястото на Меги вероятно и аз щях да го попитам защо пита и т.н. и ако мъж и беше отговорил, щеше да стане по-просто. Не че има нещо лошо, де, на мен всякак ми е интересно да чета.