Sweety написа:
...и имам такава интересна случка за разказване по този повод

Денят на Бащата-май беше през юни-широко рекламиран, нов за нас, комерсиален западен празник. Води началото си от сръднята на бащите тук, които решили, че това да има само празник на маййката е дискриминация, и си извоювали и те празник (всъщност тия дето ни взимат парите от магазините смятат, че още един повод да ги измъкнат от всички ни наведнъж в един ден, не е излишен)...
Та...тъй като няма как иначе-моя малкият изрисува и пише картичка за баща си, обажда му се по телефона да му честити, а аз като една positive благородна бивша, цели два пъти се сещам за Бащата, пазарувайки подаръци преди да отпътувам за БГ през юли...
Та така, реших, че е хубаво да добавя нещичко към картичката, изрисувана от сина-най-важния подарък и купувам пакет колумбийско кафе-бившия много обича кафе, много хубава и сравнително скъпа черна Т шърт, намалена само 20%, щото е супер качество, и пътюм в последния монент добавям и една anti aging Нивеа, която беше купена за друг, ама той така и не си я взе и аз бях толкова щастлива, че с нея ще спретна едно прилично подаръчно комплектчеeeee...
И подарява детето подаръка, и Бащата се зарадва естествено, и се виждаме след две седмици да оправяме разни документи, и Бащата ми вика: Благодаря за подаръците, казва, кафето беше много хубаво и с тоя крем ще ми се махнат бръчките...и ми се хили един такъв щастлив и чаровен..
А тениската-го питам-тя хареса ли ти?
Ми-буквално поглежда той в земята-ми хареса ми, ама Б. (настоящата), на нея хич не и харесва...(нали се сещате, не и харесва той да я носи, а не че не я харесва)
Ми...и аз погледнах надолу...кво да кажа?..то не е за първи път подобна простотия...и от двамата...та нищо не казах, ами след малко го попитах
А кафето къде го пи? У вас или на работата? (щот викам си, тя жената сигурно и кафето, подарено от нас, не му дава да пие в къщата си..
А не, вика той, в къщи си го пих...
...И така и не разбрах защо според тия двамата сладурани, бившия и настоящата му, кафето става за пиене, кремчето за мазане, а Т-шъртката не става за носене!
…
Дааааа, сетих се, че сигурно щото, тениската ще я носи една година, а кафето го изпил за две седмици....или нещо такова...