Sweety написа:
виж сега...измислих решение на твоя проблем
не искам случайно да се обиждаш, засягаш и т.н.
много хубава дискусия (аз тия за образУванието и здравето са ми любимите) и сам съгласна с всички!
няма решение на проблема училището да започва в 8:30 9:00 в следващите 10-20 години, да..това за София...в провинцията може да си започват в колкот си искат...
...
мисля, че решението на твоя проблем са частните училища и платено здравеопазване...там определено не са на смени, нали?
в нормалните, както ги наричате страни, ти, който ако се съди по снимките които публикуваш, би се чувставал едва ли не задължен да ги пратиш в частни училища, заради класовата си принадлежност, защото имаш кинти така да се каже...
а за гражданското общество...не е хубаво да казваме какво да се забрани в училището, първото, което трябва да осъзнаем, че учителите и те са хора, някой са и интелигентни...
а не като една майка, че дори не беше и българка, дето ми викаше..ааа стигат им 500лв!
Е аз пък намерих въпрос за твоето решение

За чий ни е тогава "държава"?
И колко мислиш, че са ми възможностите?
Айде, да кажем, че успея да пратя двамата синковци в частни училища. И да им плащам кариесите докъ са малки. Ми ако се наложи някой от нас да полежи в болница, примерно, колко време ще изкарам? И дали няма да се гръмна директно, щото парите и без туй ще стигнат само за месец и то без обезболяващи... А ако плащам за образование и здравеопразване, на полиция и армия пак ще трябва да плащам аз, нали? Т.е. като ми ограбят апартамента или откраднат колата, ще си наема някой да намери крадците и да ми върне откраднатото. Или пък превантивно ще назнача 20-тина пазванти да ми пазят имотите, колите, децата, жените и любовниците. И една частна армия, да ми пази частната държава. И айде, хубу, на армия и полиция все някак ще платя - не са им чак толку високи заплатите, холан. Ми то ще трябва и посолства да отворя поне в белите държави. Ама "политиците" дерат яко... не са ми по джоба. А ако пробвам да се редя и за еврофондове съвсем ще ми се приреве... ма то па за кво ли са ми, гаче не ми стигат мойте си ъъъ възможности.
Не мога да разбера що ги спрягате непрекъснато тия частни намсиквоси. Не вярвам, че някой разумен човек мисли, че може да си плати лечението по пазарни цени каквото и да му се случи. Или образованието. Или защитата. Да не говорим за всичко това едновременно.
Частните намсиквоси може да са решение в частни случаи.
И друго се присетих - ако е само за мен може би ще мога някак да се оправя. Обаче в къщи сме двама работещи. А неработещите, които биха зависели от нас двамата работещи ако няма "държава" са 5 май. В момента. Преди бяха повече, ама бабите и дядовците имат навика да умират по някое време.