Некролози - въпрос
Некролози - въпрос
..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял
....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати
скуката:shocked:
Последно промяна от Kent на 01.02.07, 16:24, променено общо 2 пъти.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Re: Некролози- въпрос
Навсякъде извън България това е най-малкото, което се лепи, кове, телбодва по обществените дървета, фасади... Обяви, реклами, призвания за чиста победа на мръсното подсъзнание над...Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите загубват си много породистите кучета и после умират ...егати
скуката
Ама най-често тинчетата плякат обява тип:" КУПОН... Дата... Час... Място... ДонесИ бутилка, а ако не можеш ще пием от нашия кег бира."
Некролозите, както ТИ поде темата е само за роднини и близки приятели.
Дори съм виждал да се печатат във вид на пощенски картички и лично се пращат на приближените...
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Re: Некролози - въпрос
В крайна сметка това е немного лош живот.Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите загубват си много породистите кучета и после умират ...егати
скуката
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
[quote="Звеневия" да се печатат във вид на пощенски картички и лично се пращат на приближените...[/quote] Те приближените и без това научават, ама тези, дето не са толкова близки, все пак не е лошо. Баси темата. 
- Глас в пустиня
Това е добре за статистиката - по броя некролози и отбелязана възраст върху тях, спокойно може да се направи прогноза, приблизително след колко време БСП ще спре да печели избори да речем.Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати
това е немного лош живот.
Сигурно хората го смятат като отдаване на почит предполагам или като нещо, което си длъжен да направиш, щото всички така правят и иначе ще те одумват, кой знае.[/quote]
Почит към кого, а? ... почит нали се отдава на Герои ... да умреш принципно героизъм ли е, а:shy:...или почит към храната червейова или почит към душата...дето първо не се знае дали я има, после и да я има не се знае накъде пътува след смъртта. Аз не се бъзикам с тая тема, не. И аз мисля. И аз разсъждавам. Мисля сичко това е егати езичеството...егати и коравите езичници сме ние Българите.
Почит към кого, а? ... почит нали се отдава на Герои ... да умреш принципно героизъм ли е, а:shy:...или почит към храната червейова или почит към душата...дето първо не се знае дали я има, после и да я има не се знае накъде пътува след смъртта. Аз не се бъзикам с тая тема, не. И аз мисля. И аз разсъждавам. Мисля сичко това е егати езичеството...егати и коравите езичници сме ние Българите.
Баси - вЭрно!Fairy of the Flowers написа:... ама тези, дето не са толкова близки, все пак не е лошо. Баси темата.
Ама като станеш на 97 и евентуално се включена в списък на своя съученичка (за уведомяване) от втори до четвърти клас,... Едва ли ще се сетиш за нея, коя е, що е, но веднага ще ти светне лампичката - аха и моят ред идва...
Сметни с колко души се запознаваш през живота си, колко от тях помниш, за колко от тях ти се иска да научаваш новини (хубави /-/ лоши)...
Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
Ми то същото е и със сватбите - думкат ти под прозорците и хич не им пука за теб.
Важното е да се чуе, да се разбере, да се обяви, че некой си се оженил. Мноо важно.
Важното е да се чуе, да се разбере, да се обяви, че некой си се оженил. Мноо важно.
Тук май не си прав! Имат си спИцЯлни Инкубатори за партийна масссссса, мамка им! ПарЭ има за още три поколения БСПейчета и грасоподаватели!БоЕВ написа:..., приблизително след колко време БСП ще спре да печели избори да речем.
всъщност преди да умира някой то не е лошо да си плати предварително и рекламните площи и билбордовеKent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати
да е % някакъв
като се има предвид високата смъртност сред бизнесмените това си цифра
- Глас в пустиня
Почит към кого, а? ... почит нали се отдава на Герои ... да умреш принципно героизъм ли е, а:shy:...или почит към храната червейова или почит към душата...дето първо не се знае дали я има, после и да я има не се знае накъде пътува след смъртта. Аз не се бъзикам с тая тема, не. И аз мисля. И аз разсъждавам. Мисля сичко това е егати езичеството...егати и коравите езичници сме ние Българите.[/quote]Kent написа:това е немного лош живот.Сигурно хората го смятат като отдаване на почит предполагам или като нещо, което си длъжен да направиш, щото всички така правят и иначе ще те одумват, кой знае.
А починалият не е ли герои в очите на деца и внуци...а живота в България не е ли едно безспирно героиство? За добро или лошо хората в България все още не са такива големи индивидуалисти, а се радват на широк кръг от приятели, познати, роднини...по какъв начин да бъдат информирани тези хора?
ЩобЭ, ако са ти съседи отгоре много скоро очаквай да ти се развали следобената дрямка - тва си е нишан! Ако са на старата спалня... А ако са на водно легло - тичай да се застраховаш против наводнениеesti написа:...че некой си се оженил. Мноо важно.
Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
[/quote]
Ах, как ма разконспиреира
...нооооо...що навсякъде не се разлепят обяви.."Роди ми се Дете с такива кг. и см. от пол еди къв си..и снимчица дори
" ми сички телеграфни стълбове, спирки и стени крещят....Почина:evil: ....Скръбна вест:shocked: ....Другарска Жалейка:eek: .... 40 дни:shy: ... 20 години:blink: и т.пр 
Ах, как ма разконспиреира
Ах, как ма разконспиреираKent написа:Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
Щото за доброто всеки се хвали (често и навсякъде!), а за лошото преглъща буцата в гърлото и с половин уста да го каже най-много десетина пъти...
Едното предстои, другото вече няма никакъв смисъл. Спомен (помен)...
[/quote]
Бре, как ме разконспирира
Ма, верно...що не се разлепят обяви за новородени бебета, с данни...тегло там, сантиметри, пол, снимчици...а почти секи стълб, ограда, спирка, стена, дори контейнер за боклук /виждал съм на един клошар некролога на такова нещо/...бучат, вият и нареждат ............СКРЪБНА ВЕСТ:evil: ....ПОЧИНА:shy: ....40 ДНИ:mad: ....20 ГОДИНИ:eek: ....ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКА:blink:
Бре, как ме разконспирира
Ма, верно...що не се разлепят обяви за новородени бебета, с данни...тегло там, сантиметри, пол, снимчици...а почти секи стълб, ограда, спирка, стена, дори контейнер за боклук /виждал съм на един клошар некролога на такова нещо/...бучат, вият и нареждат ............СКРЪБНА ВЕСТ:evil: ....ПОЧИНА:shy: ....40 ДНИ:mad: ....20 ГОДИНИ:eek: ....ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКА:blink:
Абе, пич ти да не си избрал за следващия си живот поста на бирник?caliostro написа:няма лошо всеки да си плаща преди да си лепи
Дай сметка по която да се превеждат парите и тарифа, за първа смърт, втора, следваща, отстъпки , нещо ала-бала...
Колко, Кента през лятото ми обеща смъртен акт? Вече и лихви трябва да смятам, а!
и да стане човек бирник пак трябва да се плащаЗвеневия написа:Абе, пич ти да не си избрал за следващия си живот поста на бирник?caliostro написа:няма лошо всеки да си плаща преди да си лепи![]()
Дай сметка по която да се превеждат парите и тарифа, за първа смърт, втора, следваща, отстъпки , нещо ала-бала...![]()
Колко, Кента през лятото ми обеща смъртен акт? Вече и лихви трябва да смятам, а!
плащане му е майката
и само гледай какъв ред ще има
като аптека ще е подредено
- Dark Angel
- Stranniche
- Обратна връзка:
Никъде извън България не съм видяла да се лепят некролози по стените на сградите, дърветата, спирките и пр.Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати
Когато дойде в БГ, съпругът ми ме попита дали тези лисчета със снимки са на политици или са реклами за нещо. Като му обясних за какво става въпрос, той потръпна, но нищо не каза. Опитах се да погледна през очите на човек, който не е свикнал с този "обичай" и ми се стори доста зловещо да те гледат мъртъвци от всеки ъгъл и дърво и постоянно да ти напомнят за смъртта.
- Green Light
Еми то емоцията, като повода все е същата - живота свършваesti написа:Ми то същото е и със сватбите - думкат ти под прозорците и хич не им пука за теб.
Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казаноDark написа:като съм била на погребение и съм чувала възрастните как си говорят:
- Ти видя ли какъв хубав некролог има Мария дето умря преди 2 месеца
- А на съседа ако знаеш какъв хубав му бяха направили миналата година.....
нда.....такива ми ти работи
- Dark Angel
така е, и десетки зорки очи те следят дали ще направиш всичко по обичая4avdar4e написа: Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано
а ти само искаш да останеш сам....
- Dark Angel
еднакви количества пиене се изпива и на сватба и на погребение4avdar4e написа:Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казаноDark написа:като съм била на погребение и съм чувала възрастните как си говорят:
- Ти видя ли какъв хубав некролог има Мария дето умря преди 2 месеца
- А на съседа ако знаеш какъв хубав му бяха направили миналата година.....
нда.....такива ми ти работи
А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
ДА обърнем темата! А ...?
Ще се развеждам другата седмица! А след тва всички сте поканени на нашата сватба, става ли?
Подаръци не носете!
СЛед малко ще тръчна да си регна нова сметка в банката!
*БАН-а ще пусна по-почас...!
- Stranniche
- Обратна връзка:
ми няма защото сватбата не е сигурно мероприятиеЗвеневия написа:А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
Ще се развеждам другата седмица! А след тва всички сте поканени на нашата сватба, става ли?
Подаръци не носете!
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
а смърта си е сигура
не може да има невярни съобщения.
пак опираме до плащанетоStranniche написа:По света няма некролози, но в някои страни във вестниците в определен ден има специални страници за лични обявления - ПЛАТЕНИ - за бракове, годежи и смърти.caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
като са стиснати и не плащат и няма реклама че човек е умрял
ми други съм им ритуалите
не се набутвай сега с развод само за почерпкатаЗвеневия написа:А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
Подаръци не носете!
пак си е разход
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ами! Няма ли? Дори годежите ги обявяват във вестниците. Но не у нас. Нашите вестници обичат само гадните новини.caliostro написа:ми няма защото сватбата не е сигурно мероприятиеЗвеневия написа:А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
Подаръци не носете!
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
а смърта си е сигура![]()
ТИ ша каешШШ!caliostro написа: а смърта си е сигура![]()
Бях го писал и преди
Наш преподавател - Варионов, страстен алпинист, пройдоха, бохем и т.н.
Решил, че ще изклинчи от училище и си пуснал некролози на Възраждане ( едно време не искаха смъртен акт...) Разлепил няколко около Шишман и Аксаков и тръгнал на експедиция... А вкъщи казал, че отива да катери!
Да, ама расната дига телефона, щото е съвестна класна и изказва съболезнования... Майка знае къде е, кво го грози, т.н. ...
Познай последствията...
Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано
[/quote]
... ми що тогава са бият в гърдите и ревът хората че били християни -българи..и православните ценности и джагараджугара..а на ония брадатите с черните дрехи само опашки дето не са им поникнали от похотите земни, баси... езичество е и толкоз. Ние сме Народ от Езичници. Чак ся ми светна
Поне християнската диаспора...върху юдеите и мусулмьманите няма наблюдение. Засега.
П.П. тва дето го дума Калиостро си е верно остро...ко шибнат данък некролог ... ще светнат оградите. Е поне между изборите.
... ми що тогава са бият в гърдите и ревът хората че били християни -българи..и православните ценности и джагараджугара..а на ония брадатите с черните дрехи само опашки дето не са им поникнали от похотите земни, баси... езичество е и толкоз. Ние сме Народ от Езичници. Чак ся ми светна
П.П. тва дето го дума Калиостро си е верно остро...ко шибнат данък некролог ... ще светнат оградите. Е поне между изборите.
ми това се продаваStranniche написа:Ами! Няма ли? Дори годежите ги обявяват във вестниците. Но не у нас. Нашите вестници обичат само гадните новини.caliostro написа:ми няма защото сватбата не е сигурно мероприятиеЗвеневия написа:А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче
Подаръци не носете!
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
а смърта си е сигура![]()
кръв и зрелища се търсят
факт е
не са само вестниците всички медии залагат на черното
в новините няма по тв една добра новина
и то не защото няма а защото тези в медиите са идиоти