Некролози - въпрос

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Некролози - въпрос

Мнение от Kent »

..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял :shocked: ....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати :twisted:скуката:shocked:
Последно промяна от Kent на 01.02.07, 16:24, променено общо 2 пъти.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Звенения

Re: Некролози- въпрос

Мнение от Звенения »

Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял :shocked: ....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите загубват си много породистите кучета и после умират ...егати :twisted:скуката :shocked:
Навсякъде извън България това е най-малкото, което се лепи, кове, телбодва по обществените дървета, фасади... Обяви, реклами, призвания за чиста победа на мръсното подсъзнание над...
Ама най-често тинчетата плякат обява тип:" КУПОН... Дата... Час... Място... ДонесИ бутилка, а ако не можеш ще пием от нашия кег бира."
Некролозите, както ТИ поде темата е само за роднини и близки приятели.
Дори съм виждал да се печатат във вид на пощенски картички и лично се пращат на приближените...
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Re: Некролози - въпрос

Мнение от Fairy of the Flowers »

Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял :shocked: ....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите загубват си много породистите кучета и после умират ...егати :twisted:скуката :shocked:
В крайна сметка това е немного лош живот. :-) Сигурно хората го смятат като отдаване на почит предполагам или като нещо, което си длъжен да направиш, щото всички така правят и иначе ще те одумват, кой знае.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

[quote="Звеневия" да се печатат във вид на пощенски картички и лично се пращат на приближените...[/quote] Те приближените и без това научават, ама тези, дето не са толкова близки, все пак не е лошо. Баси темата. :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял :shocked: ....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати :twisted:скуката:shocked:
Това е добре за статистиката - по броя некролози и отбелязана възраст върху тях, спокойно може да се направи прогноза, приблизително след колко време БСП ще спре да печели избори да речем.:cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

По филмите и книгите съм виждала два почина: обява в най-четения местен вестник и некролог на специално табло (пред църквите и в центрото).
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

това е немного лош живот. :-) Сигурно хората го смятат като отдаване на почит предполагам или като нещо, което си длъжен да направиш, щото всички така правят и иначе ще те одумват, кой знае.[/quote]

Почит към кого, а? ... почит нали се отдава на Герои ... да умреш принципно героизъм ли е, а:shy:...или почит към храната червейова или почит към душата...дето първо не се знае дали я има, после и да я има не се знае накъде пътува след смъртта. Аз не се бъзикам с тая тема, не. И аз мисля. И аз разсъждавам. Мисля сичко това е егати езичеството...егати и коравите езичници сме ние Българите.
Звенения

Мнение от Звенения »

Fairy of the Flowers написа:... ама тези, дето не са толкова близки, все пак не е лошо. Баси темата. :grin:
Баси - вЭрно!
Ама като станеш на 97 и евентуално се включена в списък на своя съученичка (за уведомяване) от втори до четвърти клас,... Едва ли ще се сетиш за нея, коя е, що е, но веднага ще ти светне лампичката - аха и моят ред идва...

Сметни с колко души се запознаваш през живота си, колко от тях помниш, за колко от тях ти се иска да научаваш новини (хубави /-/ лоши)...

Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
:grin:
esti

Мнение от esti »

Ми то същото е и със сватбите - думкат ти под прозорците и хич не им пука за теб.
Важното е да се чуе, да се разбере, да се обяви, че некой си се оженил. Мноо важно.
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:..., приблизително след колко време БСП ще спре да печели избори да речем.:cool:
Тук май не си прав! Имат си спИцЯлни Инкубатори за партийна масссссса, мамка им! ПарЭ има за още три поколения БСПейчета и грасоподаватели! :winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Kent написа:..дали знае някой ..... някъде освен в Бг да се разлепят по дървета, огради, стени, специални пана, по вестниците да се публикуват на крайните страници /в германските не съм срещал, поне до колкот съм ги чел/....едни бели хартиени листи понякога със снимка...дето хората им викат некролози....ммммм? Ква е тази мания сички да знаят ,че някой е умрял :shocked: ....като гледам разлепените обяви тук и там...то излиза че хората във Варна поне...учат анлийски, продават си гарсониерите и нивите, загубват си много породистите кучета и после умират ... егати :twisted:скуката:shocked:
всъщност преди да умира някой то не е лошо да си плати предварително и рекламните площи и билбордове
да е % някакъв
като се има предвид високата смъртност сред бизнесмените това си цифра :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Kent написа:това е немного лош живот. :-) Сигурно хората го смятат като отдаване на почит предполагам или като нещо, което си длъжен да направиш, щото всички така правят и иначе ще те одумват, кой знае.
Почит към кого, а? ... почит нали се отдава на Герои ... да умреш принципно героизъм ли е, а:shy:...или почит към храната червейова или почит към душата...дето първо не се знае дали я има, после и да я има не се знае накъде пътува след смъртта. Аз не се бъзикам с тая тема, не. И аз мисля. И аз разсъждавам. Мисля сичко това е егати езичеството...егати и коравите езичници сме ние Българите.[/quote]

А починалият не е ли герои в очите на деца и внуци...а живота в България не е ли едно безспирно героиство? За добро или лошо хората в България все още не са такива големи индивидуалисти, а се радват на широк кръг от приятели, познати, роднини...по какъв начин да бъдат информирани тези хора?
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:...че некой си се оженил. Мноо важно.
ЩобЭ, ако са ти съседи отгоре много скоро очаквай да ти се развали следобената дрямка - тва си е нишан! Ако са на старата спалня... А ако са на водно легло - тичай да се застраховаш против наводнение :rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
:grin:[/quote]

Ах, как ма разконспиреира :shocked: ...нооооо...що навсякъде не се разлепят обяви.."Роди ми се Дете с такива кг. и см. от пол еди къв си..и снимчица дори :-) " ми сички телеграфни стълбове, спирки и стени крещят....Почина:evil: ....Скръбна вест:shocked: ....Другарска Жалейка:eek: .... 40 дни:shy: ... 20 години:blink: и т.пр :shy:
Звенения

Мнение от Звенения »

Kent написа:Кенте, само ти е свършила бирата, и си пуснал фишека, докато отскочиш за друга "гуменка", да не се усети отсътствието!
Ах, как ма разконспиреира :shocked: ...нооооо...що навсякъде не се разлепят обяви.."Роди ми се Дете с такива кг. и см. от пол еди къв си..и снимчица дори :-) " ми сички телеграфни стълбове, спирки и стени крещят....Почина:evil: ....Скръбна вест:shocked: ....Другарска Жалейка:eek: .... 40 дни:shy: ... 20 години:blink: и т.пр :shy:[/quote]
Щото за доброто всеки се хвали (често и навсякъде!), а за лошото преглъща буцата в гърлото и с половин уста да го каже най-много десетина пъти...
Едното предстои, другото вече няма никакъв смисъл. Спомен (помен)... :roll:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

няма лошо всеки да си плаща преди да си лепи :cool:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

:grin:[/quote]

Бре, как ме разконспирира :crying:
Ма, верно...що не се разлепят обяви за новородени бебета, с данни...тегло там, сантиметри, пол, снимчици...а почти секи стълб, ограда, спирка, стена, дори контейнер за боклук /виждал съм на един клошар некролога на такова нещо/...бучат, вият и нареждат ............СКРЪБНА ВЕСТ:evil: ....ПОЧИНА:shy: ....40 ДНИ:mad: ....20 ГОДИНИ:eek: ....ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКА:blink:
Звенения

Мнение от Звенения »

caliostro написа:няма лошо всеки да си плаща преди да си лепи :cool:
Абе, пич ти да не си избрал за следващия си живот поста на бирник? :grin:

Дай сметка по която да се превеждат парите и тарифа, за първа смърт, втора, следваща, отстъпки , нещо ала-бала... :grin:
Колко, Кента през лятото ми обеща смъртен акт? Вече и лихви трябва да смятам, а!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:
caliostro написа:няма лошо всеки да си плаща преди да си лепи :cool:
Абе, пич ти да не си избрал за следващия си живот поста на бирник? :grin:

Дай сметка по която да се превеждат парите и тарифа, за първа смърт, втора, следваща, отстъпки , нещо ала-бала... :grin:
Колко, Кента през лятото ми обеща смъртен акт? Вече и лихви трябва да смятам, а!
и да стане човек бирник пак трябва да се плаща :cool: :lol:
плащане му е майката
и само гледай какъв ред ще има :cool:
като аптека ще е подредено :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

като съм била на погребение и съм чувала възрастните как си говорят:
- Ти видя ли какъв хубав некролог има Мария дето умря преди 2 месеца
- А на съседа ако знаеш какъв хубав му бяха направили миналата година.....

нда.....такива ми ти работи
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Никъде извън България не съм видяла да се лепят некролози по стените на сградите, дърветата, спирките и пр.

Когато дойде в БГ, съпругът ми ме попита дали тези лисчета със снимки са на политици или са реклами за нещо. Като му обясних за какво става въпрос, той потръпна, но нищо не каза. Опитах се да погледна през очите на човек, който не е свикнал с този "обичай" и ми се стори доста зловещо да те гледат мъртъвци от всеки ъгъл и дърво и постоянно да ти напомнят за смъртта. :twisted:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

esti написа:Ми то същото е и със сватбите - думкат ти под прозорците и хич не им пука за теб.
Важното е да се чуе, да се разбере, да се обяви, че некой си се оженил. Мноо важно.
Еми то емоцията, като повода все е същата - живота свършва
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:като съм била на погребение и съм чувала възрастните как си говорят:

Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано :evil:
Звенения

Мнение от Звенения »

caliostro написа: и само гледай какъв ред ще има :cool:
ВЯРНО Е!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сватба и погребение си приличат мнооо обаче :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано :evil:
така е, и десетки зорки очи те следят дали ще направиш всичко по обичая :crying:
а ти само искаш да останеш сам....
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:
caliostro написа: и само гледай какъв ред ще има :cool:
ВЯРНО Е!
ми тези идиоти от запад са какво мислиш са дисциплинирани
щото теслата играе :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

caliostro написа:сватба и погребение си приличат мнооо обаче :cool:
Музика за сватби и погребения

на Г.Брегович
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
Dark написа:като съм била на погребение и съм чувала възрастните как си говорят:

Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано :evil:
еднакви количества пиене се изпива и на сватба и на погребение :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Dark написа:
Музика за сватби и погребения

на Г.Брегович
ми така е
като че ли всичко е казано :cool:
Звенения

Мнение от Звенения »

А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)

ДА обърнем темата! А ...?
Ще се развеждам другата седмица! А след тва всички сте поканени на нашата сватба, става ли?
Подаръци не носете!
СЛед малко ще тръчна да си регна нова сметка в банката!
*БАН-а ще пусна по-почас...! :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Нормално, от праисторията това са трите сакрални житейски момента: раждане, сватба, смърт....
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

По света няма некролози, но в някои страни във вестниците в определен ден има специални страници за лични обявления - ПЛАТЕНИ - за бракове, годежи и смърти.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:
А защо има страници с некролози, а няма страница с обявите за женитбите? (поне у нас няма)

Ще се развеждам другата седмица! А след тва всички сте поканени на нашата сватба, става ли?
Подаръци не носете!
ми няма защото сватбата не е сигурно мероприятие
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
а смърта си е сигура :cool:
не може да има невярни съобщения.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Stranniche написа:
По света няма некролози, но в някои страни във вестниците в определен ден има специални страници за лични обявления - ПЛАТЕНИ - за бракове, годежи и смърти.
пак опираме до плащането
като са стиснати и не плащат и няма реклама че човек е умрял
ми други съм им ритуалите :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:

Подаръци не носете!
не се набутвай сега с развод само за почерпката
пак си е разход :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

caliostro написа:
Звеневия написа:

Подаръци не носете!
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
Ами! Няма ли? Дори годежите ги обявяват във вестниците. Но не у нас. Нашите вестници обичат само гадните новини. :twisted:
Звенения

Мнение от Звенения »

caliostro написа: а смърта си е сигура :cool:
ТИ ша каешШШ!
Бях го писал и преди
Наш преподавател - Варионов, страстен алпинист, пройдоха, бохем и т.н.
Решил, че ще изклинчи от училище и си пуснал некролози на Възраждане ( едно време не искаха смъртен акт...) Разлепил няколко около Шишман и Аксаков и тръгнал на експедиция... А вкъщи казал, че отива да катери!
Да, ама расната дига телефона, щото е съвестна класна и изказва съболезнования... Майка знае къде е, кво го грози, т.н. ...
Познай последствията...

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Както винаги съм казвала, дори погребенията се правят заради живите. Елате ни вижте, един вид. Уф, не ми се почва на тая тема, че ще избеснея.. Почит, чушки, всичко е за пред съседа, образно казано :evil:[/quote]

... ми що тогава са бият в гърдите и ревът хората че били християни -българи..и православните ценности и джагараджугара..а на ония брадатите с черните дрехи само опашки дето не са им поникнали от похотите земни, баси... езичество е и толкоз. Ние сме Народ от Езичници. Чак ся ми светна:cool: Поне християнската диаспора...върху юдеите и мусулмьманите няма наблюдение. Засега.
П.П. тва дето го дума Калиостро си е верно остро...ко шибнат данък некролог ... ще светнат оградите. Е поне между изборите. :twisted:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Stranniche написа:
caliostro написа:
Звеневия написа:

Подаръци не носете!
за тва
може да има
може да няма
па се разваля
Ами! Няма ли? Дори годежите ги обявяват във вестниците. Но не у нас. Нашите вестници обичат само гадните новини. :twisted:
ми това се продава
кръв и зрелища се търсят
факт е
не са само вестниците всички медии залагат на черното
в новините няма по тв една добра новина
и то не защото няма а защото тези в медиите са идиоти
най лесно се правят новинарските емисии като се чете инфото от полицията
идиотизъм пълен
но вероятно ще настъпят промени във времето защото това е доста уродливо :cool:
Публикувай отговор