Голяма съм, но

Все същите
Аватар
vyara

Голяма съм, но

Мнение от vyara »

Сутрин в училището на децата (което е с ученици от 1ви до 12-ти клас) класните на най-малките събират децата във фоайето на училището и после си ги завеждат по стаите, тъй като иначе по коридорите е лудница. Тази сутрин обчаче изтървахме групата за занималня на Вяра, което означаваше тя да мине сама сред високи като дървета ученици, по целия първи етаж и да се изкачи до втория, където е занималнята. Нищо и никаква работа, но за нея явно това е като да премине през 50 метра джунгла. За родители е забранено да се шамткосват по коридорите и охраната следи. Аз й казвам:
- Хайде, тръгвай сама, голяма си вече.
- ..., но съм с малко чувство, казва ми тя, свита до мен и гледайки отдолу-нагоре. :shy:

Ами... наруших забраната за шматкосване.
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Май не е съвсем по темата, пък и може да съм го писала вече тук, но понеже Вяра спомена за съвместното съществуване на "големи и малки", все пак ще разкажа това: Пред няколко месеца седя на пейка в квартална детска площадка. Наоколо играят малки дечица /3-4 год/, а един батко ги дразни и им пречи на забавлението. Едно от малките дечурлига го погледна право в очите и му рече: "Мама казва, че колкото по-голям ставаш, толкова по-добър трябва да бъдеш!". :bigsmile:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
latrevw

Re: Голяма съм, но

Мнение от latrevw »

vyara написа:
естествено, че ще я нарушиш.
При нас малките са отделени в самостоятелен коридор, без съприкосновение с големите. Дори голямото междучасие им е по друго време.

а в междучасията шума и джунглата по коридорите са нещо ужасно. Опитвала съм да се кача до третия етаж през междучасие, костваше ми много усилия, да не говорим, че псувах наум като хамалин и се заклех повече да не ходя в училище по време на междучасие - ужасявам се от НАШИТЕ деца.
но те оцеляват де.
просто Вяра е малка още. Абе някой да не я уплашил миналата година. Жал ми става като слушам да говориш за нейното училище. Трябва да й харесва да ходи там, а не да умира от страх.

бях ти споменала предния път - защо не я дадеш на частна занималня, много по-малко деца, поне половината ден да й е по-спокойно?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:
естествено, че ще я нарушиш.
При нас малките са отделени в самостоятелен коридор, без съприкосновение с големите. Дори голямото междучасие им е по друго време.

а в междучасията шума и джунглата по коридорите са нещо ужасно. Опитвала съм да се кача до третия етаж през междучасие, костваше ми много усилия, да не говорим, че псувах наум като хамалин и се заклех повече да не ходя в училище по време на междучасие - ужасявам се от НАШИТЕ деца.
но те оцеляват де.
просто Вяра е малка още. Абе някой да не я уплашил миналата година. Жал ми става като слушам да говориш за нейното училище. Трябва да й харесва да ходи там, а не да умира от страх.

бях ти споменала предния път - защо не я дадеш на частна занималня, много по-малко деца, поне половината ден да й е по-спокойно?
Вече е по-добре. Аз всъщност го разказвам, защото на мен много смешно ми стана, че била голяма, но с малко чувство и това ми беше основната мисъл, но както и да е.
Няма да я дам в частна занималня първо защото ми е сложно с вземането и оставянето на две деца на две места, понеже няма кой друг да го прави (отговорих ти същото първия път) и второ, защото тя ми каза, че вече й харесвало да ходи на училище, понеже... е влюбена. :shy: Харесала си едно момченце от съседния клас и ми го показа, докато то прелиташе покрай нас - мамо, нали е много готин? Да, казвам й, и ти като майка си харесваш руси със сини очи. :lol::shy: Ама тати нали не е рус? Ми не е, ама е синеок поне. :shy::winkw:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Вече е по-добре. Аз всъщност го разказвам, защото на мен много смешно ми стана, че била голяма, но с малко чувство и това ми беше основната мисъл, но както и да е.
Няма да я дам в частна занималня първо защото ми е сложно с вземането и оставянето на две деца на две места, понеже няма кой друг да го прави (отговорих ти същото първия път) и второ, защото тя ми каза, че вече й харесвало да ходи на училище, понеже... е влюбена. :shy: Харесала си едно момченце от съседния клас и ми го показа, докато то прелиташе покрай нас - мамо, нали е много готин? Да, казвам й, и ти като майка си харесваш руси със сини очи. :lol::shy: Ама тати нали не е рус? Ми не е, ама е синеок поне. :shy::winkw:
хаха

разбрах аз, че на малкото чувство ти е акцента, но нас ни заболяха сърцата като го прочетохме.
хубаво е, че й харесва, още по-хубаво, че влюбена

п.п. с теб можем заедно да ходим по мъже :lol:, никога няма да харесаме един и същ
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: хаха

разбрах аз, че на малкото чувство ти е акцента, но нас ни заболяха сърцата като го прочетохме.
хубаво е, че й харесва, още по-хубаво, че влюбена

п.п. с теб можем заедно да ходим по мъже :lol:, никога няма да харесаме един и същ
Аааа, не се знае, не се. Недей лежа ти на таз кълка. :blum:
Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

бе твойто момиченце Вяра е като героиня от детски филм...щото много сладкодумно разказваш за нея
...миличката... :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

а мойто гардже ми звъни днес по нощите /22 вечерта/ и вика:
тати, моят избор е утре ти пак да ме вземеш от училище
сметайте дали ще откажа! :cool:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа:бе твойто момиченце Вяра е като героиня от детски филм...щото много сладкодумно разказваш за нея
...миличката... :-)
Всички деца са така, но рядко го забелязваме, може би... :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

sandmaN написа:а мойто гардже ми звъни днес по нощите /22 вечерта/ и вика:
тати, моят избор е утре ти пак да ме вземеш от училище
сметайте дали ще откажа! :cool:
"Моят избор е ти да..." (направиш нещо си)... сладко звучи. :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Сутрин в училището на децата (което е с ученици от 1ви до 12-ти клас) класните на най-малките събират децата във фоайето на училището и после си ги завеждат по стаите, тъй като иначе по коридорите е лудница. Тази сутрин обчаче изтървахме групата за занималня на Вяра, което означаваше тя да мине сама сред високи като дървета ученици, по целия първи етаж и да се изкачи до втория, където е занималнята. Нищо и никаква работа, но за нея явно това е като да премине през 50 метра джунгла. За родители е забранено да се шамткосват по коридорите и охраната следи. Аз й казвам:
- Хайде, тръгвай сама, голяма си вече.
- ..., но съм с малко чувство, казва ми тя, свита до мен и гледайки отдолу-нагоре. :shy:

Миличката... разбирам я.

Има едно ръководство за писане на приказки от Джани Родари, който според мен е най-най-най-близко изобщо до детското мислене, и там даваше пример за голямото и малкото, за малкото и многото:

"Един господин имаше тридесет автомобила и тридесет косъма на главата. Колко много автомобили! - казваха хората. Колко малко косми! - казваха децата." :bigsmile:

Приблизително предавам.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа: "Моят избор е ти да..." (направиш нещо си)... сладко звучи. :lol:
ми...от малки сте си жени :cool:
как а ви не обича чвяк!? :cool:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: "Един господин имаше тридесет автомобила и тридесет косъма на главата. Колко много автомобили! - казваха хората. Колко малко косми! - казваха децата." :bigsmile:

Приблизително предавам.
Има такива разлики. Понякога и между хора от едно поколение. :lol: Когато сме на улицата или се разхождаме с мъжа ми и той каже: Ехаааа! Глей, глей...., още преди да съм погледнала знам, че ми сочи купчини ламарина под формата на лъскав автомобил. :lol: Ако аз го кажа ще е за съвсем друго нещо, което няма нищо общо с творенията на човека. :winkw:
Изображение
Публикувай отговор