подпис под това с всички крака и ръцеvyara написа: Бе трудно е да оцеляваш в някои обстоятелства. Но от някое умствено ниво нататък (или пък духовно, де да знам) е може би по-лесно, не знам, не съм го достигнала още.
Лепенето на етикети
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Лепенето на етикети
Ти не допускаш ли, че тя може да има наистина основания за това и обекта действително да го е заслужил?Мнемозина написа:Способност да се бори за каузи, неизтощима енергия в това отношение. Независимо от това колко са безнадеждни.vyara написа:Какви например?Мнемозина написа: И точно това е - не мога да кажа "толкова й е акълът", щото никак не й е малко акълът и има други качества, които много ценя.
Способност да работи за другите, много и безкористно. Като таран е в това отношение.
Страхотна убедителност. Дори и когато говори/прави нещо погрешно според теб, не можеш да не признаеш, че е искрена докрай и че го вярва.
Но никога не знаеш в кой момент ще те прехвърли в черното и всичко това ще се обърне срещу теб. Ей така, без нищо да си направил.
Е, има такива хора. По им е лесно да гледат света в черно и бяло. Това ги улеснява и не пречи на действията им, както се вижда. Многото размишеления, Мнемозиноу!!!, и многото отсенки са лукс, не са за всеки, да не говорим как могат да бъдат подвеждащи и заблуждаващи. Но щом е интелигентен човек, той рано или късно ще преоцени нещата, С такива хора си трябва повечко търпение. Заради плюсовете им.
Съвсем даже им позволявам, да не говорим че ми се иска.vyara написа:Така е, спор няма. Но пак не разбирам какво толкова ти пука. Аз съм убедена, че много хора около мен имат различно мнение за моята персона. Не може да имат еднакви мнения. Сигурно много от тях са ме сложили и в някакви рамки. Аз самата често се изненадвам като поговоря с даден човек колко съм била заблудена по отношение на него. Значи аз правя същото с тях. Но това са грешки на растежа.Мнемозина написа: Добре де, смени ракурса малко.
Средата винаги влияе, това е неизбежно.
Но и хората влияят върху средата. При това тези, които лепят етикети - особено много.
На неправилен етикет можеш да опонираш само с друг етикет.
Позволи на другите да растат. Грешейки.
Но ти в момента грешиш, мислейки, че говоря за едно, докато аз говоря за друго. Но то като си говорим "по принцип", често се получава така.
Panta rhei...
Ами да ти кажа не знам защо, но и аз имам чувството, че не отвъръщаш точно на мнението ми, ами си говориш твои си работи.Мнемозина написа:Съвсем даже им позволявам, да не говорим че ми се иска.vyara написа:Така е, спор няма. Но пак не разбирам какво толкова ти пука. Аз съм убедена, че много хора около мен имат различно мнение за моята персона. Не може да имат еднакви мнения. Сигурно много от тях са ме сложили и в някакви рамки. Аз самата често се изненадвам като поговоря с даден човек колко съм била заблудена по отношение на него. Значи аз правя същото с тях. Но това са грешки на растежа.Мнемозина написа: Добре де, смени ракурса малко.
Средата винаги влияе, това е неизбежно.
Но и хората влияят върху средата. При това тези, които лепят етикети - особено много.
На неправилен етикет можеш да опонираш само с друг етикет.
Позволи на другите да растат. Грешейки.
Но ти в момента грешиш, мислейки, че говоря за едно, докато аз говоря за друго. Но то като си говорим "по принцип", често се получава така.
Кажи ми за какво точно говориш и има шанс да те разбера. Че етикетите едва ли не променят теб и средата или е нещо друго?
тук не мога да смогна да ви изчета
абе вие не сте/сме ли на работа?:lol:
Етикети не лепя,
нямам и право на това.
И природата ми не го позволява.
Примам многообразието от образи и промените, които, ако ги има, и ако са към добро/градивно/полезно, ме радват.
Всичко се променя
по един или друг начин
и
същевременно същността му/ни/ви си остава същата.
Лесно се лепи, но трудно се отлепя!
абе вие не сте/сме ли на работа?:lol:
Етикети не лепя,
нямам и право на това.
И природата ми не го позволява.
Примам многообразието от образи и промените, които, ако ги има, и ако са към добро/градивно/полезно, ме радват.
Всичко се променя
по един или друг начин
и
същевременно същността му/ни/ви си остава същата.
Лесно се лепи, но трудно се отлепя!
Последно промяна от Неф на 07.10.10, 09:39, променено общо 1 път.
"Спаси си деня!" - Green Light
не, че съм чел
но да кажа и аз
има (най-малко) две посоки (или табели, или етикети)
1. ние имаме нужда от имена/етикети/идентификатори, защото иначе не можем да разберем за какво става дума
2. имената/етикетите/идентификаторите са динамични както и всичко друго от едното

PS
та това е нещо като Айзенхауърската мисла
Планът е нищо! Планирането е всичко!
Етикетът е нищо. Идентификацията е всичко!

но да кажа и аз
1. ние имаме нужда от имена/етикети/идентификатори, защото иначе не можем да разберем за какво става дума
2. имената/етикетите/идентификаторите са динамични както и всичко друго от едното
PS
по т.1 приемам баджоветеRemmivs написа:не, че съм чел
но да кажа и аз
по т.2 съм съгласна, доколкото не съвпада с т.1
"Спаси си деня!" - Green Light
Е, трябва да те запозная с нея. И да ти разкажа надъъъълго и нашироко как когато си в една и съща (неголяма) среда с някого, периодично се налага да се конущисваш с него.vyara написа:
Ами да ти кажа не знам защо, но и аз имам чувството, че не отвъръщаш точно на мнението ми, ами си говориш твои си работи.
Кажи ми за какво точно говориш и има шанс да те разбера. Че етикетите едва ли не променят теб и средата или е нещо друго?
А етикетите наистина те променят. Защото те "прочитат" плоско и често превратно.
Panta rhei...
- Green Light
Брей!Remmivs написа:не, че съм чел
но да кажа и аз
PS
Ти ще земе по- умен от мене да станеш, вече! С какво ви хранят там? И в каква викаш фирма постъпи?
Едва ли. Ти си ми брат. Колкото си умен ти, все едно съм и аз. Викам ей глей начи къф умен брат имам. Мое е. И готово.Green Light написа:Брей!
Ти ще земе по- умен от мене да станеш, вече! С какво ви хранят там? И в каква викаш фирма постъпи?
Дават кафе и безалкохолни на корем. И постоянно има бонбони, щото все някой има РД/ИД/каквото е там, ама аз тях пропускам обикновено.
Хамериканска, но с европейски уклон. И най-хубавото е, че бандата, в която съм е супер яка.
тъй деМнемозина написа:Само ако приемем, че идентификацията е процес. Ако обичате, моля, безкраен по възможност.
всичко е такова (всичко е едно
ние постоянно правим приближения на света около нас, на реалността (доколкото тя е независима от нас нали квантови теории и тути-кванти
и този процес, макар и асимптотичен, е безкраен такъв
наздраве
- windcolours
- snowprincess
Идеалните варианти са ми ясни, т.е. имам някаква идея за това как би трябвало/е добре да бъде.Remmivs написа:тъй деМнемозина написа:Само ако приемем, че идентификацията е процес. Ако обичате, моля, безкраен по възможност.
всичко е такова (всичко е едно)
ние постоянно правим приближения на света около нас, на реалността (доколкото тя е независима от нас нали квантови теории и тути-кванти)
и този процес, макар и асимптотичен, е безкраен такъв
наздраве
Но.
Panta rhei...
- snowprincess
- Green Light
Там, където гледам.Remmivs написа:къде видя идеаленМнемозина написа:Идеалните варианти са ми ясни, т.е. имам някаква идея за това как би трябвало/е добре да бъде.
Но.
а вариант
PS
да не отваряме идентификатор откъде идва етикетът "вариант"
П.П. Ааа, това го знам. От "вариум ет мутабиле".
Panta rhei...
- Green Light
На 22 септември имахме тука една среща в офиса и аз си бачкам. И звъни нали телефона, то беше сряда. И вдигам аз. Плиз викат ми Please can you да ме свържете connekt mi, риш, with Иванчо(Ivancho) Не е викам в офиса днеска Иванчо. В България е празник днеска. Индипендънс дей. Ajde be! Викат ми оттатъка. Indipendunz dej? Seriozno?Remmivs написа:
Хамериканска, но с европейски уклон....
Да- викам. Сега вече, в Европейския съюз честваме всички празници по американски. American викам way.
Отсреща тоя не се засмя.
Ржевски в 40-50 е пуснал страшен лаф, направо бих му дала Нобелова награда за математика.Green Light написа:
На 22 септември имахме тука една среща в офиса и аз си бачкам. И звъни нали телефона, то беше сряда. И вдигам аз. Плиз викат ми Please can you да ме свържете connekt mi, риш, with Иванчо(Ivancho) Не е викам в офиса днеска Иванчо. В България е празник днеска. Индипендънс дей. Ajde be! Викат ми оттатъка. Indipendunz dej? Seriozno?
Да- викам. Сега вече, в Европейския съюз честваме всички празници по американски. American викам way.
Отсреща тоя не се засмя.
За тиквите, дето били лакоми и безкранични като европейски комсомолци-глобалисти.
Като етикетираш етикет става много смешно.
Panta rhei...
- windcolours
мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Естествено, че не може, обаче... се оказва възможно.windcolours написа:мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
Освен това и рубик-кубчето беше с идея да бъде подреждано, а не съзерцавано. За да бъде човек от едната страна червен, от другата - бял, от третата зелен и т.н.
И от шестата - двуизмерно черен.
Пък той все не е.
Panta rhei...
- windcolours
Всеки от нас се опитва да се "подреди",а за другите в общия случай остава съзерцаването на процеса... И стават свидетели на цветови метаморфози. Стига да не са далтонисти.По-скоро "далтонистите" са тези, които слагат етикети. А далтонисти много. И аз понякога попадам в този капан.Мнемозина написа:Естествено, че не може, обаче... се оказва възможно.windcolours написа:мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
Освен това и рубик-кубчето беше с идея да бъде подреждано, а не съзерцавано. За да бъде човек от едната страна червен, от другата - бял, от третата зелен и т.н.
И от шестата - двуизмерно черен.
Пък той все не е.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Глас в пустиня
Ти на кое викаш знание? Да знаеш, че народа е загубен и лошото се шири и това да те спъва да вярваш, че трябва да бъдеш добър?!sandmaN написа:не еvyara написа:Бе трудно е да оцеляваш в някои обстоятелства. Но от някое умствено ниво нататък (или пък духовно, де да знам) е може би по-лесно..
знанието отдалечава от вярата
- Green Light
Наистина ли? Аз не съм сигурен. Човек, който е измамил приятеля си в една ситуация в друга не би ли се пожертвал за него? Мъж, който унижава и малтретира жена си не би ли могъл да загине за нея? Ами ако намаля силата на примера? Ако става въпрос за хитрец на дребно, някой който гледа да не си плати кафето или маршрутката, но изпада в ситуация в която да прояви доблест.БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
Независимо от етикета, калъпа или пък цветовия профил който си му поставил.
Ако се уплашиш от височината на кулокрана и не се притечеш на помощ, в друга ситуация може да скочиш в ледената вода за да спасиш куче например.
Според мен от подлеца може да стане мъжкар и във всеки дрисльо има по един печен.
- Green Light
В предишния пост споря с Боев, в тоя пък се замислих в обратната посока. Обратното може да стане, но въпроса е ако на теб ти се налага да разчиташ някому, на кого би се спряла? И няма ли да търсиш определен типаж?Мнемозина написа:А обратното?БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
Аз съм съгласна. Затова харесвам филма "Сблъсъци" (Грийн, знам, че досаждам с тоя филм и че ти го изгледаGreen Light написа:Наистина ли? Аз не съм сигурен. Човек, който е измамил приятеля си в една ситуация в друга не би ли се пожертвал за него? Мъж, който унижава и малтретира жена си не би ли могъл да загине за нея? Ами ако намаля силата на примера? Ако става въпрос за хитрец на дребно, някой който гледа да не си плати кафето или маршрутката, но изпада в ситуация в която да прояви доблест.БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
Ако се уплашиш от височината на кулокрана и не се притечеш на помощ, в друга ситуация може да скочиш в ледената вода за да спасиш куче например.
Според мен от подлеца може да стане мъжкар и във всеки дрисльо има по един печен.
Не, ще търся човек.Green Light написа:В предишния пост споря с Боев, в тоя пък се замислих в обратната посока. Обратното може да стане, но въпроса е ако на теб ти се налага да разчиташ някому, на кого би се спряла? И няма ли да търсиш определен типаж?Мнемозина написа:А обратното?БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
Има някакви маркери, по които да се ориентираш спрямо хора, които няма как да познаваш отблизо. Психологията си играе с такива неща. Обаче на мен ми изглежда като опростяване.
Panta rhei...
- Green Light
- snowprincess
Green Light написа:Наистина ли? Аз не съм сигурен. Човек, който е измамил приятеля си в една ситуация в друга не би ли се пожертвал за него? Мъж, който унижава и малтретира жена си не би ли могъл да загине за нея? Ами ако намаля силата на примера? Ако става въпрос за хитрец на дребно, някой който гледа да не си плати кафето или маршрутката, но изпада в ситуация в която да прояви доблест.БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!

- snowprincess
http://www.kriminalist.info/3020s1p3.htmlGreen Light написа:В предишния пост споря с Боев, в тоя пък се замислих в обратната посока. Обратното може да стане, но въпроса е ако на теб ти се налага да разчиташ някому, на кого би се спряла? И няма ли да търсиш определен типаж?Мнемозина написа:А обратното?БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!