Лепенето на етикети

Все същите
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Бе трудно е да оцеляваш в някои обстоятелства. Но от някое умствено ниво нататък (или пък духовно, де да знам) е може би по-лесно, не знам, не съм го достигнала още. :lol:
подпис под това с всички крака и ръце :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:.... обсъждат Куид директната предавка.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

:kiss:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Re: Лепенето на етикети

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа: И точно това е - не мога да кажа "толкова й е акълът", щото никак не й е малко акълът и има други качества, които много ценя.
Какви например?
Способност да се бори за каузи, неизтощима енергия в това отношение. Независимо от това колко са безнадеждни.
Способност да работи за другите, много и безкористно. Като таран е в това отношение.
Страхотна убедителност. Дори и когато говори/прави нещо погрешно според теб, не можеш да не признаеш, че е искрена докрай и че го вярва.

Но никога не знаеш в кой момент ще те прехвърли в черното и всичко това ще се обърне срещу теб. Ей така, без нищо да си направил.
Ти не допускаш ли, че тя може да има наистина основания за това и обекта действително да го е заслужил?
Е, има такива хора. По им е лесно да гледат света в черно и бяло. Това ги улеснява и не пречи на действията им, както се вижда. Многото размишеления, Мнемозиноу!!!, и многото отсенки са лукс, не са за всеки, да не говорим как могат да бъдат подвеждащи и заблуждаващи. Но щом е интелигентен човек, той рано или късно ще преоцени нещата, С такива хора си трябва повечко търпение. Заради плюсовете им. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Добре де, смени ракурса малко.
Средата винаги влияе, това е неизбежно.
Но и хората влияят върху средата. При това тези, които лепят етикети - особено много.

На неправилен етикет можеш да опонираш само с друг етикет.
Така е, спор няма. Но пак не разбирам какво толкова ти пука. Аз съм убедена, че много хора около мен имат различно мнение за моята персона. Не може да имат еднакви мнения. Сигурно много от тях са ме сложили и в някакви рамки. Аз самата често се изненадвам като поговоря с даден човек колко съм била заблудена по отношение на него. Значи аз правя същото с тях. Но това са грешки на растежа. :lol:
Позволи на другите да растат. Грешейки. :winkw:
Съвсем даже им позволявам, да не говорим че ми се иска.
Но ти в момента грешиш, мислейки, че говоря за едно, докато аз говоря за друго. Но то като си говорим "по принцип", често се получава така. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа: Добре де, смени ракурса малко.
Средата винаги влияе, това е неизбежно.
Но и хората влияят върху средата. При това тези, които лепят етикети - особено много.

На неправилен етикет можеш да опонираш само с друг етикет.
Така е, спор няма. Но пак не разбирам какво толкова ти пука. Аз съм убедена, че много хора около мен имат различно мнение за моята персона. Не може да имат еднакви мнения. Сигурно много от тях са ме сложили и в някакви рамки. Аз самата често се изненадвам като поговоря с даден човек колко съм била заблудена по отношение на него. Значи аз правя същото с тях. Но това са грешки на растежа. :lol:
Позволи на другите да растат. Грешейки. :winkw:
Съвсем даже им позволявам, да не говорим че ми се иска.
Но ти в момента грешиш, мислейки, че говоря за едно, докато аз говоря за друго. Но то като си говорим "по принцип", често се получава така. :bigsmile:
Ами да ти кажа не знам защо, но и аз имам чувството, че не отвъръщаш точно на мнението ми, ами си говориш твои си работи. :lol:
Кажи ми за какво точно говориш и има шанс да те разбера. Че етикетите едва ли не променят теб и средата или е нещо друго?
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

тук не мога да смогна да ви изчета

абе вие не сте/сме ли на работа?:lol:

Етикети не лепя,
нямам и право на това.
И природата ми не го позволява.
Примам многообразието от образи и промените, които, ако ги има, и ако са към добро/градивно/полезно, ме радват.
Всичко се променя
по един или друг начин
и
същевременно същността му/ни/ви си остава същата.

Лесно се лепи, но трудно се отлепя!
Последно промяна от Неф на 07.10.10, 09:39, променено общо 1 път.
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не, че съм чел

но да кажа и аз

има (най-малко) две посоки (или табели, или етикети)

1. ние имаме нужда от имена/етикети/идентификатори, защото иначе не можем да разберем за какво става дума
2. имената/етикетите/идентификаторите са динамични както и всичко друго от едното

:cool:

PS
та това е нещо като Айзенхауърската мисла

Планът е нищо! Планирането е всичко!

Етикетът е нищо. Идентификацията е всичко!

:blum:
Неф

Мнение от Неф »

Remmivs написа:не, че съм чел

но да кажа и аз

1. ние имаме нужда от имена/етикети/идентификатори, защото иначе не можем да разберем за какво става дума
2. имената/етикетите/идентификаторите са динамични както и всичко друго от едното

по т.1 приемам баджовете
по т.2 съм съгласна, доколкото не съвпада с т.1
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Ами да ти кажа не знам защо, но и аз имам чувството, че не отвъръщаш точно на мнението ми, ами си говориш твои си работи. :lol:
Кажи ми за какво точно говориш и има шанс да те разбера. Че етикетите едва ли не променят теб и средата или е нещо друго?
Е, трябва да те запозная с нея. И да ти разкажа надъъъълго и нашироко как когато си в една и съща (неголяма) среда с някого, периодично се налага да се конущисваш с него.

А етикетите наистина те променят. Защото те "прочитат" плоско и често превратно.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:не, че съм чел

но да кажа и аз

PS
та това е нещо като Айзенхауърската мисла

Планът е нищо! Планирането е всичко!

Брей!
Ти ще земе по- умен от мене да станеш, вече! С какво ви хранят там? И в каква викаш фирма постъпи?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Неф написа:по т.1 приемам баджовете
по т.2 съм съгласна, доколкото не съвпада с т.1
думите са етикети

концепцията за нищото сме я дискутирали

като го наименоваш, дадеш му име, етикет, идентификатор, бадж

то вече става нещо

за това говорех

словото е река обаче и не се къпем два пъти в нея
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:

Само ако приемем, че идентификацията е процес. Ако обичате, моля, безкраен по възможност. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Брей!
Ти ще земе по- умен от мене да станеш, вече! С какво ви хранят там? И в каква викаш фирма постъпи?
Едва ли. Ти си ми брат. Колкото си умен ти, все едно съм и аз. Викам ей глей начи къф умен брат имам. Мое е. И готово.

Дават кафе и безалкохолни на корем. И постоянно има бонбони, щото все някой има РД/ИД/каквото е там, ама аз тях пропускам обикновено.

Хамериканска, но с европейски уклон. И най-хубавото е, че бандата, в която съм е супер яка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Само ако приемем, че идентификацията е процес. Ако обичате, моля, безкраен по възможност. :lol:
тъй де
всичко е такова (всичко е едно :blum:)
ние постоянно правим приближения на света около нас, на реалността (доколкото тя е независима от нас нали квантови теории и тути-кванти :grin:)
и този процес, макар и асимптотичен, е безкраен такъв

наздраве

:grin:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Remmivs написа:
Дават кафе и безалкохолни на корем. И постоянно има бонбони, щото все някой има РД/ИД/каквото е там, ама аз тях пропускам обикновено.
Ей, ще станеш човек ти! В предишната фирма май само на вино и жени ви държаха :grin:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
snowprincess

Re: Лепенето на етикети

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:Обичам да наблюдавам промените в хората.
и аз обичам :bigsmile:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Само ако приемем, че идентификацията е процес. Ако обичате, моля, безкраен по възможност. :lol:
тъй де
всичко е такова (всичко е едно :blum:)
ние постоянно правим приближения на света около нас, на реалността (доколкото тя е независима от нас нали квантови теории и тути-кванти :grin:)
и този процес, макар и асимптотичен, е безкраен такъв

наздраве

:grin:
Идеалните варианти са ми ясни, т.е. имам някаква идея за това как би трябвало/е добре да бъде.
Но.

:lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

windcolours написа:
Remmivs написа:
Ей, ще станеш човек ти! В предишната фирма май само на вино и жени ви държаха :grin:
хахаха
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

windcolours написа:Ей, ще станеш човек ти! В предишната фирма май само на вино и жени ви държаха :grin:
а, тук има колкото си искаш жени
и доста твърд алкохол също
ще им отворя очите за амброзията на боговете
споко
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:
Remmivs написа:

:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Идеалните варианти са ми ясни, т.е. имам някаква идея за това как би трябвало/е добре да бъде.
Но.

къде видя идеален
а вариант

PS
да не отваряме идентификатор откъде идва етикетът "вариант"
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Идеалните варианти са ми ясни, т.е. имам някаква идея за това как би трябвало/е добре да бъде.
Но.

къде видя идеален
а вариант

PS
да не отваряме идентификатор откъде идва етикетът "вариант"
Там, където гледам. :blum:

П.П. Ааа, това го знам. От "вариум ет мутабиле". :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: хахаха
Охооо, кой се е появил! :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Хамериканска, но с европейски уклон....
На 22 септември имахме тука една среща в офиса и аз си бачкам. И звъни нали телефона, то беше сряда. И вдигам аз. Плиз викат ми Please can you да ме свържете connekt mi, риш, with Иванчо(Ivancho) Не е викам в офиса днеска Иванчо. В България е празник днеска. Индипендънс дей. Ajde be! Викат ми оттатъка. Indipendunz dej? Seriozno?
Да- викам. Сега вече, в Европейския съюз честваме всички празници по американски. American викам way.
Отсреща тоя не се засмя.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
На 22 септември имахме тука една среща в офиса и аз си бачкам. И звъни нали телефона, то беше сряда. И вдигам аз. Плиз викат ми Please can you да ме свържете connekt mi, риш, with Иванчо(Ivancho) Не е викам в офиса днеска Иванчо. В България е празник днеска. Индипендънс дей. Ajde be! Викат ми оттатъка. Indipendunz dej? Seriozno?
Да- викам. Сега вече, в Европейския съюз честваме всички празници по американски. American викам way.
Отсреща тоя не се засмя.
Ржевски в 40-50 е пуснал страшен лаф, направо бих му дала Нобелова награда за математика.
За тиквите, дето били лакоми и безкранични като европейски комсомолци-глобалисти.

Като етикетираш етикет става много смешно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
Естествено, че не може, обаче... се оказва възможно. :lol:
Освен това и рубик-кубчето беше с идея да бъде подреждано, а не съзерцавано. За да бъде човек от едната страна червен, от другата - бял, от третата зелен и т.н.
И от шестата - двуизмерно черен.
Пък той все не е. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
windcolours написа:мислех си днес, човек не може да бъде характеризиран с двуизмерен етикет. Трябва да приемем факта, че е като рубикуб. Има си няколко страни, и не стига тва, ми всяка страна съдържа различни цветове. В дадена ситуация го погледнеш и ти изглежда, че е червен с две жълти квадратчета. Завъртят се нещата и хоп- преобладаващо син с тук таме жълтичко и зеленичко...
Естествено, че не може, обаче... се оказва възможно. :lol:
Освен това и рубик-кубчето беше с идея да бъде подреждано, а не съзерцавано. За да бъде човек от едната страна червен, от другата - бял, от третата зелен и т.н.
И от шестата - двуизмерно черен.
Пък той все не е. :bigsmile:
Всеки от нас се опитва да се "подреди",а за другите в общия случай остава съзерцаването на процеса... И стават свидетели на цветови метаморфози. Стига да не са далтонисти.По-скоро "далтонистите" са тези, които слагат етикети. А далтонисти много. И аз понякога попадам в този капан.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
Независимо от етикета, калъпа или пък цветовия профил който си му поставил.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Подлецът никога няма да стане мъжкар и дрисльото печен!
А обратното? :lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа:Бе трудно е да оцеляваш в някои обстоятелства. Но от някое умствено ниво нататък (или пък духовно, де да знам) е може би по-лесно..
не е
знанието отдалечава от вярата
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

sandmaN написа:
vyara написа:Бе трудно е да оцеляваш в някои обстоятелства. Но от някое умствено ниво нататък (или пък духовно, де да знам) е може би по-лесно..
не е
знанието отдалечава от вярата
Ти на кое викаш знание? Да знаеш, че народа е загубен и лошото се шири и това да те спъва да вярваш, че трябва да бъдеш добър?! :lol: Еееех, ех! :winkw:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Наистина ли? Аз не съм сигурен. Човек, който е измамил приятеля си в една ситуация в друга не би ли се пожертвал за него? Мъж, който унижава и малтретира жена си не би ли могъл да загине за нея? Ами ако намаля силата на примера? Ако става въпрос за хитрец на дребно, някой който гледа да не си плати кафето или маршрутката, но изпада в ситуация в която да прояви доблест.
Ако се уплашиш от височината на кулокрана и не се притечеш на помощ, в друга ситуация може да скочиш в ледената вода за да спасиш куче например.

Според мен от подлеца може да стане мъжкар и във всеки дрисльо има по един печен.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
В предишния пост споря с Боев, в тоя пък се замислих в обратната посока. Обратното може да стане, но въпроса е ако на теб ти се налага да разчиташ някому, на кого би се спряла? И няма ли да търсиш определен типаж?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
Наистина ли? Аз не съм сигурен. Човек, който е измамил приятеля си в една ситуация в друга не би ли се пожертвал за него? Мъж, който унижава и малтретира жена си не би ли могъл да загине за нея? Ами ако намаля силата на примера? Ако става въпрос за хитрец на дребно, някой който гледа да не си плати кафето или маршрутката, но изпада в ситуация в която да прояви доблест.
Ако се уплашиш от височината на кулокрана и не се притечеш на помощ, в друга ситуация може да скочиш в ледената вода за да спасиш куче например.

Според мен от подлеца може да стане мъжкар и във всеки дрисльо има по един печен.
Аз съм съгласна. Затова харесвам филма "Сблъсъци" (Грийн, знам, че досаждам с тоя филм и че ти го изгледа :lol:), но е точно така. Даже знаете ли, вчера четох за десетте най-известни политически и обществени фгури, които се борят срещу правата на гейовете, а в крайна сметка се е разкрило, че самите те са обратни. :lol: В оня филм всеки един от героите в едни ситуации и с едни хора беше безкрайно добър, а в други отвратителен, лош и т.н. Дори имаше герои, които веднъж обиждаха някого, а после му спасяваха живота. Хората не са черни или бели. Всеки носи от всичко и го проявява в различни обстоятелства, някои просто имат късмета да не попаднат на лоши обстоятелства. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

nods

Всичко е едно. Ние сме и алфата, и омегата. И всичко между тях. Дискретни моментни проявления на непрекъсната темпорална вероятност.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
В предишния пост споря с Боев, в тоя пък се замислих в обратната посока. Обратното може да стане, но въпроса е ако на теб ти се налага да разчиташ някому, на кого би се спряла? И няма ли да търсиш определен типаж?
Не, ще търся човек. :bigsmile:

Има някакви маркери, по които да се ориентираш спрямо хора, които няма как да познаваш отблизо. Психологията си играе с такива неща. Обаче на мен ми изглежда като опростяване.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:... Обаче на мен ми изглежда като опростяване.
Такова е, да.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:

:good:
Изображение
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
http://www.kriminalist.info/3020s1p3.html
Изображение
Публикувай отговор