сложната страна на живота
сложната страна на живота
всички компании се надпреварват да изкарват на пазара нови модели на продуктите си. по-усъвършенствани, по-ергономични, по-съобразени с потребителите.
в резултат - първият си мобилен телефон пусках с едно копче, а последното чудо на техниката дойде при мен с 90-странично упътване, кутии, кабели и cd-та. като го пусна първо ми излиза логото на нокия, след това на мтел, след това ми иска пин... всичко озвучено!
първата си пералня пусках от едно копче, а сега ми отнема 10 минути пред дисплея да стартирам новата.
същото е с телевизора и всичките му шантави функции, с кафе-машината, май и с автомобила...
в резултат - първият си мобилен телефон пусках с едно копче, а последното чудо на техниката дойде при мен с 90-странично упътване, кутии, кабели и cd-та. като го пусна първо ми излиза логото на нокия, след това на мтел, след това ми иска пин... всичко озвучено!
първата си пералня пусках от едно копче, а сега ми отнема 10 минути пред дисплея да стартирам новата.
същото е с телевизора и всичките му шантави функции, с кафе-машината, май и с автомобила...
just perfect
Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен. 
П.П. Между другото, в момента точно над подобен абсурд си блъскам главата - нещо, което може да бъде свършено много простичко и лесно, е усложнено до безкрайност и то точно заради някакви техническо-бюрократични изисквания.
Вместо просто да напишеш каквото е необходимо, трябва да изчетеш един куп изисквания и да въвеждаш пароли за всяка попълнена графа.
Пълна щуротия.
П.П. Между другото, в момента точно над подобен абсурд си блъскам главата - нещо, което може да бъде свършено много простичко и лесно, е усложнено до безкрайност и то точно заради някакви техническо-бюрократични изисквания.
Вместо просто да напишеш каквото е необходимо, трябва да изчетеш един куп изисквания и да въвеждаш пароли за всяка попълнена графа.
Пълна щуротия.
Последно промяна от Мнемозина на 04.11.10, 11:25, променено общо 1 път.
Panta rhei...
едва ли САМО и ИЗОБЩО това е идеятаМнемозина написа:Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен.
многото функции улесняват и спестяват време
напр.гласовото набиране на телефона
а мин.седмица купихме пералня, точно за секунди се пуска, явно сме уцелили стар модел
иначе и аз съм си мислила за постоянната промяна на технологиите
напр. отоплителните уреди - докато си на една система - убеждават те колко по-изгоден ти е следващ вариант, минаваш на него и заедно със стремителното падане на цената му пристига и следващата по-добра и по-изгодна технология
то не бяха печки - на твърдо гориво, нафтови, акумулиращи, парна инсталация, климатици, конвектори...
Последно промяна от holi_day на 04.11.10, 12:36, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
latrevw написа:това някаква жалба по отминала младост ли е
Само ти се струва по-сложно,
на дребосъчетата им е детска игра.
Само секунда и трябва
да пусне пералнята
да затрие някой номер от моб.тел
да си пусне ТВ
ДВД
на комп-а е факир
времената се менят,
колелото на живота се върти и, ако не сме в крак, ще ни смели между зъбчатките си
Но нали тук сме най-умните, възприемчивите, приспособяващите се, богоизбраните,
ще оцелеем
ще се справим с всичко.
п.п. Виждала ли си кремък? Миналата неделя намерих и се зачудих как са чукали два такива камъка докато от хилядите искрици пламне огъня.
"Спаси си деня!" - Green Light
Неф написа:на дребосъчетата им е детска игра.
Само секунда и трябва
да пусне пералнята
да затрие някой номер от моб.тел
да си пусне ТВ
ДВД
на комп-а е факир
времената се менят,
колелото на живота се върти и, ако не сме в крак, ще ни смели между зъбчатките си
Но нали тук сме най-умните, възприемчивите, приспособяващите се, богоизбраните,
ще оцелеем
ще се справим с всичко.
п.п. Виждала ли си кремък? Миналата неделя намерих и се зачудих как са чукали два такива камъка докато от хилядите искрици пламне огъня.

п.п. да, и в един момент старите (уж елементарни) технологии ни стават сложни
Последно промяна от holi_day на 04.11.10, 11:46, променено общо 1 път.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
хъм, сега ще кажеш и че само ми се струва по-скъпоНеф написа:
чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай
just perfect
Ами то това е като всичко останало. Зависи кое колко ползваш и преди всичко доколко те обсебва мисълта за него.holi_day написа:едва ли САМО и ИЗОБЩО това е идеятаМнемозина написа:Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен.
многото функции улесняват и спестяват време
напр.гласовото набиране на телефона
а мин.седмица купихме пералня, точно за секунди се пуска, явно сме уцелили стар модел
http://www.technomarket.bg/products/090 ... d=09079954
иначе и аз съм си мислила за постоянната промяна на технологиите
напр. отоплителните уреди - докато си на една система - убеждават те колко по-изгоден ти е следващ вариант, минаваш на него и заедно със стремителното падане на цената му пристига и следващата по-добра и по-изгодна технология
то не бяха печки - на твърдо гориво, нафтови, акумулиращи, парна инсталация, климатици, конвектори...
Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
Всичко е въпрос на баланс.
Panta rhei...
точно в тая мрежа сме сичките, а сега в добавка на това е, че всичко е много евтино заради кризатаbead_ написа:чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай
техниката дори не е поевтиняла толкова, колкото мебелите
един гардероб вече е колкото 4-5 пъти да влезеш и да напазаруваш храна за семейството си
Ф.Песоа
Ф.Песоа
1.даbead_ написа:1.хъм, сега ще кажеш и че само ми се струва по-скъпоНеф написа:
2.чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай
и
2.да
1.Нима когато си купувала стария модел ти се е струвал по-евтин?
2. И защо тогава купуваш по-новия, по-скъп, по-по-... модел? Стойси със старите
"Спаси си деня!" - Green Light
аз пък мисля, че много добре да ти е цел да притежаваш нещо заради определена функция, точно щото тя ти трябва, а не щото го имал Гошко ей това същото, дето не го зная за кво служи, ама е ногу "фешън"Мнемозина написа:Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Тъй де, за нещо такова говоря.holi_day написа:аз пък мисля, че много добре да ти е цел да притежаваш нещо заради определена функция, точно щото тя ти трябва, а не щото го имал Гошко ей това същото, дето не го зная за кво служи, ама е ногу "фешън"Мнемозина написа:Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
Panta rhei...
yesss...
information overload
Хмм, моят телефон е стар, преди три години и половина си го купих, обаче и тогава беше стар, поне на една година, значи е на опне 4.5. Срамота!
аз пък чух за една екстра на едни слушалки дето направо си ме впечатли!
Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
Ама не разбрах нито каква марка или е просто нещо което може да си го направиш на какъвто и да е тел или плеър.
Моля ако някой знае нещо такова, да си каже
Хмм, моят телефон е стар, преди три години и половина си го купих, обаче и тогава беше стар, поне на една година, значи е на опне 4.5. Срамота!
аз пък чух за една екстра на едни слушалки дето направо си ме впечатли!
Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
Ама не разбрах нито каква марка или е просто нещо което може да си го направиш на какъвто и да е тел или плеър.
Моля ако някой знае нещо такова, да си каже
Блажени са бедните духом
мноо ясно!Sweety написа:Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
а ако някой случайно дойде и започна да ти шушука на ушенце "изтича ви картата за месеца и новата е 200 еврака" волумето се увеличава
п.п. ... незнам ква марка са тия слушалки. на мене са ми генетично заложени.
just perfect
bead_ написа:мноо ясно!Sweety написа:Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
а ако някой случайно дойде и започна да ти шушука на ушенце "изтича ви картата за месеца и новата е 200 еврака" волумето се увеличава
п.п. ... незнам ква марка са тия слушалки. на мене са ми генетично заложени.
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3378511
ужас!!!БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дори не мога да го коментирам...БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
или
..
не искам:crying::(

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
гадно е, да...моят син ако го види това на момента ще се разплаче...БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
Но, да се оправят сами!-както Боев си написал в съседната тема, което не ми хареса и също ми стана тъжно ...и гадно...
Много хора се ангажират в защита на животните, но аз не мисля, че е нормално да си състрадателен към животните повече отколкото към хората...
Те се обосновават с факта, че животните са беззащитни, но много хора, и деца и възрастни, също са такива
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Какъв е проблема?Sweety написа:гадно е, да...моят син ако го види това на момента ще се разплаче...БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
Но, да се оправят сами!-както Боев си написал в съседната тема, което не ми хареса и също ми стана тъжно ...и гадно...
Много хора се ангажират в защита на животните, но аз не мисля, че е нормално да си състрадателен към животните повече отколкото към хората...
Те се обосновават с факта, че животните са беззащитни, но много хора, и деца и възрастни, също са такива
Това е живота, за да живее един вид, то някой, някъде от друг вид трябва да умре. Независимо от съвършенството и сложността на технологичния напредък.
Добре де, а на времето в двора на село как е било? Имам спомени за много кокошки и един (макс 2) петел. Предполагам и тогава са се излюпвали повече мъшшшшки пилета, не само по 1 на година... та какво ли е ставало с мъшшшките пилета, м?Sweety написа:гадно е, да...моят син ако го види това на момента ще се разплаче...БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
Просто начинът е различен. И, разбира се, бройката...
а за да живее един човек допускаш ли някой друг човек да умре?БоЕВ написа:Какъв е проблема?Sweety написа:гадно е, да...моят син ако го види това на момента ще се разплаче...БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.
Това е живота, за да живее един вид, то някой, някъде от друг вид трябва да умре. Независимо от съвършенството и сложността на технологичния напредък.
P.С.
..освен ако не е комунист де, или някой от роднините му
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Не питаш мене, ама като един виден селянин да си кажа какво ги правим мъжките пилета - отглежда ме ги наравно с другите.Gaspode написа:...
Добре де, а на времето в двора на село как е било? Имам спомени за много кокошки и един (макс 2) петел. Предполагам и тогава са се излюпвали повече мъшшшшки пилета, не само по 1 на година... та какво ли е ставало с мъшшшките пилета, м?
Поне докато станат достатъчно големи за да могат да бъдат изядени, а не похабени за тор да речем.
Да, това ми беше интересно и на мен докъ гледах флимчето - що не ги гледат за мЯсо примерно мъжовете? Може би породите са различни, знам ли...БоЕВ написа:Не питаш мене, ама като един виден селянин да си кажа какво ги правим мъжките пилета - отглежда ме ги наравно с другите.Gaspode написа:...
Добре де, а на времето в двора на село как е било? Имам спомени за много кокошки и един (макс 2) петел. Предполагам и тогава са се излюпвали повече мъшшшшки пилета, не само по 1 на година... та какво ли е ставало с мъшшшките пилета, м?
Поне докато станат достатъчно големи за да могат да бъдат изядени, а не похабени за тор да речем.
Обаче тва е пак пример за дискриминация - начи женските ги хранят, ваксинират и прочее, а мъжките на тор. Безобразие
- Глас в пустиня
О! Това става непрекъснато, не гледаш ли новини.Sweety написа: а за да живее един човек допускаш ли някой друг човек да умре?
Лично аз не съм убивал комунисти, нито пък роднините им, за да живея от заграбеното и да извоювам привилегии за децата си, но, както съм споменавал многократно тук, комунисти са убивали мой роднини по права линия поради гореизброените причини.Sweety написа:P.С.
..освен ако не е комунист де, или някой от роднините му![]()
- Глас в пустиня
Точно това си мислех и аз - кеф за феминистките.Gaspode написа:...
Обаче тва е пак пример за дискриминация - начи женските ги хранят, ваксинират и прочее, а мъжките на тор. Безобразие
Породите са различни и не е рентабилно да ги "угояваш", ако не са "бройлери" специално създадена порода за месо която пък не става за яйца.
еми значи не е пример за дискриминация, а е пример за пазарна икономика..БоЕВ написа:Точно това си мислех и аз - кеф за феминистките.Gaspode написа:...
Породите са различни и не е рентабилно да ги "угояваш", ако не са "бройлери" специално създадена порода за месо която пък не става за яйца.
Блажени са бедните духом
и сега?... вендета?БоЕВ написа:Лично аз не съм убивал комунисти, нито пък роднините им, за да живея от заграбеното и да извоювам привилегии за децата си, но, както съм споменавал многократно тук, комунисти са убивали мой роднини по права линия поради гореизброените причини.
Какъво означава 'Всеки да се оправя сам'? Ти поддръжник ли са на този...метод?
А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
Блажени са бедните духом
Тц, тц, тц... вместо да се засрамиш от това какви ги вършите там на острова!Sweety написа:БоЕВ написа:О! Това става непрекъснато, не гледаш ли новини.Sweety написа: а за да живее един човек допускаш ли някой друг човек да умре?
не, и не очаквах. че има толкоз много комунисти по света че да става и непрекъснато
Panta rhei...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Re: сложната страна на живота
както казва един приятел "Мразя да боравя с нещо, което е десетки пъти по-умно и сложно от мен..."bead_ написа:всички компании се надпреварват да изкарват на пазара нови модели на продуктите си. по-усъвършенствани, по-ергономични, по-съобразени с потребителите.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: сложната страна на живота
И ти така, налиELBI написа:
както казва един приятел "Мразя да боравя с нещо, което е десетки пъти по-умно и сложно от мен..."
- Глас в пустиня
holi_day написа:не ти и трябваБоЕВ написа:Де да бях.Sweety написа: А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
не е работа това за честни и отговорни хора
Някой ден трябва да ти разкажа за нащо кметче.
Винаги когато идват от разни фирми при него да го врънкат за разни-работи им казва: вижте сега, станала е някаква грешка, на сградата пише "кметство", а не ООД.