сложната страна на живота

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

сложната страна на живота

Мнение от bead_ »

всички компании се надпреварват да изкарват на пазара нови модели на продуктите си. по-усъвършенствани, по-ергономични, по-съобразени с потребителите.
в резултат - първият си мобилен телефон пусках с едно копче, а последното чудо на техниката дойде при мен с 90-странично упътване, кутии, кабели и cd-та. като го пусна първо ми излиза логото на нокия, след това на мтел, след това ми иска пин... всичко озвучено!
първата си пералня пусках от едно копче, а сега ми отнема 10 минути пред дисплея да стартирам новата.
същото е с телевизора и всичките му шантави функции, с кафе-машината, май и с автомобила...
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен. :lol:

П.П. Между другото, в момента точно над подобен абсурд си блъскам главата - нещо, което може да бъде свършено много простичко и лесно, е усложнено до безкрайност и то точно заради някакви техническо-бюрократични изисквания.
Вместо просто да напишеш каквото е необходимо, трябва да изчетеш един куп изисквания и да въвеждаш пароли за всяка попълнена графа.
Пълна щуротия.
Последно промяна от Мнемозина на 04.11.10, 11:25, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

:lol: това някаква жалба по отминала младост ли е :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен. :lol:
едва ли САМО и ИЗОБЩО това е идеята
многото функции улесняват и спестяват време
напр.гласовото набиране на телефона
а мин.седмица купихме пералня, точно за секунди се пуска, явно сме уцелили стар модел

иначе и аз съм си мислила за постоянната промяна на технологиите
напр. отоплителните уреди - докато си на една система - убеждават те колко по-изгоден ти е следващ вариант, минаваш на него и заедно със стремителното падане на цената му пристига и следващата по-добра и по-изгодна технология
то не бяха печки - на твърдо гориво, нафтови, акумулиращи, парна инсталация, климатици, конвектори...
Последно промяна от holi_day на 04.11.10, 12:36, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

latrevw написа::lol: това някаква жалба по отминала младост ли е :lol:
за ЧИЯ отминала младост намеквате, г-жо?!?!?!?!!!:evil:
just perfect
Неф

Мнение от Неф »

latrevw написа::lol: това някаква жалба по отминала младост ли е :lol:
:lol:

Само ти се струва по-сложно,
на дребосъчетата им е детска игра.
Само секунда и трябва
да пусне пералнята
да затрие някой номер от моб.тел
да си пусне ТВ
ДВД
на комп-а е факир

времената се менят,
колелото на живота се върти и, ако не сме в крак, ще ни смели между зъбчатките си :lol:

Но нали тук сме най-умните, възприемчивите, приспособяващите се, богоизбраните,
ще оцелеем
ще се справим с всичко.
:bigsmile:

п.п. Виждала ли си кремък? Миналата неделя намерих и се зачудих как са чукали два такива камъка докато от хилядите искрици пламне огъня. :-)
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Неф написа:на дребосъчетата им е детска игра.
Само секунда и трябва
да пусне пералнята
да затрие някой номер от моб.тел
да си пусне ТВ
ДВД
на комп-а е факир

времената се менят,
колелото на живота се върти и, ако не сме в крак, ще ни смели между зъбчатките си :lol:

Но нали тук сме най-умните, възприемчивите, приспособяващите се, богоизбраните,
ще оцелеем
ще се справим с всичко.

п.п. Виждала ли си кремък? Миналата неделя намерих и се зачудих как са чукали два такива камъка докато от хилядите искрици пламне огъня. :-)
:goodpost:

п.п. да, и в един момент старите (уж елементарни) технологии ни стават сложни
Последно промяна от holi_day на 04.11.10, 11:46, променено общо 1 път.
Ф.Песоа

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Неф написа:
:-)
хъм, сега ще кажеш и че само ми се струва по-скъпо

чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай :blum:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Мнемозина написа:Ама пък така човек се чувства все по-добре обзаведен и технически интелигентен. :lol:
едва ли САМО и ИЗОБЩО това е идеята
многото функции улесняват и спестяват време
напр.гласовото набиране на телефона
а мин.седмица купихме пералня, точно за секунди се пуска, явно сме уцелили стар модел
http://www.technomarket.bg/products/090 ... d=09079954

иначе и аз съм си мислила за постоянната промяна на технологиите
напр. отоплителните уреди - докато си на една система - убеждават те колко по-изгоден ти е следващ вариант, минаваш на него и заедно със стремителното падане на цената му пристига и следващата по-добра и по-изгодна технология
то не бяха печки - на твърдо гориво, нафтови, акумулиращи, парна инсталация, климатици, конвектори...
Ами то това е като всичко останало. Зависи кое колко ползваш и преди всичко доколко те обсебва мисълта за него.
Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
Всичко е въпрос на баланс.
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

bead_ написа:чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай :blum:
точно в тая мрежа сме сичките, а сега в добавка на това е, че всичко е много евтино заради кризата
техниката дори не е поевтиняла толкова, колкото мебелите
един гардероб вече е колкото 4-5 пъти да влезеш и да напазаруваш храна за семейството си
Ф.Песоа

Неф

Мнение от Неф »

bead_ написа:
Неф написа:
1.хъм, сега ще кажеш и че само ми се струва по-скъпо

2.чакам доводи. искам да се отърва от натрапчивото чувство, че съм омотана в мрежите на световната конспирация на потребителското стимулиране. купи си по-нов, и по-нов, и по-нов модел. консумирай, консумирай, консумирай. тук-таме рециклирай. и още по-рядко дефилирай :blum:
1.да
и
2.да

1.Нима когато си купувала стария модел ти се е струвал по-евтин?

2. И защо тогава купуваш по-новия, по-скъп, по-по-... модел? Стойси със старите :lol:

:winkw::kiss:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
аз пък мисля, че много добре да ти е цел да притежаваш нещо заради определена функция, точно щото тя ти трябва, а не щото го имал Гошко ей това същото, дето не го зная за кво служи, ама е ногу "фешън"
Ф.Песоа

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Неф написа: Стойси със старите :lol:

:winkw::kiss:

еееее нали тва се опитвам да си внуша публично!! че новите са по-сложни, досадни, скъпи. и вие, момичета, честно да ви кажа хич не ми помагате. :mad:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Мнемозина написа:Не можеш да отречеш възможността нещата да се преобърнат и уредът и множеството му функции вместо да бъдат средство да се превърнат в цел.
аз пък мисля, че много добре да ти е цел да притежаваш нещо заради определена функция, точно щото тя ти трябва, а не щото го имал Гошко ей това същото, дето не го зная за кво служи, ама е ногу "фешън"
Тъй де, за нещо такова говоря.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

yesss... :( information overload

Хмм, моят телефон е стар, преди три години и половина си го купих, обаче и тогава беше стар, поне на една година, значи е на опне 4.5. Срамота!

аз пък чух за една екстра на едни слушалки дето направо си ме впечатли!
Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
Ама не разбрах нито каква марка или е просто нещо което може да си го направиш на какъвто и да е тел или плеър.
Моля ако някой знае нещо такова, да си каже :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Sweety написа:Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
мноо ясно!
а ако някой случайно дойде и започна да ти шушука на ушенце "изтича ви картата за месеца и новата е 200 еврака" волумето се увеличава

п.п. ... незнам ква марка са тия слушалки. на мене са ми генетично заложени.
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

новите стоки са под всякаква критика.
боклук!
има и готини неща но всичко е една камара кинти
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

bead_ написа:
Sweety написа:Слушаш си музика на фитнеса да речем и ако много силно си я слушаш и ако някой случайно дойде и започне да ти шушука на ушенце 'Здрасти Коте, искам да те поканя да пием кафе' ама ти не го виждаш, и не го чуваш и тогава волумето на звука в слушалките намалявал!!!
мноо ясно!
а ако някой случайно дойде и започна да ти шушука на ушенце "изтича ви картата за месеца и новата е 200 еврака" волумето се увеличава

п.п. ... незнам ква марка са тия слушалки. на мене са ми генетично заложени.
:lol: еее...каква е тая карта бе? с включени минути ли? половин час със синеок и половин час със тъмнокож..на всяко посещение
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.

www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3378511
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.

ужас!!!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:Как стои въпросот с папото ми е интересно преди да се кютне на рафто у бакалията.

Дори не мога да го коментирам...
или
..
не искам:crying::(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

гадно е, да...моят син ако го види това на момента ще се разплаче...
Но, да се оправят сами!-както Боев си написал в съседната тема, което не ми хареса и също ми стана тъжно ...и гадно...
Много хора се ангажират в защита на животните, но аз не мисля, че е нормално да си състрадателен към животните повече отколкото към хората...
Те се обосновават с факта, че животните са беззащитни, но много хора, и деца и възрастни, също са такива
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:

Но, да се оправят сами!-както Боев си написал в съседната тема, което не ми хареса и също ми стана тъжно ...и гадно...
Много хора се ангажират в защита на животните, но аз не мисля, че е нормално да си състрадателен към животните повече отколкото към хората...
Те се обосновават с факта, че животните са беззащитни, но много хора, и деца и възрастни, също са такива
Какъв е проблема?

Това е живота, за да живее един вид, то някой, някъде от друг вид трябва да умре. Независимо от съвършенството и сложността на технологичния напредък.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа:

Добре де, а на времето в двора на село как е било? Имам спомени за много кокошки и един (макс 2) петел. Предполагам и тогава са се излюпвали повече мъшшшшки пилета, не само по 1 на година... та какво ли е ставало с мъшшшките пилета, м?
Просто начинът е различен. И, разбира се, бройката...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа:

Какъв е проблема?

Това е живота, за да живее един вид, то някой, някъде от друг вид трябва да умре. Независимо от съвършенството и сложността на технологичния напредък.
а за да живее един човек допускаш ли някой друг човек да умре?
P.С.
..освен ако не е комунист де, или някой от роднините му :lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:...

Добре де, а на времето в двора на село как е било? Имам спомени за много кокошки и един (макс 2) петел. Предполагам и тогава са се излюпвали повече мъшшшшки пилета, не само по 1 на година... та какво ли е ставало с мъшшшките пилета, м?
Не питаш мене, ама като един виден селянин да си кажа какво ги правим мъжките пилета - отглежда ме ги наравно с другите.
Поне докато станат достатъчно големи за да могат да бъдат изядени, а не похабени за тор да речем.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:

Не питаш мене, ама като един виден селянин да си кажа какво ги правим мъжките пилета - отглежда ме ги наравно с другите.
Поне докато станат достатъчно големи за да могат да бъдат изядени, а не похабени за тор да речем.
Да, това ми беше интересно и на мен докъ гледах флимчето - що не ги гледат за мЯсо примерно мъжовете? Може би породите са различни, знам ли...

Обаче тва е пак пример за дискриминация - начи женските ги хранят, ваксинират и прочее, а мъжките на тор. Безобразие :bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: а за да живее един човек допускаш ли някой друг човек да умре?
О! Това става непрекъснато, не гледаш ли новини.
Sweety написа:P.С.
..освен ако не е комунист де, или някой от роднините му :lol:
Лично аз не съм убивал комунисти, нито пък роднините им, за да живея от заграбеното и да извоювам привилегии за децата си, но, както съм споменавал многократно тук, комунисти са убивали мой роднини по права линия поради гореизброените причини.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Обаче тва е пак пример за дискриминация - начи женските ги хранят, ваксинират и прочее, а мъжките на тор. Безобразие :bigsmile:
Точно това си мислех и аз - кеф за феминистките.:lol:

Породите са различни и не е рентабилно да ги "угояваш", ако не са "бройлери" специално създадена порода за месо която пък не става за яйца.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:

Точно това си мислех и аз - кеф за феминистките.:lol:

Породите са различни и не е рентабилно да ги "угояваш", ако не са "бройлери" специално създадена порода за месо която пък не става за яйца.
еми значи не е пример за дискриминация, а е пример за пазарна икономика.. :lol: :lol: :lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
:lol: не, и не очаквах. че има толкоз много комунисти по света че да става и непрекъснато
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:Лично аз не съм убивал комунисти, нито пък роднините им, за да живея от заграбеното и да извоювам привилегии за децата си, но, както съм споменавал многократно тук, комунисти са убивали мой роднини по права линия поради гореизброените причини.:-)
и сега?... вендета?
Какъво означава 'Всеки да се оправя сам'? Ти поддръжник ли са на този...метод?
А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
БоЕВ написа:
:lol: не, и не очаквах. че има толкоз много комунисти по света че да става и непрекъснато
Тц, тц, тц... вместо да се засрамиш от това какви ги вършите там на острова! :twisted:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:
хранят, ваксинират и прочее докато не станат на горни и долни бутчета, пилешки филета, овкусени пилешки филета и прочее
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:

Не хващам връзката! Защо намесваш "комунисти"?
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: Какъво означава 'Всеки да се оправя сам'? Ти поддръжник ли са на този...метод?
А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
Въпросите ти свързани ли са с поста ми относно пенсионната сис.?
Де да бях.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:
Sweety написа: А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
Де да бях.
не ти и трябва
не е работа това за честни и отговорни хора
Ф.Песоа

Аватар
ELBI

Re: сложната страна на живота

Мнение от ELBI »

bead_ написа:всички компании се надпреварват да изкарват на пазара нови модели на продуктите си. по-усъвършенствани, по-ергономични, по-съобразени с потребителите.
в резултат - първият си мобилен телефон пусках с едно копче, а последното чудо на техниката дойде при мен с 90-странично упътване, кутии, кабели и cd-та. като го пусна първо ми излиза логото на нокия, след това на мтел, след това ми иска пин... всичко озвучено!
първата си пералня пусках от едно копче, а сега ми отнема 10 минути пред дисплея да стартирам новата.
същото е с телевизора и всичките му шантави функции, с кафе-машината, май и с автомобила...
както казва един приятел "Мразя да боравя с нещо, което е десетки пъти по-умно и сложно от мен..."
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Елинида

Re: сложната страна на живота

Мнение от Елинида »

ELBI написа:
както казва един приятел "Мразя да боравя с нещо, което е десетки пъти по-умно и сложно от мен..."
И ти така, нали :rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:
БоЕВ написа:
Sweety написа: А ти не си ли нещо кмет или нещо подобно в някакво село?
Де да бях.
не ти и трябва
не е работа това за честни и отговорни хора

Някой ден трябва да ти разкажа за нащо кметче.:bigsmile:

Винаги когато идват от разни фирми при него да го врънкат за разни-работи им казва: вижте сега, станала е някаква грешка, на сградата пише "кметство", а не ООД.:lol:
Публикувай отговор