Първа нощ

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа: Това бездомничество, ходенето с ръце в джобове из чужд град, в чужда страна карат мислите ми да политат и ми се дописва.

И ме избива на мечти.
внимавай с мечтите

:-)
Аз с всичко внимавам.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа: Това бездомничество, ходенето с ръце в джобове из чужд град, в чужда страна карат мислите ми да политат и ми се дописва.

Знаеш ли че аз съм твоята противополжност? Роден съм там, където живея и досега. Улицата, училището където учат децата ми, двора в който играят всичко е и мое и аз съм играл и учил все там. Израстнах, бунтувах се, ожених се, губих и печелех все на едно и също място. Не се оплаквам. Даже струва ми се че малко се хваля. Но това което ти виждаш, усещаш и чувстваш, пътешествията ти, предизвикателствата, това което си ти ми се струва недостижимо, екзотично и безценно. И ме избива на мечти.
Той и Имануел Кант е прекерал целия си живот в родния си Кьонигсберг :winkw:.
То си е за хвалба.
На мен пък стабилността ми се струва нещо недостижимо и безценно. А вече ми е трудно и да мечтая за нея.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Stranniche написа:...
На мен пък стабилността ми се струва нещо недостижимо и безценно. А вече ми е трудно и да мечтая за нея.
На кое точно викаш "стабилност" Странниче?

Отдавна няма такова нещо дори и в България.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:

Ами например вашият разговор за дръвчетата от темата за снимките.
Да посадиш нещо и да чакаш 2-3 години... :-)
jazz

Мнение от jazz »

това с обикалянето е заразително
ако си хепи
дерзай
ще разбереш кога е момента да се спреш
упсех
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

jazz написа:това с обикалянето е заразително
ако си хепи
дерзай
ще разбереш кога е момента да се спреш
упсех
Благодаря!
Моментът отдавна ми е дошъл, искам да се спра, но не съм намерила "място за паркиране".

Ти как си? Много се радвам да те видя тук!
Странно е, но като пусках компютъра преди малко, мислех си какво ли става с теб и дали няма да се появиш в клуба. Някаква телепатия. :-)
jazz

Мнение от jazz »

Stranniche написа: Благодаря!
Моментът отдавна ми е дошъл, искам да се спра, но не съм намерила "място за паркиране".
защото имаш избор
ако нямаше
всичко щеше да е по-лесно
или?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Stranniche написа:
БоЕВ написа:

Ами например вашият разговор за дръвчетата от темата за снимките.
Да посадиш нещо и да чакаш 2-3 години... :-)
Всяка "стабилност" е временна. Всичко във вселената е така, нищо, ама нищо не е стабилно, всичко е относително. Ти си стабилна в начина си на живот, примерно. :winkw: На мен пък, докато садя дръвчета, ми се иска да попътувам на толкова други места. Важното е, Странниче, това, което правиш, независимо какво е то, да не те кара да се чувстваш зле. Т.е. ти да не се караш и да си мислиш, че нещо изтърваш, пък нещо не било нам си как. Няма такова нещо. Всичко е относително и всичко е илюзорно, само твоето решение да приемеш всичко с усмивка и да се насладиш на всяко хубаво нещо (както топлото легло след тъмната нощ) е твое. И когато осъзнаеш, че не живееш сама за себе си с някаква измислена програма, а живееш част от живота на всички, частица от живота изобщо, ще усетиш пълнотата. Но няма човешка пълнота за който и да е индивид, всичко е въпрос на лично чувство. Аз съм се чувствала щастлива всякак, във всеки етап от живота си. А това как, кога, къде ще се случи нещо е част от приключението, а ти имаш шанс да живееш това приключение по-нашироко, така да се каже. Можеш пък да посаждаш дръвче нвсякъде, където минаваш, ако някой ден повториш и го видиш отново, ще си дадеш само сметка колко всичко е на едно място. :kiss:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Stranniche написа:

Знаеш ли че аз съм твоята противополжност? Роден съм там, където живея и досега. Улицата, училището където учат децата ми, двора в който играят всичко е и мое и аз съм играл и учил все там. Израстнах, бунтувах се, ожених се, губих и печелех все на едно и също място. Не се оплаквам. Даже струва ми се че малко се хваля. Но това което ти виждаш, усещаш и чувстваш, пътешествията ти, предизвикателствата, това което си ти ми се струва недостижимо, екзотично и безценно. И ме избива на мечти.
Той и Имануел Кант е прекерал целия си живот в родния си Кьонигсберг :winkw:.
То си е за хвалба.
Очаквайте значи Критика на практическата липса(на разум) от Гринануел Лайт.
"Две неща има дето начи изпълват духа ми с учудване граничесщо със страхопочитание. Безкрайноста и тъмната бездна на нощното небе и същата тая безкрайна тъма, вътре риш, във всеки следващ български премиер министър"
Тва е откъс.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Очаквайте значи Критика на практическата липса(на разум) от Гринануел Лайт.
"Две неща има дето начи изпълват духа ми с учудване граничесщо със страхопочитание. Безкрайноста и тъмната бездна на нощното небе и същата тая безкрайна тъма, вътре риш, във всеки следващ български премиер министър"
Тва е откъс.
Звучи обещаващо. Само трябва малко да изгладиш стила. Тия неща между начи и риш са излишни повечето. Пречат на смисловото възприемане на творбата. :blum:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
esti

Мнение от esti »

Stranniche написа:
А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.
Ти си с невероятен авантюристичен дух и ако наистина имаше нужда от някаква уседналост, до сега 100 пъти да си я постигнала.
Но в крайна сметка най-важното е да си щастлива.
Пожелавам ти го.:bigsmile:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

esti написа:
Stranniche написа:
А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.
Ти си с невероятен авантюристичен дух и ако наистина имаше нужда от някаква уседналост, до сега 100 пъти да си я постигнала.
Странниче. Първо сори за първия ми пост, ама бях под мъгляво-дъждовните впечатления в Средна Гора.
Където по желани щяхме да вечеряме с голамата хурка.
Второ - най-искрено ти пожилавам оптимална среда, а не стабилна и постоянна:-)
Сигурно вечи си изморена. Ама и с плетката в къщи не е абсолютно харно пък.
..........................................................................
Аз като се изморих от "приключения", зех та се ожених.
Тва за мене де, без опит за сравнение с обиколките на кълбото.
Успех и ведрост ти желая.
Пък останалото "да го духа":-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Първа нощ

Мнение от frisky lioness »

Мило Стр.,
Ти и разказите ти ме отвеждате на места, за които мога само да мечтая....

Благодаря:kiss::kiss::kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Имам подобна историйка. Бях в командировка в Кьолн по време на карнавала. Една сутрин се оказа, че резервацията ми изтича и естествено, свободни стаи няма. До вечерта въпросът беше решен, но точно жилищните проблеми са от нещата, най-способни да ме накарат да лудна.
Наздраве :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Първо извинявайте, че чаааак сега отговарям, но от изпити и домашни :crazy:...

Хората във Факултето взимат по един курс на семестър, а аз - засега три, а от 20-ти ноември почвам и четвърти. Странното е, че на мен ми се струва нормално човек да се натовари в името на нещо, което иска да постигне, но другите ме гледат така, като че съм някакво извънземно. :shocked:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Stranniche написа:като че съм някакво извънземно. :shocked:
дано бъдещето си заслужава усилията
иначе наистина сте като чергарите
ни дом, ни покрив, ни съседи.. :(
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

vyara написа: Всяка "стабилност" е временна. Всичко във вселената е така, нищо, ама нищо не е стабилно, всичко е относително. Ти си стабилна в начина си на живот, примерно. :winkw: На мен пък, докато садя дръвчета, ми се иска да попътувам на толкова други места. Важното е, Странниче, това, което правиш, независимо какво е то, да не те кара да се чувстваш зле. Т.е. ти да не се караш и да си мислиш, че нещо изтърваш, пък нещо не било нам си как. Няма такова нещо. Всичко е относително и всичко е илюзорно, само твоето решение да приемеш всичко с усмивка и да се насладиш на всяко хубаво нещо (както топлото легло след тъмната нощ) е твое. И когато осъзнаеш, че не живееш сама за себе си с някаква измислена програма, а живееш част от живота на всички, частица от живота изобщо, ще усетиш пълнотата. Но няма човешка пълнота за който и да е индивид, всичко е въпрос на лично чувство. Аз съм се чувствала щастлива всякак, във всеки етап от живота си. А това как, кога, къде ще се случи нещо е част от приключението, а ти имаш шанс да живееш това приключение по-нашироко, така да се каже. Можеш пък да посаждаш дръвче нвсякъде, където минаваш, ако някой ден повториш и го видиш отново, ще си дадеш само сметка колко всичко е на едно място. :kiss:
Това за стабилността е вярно. Онази нощ, за която писах, си мислех именно колко е крехко всичко и колко може да е щастлив човек, когато оценява това, което му дава животът.

А за дръвчетата - човек постоянно сади. Не само в буквалния смисъл на думата. Хубаво е от това, което вършим и говорим, да поникне нещо добро. Дори никога да не се върнем и никога да не узнаем за него. :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа:
Очаквайте значи Критика на практическата липса(на разум) от Гринануел Лайт.
:lol:
Очакваме! :winkw:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Kent написа:
esti написа:А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.
Странниче. Първо сори за първия ми пост, ама бях под мъгляво-дъждовните впечатления в Средна Гора.
Където по желани щяхме да вечеряме с голамата хурка.
Второ - най-искрено ти пожилавам оптимална среда, а не стабилна и постоянна:-)
Сигурно вечи си изморена. Ама и с плетката в къщи не е абсолютно харно пък.
..........................................................................
Аз като се изморих от "приключения", зех та се ожених.
Тва за мене де, без опит за сравнение с обиколките на кълбото.
Успех и ведрост ти желая.
Пък останалото "да го духа":-)
Благодаря! :kiss:
Обичам Средна Гора :lovegirl: Спомням си на Военното в 10-ти клас как правехме нощни походи на лунна светлина. :-) И дневните походи бяха хубави, но да вървиш в планината по пълнолуние е неописуемо.

Впрочем най-големите си авантюри съм ги правила по нашите високи сини планини. :lol:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Piqndurnik написа:Имам подобна историйка. Бях в командировка в Кьолн по време на карнавала. Една сутрин се оказа, че резервацията ми изтича и естествено, свободни стаи няма. До вечерта въпросът беше решен, но точно жилищните проблеми са от нещата, най-способни да ме накарат да лудна.
Именно. Не ти трябват екстремни спортове, увеселителни влакчета, бънджи и пр. баналности, за да се вдигне адреналинът. :lol:
Добре че е било сутрин и си имал време да намериш друго място за спане.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

sandmaN написа:
Вече имаме квартира за 1 година. В деня на нанасянето си купихме надуваем дюшек за легло и синьо перде на жълти патета за спалнята. Пластмасово. За баня.:baby: Защото нямаше време да търсим мебели.
Сега купихме някои неща от IKEA, но пердето още си стои. :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Stranniche написа:
Вече имаме квартира за 1 година. В деня на нанасянето си купихме надуваем дюшек за легло и синьо перде на жълти патета за спалнята. Пластмасово. За баня.:baby: Защото нямаше време да търсим мебели.
Колко малко му трябва на човек за да е щастлив!:bigsmile:
Не намирам думи да напиша нещо по темата ти, но пък чета всеки пост с интерес.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Честито! :kiss:

Пази го това перде... :lol:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

no education
no integration
Аватар
DiKa

Мнение от DiKa »

sandmaN написа:
А дали не е по-важно СЕГА да се чувства щастлива от това, което прави? "Сигурните" неща като дом, покрив, съседи ни правят зависими и после загубата им много трудно се преживява.
Дерзай, Странниче! На мен не ми достига куража да се преборвам със страховете си така, както теб, но затова пък с удоволствие ще чета разказите ти и... кой знае, някой ден може и да съм придобила куража... :-)
esti

Мнение от esti »

DiKa написа: "Сигурните" неща като дом, покрив, съседи ни правят зависими и после загубата им много трудно се преживява.
:grin: долу семейството и децата те са вредни за вашето здраве!
Аватар
DiKa

Мнение от DiKa »

esti написа: :grin: долу семейството и децата те са вредни за вашето здраве!
Разбира се, че семейството и децата са много важни! Но всеки има правото да избере дали да има конвенционално семейство и деца с дом-крепост, завещана от дедите му; семейство и деца, сменящи местонахождението си според интересите на работата или търсейки място за по-добър живот; семейство и деца в изцяло непозната страна, където можеш да развиеш изцяло способностите си и да покажеш, че дори си по-умен и от местните.
Всеки намира щастието по различен начин и това му е хубавото на този свят - че сме различни :-) А пък хубавото на 3о4о е, че можеш да си стоиш в конвенционалната си къщичка /като мен в момента/, докато други много по-смели от мен обикалят света и аз обикалям с техните пътеписи...
esti

Мнение от esti »

DiKa написа: Всеки намира щастието по различен начин
Именно, затова и реагирах на думите ти за зависимостта, като пречка.:bigsmile:
..... докато други много по-смели от мен обикалят света и аз обикалям с техните пътеписи...
Може би, ако ти харесваше до степен да ти стане начин на живот ти също би имала "смелостта" да обикаляш света.
Не е до смелост нали се сещаш.:blum:
Представям си Странничето вързана на едно място без вероятност да си покаже нослето извън някакъв точно определен тесен периметър, не смелост, а направо геройство ще бъде за нея ако успее да се задържи в сравнително добро физическо и психическо здраве.:lol:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Stranniche написа:синьо перде на жълти патета
Пазя го :bigsmile:. Нямам време да ходя да търся истинско.
Както е казвал Панчо Владигеров с неговото характерно "рр",
"Врременните рработи на-дълго трраят!" :lol:

Приятна и успешна седмица! :kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Мнемозина написа:
Stranniche написа:синьо перде на жълти патета
Пазя го :bigsmile:. Нямам време да ходя да търся истинско.
Както е казвал Панчо Владигеров с неговото характерно "рр",
"Врременните рработи на-дълго трраят!" :lol:

Приятна и успешна седмица! :kiss:
И на теб! :kiss:

Много е интересно, някога ми трябваше много време, за да приема непостоянството на постоянните неща. Сега вече знам, че човек както и да живее, всъщност само събира трошички стабилност във всеобщата променливост. Ако успее. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор