snowprincess написа:внимавай с мечтитеGreen Light написа: Това бездомничество, ходенето с ръце в джобове из чужд град, в чужда страна карат мислите ми да политат и ми се дописва.
И ме избива на мечти.
Аз с всичко внимавам.
Той и Имануел Кант е прекерал целия си живот в родния си КьонигсбергGreen Light написа: Това бездомничество, ходенето с ръце в джобове из чужд град, в чужда страна карат мислите ми да политат и ми се дописва.
Знаеш ли че аз съм твоята противополжност? Роден съм там, където живея и досега. Улицата, училището където учат децата ми, двора в който играят всичко е и мое и аз съм играл и учил все там. Израстнах, бунтувах се, ожених се, губих и печелех все на едно и също място. Не се оплаквам. Даже струва ми се че малко се хваля. Но това което ти виждаш, усещаш и чувстваш, пътешествията ти, предизвикателствата, това което си ти ми се струва недостижимо, екзотично и безценно. И ме избива на мечти.
Ами например вашият разговор за дръвчетата от темата за снимките.БоЕВ написа:На кое точно викаш "стабилност" Странниче?Stranniche написа:...
На мен пък стабилността ми се струва нещо недостижимо и безценно. А вече ми е трудно и да мечтая за нея.
Отдавна няма такова нещо дори и в България.
Благодаря!jazz написа:това с обикалянето е заразително
ако си хепи
дерзай
ще разбереш кога е момента да се спреш
упсех
Всяка "стабилност" е временна. Всичко във вселената е така, нищо, ама нищо не е стабилно, всичко е относително. Ти си стабилна в начина си на живот, примерно.Stranniche написа:Ами например вашият разговор за дръвчетата от темата за снимките.БоЕВ написа:На кое точно викаш "стабилност" Странниче?Stranniche написа:...
На мен пък стабилността ми се струва нещо недостижимо и безценно. А вече ми е трудно и да мечтая за нея.
Отдавна няма такова нещо дори и в България.
Да посадиш нещо и да чакаш 2-3 години...
Очаквайте значи Критика на практическата липса(на разум) от Гринануел Лайт.Stranniche написа:Той и Имануел Кант е прекерал целия си живот в родния си КьонигсбергGreen Light написа: Това бездомничество, ходенето с ръце в джобове из чужд град, в чужда страна карат мислите ми да политат и ми се дописва.
Знаеш ли че аз съм твоята противополжност? Роден съм там, където живея и досега. Улицата, училището където учат децата ми, двора в който играят всичко е и мое и аз съм играл и учил все там. Израстнах, бунтувах се, ожених се, губих и печелех все на едно и също място. Не се оплаквам. Даже струва ми се че малко се хваля. Но това което ти виждаш, усещаш и чувстваш, пътешествията ти, предизвикателствата, това което си ти ми се струва недостижимо, екзотично и безценно. И ме избива на мечти..
То си е за хвалба.
Звучи обещаващо. Само трябва малко да изгладиш стила. Тия неща между начи и риш са излишни повечето. Пречат на смисловото възприемане на творбата.Green Light написа: Очаквайте значи Критика на практическата липса(на разум) от Гринануел Лайт.
"Две неща има дето начи изпълват духа ми с учудване граничесщо със страхопочитание. Безкрайноста и тъмната бездна на нощното небе и същата тая безкрайна тъма, вътре риш, във всеки следващ български премиер министър"
Тва е откъс.
А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.Stranniche написа:
Странниче. Първо сори за първия ми пост, ама бях под мъгляво-дъждовните впечатления в Средна Гора.esti написа:А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.Stranniche написа:
Ти си с невероятен авантюристичен дух и ако наистина имаше нужда от някаква уседналост, до сега 100 пъти да си я постигнала.
Но в крайна сметка най-важното е да си щастлива.
Пожелавам ти го.

Това за стабилността е вярно. Онази нощ, за която писах, си мислех именно колко е крехко всичко и колко може да е щастлив човек, когато оценява това, което му дава животът.vyara написа: Всяка "стабилност" е временна. Всичко във вселената е така, нищо, ама нищо не е стабилно, всичко е относително. Ти си стабилна в начина си на живот, примерно.На мен пък, докато садя дръвчета, ми се иска да попътувам на толкова други места. Важното е, Странниче, това, което правиш, независимо какво е то, да не те кара да се чувстваш зле. Т.е. ти да не се караш и да си мислиш, че нещо изтърваш, пък нещо не било нам си как. Няма такова нещо. Всичко е относително и всичко е илюзорно, само твоето решение да приемеш всичко с усмивка и да се насладиш на всяко хубаво нещо (както топлото легло след тъмната нощ) е твое. И когато осъзнаеш, че не живееш сама за себе си с някаква измислена програма, а живееш част от живота на всички, частица от живота изобщо, ще усетиш пълнотата. Но няма човешка пълнота за който и да е индивид, всичко е въпрос на лично чувство. Аз съм се чувствала щастлива всякак, във всеки етап от живота си. А това как, кога, къде ще се случи нещо е част от приключението, а ти имаш шанс да живееш това приключение по-нашироко, така да се каже. Можеш пък да посаждаш дръвче нвсякъде, където минаваш, ако някой ден повториш и го видиш отново, ще си дадеш само сметка колко всичко е на едно място.
Благодаря!Kent написа:Странниче. Първо сори за първия ми пост, ама бях под мъгляво-дъждовните впечатления в Средна Гора.esti написа:А аз си мисля, че ти би се задушила в стабилна и постоянна среда.
Ти си с невероятен авантюристичен дух и ако наистина имаше нужда от някаква уседналост, до сега 100 пъти да си я постигнала.
Но в крайна сметка най-важното е да си щастлива.
Пожелавам ти го.
Където по желани щяхме да вечеряме с голамата хурка.
Второ - най-искрено ти пожилавам оптимална среда, а не стабилна и постоянна:-)
Сигурно вечи си изморена. Ама и с плетката в къщи не е абсолютно харно пък.
..........................................................................
Аз като се изморих от "приключения", зех та се ожених.
Тва за мене де, без опит за сравнение с обиколките на кълбото.
Успех и ведрост ти желая.
Пък останалото "да го духа":-)
Именно. Не ти трябват екстремни спортове, увеселителни влакчета, бънджи и пр. баналности, за да се вдигне адреналинът.Piqndurnik написа:Имам подобна историйка. Бях в командировка в Кьолн по време на карнавала. Една сутрин се оказа, че резервацията ми изтича и естествено, свободни стаи няма. До вечерта въпросът беше решен, но точно жилищните проблеми са от нещата, най-способни да ме накарат да лудна.
Вече имаме квартира за 1 година. В деня на нанасянето си купихме надуваем дюшек за легло и синьо перде на жълти патета за спалнята. Пластмасово. За баня.sandmaN написа:дано бъдещето си заслужава усилиятаStranniche написа:като че съм някакво извънземно.
иначе наистина сте като чергарите
ни дом, ни покрив, ни съседи..
Колко малко му трябва на човек за да е щастлив!:bigsmile:Stranniche написа:
Вече имаме квартира за 1 година. В деня на нанасянето си купихме надуваем дюшек за легло и синьо перде на жълти патета за спалнята. Пластмасово. За баня.Защото нямаше време да търсим мебели.
Сега купихме някои неща от IKEA, но пердето още си стои.
Честито!Stranniche написа:
Вече имаме квартира за 1 година. В деня на нанасянето си купихме надуваем дюшек за легло и синьо перде на жълти патета за спалнята. Пластмасово. За баня.Защото нямаше време да търсим мебели.
Сега купихме някои неща от IKEA, но пердето още си стои.
А дали не е по-важно СЕГА да се чувства щастлива от това, което прави? "Сигурните" неща като дом, покрив, съседи ни правят зависими и после загубата им много трудно се преживява.sandmaN написа:дано бъдещето си заслужава усилиятаStranniche написа:като че съм някакво извънземно.
иначе наистина сте като чергарите
ни дом, ни покрив, ни съседи..
Разбира се, че семейството и децата са много важни! Но всеки има правото да избере дали да има конвенционално семейство и деца с дом-крепост, завещана от дедите му; семейство и деца, сменящи местонахождението си според интересите на работата или търсейки място за по-добър живот; семейство и деца в изцяло непозната страна, където можеш да развиеш изцяло способностите си и да покажеш, че дори си по-умен и от местните.esti написа:долу семейството и децата те са вредни за вашето здраве!
Именно, затова и реагирах на думите ти за зависимостта, като пречка.DiKa написа: Всеки намира щастието по различен начин
Може би, ако ти харесваше до степен да ти стане начин на живот ти също би имала "смелостта" да обикаляш света...... докато други много по-смели от мен обикалят света и аз обикалям с техните пътеписи...
И на теб!Stranniche написа:Пазя гоМнемозина написа:Честито!Stranniche написа:синьо перде на жълти патета
Пази го това перде.... Нямам време да ходя да търся истинско.
Както е казвал Панчо Владигеров с неговото характерно "рр",
"Врременните рработи на-дълго трраят!"
Приятна и успешна седмица!