Случка

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Случка

Мнение от АВе »

Странна случка. На "Ботев" излизам от банката, спирам да си запаля цигара и едно йоркширско териерче дойде да си играе с връзката на обувката ми. Беше не по-дълго от нея.
"А, здрасти, дребосък!" Погалваш го. По стар навик бъркаш по джобовете. Имаш едно бонбонче - дамаш му го. Хубаво, гледано, сресано, даже с кукуриго с малка розова панделчица на челото.
Огледах се - не разпознах някой по тротоара да му е стопанин. И си тръгвам, а то след мен. Не ще да си тръгне. Разпитах в околните магазини, в банката... никой не знае нищо за кучето. Няма каишка, явно е местно от квартала.
Взех го, отидох отсреща да пия едно кафе... Имам време, може да се сетят за дребното и да си го потърсят.
То... закачливо, игриво. Едно момиченце и майка му се скъсаха да го лигавят. Сервитьорката - също.
Викам си, ще тръгвам вече, пък ще пускам обяви в интернет и киноложки списания, вестници... И пристига много бързо едно луксозно БМВ пред банката. Отвътре изскача разплакано момиченце на 9-10 г.
"Бинго!" - помислих си аз.
И се оказах прав. Момиченцето, докато се натамъни на задната седалка, йоркширът си изскочил през вратата, а тя не забелязала. И после ред сълзи, ред сополи. Баща му:
- Ето, вземете 100 лв. за благодарност!
- Не искам, бе, човек.
- А, така не може! - изтича в магазин съвсем наблизо и се върна с "Чивъс Ригал". А малката господарка на още по-малкия рошльо не престана да ми благодари през сълзи, този път от радост.
Та, ще се почерпим по уиски с жената довечера.

Та, така... Днес е хубав ден, за разлика от всички скапани понеделници. :winkw:
Последно промяна от АВе на 11.11.10, 10:40, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Случка

Мнение от сър Айвънхоу »

наздраве!

:drink:

приятно слушане на музиката на леда... в чашата! :grin:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Браво, Аве, зарадвал си много едно дете днес. :kiss:

Ние от два дни с децата сутрин минаваме пред един блок, където до входа имаше четири малки, сладки, пухкави котета. Всичките различни цветове, всичките милички и сладки. Някой явно ги е оставил там накуп и те понеже друго място не знаят, а и хората ги хранеха, си седяха там четирите. Но тази сутрин ги нямаше. Пред този вход обичат да им е чисто и предполагам, че някой просто ги е струпал в някакъв кашон и захвърлил някъде - далеч от слънчицето и хората, които им даваха мляко. Мирко каза - сигурно някой ги е прибрал у тях, мамо. А пък аз си замълчах с моите черногледи предположения.
Някои животинки просто нямат късмет да ги заобичат.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Браво, Аве, зарадвал си много едно дете днес. :kiss:

Ние от два дни с децата сутрин минаваме пред един блок, където до входа имаше четири малки, сладки, пухкави котета. Всичките различни цветове, всичките милички и сладки. Някой явно ги е оставил там накуп и те понеже друго място не знаят, а и хората ги хранеха, си седяха там четирите. Но тази сутрин ги нямаше. Пред този вход обичат да им е чисто и предполагам, че някой просто ги е струпал в някакъв кашон и захвърлил някъде - далеч от слънчицето и хората, които им даваха мляко. Мирко каза - сигурно някой ги е прибрал у тях, мамо. А пък аз си замълчах с моите черногледи предположения.
Наскоро двама младежи, брат и сестра, бяха седнали на тротоара на "Оборище" край един кашон с котета. Намерили ги (забравих вече къде) и се заели да им търсят стопани, защото те имали куче и нямало как.
Та така... седяха си весело и подаряваха котаци. На второто ми минаване беше останал само един от пет.
Може пък синът ти да е по-прав от теб. :lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

сър Айвънхоу написа:наздраве!

:drink:

приятно слушане на музиката на леда... в чашата! :grin:

А, аз още отсега съм го сложил в офисния хладилник. :cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Е, нали ние, големите, трябва да сме и добри. :-)

Да се надяваме синът ти да е бил по-прав от теб.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:Странна случка. На "Ботев" излизам от банката, спирам да си запаля цигара и едно йоркширско териерче дойде да си играе с връзката на обувката ми. Беше не по-дълго от нея...
И аз имах такъв случай - в един момент както си вървя по улицата, установявам, че с мен ходи куче. Голямо, немска овчарка. И си вървя с мен, влезе вкъщи, настани се...

Като намерих стопаните, изобщо не му се зарадваха и много му се караха. Гледали го за пазач, пък то така да правело.
Дано им е избягало пак. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: И аз имах такъв случай - в един момент както си вървя по улицата, установявам, че с мен ходи куче. Голямо, немска овчарка. И си вървя с мен, влезе вкъщи, настани се...

Като намерих стопаните, изобщо не му се зарадваха и много му се караха. Гледали го за пазач, пък то така да правело.
:rotfl24: прави са хората... да го гледаш за пазач, пък той... след първия срещнат да тръгне... :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

куче ли беше или кучка :roll: :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

нашият вълкодав няма панделка и кукуриго
но има медальон с името му и моя телефон
наздраве, Аве
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа: :rotfl24: прави са хората... да го гледаш за пазач, пък той... след първия срещнат да тръгне... :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Ей че си черноглед...
Имала съм нужда от пазене просто. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:куче ли беше или кучка :roll: :grin:
Овчар. Немски. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Овчар. Немски. :grin:
Значи всичко е точно и е трябвало да го похнвалят, а не да го хокат.
Тръгнал е да пази овцете. Пардон. Овцата. Пардон и извинете. :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Овчар. Немски. :grin:
Значи всичко е точно и е трябвало да го похнвалят, а не да го хокат.
Тръгнал е да пази овцете. Пардон. Овцата. Пардон и извинете. :blum:
11. Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9. Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9.Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9. Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9.

9

:blum:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:И аз имах такъв случай - в един момент както си вървя по улицата, установявам, че с мен ходи куче. Голямо, немска овчарка. И си вървя с мен, влезе вкъщи, настани се...

Хаха, толкова им е разбирала главата от дресировка...

На мен за първи път ми се случва.
През годините един огромен кафяв сетер (май?) тръгна след предишната ми жена, като разхождахме малката в "Заимов" и не пожела да се отдели.
След 2-3 седмици изчакване и обяви го подарихме на приятел-авджия. Те си се харесаха и кучо си живя добре до смъртта си.

Преди 4-5 г., докато се разхождахме из квартала, едно девиантно уродливо дребно псе без никаква козина се закачи за сегашната ми жена. Но много бързо открихме кой му е собственика през Дружество на кинолозите... или Асоциация... нещо такова. Жена ми знаеше как се казва породата и му определи и възрастта приблизително. Имало само 3-4 такива урунгелчета в цяла България и се знаело кои са им собствениците.
Такива ми ти работи.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Зарадвал. Дренки. Кви ти лапета кви кутрета, кви риш други неща изобщо може човек да забележи, като има Чивъс на масата. АВе се е зарадвал. Тва е темата.
Наздраве, френд, страшно уиски е тва.

Бе на мене май ми се пие...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Зарадвал. Дренки. Кви ти лапета кви кутрета, кви риш други неща изобщо може човек да забележи, като има Чивъс на масата. АВе се е зарадвал. Тва е темата.

Ми, знаеш къде съм, Грийн... Ште почерпя.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:
Green Light написа:Зарадвал. Дренки. Кви ти лапета кви кутрета, кви риш други неща изобщо може човек да забележи, като има Чивъс на масата. АВе се е зарадвал. Тва е темата.

Ми, знаеш къде съм, Грийн... Ште почерпя.
Гринлайт днес не може да пише повече. Няма време.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

доста тънко е минал онзи с тези 100 кинта.:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

на съседната трамвайна спирка се мотае бездомно куче. Зевзеци, подвизаващи се в района, му дали една голяма табела, която кучо си носи в зъбите и стряска миряните по тротоара "Търся си кучка за една нощ". Съвсем сериозно те гледа в очите, поднасяйки табелата насреща...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа: Хаха, толкова им е разбирала главата от дресировка...

На мен за първи път ми се случва.
През годините един огромен кафяв сетер (май?) тръгна след предишната ми жена, като разхождахме малката в "Заимов" и не пожела да се отдели.
След 2-3 седмици изчакване и обяви го подарихме на приятел-авджия. Те си се харесаха и кучо си живя добре до смъртта си.

Преди 4-5 г., докато се разхождахме из квартала, едно девиантно уродливо дребно псе без никаква козина се закачи за сегашната ми жена. Но много бързо открихме кой му е собственика през Дружество на кинолозите... или Асоциация... нещо такова. Жена ми знаеше как се казва породата и му определи и възрастта приблизително. Имало само 3-4 такива урунгелчета в цяла България и се знаело кои са им собствениците.
Такива ми ти работи.
Не знам, и аз нищо не разбирам от възпитание на кучета, за дресировка пък съвсем. Но не изглеждаха любящи стопани в никакъв случай.

Не знам защо, но беше много особено преживяване. Приятно, де, но и странно.
Panta rhei...
Неф

Мнение от Неф »

windcolours написа:на съседната трамвайна спирка се мотае бездомно куче. Зевзеци, подвизаващи се в района, му дали една голяма табела, която кучо си носи в зъбите и стряска миряните по тротоара "Търся си кучка за една нощ". Съвсем сериозно те гледа в очите, поднасяйки табелата насреща...
:lol:
:rotfl24:
И утре ги гледаш - две бездомни на тротоара чакат трамвая и се усмихват доволни. :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Неф

Мнение от Неф »

АВе написа:Странна случка. На "Ботев" излизам от банката, спирам да си запаля цигара и едно йоркширско териерче дойде да си играе с връзката на обувката ми. Беше не по-дълго от нея.
...
Та, ще се почерпим по уиски с жената довечера.

Та, така... Днес е хубав ден, за разлика от всички скапани понеделници. :winkw:
Интересна случка с добър край, мнооого добър бих казала.:lol:
Наздраве Аве! :wine:

И днес е хубав ден,
и утре ще е още по-хубав.
Надявам се с по-малко работа и повече усмихнати и доволни лица:bigsmile:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: И аз имах такъв случай - в един момент както си вървя по улицата, установявам, че с мен ходи куче. Голямо, немска овчарка. И си вървя с мен, влезе вкъщи, настани се...

:rotfl24: прави са хората... да го гледаш за пазач, пък той... след първия срещнат да тръгне... :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Е к'во толкова! Харесал си песът една хубаво маце:giveheart:, тръгнал след него, то го поканило у тях.
Съвсем нормално и човешко е! :winkw:
А те... да му се карат! :elbi:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

АВе написа:Та, така... Днес е хубав ден, за разлика от всички скапани понеделници. :winkw:
за тебе - хубав. ама за онази майка... тъкмо се е зарадвала, че няма кой да й препикава вече скъпите килими иииии..... :mad:
just perfect
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Remmivs написа:нашият вълкодав няма панделка и кукуриго
но има медальон с името му и моя телефон
наздраве, Аве
Точно така и трябва! Медальон или плочка на нашийника с име и тел. за свръзка.
Наздраве, Рем!
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Влизам да чета, при това не съм от най-редовните, обаЧе...
Теми ги нямало, кой - какво, пак не разбрах, :shocked:
и точно се разтревожих, че нещо лошо ти се е случило, а то...
Успокои ме и се зарадвах...ей такива неща да стават, детенце - щастливо, куче - по местата, уискито - у вас..вече свършило, надявам се :dance3:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

windcolours написа:на съседната трамвайна спирка се мотае бездомно куче. Зевзеци, подвизаващи се в района, му дали една голяма табела, която кучо си носи в зъбите и стряска миряните по тротоара "Търся си кучка за една нощ". Съвсем сериозно те гледа в очите, поднасяйки табелата насреща...

Хахаха! Готина история! Вярно, зевзеци всякакви има.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

bead_ написа:
АВе написа:Та, така... Днес е хубав ден, за разлика от всички скапани понеделници. :winkw:
за тебе - хубав. ама за онази майка... тъкмо се е зарадвала, че няма кой да й препикава вече скъпите килими иииии..... :mad:
А, че въпр. майка не е знаела че трябва да прежали килимите, като е взимала кученцето за малката си...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

snigmi написа:Влизам да чета, при това не съм от най-редовните, обаЧе...
Теми ги нямало, кой - какво, пак не разбрах, :shocked:
и точно се разтревожих, че нещо лошо ти се е случило, а то...
Успокои ме и се зарадвах...ей такива неща да стават, детенце - щастливо, куче - по местата, уискито - у вас..вече свършило, надявам се :dance3:
А, има и за тази вечер от уискито. На сина ми много му хареса.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Неф написа:Наздраве Аве! :wine:

И днес е хубав ден,
и утре ще е още по-хубав.
Надявам се с по-малко работа и повече усмихнати и доволни лица:bigsmile:
Дано! Лек и на теб, Неф!
Публикувай отговор