Хубавиня - без думи.

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Хубавиня - без думи.

Мнение от Глас в пустиня »

2006 - различни погледи - извод - един.
Приятно разглеждане - който има сили и нерви. А аз,.....аз си вземама почивка.

http://rykun.livejournal.com/100112.html

http://rykun.livejournal.com/114461.html
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря, БоЕВ!
При първа възможност ще се заровя.
Почивка от какво?
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа:Благодаря, БоЕВ!
При първа възможност ще се заровя.
Почивка от какво?
Ако и той каже от клубната си зависимост, тук ще си останем съвсем камерен състав:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Хубавиня - без думи.

БоЕВ написа:2006 - различни погледи - извод - един.

Хубави, но тъгата и болката ми дойдоха в повече:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: Почивка от какво?
От глупости...:-)
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
Хубави, но тъгата и болката ми дойдоха в повече:(
Нали! Стига че в края има малко и от НГ...за по-лесно преглъщане на действителността.:(

Светът е,....конфликти, футбол и Буш....чат-пат и Чарълз + Камила.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Честно си признавам, тая подборка не ме впечатли... След последния сборник на НГ, май е трудно..
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа: Честно си признавам, тая подборка не ме впечатли... След последния сборник на НГ, май е трудно..
НГ вдигна летвата високо.:-)
Аватар
B-52

Мнение от B-52 »

всеки шут отзад - крачка напред :)
Аватар
Глас в пустиня

Благодаря, тия на канон не ги бях виждал.:-)

Не знам, ама като гледам нашия конкурс и имам чувството, че родната фотография е леко встрани...дали това "залитане" не се дължи на 4 - 5 човека от многоуважаемото жури, които журират абсалютно на всички фотоконкурси в България :roll: Липсват цели категории, макро, природа, животни.:crying:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Нищо не можах да отворя от моя компютър. :(
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Отварят се, ама са много снимки и бавничко зареждат. Нищо де, ще ти хвърля няколко, дано ги видиш.:-)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Интересното туке, че английското поло е преписано от тая авганистанска игра

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Уникален момент

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Колко яко контрастират с по-горната снимка

Изображение

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
Stranniche написа:
Отварят се, ама са много снимки и бавничко зареждат. Нищо де, ще ти хвърля няколко, дано ги видиш.:-)
СТРАХОТНИ СА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Някои са много болезнени, други си ги запазих в копютъра. БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО, БоЕВ!!!!!!!!!!!! :batting:
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Някои са много болезнени, други си ги запазих в копютъра.
О, на линковете има още много снимки, а репортажните са направо потресаващи, тук подбрах една малка част която ми харесва, точно такава фотография липсва в България и това се вижда много добре от линка на В-52.:-)
Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

е добре де ама не са ли всичките до една пипани и с фотошоп!
такава ли е тенденцията?
къде отиде добрата стара фотография - един човек един обектив?
самите идеи са толкова впечатляващи защо е нужно допълнително да се гиздят неразбирам!
Аватар
Глас в пустиня

Пипилота Шантиклер написа:е добре де ама не са ли всичките до една пипани и с фотошоп!
такава ли е тенденцията?
самите идеи са толкова впечатляващи защо е нужно допълнително да се гиздят неразбирам!
Не съм на 100% сигурен, но от тези които съм извадил, Фш е възможно да има само на каубоия и колизеума. Не разбирам защо ФШ се отрича така настървено, след като всички манипулации направени чрез него си имат еквивалент при традиционната фотография. Нямам представа какво имаш предвид под "добрата стара фотография", но според мзен техниката се развива и след като имаш възможност да пресъздадеш мига с цалото му цветово многообразие...защо да не го направиш.:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Не съм на 100% сигурен, но от тези които съм извадил, Фш е възможно да има само на каубоия и колизеума. Не разбирам защо ФШ се отрича така настървено, след като всички манипулации направени чрез него си имат еквивалент при традиционната фотография. Нямам представа какво имаш предвид под "добрата стара фотография", но според мзен техниката се развива и след като имаш възможност да пресъздадеш мига с цалото му цветово многообразие...защо да не го направиш.:-)
И, дет съ вика, най-важно е предклавиатурното устройство:winkw: Или окото зад фотоапарата.

П.П. Наскоро слушах някаква дивотия, че да снимаш с цифров апарат, не било същото като със "старите добри". Това ме изуми просто! Още повече, че го каза фотограф :shocked:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа: П.П. Наскоро слушах някаква дивотия, че да снимаш с цифров апарат, не било същото като със "старите добри". Това ме изуми просто! Още повече, че го каза фотограф :shocked:
Парадокси! "Старите" фотографи са тръгнали на свещенна война срещу "масовизацията". Всеки който е оборудван с компютър и цифров апарат може да постигне това, което едно време беше магия, магията на тъмната стайчка и червената лампа. А делението, делението е на аналогов/цифров, марка, обективи(който ги има), черно-бяло/цветно....Няма значение какъв е апарата, щом е цифров, значи е сапунерка.:lol: Проблемът е там, че хора провокиращи това деление, обикновено са накичени с много звания, "преподават" фотография и оценяват такава по конкурси...Съзнателно снимащите "братя и сестри" се вкарват в един наивизъм, и подражаване на стилове, и тенденции отпреди 30 - 40 години.:-)
Аватар
Пипилота Шантиклер

БоЕВ написа:
Пипилота Шантиклер написа:е добре де ама не са ли всичките до една пипани и с фотошоп!
такава ли е тенденцията?
Не съм на 100% сигурен, но от тези които съм извадил, Фш е възможно да има само на каубоия и колизеума. Не разбирам защо ФШ се отрича така настървено, след като всички манипулации направени чрез него си имат еквивалент при традиционната фотография. Нямам представа какво имаш предвид под "добрата стара фотография", но според мзен техниката се развива и след като имаш възможност да пресъздадеш мига с цалото му цветово многообразие...защо да не го направиш.:-)
не съм се изразила доре и не си ме разбрал
нищо не разбирам от фотография, дори с цифров апарат първо ми го приготвят и след това само натискам копчето:lol:

просто ми се струват нереални тези цветове, не съм виждала никога такива наистина
това ми е интересно
защо преиначават реалността в този аспект?
Аватар
Глас в пустиня

Пипилота Шантиклер написа: нищо не разбирам от фотография, дори с цифров апарат първо ми го приготвят и след това само натискам копчето:lol:

просто ми се струват нереални тези цветове, не съм виждала никога такива наистина
това ми е интересно
Абе то и аз толкова разбирам ама айде! Че има преиграване - има, лилави морета, оранжеви небета...но по принцип цветовата гама е огромна, важното е да хванеш момента. Тая снимка е моя, и не съм пипал цветовете, всичко е едно към едно, друг е въпроса, че цяло лято ситуацията не се повтори, а по принцип, вечер преди вятър и буря залезът е кърваво червен...

Изображение
Аватар
B-52

Мнение от B-52 »

БоЕВ написа:

Не знам, ама като гледам нашия конкурс и имам чувството, че родната фотография е леко встрани...дали това "залитане" не се дължи на 4 - 5 човека от многоуважаемото жури, които журират абсалютно на всички фотоконкурси в България :roll: Липсват цели категории, макро, природа, животни.:crying:
Незнам кой е в журито но ми прави впечатление нещо - всички (айде почти всички да кажем) снимки са някакви тъжни, все разни хора овесили носове, сиви цветове навсякъде, подтискащи пейзажи.. толкова ли няма нещо забавно в Бг? Или аз нещо не я схващам тая фотография.. :blink:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

B-52 написа:
БоЕВ написа:

Незнам кой е в журито но ми прави впечатление нещо - всички (айде почти всички да кажем) снимки са някакви тъжни, все разни хора овесили носове, сиви цветове навсякъде, подтискащи пейзажи.. толкова ли няма нещо забавно в Бг? Или аз нещо не я схващам тая фотография.. :blink:
Абе, то нали знайш - хубавите филми са все тъжни, хубавата музика - и тя. Кажи после, че не е мазохизъм...:-)
Изображение
Аватар
B-52

Мнение от B-52 »

Тц, Пъф Деди не е тъжен, Монк също не попада в категорията "драма".

Явно съм доста повърхностен :shy:
:blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

B-52 написа:Тц, Пъф Деди не е тъжен, Монк също не попада в категорията "драма".

Яяяя, още едни почитател на рапа! Гепи, брато :winkw:

И аз мисля, че изобщо не е вярно тва противопоставяне хубаво - тъжно.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И аз харесвам "повърхностни" неща. Но хората се възторгват предимно, когато им бръкнеш дълбоко в душата. Някои много хубави неща са толкова хубави, че предизвикват болка. Гледаш например някое дете, животинка или природна картина и душата чак те заболява, не че има нещо болезнено в гледката... Та чак се питам - дали хората (възрастните, да кажа и аз като Малкия принц) обичат да се радват? :roll:
Изображение
Аватар
B-52

Мнение от B-52 »

vyara написа:

И аз харесвам "повърхностни" неща. Но хората се възторгват предимно, когато им бръкнеш дълбоко в душата. Някои много хубави неща са толкова хубави, че предизвикват болка. Гледаш например някое дете, животинка или природна картина и душата чак те заболява, не че има нещо болезнено в гледката... Та чак се питам - дали хората (възрастните, да кажа и аз като Малкия принц) обичат да се радват? :roll:
Абе те възрастните май все с бръкнати души ходят. Лошо е вече като го предават на по-младите..

4avdar4e, аз Уил Смит имах предвид ама нещо обърках името :shy:
Аватар
Пипилота Шантиклер

БоЕВ написа:
Пипилота Шантиклер написа: нищо не разбирам от фотография, дори с цифров апарат първо ми го приготвят и след това само натискам копчето:lol:

това ми е интересно
Абе то и аз толкова разбирам ама айде! Че има преиграване - има, лилави морета, оранжеви небета...но по принцип цветовата гама е огромна, важното е да хванеш момента. Тая снимка е моя, и не съм пипал цветовете, всичко е едно към едно, друг е въпроса, че цяло лято ситуацията не се повтори, а по принцип, вечер преди вятър и буря залезът е кърваво червен...

Изображение

хм, страхотно наистина
ловци на мигове са фотографите, ама като толкова лъжци се навъдиха и човек не знае на какво да вярва
що ли пък ми трябва да вярвам като гледам ама на! :lol:
Аватар
Глас в пустиня

B-52 написа:
Незнам кой е в журито но ми прави впечатление нещо - всички (айде почти всички да кажем) снимки са някакви тъжни, все разни хора овесили носове, сиви цветове навсякъде, подтискащи пейзажи.. толкова ли няма нещо забавно в Бг? Или аз нещо не я схващам тая фотография.. :blink:[/quote]

Точно това и аз не го разбирам! Ако става въпрос за репортаж, то цветните репортажи предизвикват у мен цял ураган от чувства,правят те участник в събитието, там кръвта е червена и пламъкът-пламък, докато черно-белите някакси стерилизират ситуацията и те правят някакъв далечен, ням свидел/наблюдател който няма нищо общо с разигралата се трагедия - дистанция.
А хубави места и неща има страшно много в България, проблемът е там, че когато са поднесени по подходящ начин, то снимките веднага биват заклеймени като кич и "мазня".
Аватар
Глас в пустиня

Пипилота Шантиклер написа: хм, страхотно наистина
ловци на мигове са фотографите, ама като толкова лъжци се навъдиха и човек не знае на какво да вярва
що ли пък ми трябва да вярвам като гледам ама на! :lol:
Гледай със сърцето/душата, те няма да те подведат.:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа: дали хората (възрастните, да кажа и аз като Малкия принц) обичат да се радват? :roll:
Сигурно обичат,....... тези, които мога:-)
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: А хубави места и неща има страшно много в България, проблемът е там, че когато са поднесени по подходящ начин, то снимките веднага биват заклеймени като кич и "мазня".
Да ти разкажа, Боев, за една снимка. Значи в планината сме с мъжа ми и на едно място виждам цели туфи с някакви сини цветчета - едни такива дребнички, искрящо сини и много-много. И помолвам мъжа ми да го снимам на фона на тези цветя (понеже той е със сини очи и те ми напомняха очите му). Той много се дърпаше, щото щяло да стане швестерска снимка. И аз му викам - хайде, бе, заради мене, бе, на никого няма да я показвам :lol: Легна той насред туфата цветчета и аз бях много доволна от резултата, обаче той и днес като я види тази снимка и го хваща срам - махай я тази швестерската снимка. А снимката е супер, жалко че не мога да ви я покажа :lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:Да ти разкажа, Боев, за една снимка. Значи в планината сме с мъжа ми и на едно място виждам цели туфи с някакви сини цветчета - едни такива дребнички, искрящо сини и много-много. И помолвам мъжа ми да го снимам на фона на тези цветя (понеже той е със сини очи и те ми напомняха очите му). Той много се дърпаше, щото щяло да стане швестерска снимка. И аз му викам - хайде, бе, заради мене, бе, на никого няма да я показвам :lol: Легна той насред туфата цветчета и аз бях много доволна от резултата, обаче той и днес като я види тази снимка и го хваща срам - махай я тази швестерската снимка. А снимката е супер, жалко че не мога да ви я покажа :lol:
Така си го описала, че аз си го представих:-)

Хубава е снимката. Кажи му, че не е швестерска:-):winkw:, а по-скоро швейцарска:grin:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Хубава е снимката. Кажи му, че не е швестерска:-):winkw:, а по-скоро швейцарска:grin:
Алеле, как ми се прияде шоколад, от тия новите - зимната серия
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
frisky lioness написа: Хубава е снимката. Кажи му, че не е швестерска:-):winkw:, а по-скоро швейцарска:grin:
Алеле, как ми се прияде шоколад, от тия новите - зимната серия
Изображение
Мен кат ми кажат швейцария и си представям сняг и ски...След тва часовници:grin:
Изображение

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
B-52 написа:
Точно това и аз не го разбирам! Ако става въпрос за репортаж, то цветните репортажи предизвикват у мен цял ураган от чувства,правят те участник в събитието, там кръвта е червена и пламъкът-пламък, докато черно-белите някакси стерилизират ситуацията и те правят някакъв далечен, ням свидел/наблюдател който няма нищо общо с разигралата се трагедия - дистанция.
А хубави места и неща има страшно много в България, проблемът е там, че когато са поднесени по подходящ начин, то снимките веднага биват заклеймени като кич и "мазня".
Тази тенденция не е само във фотографията у нас - в медиите "новината" е лошата новина. Грозното и шокиращото винаги има предимство при подборката на текстовете, снимките, кадрите... Гадна работа. Формира се и се поддържа определен светоглед у населението - мрачен, песимистичен. И е едва ли не срамно и "признак на лош вкус" да покажеш "боза" - т.е. нещо без трупове, кръв, скандал или някое природно или икономическо бедствие.
Чудя се защо ли е така.
Надявам се да е мода, която да отмине. :grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

B-52 написа:
Значи и на вас ви е направило впечатление това... Наблегнали са на човешкото нещастие. Явно това се котира...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Зарових се и още как. :grin: Много интересни и впечатляващи снимки.
Благодаря за сподялбата. :-)
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: А хубави места и неща има страшно много в България, проблемът е там, че когато са поднесени по подходящ начин, то снимките веднага биват заклеймени като кич и "мазня".
Да ти разкажа, Боев, за една снимка. Значи в планината сме с мъжа ми и на едно място виждам цели туфи с някакви сини цветчета - едни такива дребнички, искрящо сини и много-много. И помолвам мъжа ми да го снимам на фона на тези цветя (понеже той е със сини очи и те ми напомняха очите му). Той много се дърпаше, щото щяло да стане швестерска снимка. И аз му викам - хайде, бе, заради мене, бе, на никого няма да я показвам :lol: Легна той насред туфата цветчета и аз бях много доволна от резултата, обаче той и днес като я види тази снимка и го хваща срам - махай я тази швестерската снимка. А снимката е супер, жалко че не мога да ви я покажа :lol:
Съмнявам се, че това отношение е заради "качествата" на снимката. По скоро тук става въпрос за мъжкарство...аз така например имах голям проблем с подаряването на цветя, ужас, да премина половината град, по главната улица с цвете в ръка...и да ме видят всички...гипс...еле някак си се пречупих, сега подарявам цветя със и без повод.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Тази тенденция не е само във фотографията у нас - в медиите "новината" е лошата новина. Грозното и шокиращото винаги има предимство при подборката на текстовете, снимките, кадрите... Гадна работа. Формира се и се поддържа определен светоглед у населението - мрачен, песимистичен. И е едва ли не срамно и "признак на лош вкус" да покажеш "боза" - т.е. нещо без трупове, кръв, скандал или някое природно или икономическо бедствие.
Чудя се защо ли е така.
Надявам се да е мода, която да отмине. :grin:
Нямам представа дали е мода, на медиите това им работата, да показват...и ако съм склонен да се съглася с тях, с чисто "фотографските" залитания не мога да се съглася. В края на миналата година имаше един конкурс за изложба, снимки които ще бъдат изложени в Пирогов за повдигане духа на болните, стана скандал, разгоря се дискусия, ставаше въпрос за две снимки, едната с калинка върху цвете, а другата черно-бяло отражение на дете с някакво канче в ръка върху фона на "работническа" мивка с искъртени плочки и много чешми...калинката беше заклеймена и оплюта, да, ама целта беше съвсем друга...позитивно излъчване, настроение...неприятното тук е, че самият "автор" не го осъзнава.
Аватар
Глас в пустиня

Niya написа:

Зарових се и още как. :grin: Много интересни и впечатляващи снимки.
Благодаря за сподялбата. :-)
Няма проблем, споделям винаги когато имам възможност.:-)
Публикувай отговор