Вот на доверие

Все същите

Подкрепям правителството

Анкетата свършва на 04.02.11, 10:29

Да
9
47%
Въздържам се
4
21%
Против
6
32%

Общо гласове: 19

annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
Remmivs написа: франция
канада
скандинавия

американската система е булшит
в Скандинавия ти скъсват задника от данъци, за Швеция знам, че са космически данъците, ако и ние даваме 40-50% от заплатата си, тогава може да говорим

кое й е булшита на американската система?
Мнда. За скандинавците и аз знам, че са с високи данъци.
Безпланто образование, екстри разни, ама яко ги дерат.
В Канада имам другарчета, общото впечатление е - бачкай в Щатите, живей в Канада. Социална държава - Канада това - ама кинтите и облагането им да стават другаде.
А ние искаме хем ниски данъци, хем всичко да ни е фриийй.
Готинко, ама според мен няма как да стане.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Remmivs написа:
Манкурт написа: Да 43% [ 7 ]
Въздържам се 25% [ 4 ]
Против 31% [ 5 ]
Ся при нас падна ли или не?
Щот нали трябваше да има 50% плюс един глас или как?
И аз това щях да питам, обаче ме досрамя, че уж толкова следих тия дни, пък най-важното не знам.

Свалихме ли го ние поне?
:grin:
Образи!

Ами да, както съм задал въпроса и според правилата би трябвало да Не сме му гласували доверие на Бойко Борисов.

Гласували - 16
Нужно мнозинство за вот на доверие - 9
Гласували "за" - 7

Вота на доверие се отхвърля, и зочо не дава подкрепата си за усилията на правителството за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността и трам тарарам
Дните му са преброени. Служебния кабинет се прави. Следват избори.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
latrevw написа:в Скандинавия ти скъсват задника от данъци, за Швеция знам, че са космически данъците, ако и ние даваме 40-50% от заплатата си, тогава може да говорим

кое й е булшита на американската система?
А ние колко даваме? Пък и нека да даваме 80% като някъде. Като имаш доход космически що и данъците да не са такива.

Здравето е стока - това е тотален и пълен шит отвсякъде. :cool:
А стига сте мрънкали всичи! Нали имаш плосък данък.

Всимко се плаща, пич - харесва ти или не.
Някой доктор може да излекува някого благотворително - вероятно има и такива случаи и у нас, и навсякъде.
Но като искаш по-добро лечение, ще си платиш - за по-добра апаратура, по-добър специалист и т.н. и т.н.
Дали има по-ревлива нация някъде изобщо :winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: А стига сте мрънкали всичи! Нали имаш плосък данък.

Някой доктор може да излекува някого благотворително - вероятно има и такива случаи и у нас, и навсякъде.
Но като искаш по-добро лечение, ще си платиш - за по-добра апаратура, по-добър специалист и т.н. и т.н.
Да, да, трябва да се плаща. Но държавата трябва да има ОТНОШЕНИЕ. Тук липсват ПРАВИЛА. Може би трябва да се плаща дори повече отколкото плащаме на черно, може двойно да трябва, може би трябва да има хора разорени, може би много страшно трябва да е, но трябва да има ПЛАН и ПРАВИЛА.

Аз па кво почнах с тия главни букви...
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа: А стига сте мрънкали всичи! Нали имаш плосък данък.

Да, да, трябва да се плаща. Но държавата трябва да има ОТНОШЕНИЕ. Тук липсват ПРАВИЛА. Може би трябва да се плаща дори повече отколкото плащаме на черно, може двойно да трябва, може би трябва да има хора разорени, може би много страшно трябва да е, но трябва да има ПЛАН и ПРАВИЛА.

Аз па кво почнах с тия главни букви...
Никой не се бунтува, че няма ПРАВИЛА. Или че има, ама никой не ги спазва.
Нещо по-лошо - никой не изисква спазването на правилата.
Всеки иска ДЪРЖАВАТА да се грижи за болниците, образованието, децата, пенсионерите, циганите, бездомните и пр. и пр. И да не му взима пари за това, ако може.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: Никой не се бунтува, че няма ПРАВИЛА. Или че има, ама никой не ги спазва.
Нещо по-лошо - никой не изисква спазването на правилата.
Всеки иска ДЪРЖАВАТА да се грижи за болниците, образованието, децата, пенсионерите, циганите, бездомните и пр. и пр. И да не му взима пари за това, ако може.
Моето впечатление е, че точно заради това се бунтуват. Ме. Бунтуваме. Че няма правила.

И освен това държавата просто трябва да се грижи за болниците. Има неща които трябва да се оставят на самотек - бизнеса със стомана, например или търговията, но има други, които трябва да се регулират жестоко. Според мен тия вторите са образование и здравеопазване. Не казвам, че трябва да се дават пари. Просто грижа. Това за България значи реформа. Закриване на неефективни звена. Пенасочване. Бюджетиране, план, и т.н.
Квото правя аз за моята си фирма. Грижа се за нея.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Това за България значи реформа. Закриване на неефективни звена. Пенасочване. Бюджетиране, план, и т.н.
Да, ама трябва много як задник, за да я прокараш.
Закриване на болници, училища, театри. И настава плач и скърцане със зъби.
И така всеки път. Те затова не става.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:
Remmivs написа:А ние колко даваме? Пък и нека да даваме 80% като някъде. Като имаш доход космически що и данъците да не са такива.

Здравето е стока - това е тотален и пълен шит отвсякъде. :cool:
А стига сте мрънкали всичи! Нали имаш плосък данък.

Кое по-точно наричаш мрънкане. Ти мрънкаш според мен, че аз/някой/ние мрънкаме.
Доктор не е професия и точно това е най-голямата ирония. Доктор е призвание. Защото какво ги задължава хипократовата клетва? Какво ги кара да я изрекат? Вярно, сега е просто някаква куха церемония и едва ли всички я изричат с цялото си сърце и душа. Дори вероятно повечето днес стават доктори, за да имат пари. Може би не у нас, а навън. Но както и да е. Искам просто нещо да те попитам представи си следните ситуации две три прости житейски

1. плаж, море, слъце, жени по монокини, кеф, ама нагълтваш вода на неохраняем плаж, има доктор измежду препичащите се, ти се давиш и тръгваш да мреш пък той ти вика сега виж мой човек ако искаш по-добро лечение от това дето сам можеш да си осигуриш излизай от 500 кинта и те оправям

2. ски, планина, кеф, зимна приказка, ама падаш чупиш си крак/ръка и то сериозно с външен кръвоизлив и прочее и един скиор доктор спира до теб и пак същото като горе

3. театър, айде за тебе киносалон, супер продукция всички са в потрес от феноменалното преживяване, ама на някой му става лошо, присвива го в гърдите, не може да диша - и някой доктор наблизо му вика виж ся пич къде ти е здравната осигуровка за да съм сигурен, че като ти помогна това ще ми се заплати.

Здравето не е стока. Здравето е безценно. Лекарската професия не е професия, а призвание. Американската здравна система е пълен и тотален абсурд.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: които си приличат като две капки вода
Явно липсата на алтернатива е посвеместна и окончателна. Няма какво да се вайкаме, навсякъде е така. Ей на, и в книгите за бъдещето си е предсказано. :winkw:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
1. плаж, море, слъце, жени по монокини, кеф, ама нагълтваш вода на неохраняем плаж, има доктор измежду препичащите се, ти се давиш и тръгваш да мреш пък той ти вика сега виж мой човек ако искаш по-добро лечение от това дето сам можеш да си осигуриш излизай от 500 кинта и те оправям

2. ски, планина, кеф, зимна приказка, ама падаш чупиш си крак/ръка и то сериозно с външен кръвоизлив и прочее и един скиор доктор спира до теб и пак същото като горе

3. театър, айде за тебе киносалон, супер продукция всички са в потрес от феноменалното преживяване, ама на някой му става лошо, присвива го в гърдите, не може да диша - и някой доктор наблизо му вика виж ся пич къде ти е здравната осигуровка за да съм сигурен, че като ти помогна това ще ми се заплати.

Здравето не е стока. Здравето е безценно. Лекарската професия не е професия, а призвание. Американската здравна система е пълен и тотален абсурд.
Душата, сам не вярваш в това, което пишеш.

Имаш лекар вкъщи, да не би без пари да работи?
И учителската професия е призвание, но колко от учителите са истински Учители?
Еденици, предполагам.

Говориш за екстремни ситуации, в които всичко зависи от конкретния човек - ще помогне ли и ще иска отплата след това.
Била съм свидетел как лекари отказват да помогнат на сериозно пострадал човек, докато не се убедят, че ще си получат парите. И не е само меркантилност - помагат на този, помагат на онзи, а после дълговете остават за болницата.
И в болница са ми искали пари под масата - за по-добра упойка на майка ми, щото тая, дето се покрива от касата е боклук. И на едни познати отказаха да оперират щерката, докато не получат капаро, щото операцията беше скъпа.
Харесва ти или не - това е. Ти изкарваш повече, можеш да си позволиш по-добро лечение.
Друг изкарва по-малко - кисне в държавна болница и получава кофти обслужване.
Да не мислиш, че на мен ми харесва? Системата е такава. Получаваш това, за което плащаш.
В Щатите може да са меркантилни, но поне си казват нещат в прав текст и така, както са.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Целият проблем е, че в България се говори за Здравната каса, а не за здравна каса.

Иначе и тук първо питат за осигурителната карта. След като я покажеш, обаче, получаваш достъп до почти цялата здравна система.
Наздраве :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:
Кое по-точно наричаш мрънкане. Ти мрънкаш според мен, че аз/някой/ние мрънкаме.
Доктор не е професия и точно това е най-голямата ирония. Доктор е призвание. Защото какво ги задължава хипократовата клетва? Какво ги кара да я изрекат? Вярно, сега е просто някаква куха церемония и едва ли всички я изричат с цялото си сърце и душа. Дори вероятно повечето днес стават доктори, за да имат пари. Може би не у нас, а навън. Но както и да е. Искам просто нещо да те попитам представи си следните ситуации две три прости житейски

Извод - застраховайте!
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:...
В Щатите може да са меркантилни, но поне си казват нещат в прав текст и така, както са.
На негрите казват негри, на педалите педали и т.н....
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:...
На негрите казват негри, на педалите педали и т.н....
Теб това какво толкова те притеснява.
Нали не живееш в Щатите, мъжкарче си падаш, много си страшен и опасен и пр. и пр.
Няма от какво да се тревожиш.

ПС. Не, не искам да ми отговаряш.
ПС2. Да, знам, че така си предполагал.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
ПС. Не, не искам да ми отговаряш.
ПС2. Да, знам, че така си предполагал.
Хубуу, няма да ти отговарям на тоя пост щом не искаш!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Ън написа:Ся гледах новините по нова от парламента.
Баси и цирка, баси и смешниците! Ние тук сме аматьори- не можем да направим такъв цирк, мдааа...
не сме аматьори братчед.
просто няма кой да ни плати достатъчно и глей кво стааа!:cool:
кеф ти мутри кеф ти данс кеф ти полиция неква....:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа: :grin:
Образи!

Ами да, както съм задал въпроса и според правилата би трябвало да Не сме му гласували доверие на Бойко Борисов.

Гласували - 16
Гласували "за" - 7

Вота на доверие се отхвърля, и зочо не дава подкрепата си за усилията на правителството за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността и трам тарарам
YES! :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
:grin:
Образи!

Гласували - 16
Гласували "за" - 7

Ура!

Добре, че е зочо на този свят... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа: Това за България значи реформа. Закриване на неефективни звена. Пенасочване. Бюджетиране, план, и т.н.
Ми нали ги закриха вече.

Значи ще се оправи държавата, няма начин. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: които си приличат като две капки вода
Явно липсата на алтернатива е посвеместна и окончателна. Няма какво да се вайкаме, навсякъде е така. Ей на, и в книгите за бъдещето си е предсказано. :winkw:
Абе на мен другата идея повече ми хвана окото там, но както и да е. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Ми нали ги закриха вече.

Закриха кое? Няколко провинциални театъра?
Болници? С училищата не знам точно как е - въведоха делегираните бюджети, ама по-нататък не знам...
Ще се оправи държавата, спор няма - това е въпрос на време. Поколенчески, нали...
Но все повече се съмнявам, че ще го доживея :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Ми нали ги закриха вече.

Болници? С училищата не знам точно как е - въведоха делегираните бюджети, ама по-нататък не знам...
Ще се оправи държавата, спор няма - това е въпрос на време. Поколенчески, нали...
Ами засега това се е случило:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=167815

Но ти не се притеснявай, ще ги закрият всичките и тогава вече всичко ще е наред. :lol:

На болниците май засега им се разминава.

А училищата са с делегирани бюджети и всяка година май се закриват по няколко. Там ще е по-дълъг процесът. :grin:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Ми нали ги закриха вече.

Ами засега това се е случило:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=167815

Но ти не се притеснявай, ще ги закрият всичките и тогава вече всичко ще е наред. :lol:

На болниците май засега им се разминава.

А училищата са с делегирани бюджети и всяка година май се закриват по няколко. Там ще е по-дълъг процесът. :grin:
Мнемо, много е хубаво всяко градче и по-голямо село да си имат болница, училище, театър, библиотека и концертна зала. Ама както виждаш - не е възможно...
Или трябва да се орежат нещата и да ги има по-малко, но качествени, или да продължават да се размиват и да кретат едва едва.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: Мнемо, много е хубаво всяко градче и по-голямо село да си имат болница, училище, театър, библиотека и концертна зала. Ама както виждаш - не е възможно...
Или трябва да се орежат нещата и да ги има по-малко, но качествени, или да продължават да се размиват и да кретат едва едва.
Аз се присъединявам към това. Не може да продължава да се налива в сито.

Но мисля че това "да се орежат нещата и да ги има по-малко, но качествени" е пожелание, а не реално планирана цел. Фактически мисля че наште хора си въобразяват че ако е всичко около наука и образование се изгори до основи, то от пепелта ще възкръсне феникс. И без да искат, по инерция, тва правят и с болниците.
Не знам. Аз съм на 42 години, бая изгорено и унищожено се случи по мое време, но феникс така и не можах да видя. Само оцапани и окъсани в тая пепел.

Аз едно си пея. Ще ми олекне ако видя стратегия. План, срок и цел. Колко е трудно това?
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа: Мнемо, много е хубаво всяко градче и по-голямо село да си имат болница, училище, театър, библиотека и концертна зала. Ама както виждаш - не е възможно...
Аз се присъединявам към това. Не може да продължава да се налива в сито.

Но мисля че това "да се орежат нещата и да ги има по-малко, но качествени" е пожелание, а не реално планирана цел. Фактически мисля че наште хора си въобразяват че ако е всичко около наука и образование се изгори до основи, то от пепелта ще възкръсне феникс. И без да искат, по инерция, тва правят и с болниците.
Не знам. Аз съм на 42 години, бая изгорено и унищожено се случи по мое време, но феникс така и не можах да видя. Само оцапани и окъсани в тая пепел.

Аз едно си пея. Ще ми олекне ако видя стратегия. План, срок и цел. Колко е трудно това?
Не е нормално да искаш да отрежеш от един, за да задоволиш собствени нужди.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:

Мнемо, много е хубаво всяко градче и по-голямо село да си имат болница, училище, театър, библиотека и концертна зала. Ама както виждаш - не е възможно...
Само дето изобщо не е това логиката.
Реже се, а това, което не е изрязано, подлежи на дозадушаване. Поне в изкуствата е така със сигурност и то от много време насам. Никаква идея за по-силни някакви институции. Никаква.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

Реже се, а това, което не е изрязано, подлежи на дозадушаване. Поне в изкуствата е така със сигурност и то от много време насам. Никаква идея за по-силни някакви институции. Никаква.
И в здравеопазването е така. Сигурно и във всички сфери е така. Стагнация...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Съвсем нормално е. Неморално, но съвсем нормално.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
БоЕВ написа:
:winkw:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
БоЕВ написа:
Ми чакайте тогава и двумилионния си жител.
Със всичките му негативи.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

Не знам. Това, което виждам ме обезкуражава.
Да се намали количеството, за сметка на качеството. Но няма кой да го направи,
щото не е толкова просто - не е въпрос само на рязане, преструктуриране и т.н.
Наистина реформа, но такава, че това, дето остава да се развива...
Институциите хората ги правят. Въпроса е да се намерят точните хора.
За момента ситуацията е стискай зъби да оцелееш и гледай да си вършиш работата въпреки държавата. :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа: И в здравеопазването е така. Сигурно и във всички сфери е така. Стагнация...
Целенасочена политика от години е това. Поне в областта на културата. Не е защото няма друг начин. И другият начин, Безобидна, не е държавата да продължава да налива в ситото.
Не знам дали това е точно нещото, на което му се вика стагнация.
Както и да е.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Ън написа: И в здравеопазването е така. Сигурно и във всички сфери е така. Стагнация...
Целенасочена политика от години е това. Поне в областта на културата. Не е защото няма друг начин. И другият начин, Безобидна, не е държавата да продължава да налива в ситото.
Както и да е.
Аз му викам мърлящина. И незнание.
Няма кой да го направи, не знае как, не му се занимава.
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:
Green Light написа:
БоЕВ написа:
:winkw:
Сори. Така е. Може да е кофти, ама е така. И не знам дали опира до нормалност или до природни закони.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Както и да е.
+1
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

тук гласувах още оня ден...
ясно е как и без да казвам
слушам по новините - Б.Б в Япония, среща се с депутатите от японския парламент...
а аз си мисля дали шъ гу поканят на чайна церемония и шъ иде по анцуг:shy:
от доста време не го възприемам като политик, а като ненамясто попаднал
и това не заради него, а заради мен :lol: - видя ли го по-интересен ми е като изява - излъчваната грандомания и самовлюбеност, ония усмивчици хехе, недовършените изречения от препускащите мисли...
спонтанен човек, но що ли тая искрена спонтанност не ми аресва
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:....
а аз си мисля дали шъ гу поканят на чайна церемония и шъ иде по анцуг:shy:
...
Поканили са го - ходил е! Обаче какво е пил никой не може да каже, факт е обаче ей тая изцепка:

От Япония Борисов обеща храна и вода за света>>>
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Поканили са го - ходил е! Обаче какво е пил никой не може да каже, факт е обаче ей тая изцепка:

От Япония Борисов обеща храна и вода за света>>>
спукойну
шъ уфалираме и йапониа, и йапончетата
това гу може Батман - Б.Б.
спец е
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Не съм убедена, че е и точно това, но както и да е.
Те винаги са многопосочни тия неща.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

За магистрали ли говориш?
Мнемозина написа:Не съм убедена, че е и точно това, но както и да е.
Те винаги са многопосочни тия неща.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор