Remmivs написа:
1. плаж, море, слъце, жени по монокини, кеф, ама нагълтваш вода на неохраняем плаж, има доктор измежду препичащите се, ти се давиш и тръгваш да мреш пък той ти вика сега виж мой човек ако искаш по-добро лечение от това дето сам можеш да си осигуриш излизай от 500 кинта и те оправям
2. ски, планина, кеф, зимна приказка, ама падаш чупиш си крак/ръка и то сериозно с външен кръвоизлив и прочее и един скиор доктор спира до теб и пак същото като горе
3. театър, айде за тебе киносалон, супер продукция всички са в потрес от феноменалното преживяване, ама на някой му става лошо, присвива го в гърдите, не може да диша - и някой доктор наблизо му вика виж ся пич къде ти е здравната осигуровка за да съм сигурен, че като ти помогна това ще ми се заплати.
Здравето не е стока. Здравето е безценно. Лекарската професия не е професия, а призвание. Американската здравна система е пълен и тотален абсурд.
Душата, сам не вярваш в това, което пишеш.
Имаш лекар вкъщи, да не би без пари да работи?
И учителската професия е призвание, но колко от учителите са истински Учители?
Еденици, предполагам.
Говориш за екстремни ситуации, в които всичко зависи от конкретния човек - ще помогне ли и ще иска отплата след това.
Била съм свидетел как лекари отказват да помогнат на сериозно пострадал човек, докато не се убедят, че ще си получат парите. И не е само меркантилност - помагат на този, помагат на онзи, а после дълговете остават за болницата.
И в болница са ми искали пари под масата - за по-добра упойка на майка ми, щото тая, дето се покрива от касата е боклук. И на едни познати отказаха да оперират щерката, докато не получат капаро, щото операцията беше скъпа.
Харесва ти или не - това е. Ти изкарваш повече, можеш да си позволиш по-добро лечение.
Друг изкарва по-малко - кисне в държавна болница и получава кофти обслужване.
Да не мислиш, че на мен ми харесва? Системата е такава. Получаваш това, за което плащаш.
В Щатите може да са меркантилни, но поне си казват нещат в прав текст и така, както са.