подводна фотография

Все същите
Аватар
windcolours

подводна фотография

Мнение от windcolours »

Тия снимки са правени от Гаспод, Грийн и Елби, ама са скромни и ползват псевдоним. Кента им е водач.

http://www.tecdive.ru/photoalbum/38

/разгледайте всичките странички 1-2-3-4, аз отначало реших, че се изчерпват снимките на подводни пещери с тези, които се виждат на тази страничка/ :-)
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Хм. Правят подобни снимки и си мълчат. Сигурна ли си, че са техни? :lol:

Изображение
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Може и жената на Гаспод да е нащракала няколко пози. Те да кажат.:lol:

Наскоро гледах Sanctum http://www.youtube.com/watch?v=OgW7L2uq2VM . Правен е по действителен случай в слабопроучени пещерни системи в Нова Гвинея. Ужасно ми подейства и мисля, че напълно се отказах от идеята за подводните пещери. Ще се задоволя само с водните.:lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

windcolours написа:
мммм интересно, респектираща красота
много
благодаря
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

харни снимки, баче по харно вътре:-)
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

http://www.facebook.com/album.php?id=75 ... aid=195305 - не знам дали се види от всички... ако ли не ще искам линк за външно ползване :)

И като ми изпратят подводните от същата пещера... отново :)

Данке за красотиите :)

бтв. и ти си била вътре ама като турист :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

itcome написа:http://www.facebook.com/album.php?id=75 ... aid=195305 - не знам дали се види от всички... ако ли не ще искам линк за външно ползване :)

И като ми изпратят подводните от същата пещера... отново :)

Данке за красотиите :)

бтв. и ти си била вътре ама като турист :)
Абе ние когато бяхме там не изглеждаше толкова убава пещерата. Явно ремонт е имало :lol:
Лодката я познах обаче:grin:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Това е от горния етаж... там живеят по заможните... от подводния още се ровя за снимките :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
snowprincess

Re: подводна фотография

Мнение от snowprincess »

windcolours написа:Тия снимки са правени от Гаспод, Грийн и Елби, ама са скромни и ползват псевдоним. Кента им е водач.

http://www.tecdive.ru/photoalbum/38

/разгледайте всичките странички 1-2-3-4, аз отначало реших, че се изчерпват снимките на подводни пещери с тези, които се виждат на тази страничка/ :-)
мерси, Уинди! големи красоти :bigsmile::kiss:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: подводна фотография

Мнение от bead_ »

а кой е в "NUDE & FASHION"?
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ще ми се да бяха мои. Поне някои от тях. Завист ме обзема като гледам на какви места ходят хората...
Дано някой ден да имам такива сминки и аз

Моите са по-скромни. Пускал съм вече...

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

Изображение
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Gaspode написа:
оооо много са красиви
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

shshtt написа:
Gaspode написа:
оооо много са красиви
В действителност е по-красиво. Фотопапараците не предават цялата красота за съжаление. А и тия са правени на малка дълбочина - до към 3-4 метра. Надолу става още по-красиво. Но ми липсва техника за там...

Тази е на самата повърхност. Рибката плува на сантиметри под повърхността. В ляво, в средата, ако случайно не я виждате :bigsmile:. И се е получило странно отражение едно такова - от повърхността на водата... Дъно отдолу и дъно отгоре :bigsmile: И две джиджавки, които всъщност са една. Такива ми ти работи :)

Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

А тук един октонад ме зяпа нагло
Изображение

Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Разкош... колко струва калъф за подводни нещица... и ако някой има би ли ми го заел за седмица?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Gaspode написа:Моите са по-скромни. Пускал съм вече...
и за теб трябва да вървят заедно с личните ти усещания и впичатления, което е по-ценно от всички чужди красиви снимки

и хубави са
аз си харесах най-мн.това
http://postimage.org/image/2c7gmws10/
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

itcome написа:Разкош... колко струва калъф за подводни нещица... и ако някой има би ли ми го заел за седмица?
Зависи от фотопапарака ти. Не за всички папараци има калъфчета. А цената им е съизмерима с тази на папарака...
От друга страна, продават едни найлонови пликчета със стъкълце (или пластвмаса) отпред, за които твърдят, че издържат до къмто 30-40 метра. Аз до сега не съм пробвал с такова найлонче, но се изкушавам :bigsmile:
Иначе аз снимам (благодарение на Дофтурката :bigsmile:) с едно папараче на олимпус, което издържа до 10 метра без допълнителни приспособления. Но зе да дава фира напоследък и май ще се оглеждам за нещо друго. Но пустата криза ми развали плановете за момента :crying:
Имай предвид, че за добра сминка ти трябва не само папарак, а и осветление някакво. И там нещата стават сложни... и, съответно, скъпи...
А ако решиш да правиш сминки с огледално рефлексен под вода нещата стават още по-сложни.
Това със сминките под вода си е голяма галимация :bigsmile:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

holi_day написа:
Gaspode написа:Моите са по-скромни. Пускал съм вече...
и за теб трябва да вървят заедно с личните ти усещания и впичатления, което е по-ценно от всички чужди красиви снимки

и хубави са
аз си харесах най-мн.това
http://postimage.org/image/2c7gmws10/
Аха. Тия са много готини гадузки и винаги си вървят в комплект с антураж от такива черни рибета. Много странна работа :bigsmile:

Усещането под вода е... оня пич от линка с картинките горе го е казал - да пиша (говоря) за музика е като да танцувам за архитектура. Трябва да се пробва просто.
А съм казвал вече, предполагам, че рибките си играят със светлината на лазер точно както го правят котетата :)

Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Gaspode написа:... голяма галимация :bigsmile:
Рефрексен е.. пак ще хоиде в Гресето а там водата е бистра... може ли инфо за калъфчетата ефтинджос... Благодаря
Инак със светлината се намират решения... тези снимки от пещерата горе са направени много хитро... дълга експозиция и шарене с фенерчета... хитрости...
Под вода статив :)))
Ще ми е ново и хубаво.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

itcome написа:
Рефрексен е.. пак ще хоиде в Гресето а там водата е бистра... може ли инфо за калъфчетата ефтинджос... Благодаря
Инак със светлината се намират решения... тези снимки от пещерата горе са направени много хитро... дълга експозиция и шарене с фенерчета... хитрости...
Ще ми е ново и хубаво.
Ето тук има мноооого инфо по темата.

Ето инфо и за опаковките:
http://www.camerasunderwater.co.uk/ewa_ ... gs.html#ua

http://answers.yahoo.com/question/index ... 030AAUCU08

Настъпваш ме по мазола, да знайш :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Gaspode написа: ще се оглеждам за нещо друго.
това виждал ли си го?
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Додю Додев написа:
това виждал ли си го?

До 10м е! Не става. Трябва си кутия.
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:
Додю Додев написа:
това виждал ли си го?

ейййй, нема угодия вашто значииии
Виж подводницата!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Додю Додев написа:
това виждал ли си го?

имам един, дет издържа до 60 м. Пуснал съм доста подводни снимки във Фейса, ама май не си ми ги виждал там:winkw: Гасподе ги е. Имаше и сполучливи май :shy: (поне според коментарите за тях).

Леле, какъв късмет извадихме миналата година за Египет... А го реших в последния момент... То пък преди това се наложи на бързо да карам курса за напреднали и да си взимам екипировки... но от днешна гл.т. си е страхотен късмет.
Последно промяна от ELBI на 21.03.11, 13:37, променено общо 1 път.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Gaspode написа:
itcome написа:
Ще ми е ново и хубаво.
Ето тук има мноооого инфо по темата.

Ето инфо и за опаковките:
http://www.camerasunderwater.co.uk/ewa_ ... gs.html#ua

http://answers.yahoo.com/question/index ... 030AAUCU08

Настъпваш ме по мазола, да знайш :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Цифромания... значи оставам на вариянта за наемане или за сапунка. Нас аматьорите на ни пускат под 7 метра на разходка, чъй че ще свърши работа... Благодаря за инфото!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

аааа.... намерих по-евтини калъфета... само че няма да си обличам рефлекса а канон-а G5. 60 кинта за подводно снимане до 10 метра с полусапунерка е разкош!!!!
http://www.dicapac.com/new_eng/index.html
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

ELBI написа:
имам един, дет издържа до 60 м. Пуснал съм доста подводни снимки във Фейса, ама май не си ми ги виждал там:winkw: Гасподе ги е. Имаше и сполучливи май :shy: (поне според коментарите за тях).

Леле, какъв късмет извадихме миналата година за Египет... А го реших в последния момент... То пък преди това се наложи на бързо да карам курса за напреднали и да си взимам екипировки... но от днешна гл.т. си е страхотен късмет.
Червеното ми е мечта.... тази година - едва ли, но за натам задълже... похвали със снимки :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

itcome написа:
ELBI написа:

Червеното ми е мечта.... тази година - едва ли, но за натам задълже... похвали със снимки :)
И няма да съжаляяваш. Елфингстън, св. Джон и още куп места. Невероятно. С моя приятел си говорихме дали от тук нататък ще ни е интересно. Малко след това се случи да ида на Бали и ... се разочаровах (но там ходихме само на 10 - 12 метра, а рибките още като видеха найлоновите пликчета с храна почваха да ги гризат ръката...те такова чудо в Червено, където бях нямаше!), но имаше малки красоти. Ако се оправи Египет - може да ида отново - може заедно с онези мързеливци (жълтия и алах) да направим една група и ще си изкараме гот. Само да не ти става лошо от люшкане, щото има 1-2 прехода, дето са ... :mad:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пфуууу! Аман, бе! Понеделник е. Студено. Пари няма. Осъзнайте се бе! Гааадове!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение

Танах Лох - един от главните храмове в Бали. исках да пускам (и го правя) подводни снимки от там (тези от ЧМоре не са при мен), та в темата... ама тази я обърках и така. Този храм е малко в морето, има един свещен извор и едни монаси/свещенници техни, те благославят, слагайки със свещенната вода зрънца ориз на челото ти. Оставяш по някоя монета/лев за церемонията, но не е задължително.
Последно промяна от ELBI на 21.03.11, 15:35, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

рибоците веднага разбират, че носим храна и хич не чакат да ги подканяме или прикоткваме. Изобщо не бяха такива рибите в ЧМ, където ходихме -може би край Хургада и Шарм-ел-Шейх са така - не знам, но дето са диви си бягат от човека. По-точно те наблюдават любопитно и пазят някаква не голяма дистанция.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от ELBI на 21.03.11, 16:27, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

те това е каменната риба (или риба-камък). Трудно се забелязва, защото ... както виждате напълно се слива с околната среда. Невероятно бе.

Изображение

Изображение

те тук си личи ясно, но да я видиш от високото си бе късмет/трудно.

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от ELBI на 21.03.11, 16:24, променено общо 2 пъти.
Аватар
Света вода ненапита

ELBI написа:
снимките са супер, ама може ли един съвет?
прекарай ги през фотошопа.
нй-малкото промени баланса на бялото, като намалиш зеленото...
или ги прекрай през филтър, за да го намалиш зеления цвят...
така ще се получат перфектни снимки!
Виж подводницата!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение

ето това горното на живо бе много впечатляващо - мънинките зелени бяха като светодиоди!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от ELBI на 21.03.11, 16:22, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Додю Додев написа:
ELBI написа:
снимките са супер, ама може ли един съвет?
прекарай ги през фотошопа.
нй-малкото промени баланса на бялото, като намалиш зеленото...
или ги прекрай през филтър, за да го намалиш зеления цвят...
така ще се получат перфектни снимки!
прав си, но ... а и да ти призная - имам още да се уча на подводна фотография. Това ми бе в Бали - за втори път след Червено море (от там са ми по-готини) и имам наистина да се уча още. и ... ме мързи да ги фотошопвам, макар и като се замисля - някой ден ще го науча точно да се получат правилните цветове (щото сега изглеждат по-кофти от там, долу). И последно (оправдание) - водата беше мътничка, дето снимах - доста туристи, хляб, пясък... и все пак мисля, че дават някаква представа за оня свят долу. Обърни внимание на една риба, която (stone-fish) се слива с камъните - нея я нямаше (аз не я видях) в Червено море :winkw: Останалите рифове, риби и т.н. вече ги бях зървал. Тъжното е, че не знам с какъв мерак ще се пъхам сега в нашто... ама сигурно ще го правя (тук - малка видимост, скучни риби, няма рифове, студеничко...).
Аватар
Света вода ненапита

ELBI написа: прав си, но ... а и да ти призная - имам още да се уча на подводна фотография. Това ми бе в Бали - за втори път след Червено море (от там са ми по-готини) и имам наистина да се уча още. и ... ме мързи да ги фотошопвам, макар и като се замисля - някой ден ще го науча точно да се получат правилните цветове (щото сега изглеждат по-кофти от там, долу). И последно (оправдание) - водата беше мътничка, дето снимах - доста туристи, хляб, пясък... и все пак мисля, че дават някаква представа за оня свят долу. Обърни внимание на една риба, която (stone-fish) се слива с камъните - нея я нямаше (аз не я видях) в Червено море :winkw: Останалите рифове, риби и т.н. вече ги бях зървал. Тъжното е, че не знам с какъв мерак ще се пъхам сега в нашто... ама сигурно ще го правя (тук - малка видимост, скучни риби, няма рифове, студеничко...).
гледай сега... незнам с какъв апарат снимаш, но... ако може едно-две "напътствия"
1. снимай с апарат, който има ръчни настройки. и снимай само на ръчни настройки. автоматите често пъти грешат.
2. сменяй настройките и снимай по няколко пъти един и същ кадър с различни нстройки. променяй предимно блендата, а скоростта остави апарата да си изчисли според блендата.
3. поиграй си с баланса на бялото преди да започнеш да снимаш.
4. преглеждай снимките след като излезеш и виж кои са станали най-добре. виж при какви настройки си ги правил.

тези прости правилца ще те направят перфектния подводен фотограф.
не мога да ти кажа какво точно трябва да промениш, защото никога не съм снимал под водата. затова и ти казвам "алгоритъма", при който сам да се научиш.
ако ти трябва литература по темата... хм... мисля, че има предостатъчно из нета. но съм готов да ти дам 1-2 линка, дето да ти помогнат поне малко.

успех! и ще чакам да видя още по-добри снимки!
Виж подводницата!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

апаратчето е автоматично и мисля, че единствено позволява смяна на дълбочини/на сухо/на вода от възможните настройки (май това прави баланса на бялото и цветовете, за които говориш, щото с увеличаване на дълбочината се губят жълто, червено и т.н. - най-надълбоко остава само синьото .... да - само Левски!!!). Препоръчаха мим го като най-доброто за ценовия си клас (тези до 170 евро казаха, че не струват - не разбира...), щото има апарати над 800-1000 евро, дето сигурно са далеч по-добри (и вероятно с възможности за настройки, както казваш), а освен това си трябва и светкавица (ще гледам да си набавя такава, макар май да е скъпичка). А до извода в т. 4 сам стигнах, но сега и както ти наблегна на това - определено ще внимавам кога, как е било и кога е излязло най-добре. Макар че долу уж снимаш по един и същ начин... Научих се, че трябва да съм сравнително близо и да не шавам. Това бе банален, но важен урок, щото на сухото с далеч по-малко внимание и мърдане съм изкарвал прилични снимки. И аз бих желал да изкарвам по-добри снимки, та ... мерси за съветите.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Сега последно не разбрах - кой е авторът на страхотните снимки от сайта, който Уинди даде.
Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

ELBI написа:
itcome написа:
ELBI написа:

И няма да съжаляяваш. Елфингстън, св. Джон и още куп места. Невероятно. С моя приятел си говорихме дали от тук нататък ще ни е интересно. Малко след това се случи да ида на Бали и ... се разочаровах (но там ходихме само на 10 - 12 метра, а рибките още като видеха найлоновите пликчета с храна почваха да ги гризат ръката...те такова чудо в Червено, където бях нямаше!), но имаше малки красоти. Ако се оправи Египет - може да ида отново - може заедно с онези мързеливци (жълтия и алах) да направим една група и ще си изкараме гот. Само да не ти става лошо от люшкане, щото има 1-2 прехода, дето са ... :mad:
Само цветния и буда да се навият :)
Хубави снимки... ще видя аз лятото какви ще ги свърша с калъшчето :)
Данке.
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор