http://www.tecdive.ru/photoalbum/38
/разгледайте всичките странички 1-2-3-4, аз отначало реших, че се изчерпват снимките на подводни пещери с тези, които се виждат на тази страничка/
Абе ние когато бяхме там не изглеждаше толкова убава пещерата. Явно ремонт е ималоitcome написа:http://www.facebook.com/album.php?id=75 ... aid=195305 - не знам дали се види от всички... ако ли не ще искам линк за външно ползване :)
И като ми изпратят подводните от същата пещера... отново :)
Данке за красотиите :)
бтв. и ти си била вътре ама като турист :)
мерси, Уинди! големи красотиwindcolours написа:Тия снимки са правени от Гаспод, Грийн и Елби, ама са скромни и ползват псевдоним. Кента им е водач.
http://www.tecdive.ru/photoalbum/38
/разгледайте всичките странички 1-2-3-4, аз отначало реших, че се изчерпват снимките на подводни пещери с тези, които се виждат на тази страничка/

В действителност е по-красиво. Фотопапараците не предават цялата красота за съжаление. А и тия са правени на малка дълбочина - до към 3-4 метра. Надолу става още по-красиво. Но ми липсва техника за там...shshtt написа:оооо много са красивиGaspode написа:
Моите са по-скромни. Пускал съм вече...

и за теб трябва да вървят заедно с личните ти усещания и впичатления, което е по-ценно от всички чужди красиви снимкиGaspode написа:Моите са по-скромни. Пускал съм вече...
Зависи от фотопапарака ти. Не за всички папараци има калъфчета. А цената им е съизмерима с тази на папарака...itcome написа:Разкош... колко струва калъф за подводни нещица... и ако някой има би ли ми го заел за седмица?
Аха. Тия са много готини гадузки и винаги си вървят в комплект с антураж от такива черни рибета. Много странна работаholi_day написа:и за теб трябва да вървят заедно с личните ти усещания и впичатления, което е по-ценно от всички чужди красиви снимкиGaspode написа:Моите са по-скромни. Пускал съм вече...
и хубави са
аз си харесах най-мн.това
http://postimage.org/image/2c7gmws10/
Рефрексен е.. пак ще хоиде в Гресето а там водата е бистра... може ли инфо за калъфчетата ефтинджос... БлагодаряGaspode написа:... голяма галимация
Ето тук има мноооого инфо по темата.itcome написа:Рефрексен е.. пак ще хоиде в Гресето а там водата е бистра... може ли инфо за калъфчетата ефтинджос... БлагодаряGaspode написа:... голяма галимация
Инак със светлината се намират решения... тези снимки от пещерата горе са направени много хитро... дълга експозиция и шарене с фенерчета... хитрости...
Под вода статив :)))
Ще ми е ново и хубаво.
Додю Додев написа:това виждал ли си го?Gaspode написа: ще се оглеждам за нещо друго.
ейййй, нема угодия вашто значииииGreen Light написа:Додю Додев написа:това виждал ли си го?Gaspode написа: ще се оглеждам за нещо друго.
До 10м е! Не става. Трябва си кутия.
имам един, дет издържа до 60 м. Пуснал съм доста подводни снимки във Фейса, ама май не си ми ги виждал там:winkw: Гасподе ги е. Имаше и сполучливи майGreen Light написа:Додю Додев написа:това виждал ли си го?Gaspode написа: ще се оглеждам за нещо друго.
До 10м е! Не става. Трябва си кутия.
Gaspode написа:Ето тук има мноооого инфо по темата.itcome написа:Рефрексен е.. пак ще хоиде в Гресето а там водата е бистра... може ли инфо за калъфчетата ефтинджос... БлагодаряGaspode написа:... голяма галимация
Инак със светлината се намират решения... тези снимки от пещерата горе са направени много хитро... дълга експозиция и шарене с фенерчета... хитрости...
Под вода статив :)))
Ще ми е ново и хубаво.
Ето инфо и за опаковките:
http://www.camerasunderwater.co.uk/ewa_ ... gs.html#ua
http://answers.yahoo.com/question/index ... 030AAUCU08
Настъпваш ме по мазола, да знайш:bigsmile::bigsmile:
Червеното ми е мечта.... тази година - едва ли, но за натам задълже... похвали със снимки :)ELBI написа:
имам един, дет издържа до 60 м. Пуснал съм доста подводни снимки във Фейса, ама май не си ми ги виждал там:winkw: Гасподе ги е. Имаше и сполучливи май(поне според коментарите за тях).
Леле, какъв късмет извадихме миналата година за Египет... А го реших в последния момент... То пък преди това се наложи на бързо да карам курса за напреднали и да си взимам екипировки... но от днешна гл.т. си е страхотен късмет.
И няма да съжаляяваш. Елфингстън, св. Джон и още куп места. Невероятно. С моя приятел си говорихме дали от тук нататък ще ни е интересно. Малко след това се случи да ида на Бали и ... се разочаровах (но там ходихме само на 10 - 12 метра, а рибките още като видеха найлоновите пликчета с храна почваха да ги гризат ръката...те такова чудо в Червено, където бях нямаше!), но имаше малки красоти. Ако се оправи Египет - може да ида отново - може заедно с онези мързеливци (жълтия и алах) да направим една група и ще си изкараме гот. Само да не ти става лошо от люшкане, щото има 1-2 прехода, дето са ...itcome написа:Червеното ми е мечта.... тази година - едва ли, но за натам задълже... похвали със снимки :)ELBI написа:
имам един, дет издържа до 60 м. Пуснал съм доста подводни снимки във Фейса, ама май не си ми ги виждал там:winkw: Гасподе ги е. Имаше и сполучливи май(поне според коментарите за тях).
Леле, какъв късмет извадихме миналата година за Египет... А го реших в последния момент... То пък преди това се наложи на бързо да карам курса за напреднали и да си взимам екипировки... но от днешна гл.т. си е страхотен късмет.

прав си, но ... а и да ти призная - имам още да се уча на подводна фотография. Това ми бе в Бали - за втори път след Червено море (от там са ми по-готини) и имам наистина да се уча още. и ... ме мързи да ги фотошопвам, макар и като се замисля - някой ден ще го науча точно да се получат правилните цветове (щото сега изглеждат по-кофти от там, долу). И последно (оправдание) - водата беше мътничка, дето снимах - доста туристи, хляб, пясък... и все пак мисля, че дават някаква представа за оня свят долу. Обърни внимание на една риба, която (stone-fish) се слива с камъните - нея я нямаше (аз не я видях) в Червено мореДодю Додев написа:снимките са супер, ама може ли един съвет?ELBI написа:
прекарай ги през фотошопа.
нй-малкото промени баланса на бялото, като намалиш зеленото...
или ги прекрай през филтър, за да го намалиш зеления цвят...
така ще се получат перфектни снимки!
гледай сега... незнам с какъв апарат снимаш, но... ако може едно-две "напътствия"ELBI написа: прав си, но ... а и да ти призная - имам още да се уча на подводна фотография. Това ми бе в Бали - за втори път след Червено море (от там са ми по-готини) и имам наистина да се уча още. и ... ме мързи да ги фотошопвам, макар и като се замисля - някой ден ще го науча точно да се получат правилните цветове (щото сега изглеждат по-кофти от там, долу). И последно (оправдание) - водата беше мътничка, дето снимах - доста туристи, хляб, пясък... и все пак мисля, че дават някаква представа за оня свят долу. Обърни внимание на една риба, която (stone-fish) се слива с камъните - нея я нямаше (аз не я видях) в Червено мореОстаналите рифове, риби и т.н. вече ги бях зървал. Тъжното е, че не знам с какъв мерак ще се пъхам сега в нашто... ама сигурно ще го правя (тук - малка видимост, скучни риби, няма рифове, студеничко...).
Само цветния и буда да се навият :)ELBI написа:И няма да съжаляяваш. Елфингстън, св. Джон и още куп места. Невероятно. С моя приятел си говорихме дали от тук нататък ще ни е интересно. Малко след това се случи да ида на Бали и ... се разочаровах (но там ходихме само на 10 - 12 метра, а рибките още като видеха найлоновите пликчета с храна почваха да ги гризат ръката...те такова чудо в Червено, където бях нямаше!), но имаше малки красоти. Ако се оправи Египет - може да ида отново - може заедно с онези мързеливци (жълтия и алах) да направим една група и ще си изкараме гот. Само да не ти става лошо от люшкане, щото има 1-2 прехода, дето са ...itcome написа:Червеното ми е мечта.... тази година - едва ли, но за натам задълже... похвали със снимки :)ELBI написа: