Домашен любимец

Все същите
Аватар
Мнемозина

Домашен любимец

Мнение от Мнемозина »

Като ви няма сега, ще ви разказвам.

Имам един познат, с когото се виждаме през определен период от време по работа - той си работи вкъщи.
И преди известно време се похвали, ама много щастлив и умилен - взели си домашен любимец, таралежче.
Радвахме му се, закачахме го - не беше много доволен, сумтеше нещо и се свираше, обаче бодлите му бяха мекички и ставаше за галене.

Онзи ден се видяхме пак, но съвсем за малко. С човека. За таралежа успях само да попитам.
Нещо се уплашил веднъж, таралежът, не запомних какво го беше стреснало, и оттогава само ядял, спял и се страхувал. Като му сипваш вода в купичката си мислел, че го нападаш. Хранели го с котешки бисквити, обаче като гризнел една, толкова се плашел от шума, който вдигал, че бягал презглава надалеч.

Препоръчах му да намерят таралежов психотерапевт. :roll:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

що мъчат живинката
Аватар
vyara

Re: Домашен любимец

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Препоръчах му да намерят таралежов психотерапевт. :roll:
Да го пуснат в нечий голям двор на свобода. Пак ще е под закрилата на някого, но в по-естествена среда.
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:
Да го пуснат в нечий голям двор на свобода. Пак ще е под закрилата на някого, но в по-естествена среда.
и аз не мога да разбера що за мода е да гледаш таралежи, скорпиони, паяци. абе това не са домашни животни бе. ако ме питате и за зайчетата ми е жал, като ги гледам в клетките по зоомагазините...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

vyara написа: Да го пуснат в нечий голям двор на свобода. Пак ще е под закрилата на някого, но в по-естествена среда.
що ли си мисля, че става на въпрос за ония розови таралежи, дето бяха на мода преди 2-3 години в Холивуд?
ако е така, то естествената му среда определено не е извън къщата/апартамента...
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Могат да опитат контраподход. Щом влезнат в стаята с таралежа да се стрескат и да спират уплашени на прага с вик- олеле какъв грамадански таралеж. Децата веднъж два пъти дори може да побягват с писъци не, недей, не ме изяждай, щом той шавне или нещо. А жените ще е полезно да припаданат от ужас. Ама така че да ги види.
Мисля че ще помогне, понеже ето аз много искам да съм страшен звяр. В момента особено.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Могат да опитат контраподход. Щом влезнат в стаята с таралежа да се стрескат и да спират уплашени на прага с вик- олеле какъв грамадански таралеж. Децата веднъж два пъти дори може да побягват с писъци не, недей, не ме изяждай, щом той шавне или нещо. А жените ще е полезно да припаданат от ужас. Ама така че да ги види.
Мисля че ще помогне, понеже ето аз много искам да съм страшен звяр. В момента особено.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Green Light написа:Могат да опитат контраподход. Щом влезнат в стаята с таралежа да се стрескат и да спират уплашени на прага с вик- олеле какъв грамадански таралеж. Децата веднъж два пъти дори може да побягват с писъци не, недей, не ме изяждай, щом той шавне или нещо. А жените ще е полезно да припаданат от ужас. Ама така че да ги види.
Не давай такива идеи, моля ти се. По-вероятно е да му докарат инфаркт на животинчето. :-)
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Като акат много мирише...:mad:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

балдъзата веднъж лекува един таралеж у тях месеци наред
странно животно е
еле пъ любимец
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:балдъзата веднъж лекува един таралеж у тях месеци наред
странно животно е
еле пъ любимец
преди много години, като ходехме на Арапя на къмпинг бяхме хванали един таралеж и го хранехме, но видяхме, че си предпочита свободата, а не готовата манджа и вода, та го пуснахме в полята. Много забавно животинче, но ... май хич не се опитомява. Или може би ако го гледаш от малък и свикне на човек... не знам.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:...

Онзи ден се видяхме пак, но съвсем за малко. С човека. За таралежа успях само да попитам.
Нещо се уплашил веднъж, таралежът, не запомних какво го беше стреснало, и оттогава само ядял, спял и се страхувал. Като му сипваш вода в купичката си мислел, че го нападаш. Хранели го с котешки бисквити, обаче като гризнел една, толкова се плашел от шума, който вдигал, че бягал презглава надалеч.

Нищо му няма - това е нормално поведение за таралеж. На силен шум реагират така - леко като да подскача с навирени бодли и скрита муцунка. Нещо повече - навремето така са ги карали да "тацуват". Пускат тарльо на земята и удрят силно по някаква ламарина, а таралежъкът подсакача в ритъма на "барабана".
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

jazz написа:що мъчат живинката
Ако това ще компенсира донякъде, и на тях не им е лесно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Ами те са го купили от... не знам откъде, от магазин някакъв. Знам ли дали дворът ще му е естествена среда? :dunno:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Додю Додев написа:
vyara написа: Да го пуснат в нечий голям двор на свобода. Пак ще е под закрилата на някого, но в по-естествена среда.
що ли си мисля, че става на въпрос за ония розови таралежи, дето бяха на мода преди 2-3 години в Холивуд?
ако е така, то естествената му среда определено не е извън къщата/апартамента...
Е не е розов! :mad: Хората имат добър вкус, в това поне съм сигурна. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
vyara написа:
и аз не мога да разбера що за мода е да гледаш таралежи, скорпиони, паяци. абе това не са домашни животни бе. ако ме питате и за зайчетата ми е жал, като ги гледам в клетките по зоомагазините...
Е, всеки харесва различни неща.
На мен нещата са ми малко неясни от гледна точка на общуване с любимците. Все пак с куче можеш да си кажеш това-онова.
Да не говорим вече за абсолютния, безкрайно нюансиран и деликатен разговор с котките. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

:lol::lol::lol:
Хм. Човекът разполага само с една жена и едно дете. Мисля, че това е единствената причина да не са го опитали още това. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:Като акат много мирише...:mad:
По тази подробност си останах неосведомена. :shy:
Следващия път ще питам.
Не, няма всъщност. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

странно животно е
еле пъ любимец
Ами... симпатични са ми.
То към всичко може да се привърже човек, стига животинката да показва, че се чувства добре.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:...

Нищо му няма - това е нормално поведение за таралеж. На силен шум реагират така - леко като да подскача с навирени бодли и скрита муцунка. Нещо повече - навремето така са ги карали да "тацуват". Пускат тарльо на земята и удрят силно по някаква ламарина, а таралежъкът подсакача в ритъма на "барабана".
Да аз съм виждала такъв танц, но от див таралеж.
Ама ламарината е друго.
Ако в природата така подскачат на всяко нещо, направо не мога да ги мисля.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
странно животно е
еле пъ любимец
преди много години, като ходехме на Арапя на къмпинг бяхме хванали един таралеж и го хранехме, но видяхме, че си предпочита свободата, а не готовата манджа и вода, та го пуснахме в полята. Много забавно животинче, но ... май хич не се опитомява. Или може би ако го гледаш от малък и свикне на човек... не знам.
Съвършенството е да живеят някъде наоколо и от време на време да идват и да ти казват "здрасти".
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
:lol::lol::lol:
Хм. Човекът разполага само с една жена и едно дете. Мисля, че това е единствената причина да не са го опитали още това. :roll:
При мене децата са две и пак не се получава. Но жената е една, да... Мдам!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
добре си направила.

п.п. а таралежът ще се гътне. до три-четири седмици.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
странно животно е
еле пъ любимец
Съвършенството е да живеят някъде наоколо и от време на време да идват и да ти казват "здрасти".
съвършенството е да паркират на местата, където го правят идиоти с джипове:winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
ELBI написа: преди много години, като ходехме на Арапя на къмпинг бяхме хванали един таралеж и го хранехме, но видяхме, че си предпочита свободата, а не готовата манджа и вода, та го пуснахме в полята. Много забавно животинче, но ... май хич не се опитомява. Или може би ако го гледаш от малък и свикне на човек... не знам.
съвършенството е да паркират на местата, където го правят идиоти с джипове:winkw:
сглобявате бавно съвършения образ. засега е с джип, място за паркиране, таралеж... освен това си е полусменил работата и пуска времето:grin:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
Мнемозина написа: Съвършенството е да живеят някъде наоколо и от време на време да идват и да ти казват "здрасти".
сглобявате бавно съвършения образ. засега е с джип, място за паркиране, таралеж... освен това си е полусменил работата и пуска времето:grin:
на опаковката на пъзела пише "от 4 до 7 години"
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
пише от 4 до 7 часа
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
пише от 4 до 7 часа
това ще да е някаква капиталистическа опаковка...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа:
пише от 4 до 7 часа
това е упътване-предупреждение за неиздръжливите
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
bead_ написа: пише от 4 до 7 часа
щото издръжливите ще си го правят над 7 години
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа: това ще да е някаква капиталистическа опаковка...
а най-обикновените фукльовци?
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
bead_ написа: това е упътване-предупреждение за неиздръжливите
а най-обикновените фукльовци?
те не правят нищо :rotfl24:
Публикувай отговор