Такава страхотия и на филми май няма...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:...с разни приливни вец дето забавят въртенето и променят климата, ниско-честотните вибрации на вятърните мелници, които са твърде вредни и твърде обширни, и прочее зелени енергии
я я...дай link за това, че оня ден колегата се хвалеше едно такова, че до 2020 шотландците щели да имат 80% зелена енергия
и ще подводнят с тия приливните перки
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:Той гледам Пияндурника ти е писал вече ма да ти рекна и аз нещо.
еми да писа и, без да я патронизира...
пък и Холи да си мисли така за ядрената енергетика в БГ
нали се сещаш колко пропаганда има преди това
пък от друга страна колко кренвирши са навързани там в тоя бизнес, ти поне знаеш след като си бил ядрен инженер...
секви -яги
комуняги,
юначяги
P.С. знам, че се пише с 'а'
Блажени са бедните духом
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Освен ако не започнем наистина да смучем енергията на вакуума.
Тъмната енергия ли имаш предвид? :grin:
За тези, които не знаят:
Изображение
беличкото на графиката е онова, което виждаме с очите си - нашата реалност, звезди, планети и пр., жълтото е междугалактичен газ, а тъмните неща, оооооо - това са тъмна материя и тъмна енергия, но най-вече тъмна енергия.
Бррррр!
:winkw:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Тъмна енергия... негри въртят педали? Екологично ми се струва. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

holi_day написа:....

този, който инвестира в това е алчен
независимо дали е капиталист или социалист
...
Изображение

Не си права Холи
ама никак
да сравняваш ония калпави американски реактори със съвецките такива
съвецките са най-яки и най-сигурни
или поне със сигурност най-яко гърмят -> anti.fishki.net/comment.php?id=24179
то
всъщност май само те гърмят
или пък това се дължи на съчетанието - руски реактор + инженер обучен по съвецки
Не знам, ама фактите са си факти, та не си права
Не си права и за друго - гадните капиталисти инвестират в реактори с цел печалба и ограбване на народите по земните кълбета, а при руснаците не е така. Ей на, ела в Белене и питай някой дядка - всеки един от тях знае, че започне ли строителството на централата мигновено се спира плащането на ток под каквато и да било форма в 30 километровата зона около (бъдещата) централа.
Та
не си права
ама никак.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:Тъмна енергия... негри въртят педали? Екологично ми се струва. :roll:
Докато не се превиши концентрацията

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Боевой, бая си се поизнервил покрай последните клубни баталии, щом говориш в картинки:lol: глей покрай 04.04.-05.04. да си вкъщи. Ку оцелееме в джунглата де и под Земата и под водата. И гледай Санктум, много мъжки филм има го в торентите. Уинди му е фен голям. И аз тоже.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Когато пуснах веднъж информация за HAARP почти никой не прояви интерес. Съществуват съмнения за използването на HAARP при земетресението в Япония.
http://nikstan.blog.bg/drugi/2011/03/17 ... iia.709908

И още по темата.
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аз четох че целили иран пък уцелили япония:lol:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Kent написа:аз четох че целили иран пък уцелили япония:lol:
:lol: :lol: :lol:
аз пък чух от един човек, че тъмната материя за която говори Вяра, това било Бог
за тъмната енергия не чух...може да е жена му на Бог
Блажени са бедните духом
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Sweety написа:
аз пък чух от един човек, че тъмната материя за която говори Вяра, това било Бог
и разберете се вече бе:cool:
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Последни новини от Фукошима

Драмата продължава.....кофти тръпка....

Сега пък черен дим излиза от Реактор 3, но нямат точна представа какво гори и колко радиация излъчва. Пак евакуират спасителния екип от Фукошима, докато намалее радиацията... Не могат да възстановят още помпите за охлаждането, въпреки, че има възстановено електрозахранване.

Установили са и радиация в питейната вода в Токио...
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Sweety написа:
ами ако Бог е жена? както бе дадено в един много готин филм :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:Когато пуснах веднъж информация за HAARP почти никой не прояви интерес. Съществуват съмнения за използването на HAARP при земетресението в Япония.

И още по темата.
http://vbox7.com/play:3bff416d
дано това поне не е вярно
:blink::shocked:
изгледах филма, мерси.
дано е така просто от нямане с какво да се занимава
някой е взел да фантазира в тоя филм
и дано фактите да не са факти
и учените да са актьори
пък и то толкова теории има и разработки..
и, и..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:
vyara написа:Когато пуснах веднъж информация за HAARP почти никой не прояви интерес. Съществуват съмнения за използването на HAARP при земетресението в Япония.

И още по темата.
http://vbox7.com/play:3bff416d
дано това поне не е вярно
:blink::shocked:
изгледах филма, мерси.
дано е така просто от нямане с какво да се занимава
някой е взел да фантазира в тоя филм
и дано фактите да не са факти
и учените да са актьори
пък и то толкова теории има и разработки..
и, и..
А дано, ама надали. Предполагам, че хората избягват да се замислят върху това или изобщо да не му вярват, понеже е твърде лошо и опасно, за да е истина. Хората избират сами на какво да вярват и е доказано, че избират каквото им харесва.
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Френска агенция: Радиоактивни частици от Япония наближават Европа

"Минимален брой радиоактивни частици, за които се предполага, че са от авариралата японска централа "Фукушима-1", са достигнали Исландия вчера, предаде Ройтерс, като се позова на неназовани дипломатически източници.

За първи път подобни частици са регистрирани във въздуха над Европа, след като бяха установени в района на Тихия океан, Северна Америка и Атлантическия океан.

Според дипломатите частиците над Исландия са в прекалено малки количества, че да представляват заплаха за човешкото здраве. "Въпрос на няколко дни е частиците да се разсеят из цялото северно полукълбо", каза Андреас Стол, учен от норвежкия Институт за изследвания на въздуха, като подчерта, че в Европа те не би трябвало да представляват заплаха за здравето.

Наблюдението на разпространението на радиоактивните частици от "Фукушима-1" се извършва от 63-те станции по света на Организацията за Договора за всеобща забрана на ядрените опити. Станциите на организацията могат да уловят дори и най-ниски количества радиоактивни частици. В случая с Исландия става дума за изотопи на йода.

Дипломатически източник поясни, че досега 15 станции по света отчели наличие на радиоактивни частици от "Фукушима-1".

Очаква се частиците да достигнат днес Франция, съобщи френската Агенция за ядрена безопасност.

Експертите обаче успокоиха, че те ще бъдат между 1000 и 10 000 пъти по-малко от количеството, регистрирано над Франция след катастрофата в Чернобил преди 25 години."
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Piqndurnik написа:
holi_day написа:...за тия пари можеше да правят микро-ВЕЦ-ове и фотоволтаици...
Микро-ВЕЦ-ове - практически прекъсват движението на рибата. Решение е да се оставят обходни маршрути, ама като струва пари, не вярвам че някой ще го направи.
а би трябвало
далеч не е по-г. постижение, нито по-скъпо от съоръженията на 1 АЕЦ
Piqndurnik написа:Може да се оптимизира много ползването на енергията, но както и да го сучем, за сега без АЕЦ не излиза сметката.
а с АЕЦ пъ хич не ни излизат
питай което и да е японче, щи сметне цената на електроенергията от АЕЦ и шъ ти докаже колко по-скъпа е
щото цената ей в такива моменти - скача многократно и се измерва в чов.животи и болести
и е толкова жестока, че даже и не ще тая нация да си представи кви купища с пари евентуално досега е "спестила"
справка и от чернобил
иначе разходката в призрачния град припят ни е известна и атрактивна, ама с отрицателен знак
само шъ добавя, че дипломите на техническите лица са нищо и никакви хартии, така както на агронома, дето препоръчва пестициди и всякакви др.отрови, пред опита на прабаба му, която е пръскала насажденията примерно с отвара от тютюн...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Remmivs написа:
holi_day написа:ех, Рем...
Той гледам Пияндурника ти е писал вече ма да ти рекна и аз нещо.

Мила ми холита :cool:

Нищо не разбираш от социализЪма и комунизЪма
-..............

Нищо не разбираш от енергетика - тука чети Пияндурника, ..........

Нищо не разбираш и от ядрена такава - .........
....
По-здрав най-сърдечен
твой приятел вечен
весел патиланчо

...........
А най-добре е да се построят термоядрени централи - Итер.
драги ми весели патиланчо :blum: аха да те препратя към началото на ботевото - обесването на левски
мъ шъ е грубо, нищо че ако идеята е с препратки към литературни произведения да си лафим, се шъ се справим някак, отдавна открихме гугъл, преди книгите още
и все пак да те питам толку ли си весел, патиланчо, като си опати човечеството яко с тия централи

за неразбирането ми - виж ми отговора към Пияндурник
и пак го прочети
дипломите са нищо, още повече като не са обвързани с отговорности
още повече експертните оценки така благосклонни към тия епохални "открития", дето шъ заличат живота накрая
аз съм против прогреса, който се оказва регрес
и искам да е по-скъпо, дори да има режим на тока
и да потребяваме по-малко
и суетата да се намали до възможния здравословен и екологичен минимум
защото имаме деца, а те трябва да имат шансове да имат свои и т.н.
и да са здрави

другото е мързелът ни, който тържествува
Ф.Песоа

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

holi_day написа:...
а с АЕЦ пъ хич не ни излизат
питай което и да е японче, щи сметне цената на електроенергията от АЕЦ и шъ ти докаже колко по-скъпа е
щото цената ей в такива моменти - скача многократно и се измерва в чов.животи и болести...
Не става въпрос за цена, а за количество.
Наздраве :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Нищо ново под слънцето:

Полицията арестува активисти на Грийнпийс, протестиращи срещу АЕЦ в Онтарио, Канада

Наскоро имаше леек инцидент и изтичане на вода от една от АЕЦ-те край Торонто.
Обаче планират да построят още 4 реактора край езерото Онтарио. :twisted:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

не се безпокоя, всичко ще е наред.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

holi_day написа: само шъ добавя, че дипломите на техническите лица са нищо и никакви хартии, така както на агронома, дето препоръчва пестициди и всякакви др.отрови, пред опита на прабаба му, която е пръскала насажденията примерно с отвара от тютюн...
холи, най-долен лаик съм, но не си ли малко крайна?
не съм сигурна чия идея е адаптацията, приспособяването на видовете, но не ти ли се струва възможно човешките същества да оцеляват в различни условия като се променят?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

holi_day написа:драги ми весели патиланчо :blum: аха да те препратя към началото на ботевото - обесването на левски
мъ шъ е грубо, нищо че ако идеята е с препратки към литературни произведения да си лафим, се шъ се справим някак, отдавна открихме гугъл, преди книгите още
и все пак да те питам толку ли си весел, патиланчо, като си опати човечеството яко с тия централи

за неразбирането ми - виж ми отговора към Пияндурник
и пак го прочети
още повече експертните оценки така благосклонни към тия епохални "открития", дето шъ заличат живота накрая
аз съм против прогреса, който се оказва регрес
и искам да е по-скъпо, дори да има режим на тока
и да потребяваме по-малко
и суетата да се намали до възможния здравословен и екологичен минимум
защото имаме деца, а те трябва да имат шансове да имат свои и т.н.
и да са здрави

другото е мързелът ни, който тържествува
не, не съм никак весел и най-малкото мен можеш да подозираш във веселост в тази тема
и закачката ми с неразбирането не разбра също май, уви
сега, да кажа и на суити, че не те патронизирам или какво беше там, няма патрони тук
и съм напълно съгласен с теб, че нещата трябва да се мислят и правят не мързеливо и не заради пустата облага независимо от името на строя
уви, нашата мила цивилизация, както и друг път съм отбелязвал, незнайно защо, но факт, е тръгнала някога някъде по техническата пътека
преди да ни уврат духовните устои
и аз съм за здравословен живот и назад към природата, дори повече от това, назад съм към това, което е вътре в нас, и което обществото и същата тази цивилизация отрича и се опитва да вкара в рамките на някакви изкуствени, сиви, бедни и нещастни рамки на унифицирани същества
потребители на кредити основно
но се отклоних, прощавай
ужасно е това, което се случва
още по-ужасно е, че е могло да бъде предотвратено
още още по-ужасно е, че се случва след авариите в Три Майл Айлънд и Чернобил
но истината е, че тези колко милиарда станаха, ако ги оставим без енергия ще настъпи ад
енергия ни трябва
или рязко намаляване на популацията
та
ядрената енергия е нещо, което може да ни я даде и може да не ни облъчва ако се прави както трябва
а термоядрената, каквато е енергията на Слънцето, има едно голяма предимство
а именно няма радиоактивно замърсяване при не дай Боже авария (всъщност би било микроскопично, защото все пак ще има някакви активирани елементи и т.н.) защото нито хелия, нито водорода са отровни или радиоактивни
та итер или въздържане от деца
така ги виждам аз нещата
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Piqndurnik написа:Не става въпрос за цена, а за количество.
за всяко нещо, в което се инвестира, се смята И себестойност
дори да може да се обезпечи някаква нужда, тя винаги може и по друг начин/технология/метод...
в крайна сметка, ако даден начин е зловреден, не трябва да се инвестира в него, колкото и да осигурява желания краен резултат, който се оказва, че не е в чист вид - произведено еди кво си, а има към него куп нежелани "бонуси"
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

shshtt написа:холи, най-долен лаик съм, но не си ли малко крайна?
не съм сигурна чия идея е адаптацията, приспособяването на видовете, но не ти ли се струва възможно човешките същества да оцеляват в различни условия като се променят?
по такива въпроси не само аз, а цялото човечество трябва да е крайно
а за приспособяването на видовете що не предложиш да вземем да се подготвим и да бъде въведена задължителна лъчетерапия като закалителна процедура още в детската градина
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
дори да може да се обезпечи някаква нужда, тя винаги може и по друг начин/технология/метод...
в крайна сметка, ако даден начин е зловреден, не трябва да се инвестира в него, колкото и да осигурява желания краен резултат, който се оказва, че не е в чист вид - произведено еди кво си, а има към него куп нежелани "бонуси"
Е не можеш да бъдеш убедена ако не чуваш аргументи, и тогава за какво е спора?
Ремиус ти каза- има плутоний 239 ли беше който е кретенски да го използваш, има но па има и уран. Има еднокръгови централи, има и двукръгови. Едните при авария правят големи бели за дълго време, другите малки и за кратко.
Света не може без енергия. "Света" е от хората. Без енергия ще почнат да мрат. Като се едно от радиация, същото, ама от болести и глад.
Енергия за санитарния минимум не може да се произведе от водата, вятъра и слънето, както и от въглища. Е какво да правим?

П.П. Като търсих да прочета защо е отровен плутония и видях че имало и филм даже с тва име - "Pu-239"
http://www.imdb.com/title/tt0472156/
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Remmivs написа:не, не съм никак весел и най-малкото мен можеш да подозираш във веселост в тази тема
сега, да кажа и на суити, че не те патронизирам или какво беше там, няма патрони тук
и съм напълно съгласен с теб, че нещата трябва да се мислят и правят не мързеливо и не заради пустата облага независимо от името на строя
уви, нашата мила цивилизация, както и друг път съм отбелязвал, незнайно защо, но факт, е тръгнала някога някъде по техническата пътека
преди да ни уврат духовните устои
и аз съм за здравословен живот и назад към природата, дори повече от това, назад съм към това, което е вътре в нас, и което обществото и същата тази цивилизация отрича и се опитва да вкара в рамките на някакви изкуствени, сиви, бедни и нещастни рамки на унифицирани същества
потребители на кредити основно
но се отклоних, прощавай
ужасно е това, което се случва
още по-ужасно е, че е могло да бъде предотвратено
още още по-ужасно е, че се случва след авариите в Три Майл Айлънд и Чернобил
но истината е, че тези колко милиарда станаха, ако ги оставим без енергия ще настъпи ад
енергия ни трябва
или рязко намаляване на популацията
та
ядрената енергия е нещо, което може да ни я даде и може да не ни облъчва ако се прави както трябва
а именно няма радиоактивно замърсяване при не дай Боже авария (всъщност би било микроскопично, защото все пак ще има някакви активирани елементи и т.н.) защото нито хелия, нито водорода са отровни или радиоактивни
та итер или въздържане от деца
така ги виждам аз нещата
с първата част от постинга ти съм съгласна,
но с втората - не
за намаляване на "популацията" човешка
човекът сам по себе си като биологичен обект не е опасен
опасен е като потребяващо същество, което елементарно нещо би трябвало да е свързано с мисленето
парадокси
замърсяването на средата - най-глупавия резултат от всичко това токсичните боклуци, радиоктивното замърсяване...
като резултат - отровена е почвата, отровен е въздухът, а в същото време обикновеният човек, като напр. наша верка в една тема наоколо обяснява как ще произвежда зеленчуци и ще прави кекс за децата си вместо продаваните ГМО-продукти и др.вредности
виж колко сбъркана е задачата и как още условието/ситуацията е поставило човека в безизходица.
хиляди уреди за мерене на радиация. `начи слагаме парче уран в стаята си и мерим как ни влияе
нашата "стая" и дом е земята
за да не мерим, махаме източника
това е простото и правилно решение
всичките майки искат и настояват за здравословна среда, ноооо ползват памперси за децата си
същите тия памперси, които бяха измислени за улеснение на работещите жени от третия свят...
но токсичните планини растат
след като майките са толкова повлияни от подвеждащите реклами и благодарение на мързела си децата им остават без навреме формирани задръжни процеси... ама това се оценява като дреболия при толкова удобства, които се осигуряват така
е, защо след като няма спор по тоя въпрос не се предприема нищо, за да се забрани производството на памперси
ами ако възникне подобна дискусия - сигурно ще наскачат, че с прането се замърсява водата, е как като пък са измислени безвредни перилни препарати, а се ползват вредни...
дадох ти тоя пример, за да онагледя за какво е моето недоволство
обикновеният човек вижда вредата от нещо си, политиците също знаят как стоят нещата - експертите не само теоретично обясняват кое и как шъ се получи накрая
ама ето така си караме
отчайващо е това, че нездравия разум ръководи... дори в най-малките неща...
и тъй като аз съм неразбираща по всички теми с енергетиката, което се подчерта в тая тема, НО и аз не го отричам - неслучайно давам примери за бебешки еднократни пелени, а не за реактори, аз очаквам простичкото нещо - разбиращите да ги решават тия въпроси, но те от толкова знания и мъдрост така са усложнили и оплескали задачата, че трудно има разплитане вече.
когато нещо е много оплетено "разплитането" е единствено възможно като се разсече възела
за всички е ясно, че ако така си я караме още няколко десетилетия или века безметежно, точно до това ще се стигне
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
holi_day написа:драги ми весели патиланчо :blum: аха да те препратя към началото на ботевото - обесването на левски

не, не съм никак весел и най-малкото мен можеш да подозираш във веселост в тази тема

....
така ги виждам аз нещата

Малко вън от темата за енергията и малко ако може да те патронизирам, май френд, но па е интересно и е в общата така тематика на форума. Та е в час, което пиша.

Вярваш или не, но компетенции да взимат решение по въпроси от сорта дали да се развива ядрена енергетика, дали да се строят централи и т.н. не вземат специалисти по ядрена енергетика или енергетици въобще. Тия решения най- добре, обосновано и умно ги взимат хората които са наясно с управлението. На проекти, на кризи, на ресурси. Които разбират от синектка например или поне се интересуват от това.
Та така че в нашия куклен бутафорен мъничък свят тука в зочо, не ти енергетико, а Холидей - синектичката ще е с решаващия глас за строежа на АЕЦЗочобеляне.
Едно от учудванията ми в тоя живот е че специалистите не разбират простия факт че тяхната експертиза трябва да бъде разбрана и одобрена. Не е ценна сама по себе си.
С други думи, това че ти знаеш нищо не струва ако не отговориш на въпросите които вълнуват събеседниците ти.

П.П. Егати, успял съм да изтрия половината си пост!?

П.П.П. Цецо, и тука ли бе?
Последно промяна от Green Light на 24.03.11, 08:57, променено общо 2 пъти.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:
holi_day написа:
Е не можеш да бъдеш убедена ако не чуваш аргументи, и тогава за какво е спора?
Ремиус ти каза- има плутоний 239 ли беше който е кретенски да го използваш, има но па има и уран. Има еднокръгови централи, има и двукръгови. Едните при авария правят големи бели за дълго време, другите малки и за кратко.
Света не може без енергия. "Света" е от хората. Без енергия ще почнат да мрат. Като се едно от радиация, същото, ама от болести и глад.
Енергия за санитарния минимум не може да се произведе от водата, вятъра и слънето, както и от въглища. Е какво да правим?

П.П. Като търсих да прочета защо е отровен плутония и видях че имало и филм даже с тва име - "Pu-239"
http://www.imdb.com/title/tt0472156/
Грийн, кои аргументи да чуя и да приема?
няма ли себестойност 1 АЕЦ
на теб ти е нужно Х, но то е скъпо
не стигат нито твоите пари, нито на семейството ти
ми ако трябва за него да платиш и с членове от твоето семейство или на някой друг?!
ти купуваш ли си го или се сещаш, че можеш и без него, защото частично тая нужда можеш да я запълниш с друго
и вярно - да останеш с липса и недостиг, но все пак всички да са налице
точно моят аргумент е, че въпреки че светът не може без енергия, той трябва да я произвежда, НО щом здравословното е да е в количества, които не го задоволяват - да направи разумно потреблението си
нима да се откажа от него
колкото и да ни е необходимо нещо, колкото и лесно е да си осигурим така количествата от него, щом е скъпо и не се измерва само в загуба на пари, зачерква се
това е
и не се отказвам от моите си аргументи, к`вито и да ти изглеждат
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Грийн, кои аргументи да чуя и да приема?
няма ли себестойност 1 АЕЦ
на теб ти е нужно Х, но то е скъпо
не стигат нито твоите пари, нито на семейството ти
ми ако трябва за него да платиш и с членове от твоето семейство или на някой друг?!
ти купуваш ли си го или се сещаш, че можеш и без него, защото частично тая нужда можеш да я запълниш с друго
и вярно - да останеш с липса и недостиг, но все пак всички да са налице
точно моят аргумент е, че въпреки че светът не може без енергия, той трябва да я произвежда, НО щом здравословното е да е в количества, които не го задоволяват - да направи разумно потреблението си
нима да се откажа от него
колкото и да ни е необходимо нещо, колкото и лесно е да си осигурим така количествата от него, щом е скъпо и не се измерва само в загуба на пари, зачерква се
това е
и не се отказвам от моите си аргументи, к`вито и да ти изглеждат
То е като с храните. Липса има там, където храните не могат да се продадат скъпо. В Етиопия умират от глад, в София мойте момчета хапват по една хапка и в кофата отива храната на едно село.
Така ще се ограничи и потреблението на енергия. Няма друг начин освен ако не влезнат танкове в Ню Йорк и Лондон.
Енергия ще започне да липсва на бедните, няма да имат лекарства и чиста вода, а при богатите климатиците ще бичат на отборени прозорци.

П.П. И тва си е закон (икономическата логика) не ти говоря празни приказки.
Евтината енергия е равно на човешки живот. Може би милиард
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Та така че в нашия куклен бутафорен мъничък свят тука в зочо, не ти енергетико, а Холидей - синектичката ще е с решаващия глас за строежа на АЕЦЗочобеляне.
Едно от учудванията ми в тоя живот е че специалистите не разбират простия факт че тяхната експертиза трябва да бъде разбрана и одобрена. Не е ценна сама по себе си.
С други думи, това че ти знаеш нищо не струва ако не отговориш на въпросите които вълнуват събеседниците ти.
този енергетик действащ ли е
има ли достатъчен опит, не само на хартия
отишъл ли е да обясни на майките в япония защо не трябва да дават вода от чешмата на децата си?
като поживее в япония в близост до авариралата централа известно време, като види кое как се случва като резултат на точно тая енергетика, ще си смени генерално идеите
но няма как човек да възкликне "споко" в тоя момент...
поглед от тоя момент: енергетика: Scio, me nihil scire - Знам, че нищо не знам.
а аз мога да го кажа за себе си и към тоя момент
но нека той да е мъдрецът
щом така е естествения ход...
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:То е като с храните. Липса има там, където храните не могат да се продадат скъпо. В Етиопия умират от глад, в София мойте момчета хапват по една хапка и в кофата отива храната на едно село.
Така ще се ограничи и потреблението на енергия. Няма друг начин освен ако не влезнат танкове в Ню Йорк и Лондон.
Енергия ще започне да липсва на бедните, няма да имат лекарства и чиста вода, а при богатите климатиците ще бичат на отборени прозорци.

П.П. И тва си е закон (икономическата логика) не ти говоря празни приказки.
Евтината енергия е равно на човешки живот. Може би милиард
това горното и сега е така не само в етиопия
трябва "танкове" да влязат първо в главите
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа: има ли достатъчен опит, не само на хартия
...
Има де, има, не само на хартия, стига па ти, сега. Човека си знае от виждане и на гърба си си го е изкарал тва дето го пише.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа: ...
виж колко сбъркана е задачата и как още условието/ситуацията е поставило човека в безизходица.
...
обикновеният човек вижда вредата от нещо си, политиците също знаят как стоят нещата - експертите не само теоретично обясняват кое и как шъ се получи накрая
...
аз очаквам простичкото нещо - разбиращите да ги решават тия въпроси, но те от толкова знания и мъдрост така са усложнили и оплескали задачата, че трудно има разплитане вече.
Запитай се ти сама - склонна ли си да отидеш да живееш в Сибир, примерно, сред чиста природа? Без течаща и топла вода, без електричество, без магазини, от които наготово да си купиш храна? Защото не си в безизходица - имаш избор, някои дори го правят - отиват в чисти екологични райони и живеят там, оправят се някак. Имаш избор. Проблемът на цивилизования човек е, че иска комфорт, да не кажа и лукс, но не е готов да плаща същинската му цена.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Абе да ви питам. Някой чувал ли е за Илия Вълков (Юл Браун) и неговия браунов газ? Казват, че генераторите му, работещи с вода и до днес се използват в Корея, вчера гледах клип в ютуб, но в момента не мога да пусна линк от там (потърсете yull brown за да видите нагледно).

Ето и малко инфо:
http://beinsa.info/index.php?option=com ... &Itemid=13
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:Запитай се ти сама - склонна ли си да отидеш да живееш в Сибир, примерно, сред чиста природа? Без течаща и топла вода, без електричество, без магазини, от които наготово да си купиш храна? Защото не си в безизходица - имаш избор, някои дори го правят - отиват в чисти екологични райони и живеят там, оправят се някак. Имаш избор. Проблемът на цивилизования човек е, че иска комфорт, да не кажа и лукс, но не е готов да плаща същинската му цена.
покажи ми го тоя, дето може да ми гарантира, че дейността на цивилизованото човечество няма да повлияе по никакъв начин и на Сибир
ти самата вярваш ли, че Сибир е достатъчно далечно и изолирано място от Японските централи, от Белене и изобщо от всички АЕЦ в Европа и света?
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Запитай се ти сама - склонна ли си да отидеш да живееш в Сибир, примерно, сред чиста природа? Без течаща и топла вода, без електричество, без магазини, от които наготово да си купиш храна? Защото не си в безизходица - имаш избор, някои дори го правят - отиват в чисти екологични райони и живеят там, оправят се някак. Имаш избор. Проблемът на цивилизования човек е, че иска комфорт, да не кажа и лукс, но не е готов да плаща същинската му цена.
Чистата природа са и изпаренията от блатата, малария и развалена храна, липсата на вода, праха лете, възпалена кожа, рани от слънцето, старост на 45...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Абе да ви питам. Някой чувал ли е за Илия Вълков (Юл Браун) и неговия браунов газ? Казват, че генераторите му, работещи с вода и до днес се използват в Корея, вчера гледах клип в ютуб, но в момента не мога да пусна линк от там (потърсете yull brown за да видите нагледно).

Ето и малко инфо:
http://beinsa.info/index.php?option=com ... &Itemid=13
Верче не вярвам на такива неща аз.

Има голяма надежда в ИТЕР. Тва за което говори Ремиус. Успеха там ще сложи край на спора.
http://www.politika.bg/article?id=11675

Чел съм и за студения синтез. И тва е надежда също. Cold fusion http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа: ти самата вярваш ли, че Сибир е достатъчно далечно и изолирано място от Японските централи, от Белене и изобщо от всички АЕЦ в Европа и света?
По планетата вече няма достатъчно изолирани места. Има само относително изолирани и чисти райони, които обаче не са особено гостоприемни. В Сибир ще те мори студ, в джунглата гадини и болести.
Наистина е проблем нарастващия брой на човечеството с неговите нужди. И всички знаем, че американците, примерно, никога няма да се откажат от благосъстоянието си в полза на бедните и умиращите от глад, даже и да се разболяват от затлъстяване, пак няма да се откажат. Нито пък от харчещите безумни количества бензин техни коли. Е, как няма правителството на САЩ да разработва програми като HAARP и едни чичковци да си играят на богове. Мен ме е страх от тези луди. Не знам кое е по-добре - пра-правнуците ми да умрат от глад, защото няма да има храни и ресурси за всички пръкнали се човеци, или да ме е страх от чичковците-богове, които "регулират" популацията с болести и бедствия по "естествен" път. Нещата са тръгнали на зле, общо взето. Де го тоя умния да даде акъл? Засега има нишички и оазиси и тези, които много ги стяга шапката имат все още някакъв избор. Но бъдещите поколения не знам какъв избор ще имат.
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:По планетата вече няма достатъчно изолирани места.
...............
Но бъдещите поколения не знам какъв избор ще имат.
за това ставаше въпрос
Ф.Песоа

Публикувай отговор