Remmivs написа:не, не съм никак весел и най-малкото мен можеш да подозираш във веселост в тази тема
и закачката ми с неразбирането не разбра също май, уви
сега, да кажа и на суити, че не те патронизирам или какво беше там, няма патрони тук
и съм напълно съгласен с теб, че нещата трябва да се мислят и правят не мързеливо и не заради пустата облага независимо от името на строя
уви, нашата мила цивилизация, както и друг път съм отбелязвал, незнайно защо, но факт, е тръгнала някога някъде по техническата пътека
преди да ни уврат духовните устои
и аз съм за здравословен живот и назад към природата, дори повече от това, назад съм към това, което е вътре в нас, и което обществото и същата тази цивилизация отрича и се опитва да вкара в рамките на някакви изкуствени, сиви, бедни и нещастни рамки на унифицирани същества
потребители на кредити основно
но се отклоних, прощавай
ужасно е това, което се случва
още по-ужасно е, че е могло да бъде предотвратено
още още по-ужасно е, че се случва след авариите в Три Майл Айлънд и Чернобил
но истината е, че тези колко милиарда станаха, ако ги оставим без енергия ще настъпи ад
енергия ни трябва
или рязко намаляване на популацията
та
ядрената енергия е нещо, което може да ни я даде и може да не ни облъчва ако се прави както трябва
а термоядрената, каквато е енергията на Слънцето, има едно голяма предимство
а именно няма радиоактивно замърсяване при не дай Боже авария (всъщност би било микроскопично, защото все пак ще има някакви активирани елементи и т.н.) защото нито хелия, нито водорода са отровни или радиоактивни
та итер или въздържане от деца
така ги виждам аз нещата
с първата част от постинга ти съм съгласна,
но с втората - не
за намаляване на "популацията" човешка
човекът сам по себе си като биологичен обект не е опасен
опасен е като потребяващо същество, което елементарно нещо би трябвало да е свързано с мисленето
парадокси
замърсяването на средата - най-глупавия резултат от всичко това токсичните боклуци, радиоктивното замърсяване...
като резултат - отровена е почвата, отровен е въздухът, а в същото време обикновеният човек, като напр. наша верка в една тема наоколо обяснява как ще произвежда зеленчуци и ще прави кекс за децата си вместо продаваните ГМО-продукти и др.вредности
виж колко сбъркана е задачата и как още условието/ситуацията е поставило човека в безизходица.
хиляди уреди за мерене на радиация. `начи слагаме парче уран в стаята си и мерим как ни влияе
нашата "стая" и дом е земята
за да не мерим, махаме източника
това е простото и правилно решение
всичките майки искат и настояват за здравословна среда, ноооо ползват памперси за децата си
същите тия памперси, които бяха измислени за улеснение на работещите жени от третия свят...
но токсичните планини растат
след като майките са толкова повлияни от подвеждащите реклами и благодарение на мързела си децата им остават без навреме формирани задръжни процеси... ама това се оценява като дреболия при толкова удобства, които се осигуряват така
е, защо след като няма спор по тоя въпрос не се предприема нищо, за да се забрани производството на памперси
ами ако възникне подобна дискусия - сигурно ще наскачат, че с прането се замърсява водата, е как като пък са измислени безвредни перилни препарати, а се ползват вредни...
дадох ти тоя пример, за да онагледя за какво е моето недоволство
обикновеният човек вижда вредата от нещо си, политиците също знаят как стоят нещата - експертите не само теоретично обясняват кое и как шъ се получи накрая
ама ето така си караме
отчайващо е това, че нездравия разум ръководи... дори в най-малките неща...
и тъй като аз съм неразбираща по всички теми с енергетиката, което се подчерта в тая тема, НО и аз не го отричам - неслучайно давам примери за бебешки еднократни пелени, а не за реактори, аз очаквам простичкото нещо - разбиращите да ги решават тия въпроси, но те от толкова знания и мъдрост така са усложнили и оплескали задачата, че трудно има разплитане вече.
когато нещо е много оплетено "разплитането" е единствено възможно като се разсече възела
за всички е ясно, че ако така си я караме още няколко десетилетия или века безметежно, точно до това ще се стигне