За килимарите - от опит

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

За килимарите - от опит

Мнение от Глас в пустиня »

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:27, променено общо 1 път.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

като мина с тримерчето до кокъл и няма изобщо какво да събирам.
понякога ми идва да лисна няколко туби с бензин и да драсна клечката.
тогава тревата и всичко става адски чисто.
идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

само дето нямам какво да подготвям
пък и добър стопанин не съм :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Боев, така ми се иска да можех да участвам в такава тема. Става ми много гот като ви чета с Вяра по тези въпроси.

Но, уви, в нас едва 2 растения оцеляха трудните условия на моето стопанисване. Хич, ама хич не ме бива в тия неща. :( Редовно забравям да ги поливам.... Накрая майка ми се ядоса и ги отвлече за спешна реанимация при нея си. Няколко драцени и палма някаква.... Оставих си само една драцена и една срамежлива мимоза /кръстена Мнемо в чест на...абе не знам дали я знаете :lol:/, която синът ми довлече от някаква изложба на растения. Преживяха успешно зимата в неотопляваната стая. И това ми е единствения успех в света на флората:roll:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

имам машинка РВ-36 бис:lol:, но като ме хванат дяволите и аз копам, цепя или стрелям, аз съм ВИ-70А:lol:, като казах стрелям, искам една пушчица пневматична, в кентекст на което си продавам пищова Р-800 на Гамо, почти неизползван 70 денара плюс кутия чашки и сертификат за регистрация
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Quid написа: идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.:-)
зайци... например...
Виж подводницата!
Аватар
snowprincess

Re: За килимарите - от опит

Мнение от snowprincess »

мерси, ще го направя
а трябва ли още тревни семена да се пръснат по полянката
трябва да изместя розите, не им е това мястото, дадоха цвят, но не вървяха добре, не им е достатъчно слънцето там, дали сега е момента или на есен
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

.....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:28, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:28, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:29, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

.....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:30, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:30, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:31, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Боев, с трънак трябва да се преборя аз. Миналата година го окастрих до корен. Много е голям, почти декар. Кастренето беше на ръка понеже искам да опазя едни готини борчета и две три дъбчета. Тая година, както се сещаш, са покарали филизи. Може би са по десет на квадратен метър, ако не взема мерки догодина евентуално с с две гаубици и артилерийски обстрел ще трябва да стане разчистването. Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
Никога не съй правил такива работи. Досега ми с градинарството е само докато бяхме гаджета с Бейби. Оскубах магданозена някаква подправка на бъдещата ми тъща, понеже реших че е плевел. И тва е. Половин час полска работа, но все си е опит, та си държа на него.

Дай ум, ако знаеш!
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

snowprincess написа:мерси, ще го направя
трябва да изместя розите, не им е това мястото, дадоха цвят, но не вървяха добре, не им е достатъчно слънцето там, дали сега е момента или на есен
И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът. :-) да видим какво ще стане.
А трябва ли и как още семена да се пръснат? А Боев?
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Green Light написа:Боев, с трънак трябва да се преборя аз. Миналата година го окастрих до корен. Много е голям, почти декар. Кастренето беше на ръка понеже искам да опазя едни готини борчета и две три дъбчета. Тая година, както се сещаш, са покарали филизи. Може би са по десет на квадратен метър, ако не взема мерки догодина евентуално с с две гаубици и артилерийски обстрел ще трябва да стане разчистването. Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
Никога не съй правил такива работи. Досега ми с градинарството е само докато бяхме гаджета с Бейби. Оскубах магданозена някаква подправка на бъдещата ми тъща, понеже реших че е плевел. И тва е. Половин час полска работа, но все си е опит, та си държа на него.

Дай ум, ако знаеш!
Раундъп всичко мори. После трябва да ги извадиш и си готов.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

И от мене един съвет, ама без илюстрации. :-) На едно местенце между тревата посадих парички. И сега след няколко години трева не остана, но пак е красиво пре цялото лято. Но маргаритките са голям нашественик, да знаете. Иначе става дребни луковични ранни цветенца да се пръснат - синчец, кокиче, минзухар - красиво е рано на пролет.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Fairy of the Flowers написа:
snowprincess написа:мерси, ще го направя
И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът. :-) да видим какво ще стане.
пише, че сега е времето и за торене (http://www.svemar.net/products_2_bg.php), трябва да питам в някоя фирма и за това
полянката ни е на 1 година
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Просто не ми гаварете за дворове, тревички и прочее. Поне още година - две.
След туй... ще видим
:bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Боев, с трънак трябва да се преборя аз...

Дай ум, ако знаеш!
като дойдат багерите да копаят основите, да го извадят с корените и няма да има проблем...

или го провъзгласи за лечебен и услужливи хора шъ гу опасат, берат или кастрят, че даже и изкоренят, без да ги каниш, молиш или им плащаш
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Додю Додев написа:
Quid написа: идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.:-)
зайци... например...
миниатюрни кончета и кравички :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Просто не ми гаварете за дворове, тревички и прочее. Поне още година - две.
След туй... ще видим
що бе, аз съм точно на тази вълна и много се кефя. Сега избирам различни смески и тинтири-минтири.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:32, променено общо 1 път.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Данке... ще го чеша следващата седмица :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Глас в пустиня

...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:32, променено общо 1 път.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа:
Green Light написа:... Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
...
Добър съвет са ти дали. Почти нямам какво да добавя, освен това, че дивата роза е упорит бурен и срещу него трябва да се действа радикално - та пръскане му е майката. Но, според мен, трябва да изчакаш да се разлисти добре, защото препарата се усвоява от листата - да пръскаш голо стебло ефект никакъв, само ще умориш и натръшкаш всичко наоколо. Вземи си за пръскачката "фуния" - това е едно приспособление което се поставя на разпръсквача и не позволява на изпръсканата струя да се разпространява много настрани. Когато забъркваш разтвора(за нормална пръскачка от 14 или 16 литра) е препоръчително да сложиш и 1 супена лъжица веро, така препарата полепва по-лесно по листата, а не се стича. Сложи и 1 с.л. някакъв листен тор - така растението се "лъже" и поема лакомо препарата. Това е което бих добавил. За около 20-тина дена препарата се усвоява от листата и слиза в корените, а след това започва да изсъхва.
вие срещу бедната роза предприемате по-крути мерки от сащ в либия, бе
кво ви пречи розата?!?
just perfect
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Ако тревната смеска е поникнала редовно/равномерно навсякъде, макар и рядка, и липсват голи/плешиви места подсявка не се прави - времето и честите коситби стимулират сгъстяването. Най-добрата рецепта за "английска ливада" била - поливане и косене - докъм стотина години.:bigsmile:
И с валяка отгоре, според мен. След зимата се изтеглят коренчетата нагоре.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Fairy of the Flowers написа:И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът. :-) да видим какво ще стане.
Боев не го пръскай, само го сложи на шарена сянка. Много добре му действа на фотосинтезата периодично облъчване със светкавица от фотоапарат.
И трябва да се полива редовно със студена вода. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:34, променено общо 1 път.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Fairy of the Flowers написа:И аз не мога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът. :-) да видим какво ще стане.
А трябва ли и как още семена да се пръснат? А, Боев?
Боев не го пръскай, само го сложи на шарена сянка. Много добре му действа на фотосинтезата периодично облъчване със светкавица от фотоапарат.

Хаха ( edit; edit)
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:Просто не ми гаварете за дворове, тревички и прочее. Поне още година - две.
След туй... ще видим
Действай! Нямаш представа какво пропускаш.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:...

или го провъзгласи за лечебен и услужливи хора шъ гу опасат, берат или кастрят, че даже и изкоренят, без да ги каниш, молиш или им плащаш
:lol:
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
Додю Додев написа:
зайци... например...
миниатюрни кончета и кравички :rotfl24:
Не те разбирам!...
Последно промяна от Глас в пустиня на 01.04.11, 12:26, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:Данке... ще го чеша следващата седмица :)
Ох, при мен нещата се развиват буквално с часове - до другата седмица сигурно ще трябва да ударя и първия откос, а след това да вадя глухарчетата... с две думи - почна се.:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.
Аватар
Глас в пустиня

bead_ написа:...

вие срещу бедната роза предприемате по-крути мерки от сащ в либия, бе
кво ви пречи розата?!?
Дива е!:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

БоЕВ написа:
Ако тревната смеска е поникнала редовно/равномерно навсякъде, макар и рядка, и липсват голи/плешиви места подсявка не се прави - времето и честите коситби стимулират сгъстяването. Най-добрата рецепта за "английска ливада" била - поливане и косене - докъм стотина години.:bigsmile:
И с валяка отгоре, според мен. След зимата се изтеглят коренчетата нагоре.
Може, макар че валирането според мен е по-ефикасно при килими от чимове, но не е грешно през първите няколко години да се валират и сятите.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

гледай на нещата по-нормално и да знаеш, че и аз съм обещал пред приятели тук и си спазвам обещанието. Това, че реагирах на едно твое заяждане оня ден вероятно бе грешка, но аз преди това от време нито чета други теми, нито обръщам внимание на коментари, където може да пише нещо кофти, нито нищо. Е - като има снимки и някакви неутрални теми и мнения - не виждам нищо лошо да се четат. Пак ти казвам - майтапа бе на базата на оня виц, дето хванали рибката и всеки си имал желание и т.н. Съвсем честно ти го казвам и отново пренебрегвам и не отвръщам на грубите ти и невъзпитани думи по-горе. Излишни са.
Последно промяна от ELBI на 01.04.11, 12:20, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Fairy of the Flowers написа:И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът. :-) да видим какво ще стане.
Ей!:mad:
:lol:
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.
ОК - не го схванах така, защото съм предубеден и защото смятам че айвъна не се е шегувал.
Публикувай отговор