За килимарите - от опит
- Глас в пустиня
За килимарите - от опит
....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:27, променено общо 1 път.
като мина с тримерчето до кокъл и няма изобщо какво да събирам.
понякога ми идва да лисна няколко туби с бензин и да драсна клечката.
тогава тревата и всичко става адски чисто.
идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.
понякога ми идва да лисна няколко туби с бензин и да драсна клечката.
тогава тревата и всичко става адски чисто.
идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- windcolours
Боев, така ми се иска да можех да участвам в такава тема. Става ми много гот като ви чета с Вяра по тези въпроси.
Но, уви, в нас едва 2 растения оцеляха трудните условия на моето стопанисване. Хич, ама хич не ме бива в тия неща.
Редовно забравям да ги поливам.... Накрая майка ми се ядоса и ги отвлече за спешна реанимация при нея си. Няколко драцени и палма някаква.... Оставих си само една драцена и една срамежлива мимоза /кръстена Мнемо в чест на...абе не знам дали я знаете
/, която синът ми довлече от някаква изложба на растения. Преживяха успешно зимата в неотопляваната стая. И това ми е единствения успех в света на флората:roll:
Но, уви, в нас едва 2 растения оцеляха трудните условия на моето стопанисване. Хич, ама хич не ме бива в тия неща.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Света вода ненапита
- snowprincess
Re: За килимарите - от опит
мерси, ще го направя
а трябва ли още тревни семена да се пръснат по полянката
трябва да изместя розите, не им е това мястото, дадоха цвят, но не вървяха добре, не им е достатъчно слънцето там, дали сега е момента или на есен
трябва да изместя розите, не им е това мястото, дадоха цвят, но не вървяха добре, не им е достатъчно слънцето там, дали сега е момента или на есен

- Глас в пустиня
.....
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:28, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Green Light
Боев, с трънак трябва да се преборя аз. Миналата година го окастрих до корен. Много е голям, почти декар. Кастренето беше на ръка понеже искам да опазя едни готини борчета и две три дъбчета. Тая година, както се сещаш, са покарали филизи. Може би са по десет на квадратен метър, ако не взема мерки догодина евентуално с с две гаубици и артилерийски обстрел ще трябва да стане разчистването. Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
Никога не съй правил такива работи. Досега ми с градинарството е само докато бяхме гаджета с Бейби. Оскубах магданозена някаква подправка на бъдещата ми тъща, понеже реших че е плевел. И тва е. Половин час полска работа, но все си е опит, та си държа на него.
Дай ум, ако знаеш!
Никога не съй правил такива работи. Досега ми с градинарството е само докато бяхме гаджета с Бейби. Оскубах магданозена някаква подправка на бъдещата ми тъща, понеже реших че е плевел. И тва е. Половин час полска работа, но все си е опит, та си държа на него.
Дай ум, ако знаеш!
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът.snowprincess написа:мерси, ще го направя
А трябва ли и как още семена да се пръснат? А Боев?
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Раундъп всичко мори. После трябва да ги извадиш и си готов.Green Light написа:Боев, с трънак трябва да се преборя аз. Миналата година го окастрих до корен. Много е голям, почти декар. Кастренето беше на ръка понеже искам да опазя едни готини борчета и две три дъбчета. Тая година, както се сещаш, са покарали филизи. Може би са по десет на квадратен метър, ако не взема мерки догодина евентуално с с две гаубици и артилерийски обстрел ще трябва да стане разчистването. Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
Дай ум, ако знаеш!
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
И от мене един съвет, ама без илюстрации.
На едно местенце между тревата посадих парички. И сега след няколко години трева не остана, но пак е красиво пре цялото лято. Но маргаритките са голям нашественик, да знаете. Иначе става дребни луковични ранни цветенца да се пръснат - синчец, кокиче, минзухар - красиво е рано на пролет.
- snowprincess
пише, че сега е времето и за торене (http://www.svemar.net/products_2_bg.php), трябва да питам в някоя фирма и за товаFairy of the Flowers написа:И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът.snowprincess написа:мерси, ще го направя
трябва да изместя розите, не им е това мястото, дадоха цвят, но не вървяха добре, не им е достатъчно слънцето там, дали сега е момента или на есенда видим какво ще стане.
полянката ни е на 1 година

като дойдат багерите да копаят основите, да го извадят с корените и няма да има проблем...Green Light написа:Боев, с трънак трябва да се преборя аз...
Дай ум, ако знаеш!
или го провъзгласи за лечебен и услужливи хора шъ гу опасат, берат или кастрят, че даже и изкоренят, без да ги каниш, молиш или им плащаш
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
що бе, аз съм точно на тази вълна и много се кефя. Сега избирам различни смески и тинтири-минтири.Gaspode написа:Просто не ми гаварете за дворове, тревички и прочее. Поне още година - две.
След туй... ще видим
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:32, променено общо 1 път.
вие срещу бедната роза предприемате по-крути мерки от сащ в либия, беБоЕВ написа:Добър съвет са ти дали. Почти нямам какво да добавя, освен това, че дивата роза е упорит бурен и срещу него трябва да се действа радикално - та пръскане му е майката. Но, според мен, трябва да изчакаш да се разлисти добре, защото препарата се усвоява от листата - да пръскаш голо стебло ефект никакъв, само ще умориш и натръшкаш всичко наоколо. Вземи си за пръскачката "фуния" - това е едно приспособление което се поставя на разпръсквача и не позволява на изпръсканата струя да се разпространява много настрани. Когато забъркваш разтвора(за нормална пръскачка от 14 или 16 литра) е препоръчително да сложиш и 1 супена лъжица веро, така препарата полепва по-лесно по листата, а не се стича. Сложи и 1 с.л. някакъв листен тор - така растението се "лъже" и поема лакомо препарата. Това е което бих добавил. За около 20-тина дена препарата се усвоява от листата и слиза в корените, а след това започва да изсъхва.Green Light написа:... Акъла който ми дадоха е с раунд ъп. Пръска се стъблото и листата и плевела загивал до корен. Трънака е дива роза. Страхотно здрава работа. Подготвил съм пръскачката утре отивам.
...
кво ви пречи розата?!?
just perfect
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
И с валяка отгоре, според мен. След зимата се изтеглят коренчетата нагоре.БоЕВ написа:Ако тревната смеска е поникнала редовно/равномерно навсякъде, макар и рядка, и липсват голи/плешиви места подсявка не се прави - времето и честите коситби стимулират сгъстяването. Най-добрата рецепта за "английска ливада" била - поливане и косене - докъм стотина години.Fairy of the Flowers написа:
Боев не го пръскай, само го сложи на шарена сянка. Много добре му действа на фотосинтезата периодично облъчване със светкавица от фотоапарат.Fairy of the Flowers написа:И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът.да видим какво ще стане.
И трябва да се полива редовно със студена вода.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
...
Последно промяна от Глас в пустиня на 19.03.12, 21:34, променено общо 1 път.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Мнемозина написа:Боев не го пръскай, само го сложи на шарена сянка. Много добре му действа на фотосинтезата периодично облъчване със светкавица от фотоапарат.Fairy of the Flowers написа:И аз не мога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът.да видим какво ще стане.
А трябва ли и как още семена да се пръснат? А, Боев?
Хаха ( edit; edit)
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Не те разбирам!...ELBI написа:миниатюрни кончета и кравичкиДодю Додев написа:зайци... например...Quid написа: идва ми да пусна некви гадове в тази трева и да я опасат мамка му.
Последно промяна от Глас в пустиня на 01.04.11, 12:26, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Може, макар че валирането според мен е по-ефикасно при килими от чимове, но не е грешно през първите няколко години да се валират и сятите.Fairy of the Flowers написа:И с валяка отгоре, според мен. След зимата се изтеглят коренчетата нагоре.БоЕВ написа:Ако тревната смеска е поникнала редовно/равномерно навсякъде, макар и рядка, и липсват голи/плешиви места подсявка не се прави - времето и честите коситби стимулират сгъстяването. Най-добрата рецепта за "английска ливада" била - поливане и косене - докъм стотина години.Fairy of the Flowers написа:
гледай на нещата по-нормално и да знаеш, че и аз съм обещал пред приятели тук и си спазвам обещанието. Това, че реагирах на едно твое заяждане оня ден вероятно бе грешка, но аз преди това от време нито чета други теми, нито обръщам внимание на коментари, където може да пише нещо кофти, нито нищо. Е - като има снимки и някакви неутрални теми и мнения - не виждам нищо лошо да се четат. Пак ти казвам - майтапа бе на базата на оня виц, дето хванали рибката и всеки си имал желание и т.н. Съвсем честно ти го казвам и отново пренебрегвам и не отвръщам на грубите ти и невъзпитани думи по-горе. Излишни са.
Последно промяна от ELBI на 01.04.11, 12:20, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Ей!:mad:Мнемозина написа:Боев не го пръскай, само го сложи на шарена сянка. Много добре му действа на фотосинтезата периодично облъчване със светкавица от фотоапарат.Fairy of the Flowers написа:И аз немога да си намеря място за розите. Четох, че трябва поне 6 часа на ден да грее слънце на мястото. Сега съм приготвила един розов кът.да видим какво ще стане.
- Глас в пустиня
ОК - не го схванах така, защото съм предубеден и защото смятам че айвъна не се е шегувал.ELBI написа:не те разбирам и аз. Оня ден имаше един виц с майтап за малко полицайче. Това имах предвид. А темата ми хареса, щото си имам градинка и хич нямах никакво намерение ни да спамя, ни да се заяждам. И не съм го и правил. Нито сега, нито от време.