Забраниха фереджетата
- Stranniche
- Обратна връзка:
Забраниха фереджетата
със закон във Франция.
Последно промяна от Stranniche на 21.05.12, 23:30, променено общо 1 път.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Green Light
- windcolours
Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
Е, малко страшничко и смешничко би ми станало, ку на улицата налетя на жена в този вид, ама ко....
Прав е Грийна за експеримента и изводите де. Ма той кога не е бил.
В текста пише "Според закона, силите на реда няма да разбулват нарушителките, но ще ги глобяват по 150 евро и ще ги пращат на разяснителен курс." Любопитна съм какво ще им разясняват? Че бурката ви лишава от здравословен и естетичен слънчев загар?
Е, малко страшничко и смешничко би ми станало, ку на улицата налетя на жена в този вид, ама ко....
В текста пише "Според закона, силите на реда няма да разбулват нарушителките, но ще ги глобяват по 150 евро и ще ги пращат на разяснителен курс." Любопитна съм какво ще им разясняват? Че бурката ви лишава от здравословен и естетичен слънчев загар?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Човек трябва да се адаптира към средата, в която сам е избрал да съществува.
Бурките и фереджетата имат и практична роля в пустините, заради пясъка и праха. Нещата просто са тръгнали от нещо съвсем друго и не са се спрели до време и място, което е коренно различно вече.
Аман от инерция и глупост!
Подкрепям!
Бурките и фереджетата имат и практична роля в пустините, заради пясъка и праха. Нещата просто са тръгнали от нещо съвсем друго и не са се спрели до време и място, което е коренно различно вече.
Подкрепям!
- Света вода ненапита
ти чувала ли си за българската поговорка: Щом си дошел у селото ни, ще се хванеш на хороти ни.windcolours написа:Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
та, като не им изнася на резняците във Франция, да си дигат задниците и да си ходят при камилите в пустините...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
за разлика от нас, франсетата имат чувство, наречено национална гордост... т.е. смятат се за истински народ...pocti_bezobidna написа:Това е глупаво. Със забрани от този сорт нищо хубаво не се постига.
Французите си навират таралеж в гащите, но последствията ще ги носи цяла Европа...
докато при нас все още има доста мърша останала от интернационала на т.нар. комунисти...
Виж подводницата!
Националната чест е доста условно понятие и понякога може да бъде изключително кухо.Додю Додев написа:за разлика от нас, франсетата имат чувство, наречено национална гордост... т.е. смятат се за истински народ...pocti_bezobidna написа:Това е глупаво. Със забрани от този сорт нищо хубаво не се постига.
Французите си навират таралеж в гащите, но последствията ще ги носи цяла Европа...
докато при нас все още има доста мърша останала от интернационала на т.нар. комунисти...
Можеш да ме наричаш както искаш - това говори повече за теб, разбира се, но това няма да промени фактите - налагането на подобни забрани води до капсулиране на хората, на които забраните се налагат. Тъй като те са малцинство - капсулирането води до целенасочено разграничаване от мнозинството и търсене на начини за защита на собствената идентичност.
Крайния резултат са социални напрежения, а те не водят до нищо добро.
Разбира се, веенето на знамена, пеенето на химни, тупането в гърдите и патриотичните изблици са поп и се котират сред електоралната маса.
Срещала съм из софето жени със забрадки. Чудно ми е лятото само не им ли е жега...windcolours написа:Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
- Света вода ненапита
с такова мислене, като твоето, са се "появили" помаците в България...pocti_bezobidna написа: Националната чест е доста условно понятие и понякога може да бъде изключително кухо.
Можеш да ме наричаш както искаш - това говори повече за теб, разбира се, но това няма да промени фактите - налагането на подобни забрани води до капсулиране на хората, на които забраните се налагат. Тъй като те са малцинство - капсулирането води до целенасочено разграничаване от мнозинството и търсене на начини за защита на собствената идентичност.
Крайния резултат са социални напрежения, а те не водят до нищо добро.
Разбира се, веенето на знамена, пеенето на химни, тупането в гърдите и патриотичните изблици са поп и се котират сред електоралната маса.
Виж подводницата!
- windcolours
не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?Додю Додев написа:
ти чувала ли си за българската поговорка: Щом си дошел у селото ни, ще се хванеш на хороти ни.
та, като не им изнася на резняците във Франция, да си дигат задниците и да си ходят при камилите в пустините...
Разбирам да се преследват със закон "убийствата на честта", ама забрадките....
- Света вода ненапита
само че никой европеец не е тръгнал да се заселва в арабския свят, че и да претендира да му се строи катедрала...windcolours написа:не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?Додю Додев написа:
ти чувала ли си за българската поговорка: Щом си дошел у селото ни, ще се хванеш на хороти ни.
Виж подводницата!
- windcolours
Мнда. И ако не ни го дадат доброволно, ще се наложи да си го вземем със сила, нали ?!windcolours написа:това с катедралите беше по времето на Колумб. Вече искаме петрола им!!Додю Додев написа:
само че никой европеец не е тръгнал да се заселва в арабския свят, че и да претендира да му се строи катедрала...
Имам приятелка в Германия - там, където живее, мнозинството са протестанти.windcolours написа: не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?
Тя не е религиозна и казва, че кръстовете, които висят във всяка класна стая още от началното училище и действат ужасно подтискащо.
- Света вода ненапита
смешно ли ви се вижда?pocti_bezobidna написа:Мнда. И ако не ни го дадат доброволно, ще се наложи да си го вземем със сила, нали ?!windcolours написа:това с катедралите беше по времето на Колумб. Вече искаме петрола им!!Додю Додев написа:
само че никой европеец не е тръгнал да се заселва в арабския свят, че и да претендира да му се строи катедрала...
смейте се...
ама се и молете тук да не отрията нещо, дето да им хареса...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
като я подтиска, що не си дойде тук в България, тъкмо няма да се подтиска...pocti_bezobidna написа:Имам приятелка в Германия - там, където живее, мнозинството са протестанти.windcolours написа: не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?
Тя не е религиозна и казва, че кръстовете, които висят във всяка класна стая още от началното училище и действат ужасно подтискащо.
Виж подводницата!
- windcolours
В нашия квартал съм срещала няколко. Една от тях живее в съседния вход. Понякога ми се иска да я спра и разпитам. Но все ми е неудобно.pocti_bezobidna написа:Срещала съм из софето жени със забрадки. Чудно ми е лятото само не им ли е жега...windcolours написа:Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
Не знам дали им е жега от забрадките, но не мога да ги мисля като ги видя с едни дълги шлифери през лятото... Същото недоумение обаче будят и българките с голи кръстове посред зима....
Изобщо не ме дразнят забрадките им. Биха ме дразнили, ако знаех, че жените насила са принудени да ги носят.
Аз не виждам разлика в това една жена в Европа да е принудена да не носи бурка или забрадка и една жена в арабския свят, която против волята си е принудена да носи такава. Не говоря за Афганистан, разбира се, а за нормални държави там - с що годе нормално управление, а не диктатура.windcolours написа: Изобщо не ме дразнят забрадките им. Биха ме дразнили, ако знаех, че жените насила са принудени да ги носят.
Както и да е - писна ми да ме гризат в тоя форум за всеобщо забавление, наистина.
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
подкрепям.
носенето на бурки и фереджета в европа, в християнски държави и в днешно време
е само и единствено провокация
и неуважение към домакините
същото е да се разпищолиш в арабска страна
и те не го позволяват
забрадките са разрешени и са по-приемлив вариант според мен - и вълкът сит и агнето цяло
и те не го позволяват
забрадките са разрешени и са по-приемлив вариант според мен - и вълкът сит и агнето цяло
Последно промяна от shshtt на 12.04.11, 10:44, променено общо 1 път.
- windcolours
да, съгласна съмpocti_bezobidna написа:Аз не виждам разлика в това една жена в Европа да е принудена да не носи бурка или забрадка и една жена в арабския свят, която против волята си е принудена да носи такава. Не говоря за Афганистан, разбира се, а за нормални държави там - с що годе нормално управление, а не диктатура.windcolours написа: Изобщо не ме дразнят забрадките им. Биха ме дразнили, ако знаех, че жените насила са принудени да ги носят.
къде тва? да не си ме разбрала накриво ???:blink:pocti_bezobidna написа:Както и да е - писна ми да ме гризат в тоя форум за всеобщо забавление, наистина.
Съгласем съм с това ти мнение. Забраната на забрадките е като забраната на алкохола в арабското свят. Щом там чужденците трябва да се съобразяват с местните правила, значи и тук трябва. Интересно какво ли ще стане ако в Иран или в Либия или знам ли и аз къде демонстративно извадиш бутилка виски на площада? Ще ти резнат нещо без да се замислят. А франсетата ще разясняват само...shshtt написа:подкрепям.
и те не го позволяват
Да, принудата си е принуда и тук и там. Само дето там имаме по-малко влияние - все пак си е тяхната страна...pocti_bezobidna написа:Аз не виждам разлика в това една жена в Европа да е принудена да не носи бурка или забрадка и една жена в арабския свят, която против волята си е принудена да носи такава. Не говоря за Афганистан, разбира се, а за нормални държави там - с що годе нормално управление, а не диктатура.windcolours написа: Изобщо не ме дразнят забрадките им. Биха ме дразнили, ако знаех, че жените насила са принудени да ги носят.
Както и да е - писна ми да ме гризат в тоя форум за всеобщо забавление, наистина.
Бтв, аз съм против кръстовете в училищата също.
Точно така! Аман от фереджоски!vyara написа:Човек трябва да се адаптира към средата, в която сам е избрал да съществува.
Подкрепям!
Руснаците имат много хубава поговорка - сори, не сещам за български еквивалент:
В чужой монастырь со своим уставом не ходят.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Глас в пустиня
Що ли имам чувството, че всеки пише квот му доде на акъля, без дори да си е направил труда да се информира поне малко по въпроса!windcolours написа:Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
Да смесваш бурка със забрадка е...де, да знам - плод на незнание или пък стремеж към преекспонация. За теб обаче съм сигурен, че си доста над нещата и понятията са ти леко размити, та за това към теб тук ще си позволя леко разяснение към всички взели отрицателно отношение.

Забраната е за бурка и никаб

Никой не посяга на забрадката и хиджаба обаче. А млада жена със забрадка може даже да бъде доста секси.

И това е единственият аргумент на ислямистите

Обаче има една дребна подробност - щом отказваш светските порядки и искаш да живее шариатски - стоиш си дома, в мизерята, в страната с шариатско управление.
Обществена тайна е дори факта, че в РБ се дават интересни, да не кажа крупни, суми на жени да носят забрадки. Нещо повече, на девойките им се разяснява колко е кофти да се носят светски с подобни агит-матряли

А относно спора за забрадките в у-ще и уни ще кажа - това е форма на неуважение към водещия лекцията или урока. Все едно аз да се тропна с калпак в час/лекция и да стоя така, щото видиш ли традицията ми била такава.
Аман - четете бе люде, четете, не ставайте смешни със смешни коментари!
А иначе им стискам палци на франсетата.
www.youtube.com/watch?v=D2DPa1eGMpo&feature=related
Ще им необходим много кураж и сила, защото сега срещу тях ще се изправи множество от почтибезобидни направо легиони...
www.monitor.bg/article?id=287248
Айде със здраве и, ако е възможно (с) умната!
- Piqndurnik
Това се решава от правителствата на провинциите. В Бавария, примерно, в училище не е разрешено носенето нито на забрадки, нито на големи кръстове.pocti_bezobidna написа:Имам приятелка в Германия - там, където живее, мнозинството са протестанти.windcolours написа: не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?
Кръстове по стените има в частни клиники и спонсорирани от църква клиники и училища. Това са все места, които се посещават по желание (в смисъл, че има алтернатива), но се смятат за елитни.
Наздраве 
- windcolours
Боев, правя разлика между отделните видове покривала. Знам кои са забранени. Ама според мен е не по врат, а по шия това.БоЕВ написа:Що ли имам чувството, че всеки пише квот му доде на акъля, без дори да си е направил труда да се информира поне малко по въпроса!windcolours написа:Не мисля, че религиозните смиволи сами по себе си са заплаха или обида за околните. Ако жената доброволно е избрала да носи забрадка, не виждам защо трябва да й се пречи. Плюс това, терористи се разхождат и без да се прикриват по този начин.
Да смесваш бурка със забрадка е...де, да знам - плод на незнание или пък стремеж към преекспонация. За теб обаче съм сигурен, че си доста над нещата и понятията са ти леко размити, та за това към теб тук ще си позволя леко разяснение към всички взели отрицателно отношение.
но (с) умната!
- Света вода ненапита
абе, ей! какво си мислиш? че знаеш повече от лейди Почти от семейството на Безобидните ли?Piqndurnik написа:Това се решава от правителствата на провинциите. В Бавария, примерно, в училище не е разрешено носенето нито на забрадки, нито на големи кръстове.pocti_bezobidna написа:Имам приятелка в Германия - там, където живее, мнозинството са протестанти.windcolours написа: не съм съвсем наясно, ама на християните забранено ли им е да носят кръстчета докато пребивават в мюсюлманска държава?
Кръстове по стените има в частни клиники и спонсорирани от църква клиники и училища. Това са все места, които се посещават по желание (в смисъл, че има алтернатива), но се смятат за елитни.
Виж подводницата!
- Piqndurnik
Която е мизерия не само, но до голяма част именно поради това шариатско управление.БоЕВ написа:...
Обаче има една дребна подробност - щом отказваш светските порядки и искаш да живее шариатски - стоиш си дома, в мизерята, в страната с шариатско управление...
С други думи, не си ли остави човек скъсаната черга, където и да иде, все със скъсана черга ще се завива.
Наздраве 
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня