Забраниха фереджетата

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

блонди написа:
Green Light написа: 7ми няма.
Французите, обаче го правят 7мия начин. Несъществуващия.
има
нарича се превенция /ма това е в моята сфера на работа/
и хран-цузите баш това правят в момента

или да ти обвържа в мисловна матрица нещо от съседната тема
не искаш проблеми с ..пушачи в твоя хол :lol:
въвеждаш правило за пушачи /било то и тв-техници/
пушачите почват да се чувстват некомфортно да идват у твоя хол
съответно пушачите остават на нивото на поносимост, след което ти е прекипяло под лъжичката
даже малко си закъснял с превенцията, но се предполага, че и част от настоящите пушачи или ще се откажат
или ще си заминат /дори у друг квартал да работят/

същия този сценарий работи и у нас
замени сега пушач с интелигент
и после питай къде са 1,7 млн българи
които на някого пречат та му е прекипяло под лъжичката :lol:

п.п. ако си забравил, освен с техника и технология, се занимавам и с кризисен мениджмънт и то основно с.. :winkw:
е, не в сферата на политологията :lol:
Ами за кризисния мениджмънт закон номер едно е че кризата винаги идва. Конфликта е неизбежен. Важно е да го превърнеш в полза.
Само за превенцията грешиш(Превенция трябва, просто не можеш да се сетиш за всичко. Теорията се занимав с тва какво правиш при криза. Когато е дошла), иначе си прав.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Решаване на кризи

1 Игнориране на това че има проблем. Заобикаляме го, все едно го няма.
2. "Подхлъзване" - неща от сорта "вижте бе колко сме добре досега, трябва ли да обръщаме внимание на това, я дайте да вървим напред..."
3 Намиране на компромис
4. Сътрудничество. Изброяване на сички възможни гледни точки
5. Пришпорване. "Самолета излита! Парите свършват! Няма време! Хора, давайте бързо да се съгласяваме, че изпускаме..."
6. Конфронтиране до намиране на решение. Изостряне до крайност на разлините позиции с цел спорещите да отхвърлят и потвърждават мнения до постигане на краен резултат. Това е най- препоръчвания метод в екипната работа

И това са, Вяра, пътищата до намиране на изход от криза. 7ми няма. 6те по- горе се опират на съзнанието, дето ти казваш. Не е трудно, ако искаш диалог.
Французите, обаче го правят 7мия начин. Несъществуващия. "Така ще бъде защото аз го казвам" Досега в теорията такъв начин за решаване на кризи няма. Аз за себе си като си разсъждавам, пак не го смятам за решение.
Е. Може тва да е откритие.
Това много ме интересува. Би ли посочил източник или някакво инфо къде мога да науча повече?

Наистина ли в екипната работа се препоръчва конфронтирането? Аз бих заложила на 4 + 3 - изброяване на всички възможни гледни точки и намиране на компромис.
Сега, аз не съм лидер на екип и никога не съм била, така че е напълно възможно да бъркам за подходите.

Наистина ми е интересно и би могло да ми бъде полезно смятам, така че сериозно питам за инфо и насоки.

Само да не е някакъв зверски скъп курс, организиран от алчни ЕйчАр-и :(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
vyara написа:
Green Light написа: Странниче и Пияндурник забравят: 1 че тези емигранти нямат път назад. и 2- и много по- важно- Франция и Германия не могат без емигрантите. Тези общества виждат по гърба си недостатъци (цигания, мръсотия и престъпност) каквито не са техна народопсилогия, чужди са им и искат това да спре. Може би да спре, но не с ограничаване на етнически обичаи. Циганията, мръсотията и престъпността не са ничия народопсихологи. Това е психика на поттисната група. Така мисля.
1. Имат път накъдето си искат. От тях зависи.
2. Всичко е свързано, Грийн. Всичко влияе на мисленето и съзнанието. И ако не може да се тръгне от съзнанието (със самоконтрол, случаен бунт и т.н.), то трябва да се върви към него. Друг път просто няма в случая.
Решаване на кризи

2. "Подхлъзване" - неща от сорта "вижте бе колко сме добре досега, трябва ли да обръщаме внимание на това, я дайте да вървим напред..."
3 Намиране на компромис
5. Пришпорване. "Самолета излита! Парите свършват! Няма време! Хора, давайте бързо да се съгласяваме, че изпускаме..."
6. Конфронтиране до намиране на решение. Изостряне до крайност на разлините позиции с цел спорещите да отхвърлят и потвърждават мнения до постигане на краен резултат. Това е най- препоръчвания метод в екипната работа

И това са, Вяра, пътищата до намиране на изход от криза. 7ми няма. 6те по- горе се опират на съзнанието, дето ти казваш. Не е трудно, ако искаш диалог.
Французите, обаче го правят 7мия начин. Несъществуващия. "Така ще бъде защото аз го казвам" Досега в теорията такъв начин за решаване на кризи няма. Аз за себе си като си разсъждавам, пак не го смятам за решение.
Ти говориш за кризи. За мен това не е криза. Ако изобщо приемем тази класификация.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
Green Light написа:
vyara написа: 1. Имат път накъдето си искат. От тях зависи.
2. Всичко е свързано, Грийн. Всичко влияе на мисленето и съзнанието. И ако не може да се тръгне от съзнанието (със самоконтрол, случаен бунт и т.н.), то трябва да се върви към него. Друг път просто няма в случая.
Решаване на кризи

3 Намиране на компромис

Ти говориш за кризи. За мен това не е криза. Ако изобщо приемем тази класификация.
Между другото, това, което казва Вяра, ме навежда на друга мисъл.
Това във Франция май наистина не е точно криза.
Криза беше, когато младежите от предградията им се бунтуваха, криза е и Фукушима.

Питам тогава - Грийна, защото той пусна класификацията - с какво конфронтирането ще е полезно при решаването на кризи? При световната финансова криза например?

ББ нещо дрънкаше преди време, че искал министрите му да се мразят.
Може това с конфронтирането пък някаква мода да е в мениджърката нАука...
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

pocti_bezobidna написа: ББ нещо дрънкаше преди време, че искал министрите му да се мразят.
Може това с конфронтирането пък някаква мода да е в мениджърката нАука...
бъркаш... това е полицейщина примесена с дълбока параноя...
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Да, и според мен не е криза, но може да стане.

Това е друга стара стратегия - когато нещата започват да се подреждат не както ти харесва, да предизвикаш криза, след която те евентуално да се наместят по друг начин.

Тоест дали нещо е криза или не е до голяма степен зависи от това дали си вътре в него или го гледаш отвън. :bigsmile:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:... когато нещата започват да се подреждат не както ти харесва, да предизвикаш криза, след която те евентуално да се наместят по друг начин...:
А, това от личен опит мога да ти кажа, че не работи.
Защото когато има обективни външни фактори, поради които нещата не могат да станат така,
както на теб ти се иска, предизвикването на криза много вреди.
И пак не става така, както ти се иска, става по-лошо.
Опита ми не е в работна среда, а в личен план.
интересен е обаче ината с който въпросния човек се придържа към избраната стратегия, въпреки че приложена към различни хора не е дала желания от него резултат.

Толкова за теорията и практиката :winkw:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

четох темата но не най-внимателно, може вече да сте го споменали това, имаше го и в българската статия
...имат силни аргументи французите, може и малко йезуитски да са ама работят
Зад бурката може да се крие терорист..факт...точка

Някой ми разказваше, че в Европа те все още се снимат за паспортите си зачулени целите
А как е в Америка? Там разрешени ли са?
Блажени са бедните духом
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа:четох темата но не най-внимателно, може вече да сте го споменали това, имаше го и в българската статия

Някой ми разказваше, че в Европа те все още се снимат за паспортите си зачулени целите
Е, това, че зад бурката може да се крие терорист вече малко параноично става.
Ами монахините? откъде да знаеш, че не са предрешени ислямски терористи?
така съвсем ще се наплашим след някоя и друга година масово.

имаше някакви разправии за снимките за паспорти, ама не помня какво точно беше. Ако ще се снима закачулена - то нема сми.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа:
Sweety написа:четох темата но не най-внимателно, може вече да сте го споменали това, имаше го и в българската статия

имаше някакви разправии за снимките за паспорти, ама не помня какво точно беше. Ако ще се снима закачулена - то нема сми.
е ако живееш в Париж или Лондон и се возиш и с метрото, никак даже не е паранойцхно
дори и събратята мюсюлмани на тези с бурките ще се съгласят с въпрсоната забрана с този аргумент...
ако пък си от Ню Йорк съвсем...оная вечер гледах Remember ме, в началото едни чернички убиха майката на момичнцето пред очите и, после пък момчето беше в един офис в кулите на 11/9...
бе не е като в България, страшничко си е...

пък и на монахините лицата им се виждат и се предполага, че не ходят по Моловете, нито пък са се разлетяли насам натам...
тия с бурките, но най-вече всички останали забрадени жени ходът и по молове, и по летища...
всъщност мног е неприятно като видиш такава жена, много призрачно ми действа, още повече че е черно...
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа: е ако живееш в Париж или Лондон и се возиш и с метрото, никак даже не е паранойцхно
дори и събратята мюсюлмани на тези с бурките ще се съгласят с въпрсоната забрана с този аргумент...
Не знам каква е статистиката, тоест колко терористи се прикриват с бурки, но вероятността така да привлекат внимание, което всъщност се опитват да избегнат, е доста голяма. Ако искам да стана невидима в град като Лондон, последния начин, който бих избрала, е бурката. И колцина от атентаторите от последните години са носели бурки?
Sweety написа:всъщност мног е неприятно като видиш такава жена, много призрачно ми действа, още повече че е черно...
неприятно е, права си, защото само като се сетя за снимката, пусната от Боев и ме хваща яд, че носят бурки
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

windcolours написа:
Sweety написа: е ако живееш в Париж или Лондон и се возиш и с метрото, никак даже не е паранойцхно
Не знам каква е статистиката, тоест колко терористи се прикриват с бурки, но вероятността така да привлекат внимание, което всъщност се опитват да избегнат, е доста голяма. Ако искам да стана невидима в град като Лондон, последния начин, който бих избрала, е бурката. И колцина от атентаторите от последните години са носели бурки?
теоретично стига и един да е носил, Уинди. А бурката наистина скрива лицето. Колко ли студентки са се явявали на изпит вместо други в Египет, та и там са ги забранили в университетите.
Но това вече са разговори в които на довода се вади контра-довод и така до безкрай.
:-)
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа:
pocti_bezobidna написа:

е ако живееш в Париж или Лондон и се возиш и с метрото, никак даже не е паранойцхно
ако пък си от Ню Йорк съвсем...оная вечер гледах Remember ме, в началото едни чернички убиха майката на момичнцето пред очите и, после пък момчето беше в един офис в кулите на 11/9...
бе не е като в България, страшничко си е...

пък и на монахините лицата им се виждат и се предполага, че не ходят по Моловете, нито пък са се разлетяли насам натам...
тия с бурките, но най-вече всички останали забрадени жени ходът и по молове, и по летища...
всъщност мног е неприятно като видиш такава жена, много призрачно ми действа, още повече че е черно...
Ъъъ, за мен бурката би дала повод за притеснение, ако можеш да скриеш нещо под нея - оръжие или бомба някаква, щото нали е широко.
Иначе - дали е бял, черен или латино - не мисля, че има някакво знамение. нито дали е мъж или жена - помниш в Московския театър, че имаше и жени, нали? В метрото в Москва допреди 5-6 години нямаше кошчета за боклук - да не скрият бомба. Не знам как е сега.

по принцип, тия, дето са идеолозите на атентатите, накрая все се оказват възпитаници на елитни светски ЮЕс, Еуропски Университети. Не им пише на челото, че са терористи.

За филмите - по принцип веднага мога да ти спретна сюжет за филм, в който на средностатистически английски чиновник (всякакъв европеец може, чистичък беличък, християнин) предлагат мнооого пари да свърши някоя мръсна работа.
Можем да го направим какъвто си поискаш откъм мотивация:
- болно дете/съпруга/майка/приятел, чиято операция струва много кинти и той не може да я плати. Тука може и вариации да има - жена му не може да забременее, опити ин витро, задлъжнял, къщата ипотекирана, ад можем да му направим живота за едно 15-20 години назад.
- от малък малтретиран в училище, отраснал с психиката на жертва, ей сега му е паднало да си отмъсти на това лицемерно общество, което твърди, че се грижи за правата на хората. Тука дори пари не ас нужни, трябва само малко да го надъхаме.
- амбициозно копеле, дето иска да се докаже на Биг боса на Мултинационалната компания в която работи и му трябват кинти за да финансира една сделка, с която да тръшне у земята конкуренцията - тука май ще върви повече американец, стереотипа е такъв, не че няма амбициозни копелета европейци :grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Semiramis написа:... Колко ли студентки са се явявали на изпит вместо други в Египет, та и там са ги забранили в университетите...
Имам едни приятели - близнаци. Завършиха военностроителното. В началото, като дойде сесия си разделяха предметите, обаче явно някой ги е изпял, понеже по някое време почнаха да ги карат да влизат заедно на изпит.
Наздраве :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:... когато нещата започват да се подреждат не както ти харесва, да предизвикаш криза, след която те евентуално да се наместят по друг начин...:
А, това от личен опит мога да ти кажа, че не работи.
Защото когато има обективни външни фактори, поради които нещата не могат да станат така,
както на теб ти се иска, предизвикването на криза много вреди.
И пак не става така, както ти се иска, става по-лошо.
Опита ми не е в работна среда, а в личен план.
интересен е обаче ината с който въпросния човек се придържа към избраната стратегия, въпреки че приложена към различни хора не е дала желания от него резултат.

Толкова за теорията и практиката :winkw:
Ами... моята си лична жизнена стратегия не е такава, тъй че не мога да преценя.
Но като гледам тези, които го правят - част от тях си постигат каквото искат, на други не им се получава.
Но е факт, че някои го правят, за това ставаше дума.
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Piqndurnik написа: Имам едни приятели - близнаци. Завършиха военностроителното. В началото, като дойде сесия си разделяха предметите, обаче явно някой ги е изпял, понеже по някое време почнаха да ги карат да влизат заедно на изпит.
може и да не ги е изпял, просто преподавателите получават и списъка със студентите, на които преподават... и от там е лесно да "хванеш" че имаш близнаци в потока...
а това, да се явяват двамата близнака едновременно си го прилагат навсякъде...
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа: Не знам каква е статистиката, тоест колко терористи се прикриват с бурки, но вероятността така да привлекат внимание, което всъщност се опитват да избегнат, е доста голяма. Ако искам да стана невидима в град като Лондон, последния начин, който бих избрала, е бурката. И колцина от атентаторите от последните години са носели бурки?
Да, но за идентифицирането впоследствие се разчита на разпознаване - от хора или чрез камери. И тогава с бурките става интересничко. :grin:
Чист маскарад си е това, като се замислиш.
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Додю Додев написа:
може и да не ги е изпял, просто преподавателите получават и списъка със студентите, на които преподават... и от там е лесно да "хванеш" че имаш близнаци в потока...
а това, да се явяват двамата близнака едновременно си го прилагат навсякъде...

ъхъ... може... нас така ни хванаха като опитвахме да кажем, че сме за първо езиково ниво в университета
бяхме се наговорили, а пък жената си беше направила списък за средното ... срам, срам... :shy::lol: за онзи, когото първи питаха за кое ниво е. ма не бях аз. ние припявахме, че му било такова чувството за хумор просто.:grin:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

windcolours написа:
Sweety написа:всъщност мног е неприятно като видиш такава жена, много призрачно ми действа, още повече че е черно...
неприятно е, права си, защото само като се сетя за снимката, пусната от Боев и ме хваща яд, че носят бурки
Може па да се праат на любим анимационен герой - духчето Гаспар - само, че не искат да дискриминират негрите и за това са в черно - Гаспар негърче един вид.
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа: Ти говориш за кризи. За мен това не е криза....
Това си е чиста превенция! Нещо като номера с кучетата - водиш куче, носиш си найлонова торбичка. Кучето сере и не почистваш след него - глоба. При нас от много либерализъм и свободомислие дори и това с кучетата не може да се постигне.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Ами... моята си лична жизнена стратегия не е такава, тъй че не мога да преценя.
Но като гледам тези, които го правят - част от тях си постигат каквото искат, на други не им се получава.
Но е факт, че някои го правят, за това ставаше дума.
О, не знам каква е личната ти житейска стратегия, останах с впечатление, че е препоръка.
Струва ми се актуална стратегия напоследък - става щоу, когато е скучно, знаеш. :winkw:

Както и да е, някои правят какво ли не - ядат скакалци, катерят без осигуровки, постят...
хора разни.

Само да се застраховам за всеки случай - нямам предвид конкретни хора, просто това бяха първите странности, които му хрумнаха.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
windcolours написа: Не знам каква е статистиката, тоест колко терористи се прикриват с бурки, но вероятността така да привлекат внимание, което всъщност се опитват да избегнат, е доста голяма. Ако искам да стана невидима в град като Лондон, последния начин, който бих избрала, е бурката. И колцина от атентаторите от последните години са носели бурки?
Да, но за идентифицирането впоследствие се разчита на разпознаване - от хора или чрез камери. И тогава с бурките става интересничко. :grin:
виж, част от доводите "против" бурките определено ги приемам.
но това вече е вкарване в презумпция - носиш бурка, следователно е по-вероятно да си терорист.
А оттам религиозната принадлежност - ако си мюсюлманин трябва да доказваш, че не си терорист.
Ако се не лъжа, в Испания един от атентатите беше на ЕТА, пък те на са мюсюлмани.
Малко сложничко става просто...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
виж, част от доводите "против" бурките определено ги приемам.
но това вече е вкарване в презумпция - носиш бурка, следователно е по-вероятно да си терорист.
А оттам религиозната принадлежност - ако си мюсюлманин трябва да доказваш, че не си терорист.
Ако се не лъжа, в Испания един от атентатите беше на ЕТА, пък те на са мюсюлмани.
Малко сложничко става просто...
хе..точно някой от ЕТА напълно е възможно да се мушне в бурка..и който и да е друг...и това го има във всеки пети филм...и В бялото слънце..май го имаше
Блажени са бедните духом
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа: хе..точно някой от ЕТА напълно е възможно да се мушне в бурка..и който и да е друг...и това го има във всеки пети филм...и В бялото слънце..май го имаше
Там бяха други бе, не бяха от ЕТА! Ма не случиха на мъж, горките моми :grin:
Пу, да чукам на дърво, там в Кралството са си патили от разни, дето ни бурки са носили, ни нищо... и те със своите искания, и те от тяхна гледна точка справедливи. Кофти работа.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
vyara написа: Ти говориш за кризи. За мен това не е криза....
Това си е чиста превенция! Нещо като номера с кучетата - водиш куче, носиш си найлонова торбичка. Кучето сере и не почистваш след него - глоба. При нас от много либерализъм и свободомислие дори и това с кучетата не може да се постигне.
във Франция забраната на буурката се смята от обществото, което едва ли не единодушно подкрепя забраната, за подкрепа на либерализма противопоставен на мрака.

Almost anything, in fact, than an acknowledgement that the public overwhelmingly sees the ban as right for France, beneficial to its Muslim communities and justified – if on no other grounds – as a statement in support of liberalism against darkness

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... hijab.html
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа: Ъъъ, за мен бурката би дала повод за притеснение, ако можеш да скриеш нещо под нея - оръжие или бомба някаква, щото нали е широко.
Иначе - дали е бял, черен или латино - не мисля, че има някакво знамение. нито дали е мъж или жена - помниш в Московския театър, че имаше и жени, нали? В метрото в Москва допреди 5-6 години нямаше кошчета за боклук - да не скрият бомба. Не знам как е сега.

по принцип, тия, дето са идеолозите на атентатите, накрая все се оказват възпитаници на елитни светски ЮЕс, Еуропски Университети. Не им пише на челото, че са терористи.

За филмите - по принцип веднага мога да ти спретна сюжет за филм, в който на средностатистически английски чиновник (всякакъв европеец може, чистичък беличък, християнин) предлагат мнооого пари да свърши някоя мръсна работа.
Можем да го направим какъвто си поискаш откъм мотивация:
- болно дете/съпруга/майка/приятел, чиято операция струва много кинти и той не може да я плати. Тука може и вариации да има - жена му не може да забременее, опити ин витро, задлъжнял, къщата ипотекирана, ад можем да му направим живота за едно 15-20 години назад.
- от малък малтретиран в училище, отраснал с психиката на жертва, ей сега му е паднало да си отмъсти на това лицемерно общество, което твърди, че се грижи за правата на хората. Тука дори пари не ас нужни, трябва само малко да го надъхаме.
- амбициозно копеле, дето иска да се докаже на Биг боса на Мултинационалната компания в която работи и му трябват кинти за да финансира една сделка, с която да тръшне у земята конкуренцията - тука май ще върви повече американец, стереотипа е такъв, не че няма амбициозни копелета европейци :grin:
да, навсякъде махат кошчетата...поне за известно време, предпочитат да им е мръсно, но да няма кошчета

виж сега...аз знам, че имаш супер антирасиситки, антидискриминационни и т.н. принципи...
и знам , че не е честно белите да мислят как всичкото зло идва от ислямисти-атентатори, негри, цигани и прочие...
но независимо колко книги сме прочели, в някакъв момент и в някаква ситуация започваме да мислим и действаме както ни дойте отвътре...от сърце и душа...
ми няма как да обичаш и да си толерантен към някого, ако той се отнася зле с тебе, обижда те, убива те, не те уважава и т.н.
ти Боев обичаш ли го, така както обичаш някои то 3очовците...а този другия..оня де..
както и да е

та не става въпрос, че има лоши бели от Запада...те за нас са изперкали един вид (оня ден още един холандец ги изпоразтрелял 5-6 в един мол, поне веднъж в годината вече се случва в европейските държави)
става въпрос, че в много от ислямските държави, циганите, и прочие няма уважение и толерантност към Запада...
и това е конфликта..ти много добре си го казала по-рано в тази тема...за уважението
Кой пръв трябва да почне да уважава? И трябва ли да си изненадан, ако не ти отвърнат със същото...
Е в това отношение, Запада печели съревнованието, може да с хиляди уговорки, но го печели..
А..и още такова подобно имаше? Кое трябва да е първо? доброто зпалщане..или изпотяването от работа?
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:...
ти Боев обичаш ли го, ...
Мен всички ме обичат! Независимо от това което казват или вършат. Да си чула за "престъпления от обич", а за "омраза от обич"...?
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа:
та не става въпрос, че има лоши бели от Запада...те за нас са изперкали един вид (оня ден още един холандец ги изпоразтрелял 5-6 в един мол, поне веднъж в годината вече се случва в европейските държави)
става въпрос, че в много от ислямските държави, циганите, и прочие няма уважение и толерантност към Запада...
и това е конфликта..ти много добре си го казала по-рано в тази тема...за уважението
Кой пръв трябва да почне да уважава? И трябва ли да си изненадан, ако не ти отвърнат със същото...
Е в това отношение, Запада печели съревнованието, може да с хиляди уговорки, но го печели..
А..и още такова подобно имаше? Кое трябва да е първо? доброто зпалщане..или изпотяването от работа?
мдааа...права си, да. сблъсъкът на цивилизациите. Смееха му се едно време.
Много е сложно. Ама много.
И в такива случаи, вероятно трябват политици, които да могат да погледнат много напред.
В Турция например - нали имаше забрана за забрадки в университетите. И това много добро, крепи светската държава, обаче се оказа че спира разни девойки от образование.

И това с кошчетата не е добре. Не защото ще е мръсно, а защото усещането за страх и несигурност, което се създава е много мощно оръжие. В Щатите иди разбери колко от мерките наистина са за сигурност и колко стъпват на страха. И тоя страх как може да се използва за цели, нямащи нищо общо нито с национални интереси, нито с терористи... Подозирай съседа, наглеждай колегата...

Пиййс, брадърс! - ама не става, уви. :(
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:....
във Франция забраната на буурката се смята от обществото, което едва ли не единодушно подкрепя забраната, за подкрепа на либерализма противопоставен на мрака.

...
Леко съм объркан вече. Всъщност от цялата тая дандания не може да се разбере, че де факто става въпрос за около 2 000 жени от цялото население на Франция които носят от посочените покривала. Сред тях имало и доста които са приели исляма на скоро, та май става въпрос до някъде и за "агресивно рекламиране" на религията финансирано неизвестно от кого.
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
Мен всички ме обичат! Независимо от това което казват или вършат. Да си чула за "престъпления от обич", а за "омраза от обич"...?
О, аз не съм "всички", моля.
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:.. та май става въпрос до някъде и за "агресивно рекламиране" на религията финансирано неизвестно от кого.
Е, това вече е мнооо яко :rotfl24::rotfl24::rotfl24:

бие всички извънземни, царичински дупки и полтъргайсти.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:та май става въпрос до някъде и за "агресивно рекламиране" на религията финансирано неизвестно от кого.
Даже циганите знаят, че това се прави с кебапчета, а не бурки .
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа: Даже циганите знаят, че това се прави с кебапчета, а не бурки .
ти не се бъркай на хората какво да ядат!
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
О, аз не съм "всички", моля.
Така е! Но се една от всички.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:.. та май става въпрос до някъде и за "агресивно рекламиране" на религията финансирано неизвестно от кого.
Е, това вече е мнооо яко :rotfl24::rotfl24::rotfl24:

бие всички извънземни, царичински дупки и полтъргайсти.
За мен е малък празник, че те усмихнах. :-)

Опасявам се обаче, че след малко ще ти се доака.:-)
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:
БоЕВ написа:та май става въпрос до някъде и за "агресивно рекламиране" на религията финансирано неизвестно от кого.
Даже циганите знаят, че това се прави с кебапчета, а не бурки .
Иронизираш!
И донякъде те разбирам защо го правиш.:-)

Препоръчвам ти да прегледаш и ей
>>>ТАЯ<<< тема - две в едно дет съ вика, защото обединява наще две теми - за циганите и за бурките. Мненията на "торба", "селянина", "тарантаец", "бира_море", "дуотрио" спокойно може да се каже, че отразяват и моето мнение, самоче аз никога не бих могър толкова префинено грубо и аргументирано да го кажа.

Всъщност, факта, че като здравомислещ човек съм подложен на иронични подмятания от страна на преобладаващата толерастия тук, не прави автоматично всички българи слепи. :bigsmile:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:

Това много ме интересува. Би ли посочил източник или някакво инфо къде мога да науча повече?

Наистина ли в екипната работа се препоръчва конфронтирането? Аз бих заложила на 4 + 3 - изброяване на всички възможни гледни точки и намиране на компромис.
Сега, аз не съм лидер на екип и никога не съм била, така че е напълно възможно да бъркам за подходите.

Наистина ми е интересно и би могло да ми бъде полезно смятам, така че сериозно питам за инфо и насоки.

Само да не е някакъв зверски скъп курс, организиран от алчни ЕйчАр-и :(
Интересно е да. Това са нови такива неща, много са интересни. Холидей, като я гледам също се интересува здраво.
Тва което цитирам е част от PMBOK Project Manager Body Of Knowledge. Настоящото издание е 4то. Скъпо е, не си го купувай в тоя електронен век.
Управлението на проекти се дели на Интеграция, Обхват, Време, Стойност, Качество, Човешки Ресурси, Комуникация, Риск и Прокюрмент.
В Риск мениджмънта се третира въпроса за неизбежността и за разрешаването на конфикти, за който писах.

Относно това дали е криза или не.
Американците го наричат криза (криза за нас и англичаните е война или 11 септември)
Ние го наричаме проблем (проблем за англичаните е война)
Англичаните го наричат issue. Предмет на спор.

Issue да бъде ако предпочитатте.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Да, и според мен не е криза, но може да стане.

Това е друга стара стратегия - когато нещата започват да се подреждат не както ти харесва, да предизвикаш криза, след която те евентуално да се наместят по друг начин.

Тоест дали нещо е криза или не е до голяма степен зависи от това дали си вътре в него или го гледаш отвън. :bigsmile:
Риск менджмънта дефинира и друго ключово събитие. Това е така наречения спусък. Неочаквано нещо, което прави даден риск реален или много вероятен. При натискане на спусъка, хората от екипа предприемат стъпките които са набелязали предварително за ограничаване или избягване на риска, кризата, проблема или ишуто. Например ако те е страх да не ти напуснат хората, тогава падането на морала в колектива ти е спусък да задействаш план. Уволняваш ги!
Аватар
Света вода ненапита

материал за защитниците на "свободния избор - бурка"...

и само да добавя...
това за личният избор на бурка звучи, както онова момиче от Смолян, дето доброволно ходело при баща си, да я оправя...
Виж подводницата!
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа: Иронизираш!
И донякъде те разбирам защо го правиш.:-)
Тц. Грам ирония не съм вложила, вероятно не си ме разбрал, защото съм пропуснала да сложа някоя захилена емотиконка. Просто направих асоциацията с купуването на гласове по избори. Преди време се спрягаха едни кебапчета като форма на предизборна агитация. Пък ти спомена " агресивно рекламиране с бурки" и така. :-)
Последно промяна от windcolours на 14.04.11, 19:09, променено общо 1 път.
Публикувай отговор