Вместо да изпишем веждите...

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Аз не разбирам какво искаш да кажеш всъщност.
Че искаш да има вентилация в заведенията ли?
тоест, цигарите нямат нищо общо, май?

Не знам от какво си недоволен - не пускат детето ти под 18 в заведение, където се пуши. Ако утре (не се хващай за думата утре, моля, може да е и след 5 години) го пуснат, но не е с теб, а с приятели и пак е под 18 пак ще си недоволен.
Не те разбирам, честно - за доста неща - май си си от мрънкалниците наистина, дето никога за тях няма угодия (не се обиждай, плс...)

Много е сложен казуса, наскоро ми се наложи да изчета една камара глупости за тютюневата индустрия и по конкретно за промяната на обществените нагласи към нея. Странно е как за едни нищо и никакви 60 - 70 години се променят нещата почти на 180 градуса.
дори тука в БГ е сложно - щото за Булгартабак работят страшно много хора. Ако фалира (или бъде спрян) -те остават без работа. нямат квалификация, държавата няма време и пари да ги преквалифицира, социално напрежение и т.н. и т.н.
Бритиш Американ Тобако ще ги изядат заради изнасянето на фабриките им в третия свят и нископлатената работна ръка там...
Недоволен съм от това, че нещата се правят просто за да се каже, че нещо се прави. И това важи за всичко. Здравеопразване, образувание, данъци, даже за прословутите батбойковки магистрали и пътища - за квото ти дойде на ум.
Недоволен съм от това, че все стигаме някъде другаде, защото не знаем накъде сме тръгнали.
И да, права си - мрънкалник съм. Вместо да се радвам на слънцето, което от два дни грее и нощем, аз все намирам за какво да мрънкам.

Казуса е сложен. По една или друга причина съм добре запознат с казуса Булгартабак, БАТ и прочее от доста време и изотвътре. И кво от туй? Понеже е сложен казус по-добре да не го пипаме? Щото ще стане криза като с бурките?
Този доклад е от 1999-та година май..

Аре, отивам да си мрънкам пред огледалото...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:
Аре, отивам да си мрънкам пред огледалото...
Заучаваш пози и реплики за по-голяма убедителност?:lol:

На много места "обособяването" на зали излезе много скъпо, вентилацията едва ли е панацея, защото непушачите се дразнят от това, че не само имаш наглостта да пушиш( в тяхно присъствие), ами и да се кефиш че пушиш. Непушачите искат да им е гадно на пушачите - иначе няма как да си обясни човек мерака, при наличие на заведения за непушачи, да искат точно там където се пуши да влязат и да им се осигури комфорт.

Пък и да ти кажа "инвестицията" във вентилация или зала е напълно излишна и жива набутвация при тенденцията до година-две пушенето тотално да се забрани.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа: Заучаваш пози и реплики за по-голяма убедителност?:lol:

На много места "обособяването" на зали излезе много скъпо, вентилацията едва ли е панацея, защото непушачите се дразнят от това, че не само имаш наглостта да пушиш( в тяхно присъствие), ами и да се кефиш че пушиш. Непушачите искат да им е гадно на пушачите - иначе няма как да си обясни човек мерака, при наличие на заведения за непушачи, да искат точно там където се пуши да влязат и да им се осигури комфорт.

Пък и да ти кажа "инвестицията" във вентилация или зала е напълно излишна и жива набутвация при тенденцията до година-две пушенето тотално да се забрани.
Ми имам имидж за пазене. Кво ся? :bigsmile:

Извинявай, но това са глупости. Пушачите в болшинството от случаите сме неагресивни. И често се случва няколко непушача да стоят в салона за пушачи зараи 1 пушач в компанията. И на мен ми се е случвало. Щото винаги си казвам "кво толку - час-два ще изтрая", без да се запитам кво му пречи на пушача да изтрае час-два без цигара.

Мен лично не ме дразни дали пушиш или не. Дразни ме димът, който дишам. Неприятен ми е. Еле па ако е някоя от по-смрадливите цигари или пури. Ако няма дим, нямам нищо против да пушиш каквото ти душа иска. Даже огънче ш`ти дам :)

И за заведенията не си прав - тези са пушачи са в пъти повече. Сега ако ме накараш, няма да мога да се сетя за заведения за непушачи... няколко се сещам, които имат отделни зали. Оная вечер отидохме на място, където кухнята е добра и дяцата си харесват какво да ядат. Сега това заведение ще е затворено за нас до лятото. Не че е проблем - като го знам просто няма да ходя там. Все ще оцелея някак :bigsmile:

Тва с пушенето е малко като с колите, локвите и пешеходците. Като не искат да ги пръскат да си стоят у тях. Или да се отместят. Нали?
От друга страна, кво ш`ти коства да намалиш или да заобиколиш локвата? А колцина го правят?

annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Недоволен съм от това, че нещата се правят просто за да се каже, че нещо се прави. И това важи за всичко. Здравеопразване, образувание, данъци, даже за прословутите батбойковки магистрали и пътища - за квото ти дойде на ум.
Недоволен съм от това, че все стигаме някъде другаде, защото не знаем накъде сме тръгнали.
E, с това съм съгласна.
Не знам, Гасподе как да се реши всичко това - с визия, стратегия, мислене на поколение-две напред?
Много искам да е така, ама нещо не се получава
Зеления да каже дали в книгата му за кризи пише нещо полезно по въпроса.
Изобщо не обичам игнорирането на проблемите - това само ги затлачва и hr m,dlr mf-j,wokr pd ,etdldke=
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
Тва с пушенето е малко като с колите, локвите и пешеходците. Като не искат да ги пръскат да си стоят у тях. Или да се отместят. Нали?
От друга страна, кво ш`ти коства да намалиш или да заобиколиш локвата? А колцина го правят?
Ми де да знам. Ако водачът е пристрастен не само към каране на кола, а точно към карането на кола през локви и лишаването му от тая страст/зависимост ще му докара дисконфорт, нервност, тремор, душевни терзания...знам ли.
Не ели по-добре да оправим пътя и да премахнем локвите вместо да караме водача да заобикаля от не знам де си.
Щото, ако ползвам твоя модел на дискусия със сравнения, работата става като козата и жената - жената можеш да я ебеш, ама не можеш да я колиш, а козата можеш да я колиш, ама не можеш да я ебеш.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Додю Додев написа:
Stranniche написа:
Stranniche написа: Това е доказана илюзия - маркетинг. В някои страни забраниха да се казва лайт и да се опаковат цигарите с различни цветове. Но сега нямам време да търся инфо по въпроса. Трябва да излизам. :salute:
:kiss:

Cigarette Packs to Get Colorful for 'Light' Label Ban

Имаше и статУи с по-ясни обяснения за т.нар. "леки" цигари, но в момента на мога да ги намеря. Имам някакви смътни спомени, че съм поствала подобни линкове в клуба.
:salute:
абе, аз на собствените си сетива ли да вярвам, или на някой драскач...
опитай една цигара синьо виктори и една цигара виктори 1 и ще разбереш за какво говоря...

напоследък, след всичката тази истерия около тютюна, започвам да си мисля, че май предположението на Стивън Кинг ще се окаже вярно...
Точно в това усещане за "лекота" е илюзията. Дължи се на eдни почти невидими дупчици във филтъра, които по никакъв начин не намаляват количеството вредни вещества които пушещият поема, а само го карат да дърпа повече. Още ми е много трудно с времето, но ако искаш, през уийкенда ще ти извадя повече инфо и ще я преведа. В общи линии:

The Dark Side of Your Light Cigarettes
и
Are Light Cigarettes Better for You?
BBC
Smokers 'puff harder on low tar brands'
и още
Warning over low-tar cigarettes
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Ми имам имидж за пазене. Кво ся? :bigsmile:

Извинявай, но това са глупости. Пушачите в болшинството от случаите сме неагресивни. И често се случва няколко непушача да стоят в салона за пушачи зараи 1 пушач в компанията. И на мен ми се е случвало. Щото винаги си казвам "кво толку - час-два ще изтрая", без да се запитам кво му пречи на пушача да изтрае час-два без цигара.

Мен лично не ме дразни дали пушиш или не. Дразни ме димът, който дишам. Неприятен ми е. Еле па ако е някоя от по-смрадливите цигари или пури. Ако няма дим, нямам нищо против да пушиш каквото ти душа иска. Даже огънче ш`ти дам :)

И за заведенията не си прав - тези са пушачи са в пъти повече. Сега ако ме накараш, няма да мога да се сетя за заведения за непушачи... няколко се сещам, които имат отделни зали. Оная вечер отидохме на място, където кухнята е добра и дяцата си харесват какво да ядат. Сега това заведение ще е затворено за нас до лятото. Не че е проблем - като го знам просто няма да ходя там. Все ще оцелея някак :bigsmile:

Абе и ти помрънкваш, да ти кажа честно. :lol:
Това, че заведенията за пушачи са повече просто показва, че в момента малцинство се налага над мнозинство.

Ако ти е трудно сега, предлагам ти две успокоения: първо, това е временно и нещата ще вървят напред до пълната победа.
Второ - само си помисли, че за родител-пушач с дете все пак е по-некомфортно с кръчмите. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мисля че в тая тема(до края на първа страница) се говори за две различни неща.
Аз си избирам да говоря за това че аман от забрани. Аман от това да ми забраняват на мен в какъв ресторант ще си водя детето. И аман от това да дават наклон на хората къде и дали да пушат. Възпитане не се въвежда със закон. Да си гледа работата Турция, ЕС и САЩ! Това че те въвеждат глупости, не значи че аз трябва да се съгласявам и да се меря по тях.
Законите се отнасят за това кое е законно и кое не, а не за това кое е възпитано и кое не.

Гасподе, ако си сред простаци, кво правиш - тръгвааш си, понеже ти тровят настроението, или избираш да останеш примерно(понеже си у нас... и си викаш карай шго изтърпя тоя, къде ше ходя по никое време). Ми ако си сред пушачи, които не се съобразяват с тебе избора е същия. За какво ти е някой някакви правила да ти въвежда. Трябва да има граница на това до колко държавата да се грижи за имущество и здраве. Да те блъсне кола е едно, да дишаш дим друго. "Здрав разум" липсва в тва законотворчество. Комън сенс.
Начи както Суити каже, че е на български Common sense, тва съм казАл и аз.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Мисля че в тая тема(до края на първа страница) се говори за две различни неща.
Аз си избирам да говоря за това че аман от забрани. Аман от това да ми забраняват на мен в какъв ресторант ще си водя детето. И аман от това да дават наклон на хората къде и дали да пушат. Възпитане не се въвежда със закон. Да си гледа работата Турция, ЕС и САЩ! Това че те въвеждат глупости, не значи че аз трябва да се съгласявам и да се меря по тях.
Законите се отнасят за това кое е законно и кое не, а не за това кое е възпитано и кое не.

Гасподе, ако си сред простаци, кво правиш - тръгвааш си, понеже ти тровят настроението, или избираш да останеш примерно(понеже си у нас... и си викаш карай шго изтърпя тоя, къде ше ходя по никое време). Ми ако си сред пушачи, които не се съобразяват с тебе избора е същия. За какво ти е някой някакви правила да ти въвежда. Трябва да има граница на това до колко държавата да се грижи за имущество и здраве. Да те блъсне кола е едно, да дишаш дим друго. "Здрав разум" липсва в тва законотворчество. Комън сенс.
и аз мисля като теб
нашите закони са малко като прокрустово ложе, на един главата отрязват, на друг краката, за да сме всички един размер

"Common Sense Economics
In my short experience I've noticed that perhaps the major problems today are due to the fact that politicians are not proficient in economics and (some, but important) economists are not proficient in common sense."
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Мисля че в тая тема(до края на първа страница) се говори за две различни неща.

Ми не, аз пък не мисля така.
Мисля, че е крайно време да се забрани и алкохолът. Особено в заведенията. Много обичам да бъда в компания на приятно пийнали хора и едвам-едвам ги изтърпявам, обаче това от друга страна е абсолютно нездравословно и невъзпитателно. Освен това се напивам само от изпаренията и мисля, че и за другите непиещи се отнася. :lol:

П.П. Добре, че не правим вече клубни купони. Като въведем всички правилни правила, ще приличат на пионерски тържества. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:...

П.П. Добре, че не правим вече клубни купони....
Това е единственото хубаво нещо което се прави за здравината на клуба. Купоните са отврат, място на разврат и деморализация. Там(на купоните) хората се разделят на "много добър мой приятел" и на обикновени такива, и се започват едни йезуитщиниииии.....не ти е работа направо.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:...

П.П. Добре, че не правим вече клубни купони....
Това е единственото хубаво нещо което се прави за здравината на клуба. Купоните са отврат, място на разврат и деморализация. Там(на купоните) хората се разделят на "много добър мой приятел" и на обикновени такива, и се започват едни йезуитщиниииии.....не ти е работа направо.
Точно така!
И приятелството трябва да се забрани, моментално.
Само сдържани и делови отношения, ако обичате, любезностите да са с мярка и да не превишават определени норми.

Благодаря. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

и да се пише по-малко. т.е да се чете по-малко, защото от последното се раждат сериозни затруднения при опитите за разбиране, които впоследствие прерастват в раздори. казано на български - никакво съгласяване с идеята, че може да има морал, дух и секс (общи - както е в съседната тема)!!!
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мрънкането ми беше срещу недоклатените законотворения, които не решават, а създават проблеми. И които са преобладаващата част от законотворенията май. Сега забелязах, че забраната за допускането на деца в заведения, в които се пуши, важи след 18 ч. Или след незнам точно колко часа. Което е пълна идиотщина - преди 18ч тютюневият дим не е вреден или що?

И в тоз сми съм съгласен - аман от забрани. Ние да не би да сме дебили некви, че някой трябва да ни казва на какъв цвят да пресичаме и с колко км/ч да караме. Ай сиктир бе. Ш`ми посяга те на правата... На който не му харесва да се изнася. Ама ха. :blum:

Те такива ми ти работи. Всеки е чуствителен към собствените си права и трудно забелязва кога накърнява правата на другите. Пускайки темата въупште не ми дойде на акъла, че ще скочат пушачите. Наистина тая конфронтация пушачи-непушачи е глупава и излишна. Аз не искам да дишам дим, друг някой иска, и двамата искаме да седим на една маса. Ми да се търси решение тогава. Не със забрани, а с вентилация или знам ли и аз как. Сигурно има начин. В края на краищата, квото и да говорят някои, жената можеш и да я заколиш, а козата, съответно, и да я ебеш :blum:

А по въпрозъ за мнозинствата и малцинствата - 1 пушач в заведението е достатъчен за да го превърне в такова за пушачи. За да стане за непушачи трябва всички да са непушачи вътре. Тва при условие, че няма наложени забрани, нали. Стъкмистика... :bigsmile:

.

Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
А по въпрозъ за мнозинствата и малцинствата - 1 пушач в заведението е достатъчен за да го превърне в такова за пушачи. За да стане за непушачи трябва всички да са непушачи вътре. Тва при условие, че няма наложени забрани, нали. Стъкмистика... :bigsmile:

.
Аз до са не съм видел един пушач да изгони десен непушачи навън от заведението докат си изпуши цигарата, ама обратното го има - един непушач гони десет пушачи навън да пушат. А, колко по-лесно щеше да е просто да не влиза в това заведение и да остави хората да си се "тровят" колкото си искат.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: И в тоз сми съм съгласен - аман от забрани. Ние да не би да сме дебили некви, че някой трябва да ни казва на какъв цвят да пресичаме и с колко км/ч да караме. Ай сиктир бе. Ш`ми посяга те на правата... На който не му харесва да се изнася. Ама ха. :blum:
Има една мъъъъничка разлика, която пропускаш.
Има неща, които са по някакъв начин задължителни и които няма как да пропуснеш. Като светофарите по кръстовищата.
Има и такива, които обаче не са. И точно те да бъдат глупаво регламентирани, е глупаво.

Какво имам предвид: че непушачите имат пълното право да изискват да не се пуши там, където те не могат да не присъстват - като работните им места, разни общини и прочие обществени сгради, това е ясно. Макар и все пак да не разбирам защо да няма помещение за пушене, но както и да е.
Заведенията обаче не са сред задължителната програма. Там отиваш по желание. И там вече да искат да има зали за непушачи е нормално, но да се иска изобщо никъде да не се пуши - вече е прекомерно. Защо ходиш в заведение? Не ми казвай, че е заради храната - можеш да си вземеш храна за вкъщи или просто да си я поръчаш, без изобщо да отиваш до там. Какво толкова друго полезно ще получат децата ти в кръчмата? Хайде пък да видим сега кой е по-правилен в тоя живот. :blum:

Ето ти моята логика: не обичам да ходя в заведения, не защото е опушено (то реално в последните години не е лесно да намериш истински задимено заведение), а защото ми е шумно. Ако музиката е тиха, то във всички случаи разговорите от съседните маси създават фон, който ми е трудно да надвиквам и ме натоварва, разболява и т.н.
Ако все пак отида, то е за да се видя с конкретни хора - и тогава всякакви такива неудобства като това какво слушам и дали не ми дават да пуша остават на заден план.
Едва сега, като ви чета, ми идва на ум, че може би бих могла да имам изисквания към околните и да мърморя, че говорят силно.
Че мога да поискам забрана за определен вид музика - също. Или да наложа друга музика. Заради духовното здраве, нали, то да не би да е по-маловажно?
Това вече да ти прилича на нещо? Един от основните признаци на тоталитаризмите е в това, че искат да регламентират изцяло свободното време на хората.
Ето това се случва. Защото ако проблемът беше да се възпитат балканските простаци, то защо тогава в Германия въведоха тази забрана много преди нас? Кого възпитават там? На тоя си въпрос отговор така и не получих, и няма и да получа.

Та - да, прав си. При цялата ти ирония си прав. Такива забрани са тъпи и все по-тъпи ще стават. :bigsmile:
Последно промяна от Мнемозина на 18.04.11, 09:46, променено общо 1 път.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:

Мисля, че е крайно време да се забрани и алкохолът. Особено в заведенията. Много обичам да бъда в компания на приятно пийнали хора и едвам-едвам ги изтърпявам, обаче това от друга страна е абсолютно нездравословно и невъзпитателно. Освен това се напивам само от изпаренията и мисля, че и за другите непиещи се отнася. :lol:

П.П. Добре, че не правим вече клубни купони. Като въведем всички правилни правила, ще приличат на пионерски тържества. :lol::lol::lol:
Ама Мнемо, никой нищо не ти забранява :shocked:
Заведенията за пушачи са много повече от тези, САМО за непушачи. Какъв е проблема, не разбирам?
Виж, май опитват да забранят пиенето по паркове и градинки. Ето - можеш да отвориш пуснеш протестна петиция. И да искаш в гимназията вместо мляко след края на часовете (а може и в голямото междучасие, защо не) да раздават по една била от 330 или малка водка. Така де, представяш ли си какво поколение трезвеници расте. Срам, срам, срам. :winkw:

ПП. И да обособят специални места за пушене, нали...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:

Ама Мнемо, никой нищо не ти забранява :shocked:
Заведенията за пушачи са много повече от тези, САМО за непушачи. Какъв е проблема, не разбирам?
Виж, май опитват да забранят пиенето по паркове и градинки. Ето - можеш да отвориш пуснеш протестна петиция. И да искаш в гимназията вместо мляко след края на часовете (а може и в голямото междучасие, защо не) да раздават по една била от 330 или малка водка. Така де, представяш ли си какво поколение трезвеници расте. Срам, срам, срам. :winkw:

ПП. И да обособят специални места за пушене, нали...
Е така де, нали и аз това казвам - като забранят едното, да забранят и другото. Ама за всички, не само за малолетните.
Що да правя протестни петиции? :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
Едва сега, като ви чета, ми идва на ум, че може би бих могла да имам изисквания към околните и да мърморя, че говорят силно.
Че мога да поискам забрана за определен вид музика - също. Или да наложа друга музика. Заради духовното здраве, нали, то да не би да е по-маловажно?
Това вече да ти прилича на нещо? Един от основните признаци на тоталитаризмите е в това, че искат да регламентират изцяло свободното време на хората.
Чакай сега. Има заведения за чалга и места с рок. Никой не пуска Азис в Бексейдж и в София Лайф не може да има концерт на Преслава.
Никой не те спира да пушиш - дори там, където е забранено навсякъде - излизаш пред заведението и пафкаш, на някои места дори са оставили кресла и одеалца да не ти е студеншко зимата.
Шума - и той си зависи от заведението, в ресторантите, където се предполага по приглушена музика и по-интимна обстановка е въпрос на възпитание (а не на регламент) да спазваш неписаните правила. Стига някой да не те посочи с пръст и да ти каже, че шептиш агресивно.
Тебе някаква анархия май те гони напоследък. :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Е така де, нали и аз това казвам - като забранят едното, да забранят и другото. Ама за всички, не само за малолетните.
Що да правя протестни петиции? :lol:
Ми нали искаш да вдигаш революции и ти посягат на правата - ето, пускай петиция - "не на забраната за пиене на алкохол в паркове и градинки!"
Само трябва да видиш смятат ли още да я въвеждат или не, че не съм следила развитието на казуса.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
Gaspode написа:

.
Аз до са не съм видел един пушач да изгони десен непушачи навън от заведението докат си изпуши цигарата, ама обратното го има - един непушач гони десет пушачи навън да пушат. А, колко по-лесно щеше да е просто да не влиза в това заведение и да остави хората да си се "тровят" колкото си искат.
А ако аз вече съм влезнал в това заведение? По средата на супата съм, примерно. И на съседната маса сядат компания пушачи и започват да димят към мен. Кво да направя? Да стана и да си тръгна? Защо? За да не им посягам на правата? И това няма ли да е точно изгонване, м?

Хич да не говорим, че десет непушача в една стая не пречат на 1 пушач, докато обратното най-меко казано не е вярно.

Ти, като ти пречат циганите, що не станеш и не си тръгнеш от тая държава?

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Чакай сега. Има заведения за чалга и места с рок. Никой не пуска Азис в Бексейдж и в София Лайф не може да има концерт на Преслава.
Никой не те спира да пушиш - дори там, където е забранено навсякъде - излизаш пред заведението и пафкаш, на някои места дори са оставили кресла и одеалца да не ти е студеншко зимата.
Шума - и той си зависи от заведението, в ресторантите, където се предполага по приглушена музика и по-интимна обстановка е въпрос на възпитание (а не на регламент) да спазваш неписаните правила. Стига някой да не те посочи с пръст и да ти каже, че шептиш агресивно.
Тебе някаква анархия май те гони напоследък. :winkw:
Патриотична и възпитателна музика няма никъде! Ни-къ-де!
Маршове и масови песни искам и смятам, че това трябва да се регламентира!
Мога да обоснова искането си с бегъл преглед на възпитателните стратегии чрез музика от Антична Спарта до наши дни! :lol::lol::lol:

П.П. Не знам защо си решила, че точно това ми е проблемът. По принцип предпочитам да пуша на чист въздух. :grin:
Но реално погледнато - не е ли целта на всичките тия забрани да намалеят пушачите? Макар че отдавна би трябвало да сме измрели всъщност... :grin:
Пак да спомена, че тоя закон е един от тези, които синхронизират законодателството ни с европейските норми.
В какво всъщност се опитваш да ме убедиш? :lol:

Да, така е. Като паднат тъпите забрани и престанат с тая пропаганда, ще спра да пуша. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Ей! Почвам да се ядосвам, значи!

Ако съседа дъни ако музика до 3 през нощта какво трябва да направя:
- да го помоля учтиво да спре
- да се обадя на ченгетата - те да го помолят
- да стана и до отида да спя някъде далеч

А? :mad:

Има правила, бе хора. И някои от тези правила ни създават дискомфорт, ама все пак живеем сред сума ти народ още, не може само на нас да ни е кеф.
На едно място като не се пуши, няма да пуша и толкоз. За два часа в кръчмата няма да умра без цигара.
като ми се допуши много - ще изляза навън. Ей, аман!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:Ей! Почвам да се ядосвам, значи!

Има правила, бе хора. И някои от тези правила ни създават дискомфорт, ама все пак живеем сред сума ти народ още, не може само на нас да ни е кеф.
На едно място като не се пуши, няма да пуша и толкоз. За два часа в кръчмата няма да умра без цигара.
Ми... не знам. И аз същото питах, ама за ресторантите. Като отида в ресторант и там дънят музика, която ме измъчва, какво трябва да направя. :lol:

Не знам дали забеляза, но никой не рипа срещу това, че там, където не се пуши, не трябва да се пуши.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Има една мъъъъничка разлика, която пропускаш.
Има неща, които са по някакъв начин задължителни и които няма как да пропуснеш. Като светофарите по кръстовищата.
Има и такива, които обаче не са. И точно те да бъдат глупаво регламентирани, е глупаво.
Мъъъничката разлика, която ти пропускаш е, че преди светофарите не е имало правила. Колите са били малко, ставали са чат-пат катастрофи и така. Правилата са въведени след като се видяла нуждата от тях. Това, че ти сега ги приемаш за нещо дадено не променя този мъъъъничък факт.

Аз не искам да е тотално забранено. Искам на мен да не ми прачи пушенето. Според мен един съвсем разумен вариант е пушачите да се въздържат от пушене за час-два, докато са в заведение.

Караш ме да мисля, което не ми е присъщо :blum:. Всичко е въпрос на приоритети. Аз съм готов да жертвам комфорта си за да съм в компанията на приятел-пушач. Той/тя не е готов/а да жертва цигарата си заради мен. Има нещо сбъркано, не мислиш ли? Трябва да направя явно нов прочит на приятелите си и леко преподреждане на приоритетите :bigsmile:

А това за тоталитаризЪма и прочее е някак не на място в тази тема. Никой не говори за забрана на пушенето въобще или на определена музика или на каквото и да било. Не знам как да го кажа по-ясно - пушете колкото си искате, стига 100% от дима да остава във вас. Пийте колко си искате, слушайте каквато искате музика, носете каквито искате дрехи. Само не ме карайте да пуша и аз, да слушам вашата музика и да нося вашите дрехи. Освен ако аз сам не поискам. Къф тоталитаризъм, кви пет лева?

annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Патриотична и възпитателна музика няма никъде! Ни-къ-де!
Маршове и масови песни искам и смятам, че това трябва да се регламентира!
Мога да обоснова искането си с бегъл преглед на възпитателните стратегии чрез музика от Антична Спарта до наши дни! :lol::lol::lol:

П.П. Не знам защо си решила, че точно това ми е проблемът. По принцип предпочитам да пуша на чист въздух. :grin:
Но реално погледнато - не е ли целта на всичките тия забрани да намалеят пушачите? Макар че отдавна би трябвало да сме измрели всъщност... :grin:
Пак да спомена, че тоя закон е един от тези, които синхронизират законодателството ни с европейските норми.
В какво всъщност се опитваш да ме убедиш? :lol:

Да, така е. Като паднат тъпите забрани и престанат с тая пропаганда, ще спра да пуша. :lol:
Аз ли? В нищо - не се опитвам да те убедя.
Ъъъ - патриотични песни има по разни заведения тип "фолклорни". че Биад в чист вида, ами как бяха - "битови". Май де. не ходя много по такива заведения, не съм запозната с репертоара им. Наскоро попаднах случайно - хора, ръченици, стани, стани, юнак балкански и т.н. За всичко си има ниша, няма страшно.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Но реално погледнато - не е ли целта на всичките тия забрани да намалеят пушачите? Макар че отдавна би трябвало да сме измрели всъщност... :grin:
Аз лично не знам каква е Целта. Не знам дали има Цел. Световната кон-спирация е терор инкогнита за мен. :bigsmile:
Аз искам като влезна в заведение да мога да усетя аромата на манджите. И като се прибера в къщи да не мириша на тютюнева фабрика. Това ако се концертираме върху пушенето само. Иначе искам и други неща... :bigsmile:

annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:Ей! Почвам да се ядосвам, значи!

Ми... не знам. И аз същото питах, ама за ресторантите. Като отида в ресторант и там дънят музика, която ме измъчва, какво трябва да направя. :lol:

Не знам дали забеляза, но никой не рипа срещу това, че там, където не се пуши, не трябва да се пуши.
А срещу какво рипаш тогава :shocked:
Мнемо, напоследък изобщо не ти схващам позициите - дай малко конкретика. Срещу какво протестираш? Срещу забраната за пушене въобще? Ама ако може ясен отговор, конкретен, не някакви завоалирани неща, дето могат да се тълкуват по десет различни начина.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Караш ме да мисля, което не ми е присъщо :blum:. Всичко е въпрос на приоритети. Аз съм готов да жертвам комфорта си за да съм в компанията на приятел-пушач. Той/тя не е готов/а да жертва цигарата си заради мен. Има нещо сбъркано, не мислиш ли? Трябва да направя явно нов прочит на приятелите си и леко преподреждане на приоритетите :bigsmile:
Именно.
Не мога да отговарям за приятелите ти, нито за приоритетите ти.

Последно кой ти пречи - приятелите ти или ония гадове от съседната маса? Защото със закон и забрани да се регламентират отношенията ти с приятелите и личните ти приоритети... не върви. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Това искрено ме разсмя :)))

Гадните му пушачи, да им се невиди...и са му приятели даже :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Не знам дали забеляза, но никой не рипа срещу това, че там, където не се пуши, не трябва да се пуши.
Мнемо, напоследък изобщо не ти схващам позициите - дай малко конкретика. Срещу какво протестираш? Срещу забраната за пушене въобще? Ама ако може ясен отговор, конкретен, не някакви завоалирани неща, дето могат да се тълкуват по десет различни начина.
Ох.
Ми чети бе, чети. Всичко съм си написала. Еднозначно при това. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Не знам дали забеляза, но никой не рипа срещу това, че там, където не се пуши, не трябва да се пуши.
Ох.
Ми чети бе, чети. Всичко съм си написала. Еднозначно при това. :lol:
Значи не искаш да конкретизираш? не ми се занимава повече.
Нямам цял ден на разположение за четене, препрочитане, изказване на предположения и догадки.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Именно.

Последно кой ти пречи - приятелите ти или ония гадове от съседната маса? Защото със закон и забрани да се регламентират отношенията ти с приятелите и личните ти приоритети... не върви. :lol:
От цялото ми мнение за това ли намери да се закачиш? Целия разговор до момента се свежда до това? А да, и забележката на Йон...
Останете си със здраве...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:

Значи не искаш да конкретизираш? не ми се занимава повече.
Нямам цял ден на разположение за четене, препрочитане, изказване на предположения и догадки.
Махни, махни.
Забелязала съм, че обявя ли в началото на някоя тема, че няма да споря по нея, после не се спирам. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Именно.

От цялото ми мнение за това ли намери да се закачиш? Целия разговор до момента се свежда до това? А да, и забележката на Йон...
Останете си със здраве...
Ами това ти беше основният аргумент, в цялата тема. :dunno:
Направо ужас изпитах, дето съм пушила по купоните, на които сме били заедно.
Извинявай за което, де... повече няма да го правя. :bigsmile:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Друга гледна точка.

Знам, че ще скочите сега и предупреждавам, че едва ли ще споря. Само казвам, че според мен положението наистина е такова. :lol:

http://www.kultura.bg/bg/article/view/18186

С крайностите трябва да се внимава.
Мерси за статията, Мнемо. И да, нещата стоят почти точно така.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:

Знам, че ще скочите сега и предупреждавам, че едва ли ще споря. Само казвам, че според мен положението наистина е такова. :lol:

Мерси за статията, Мнемо. И да, нещата стоят почти точно така.
Моля, моля.
В течение на цялото това време наблюдавах това, заедно с още едно подобно манипулиране на хората в друга област - бавно и постепенно почти всички забравиха откъде се е тръгнало, всяка лъжа се надграждаше над предишната и я верифицираше, емоциите ескалираха и накрая хората приеха за истина това, което им се повтаряше постоянно.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:....

Ти, като ти пречат циганите, ....
И защо мислиш че ми пречат?:-)
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:... за това ли намери да се закачиш...
Как да те разбере човек ми кажи?!
Виждаш заведение за пушачи, предупреждават те и не те пускат, а ти си дълбоко наранен защото не са те пуснали и защото не са станали всички пушещи да излязат, та да влезеш ти.
Ми не ги разбирам тия мераци! Стана няколко години откакто не пуша, задимените помещения не ми понасят, видя ли, че в едно заведение е задимено се отнасям към друго, без да имам претенция някои да излиза заради мене.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Додю Додев написа:

мдааам... много добре обосновано!
Намерих време да я прочета най-накрая.
Хареса ми, но...можеше още по-добре да е обоснована.
и още по-крайна.
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Публикувай отговор