Години, години, години...14...

и на малкият-

абсолютно е така! И в наше село всички прасета бяха Гошовци. А женските- Гинка. Поне кръстените от баща ми.Ън написа: Абе, Света вода ненапито, как шси кръстя детето Гошо?! Ти да знаеш някой известен хайдутин Георги? Е, има там един- двама, ама няма да ги броим... А Хаджи Димитър всички го знаят:lol:. Един селяниен ми вика навремето- не го кръщавай Гошо, че всяко второ прасе в селото се казва "Гошо". Тва, да ме извиняват Гошовците, ама не си го измислям- каза ми го човека.Явно е любимо име за домашният любимец... И още нещо- ако го бяхме кръстили Георги щеше да има един празник по- малко хайвана.
![]()
и абсолютният извод от цялото това е: Кога се спи, се лега...windcolours написа: абсолютно е така! И в наше село всички прасета бяха Гошовци. А женските- Гинка. Поне кръстените от баща ми.
Едно време се запознавам с бъдещата свекърва. И на секундата й забравям името. Малко по-късно сядаме със семейството им на свински пържоли и си приказваме. И аз започвам да обяснявам как последната ни свиня се е казвала Гинчето и каква нечистоплътна веселячка е била. Гаджето ми хвърля страшни погледи през масата, ама аз не вдявам. След края на официалната вечеря ми беше напомнено, че името на свеки е Гинка.
Да ти е здрав и щастлив синът и да се разбирате!Ън написа:Микеланджело...Да ми е жив и здрав! Честито и на всички именници! Честито и на всички българи с един от най- българските празници!
Не е честно!windcolours написа:абсолютно е така! И в наше село всички прасета бяха Гошовци. А женските- Гинка. Поне кръстените от баща ми.Ън написа: Абе, Света вода ненапито, как шси кръстя детето Гошо?! Ти да знаеш някой известен хайдутин Георги? Е, има там един- двама, ама няма да ги броим... А Хаджи Димитър всички го знаят:lol:. Един селяниен ми вика навремето- не го кръщавай Гошо, че всяко второ прасе в селото се казва "Гошо". Тва, да ме извиняват Гошовците, ама не си го измислям- каза ми го човека.Явно е любимо име за домашният любимец... И още нещо- ако го бяхме кръстили Георги щеше да има един празник по- малко хайвана.
![]()
Едно време се запознавам с бъдещата свекърва. И на секундата й забравям името. Малко по-късно сядаме със семейството им на свински пържоли и си приказваме. И аз започвам да обяснявам как последната ни свиня се е казвала Гинчето и каква нечистоплътна веселячка е била. Гаджето ми хвърля страшни погледи през масата, ама аз не вдявам. След края на официалната вечеря ми беше напомнено, че името на свеки е Гинка.

Да ти е жив и здрав!~