АВе написа:Абе, няма начин аз да съм най-умният на планетата, но мисля че са пропуснали в изследванията на ръкописа възможността този "труд" да е написан на рибешки език - в психиатрията така наричат случаи в които болен си измисля негов си език. И си говори на него.
Няма, според мене, начин ти да си най- умния на планетата. Мисля че бездруго си знаеш, но ми е дълг да те извадя от тия заблуждения, понеже те чувствам близък и за да не се тормозиш.
Аз(в съавторство с двама състуденти - хора без всякакво значение и с миниатюрни достойнства и принос, чието име не ще спомена от страх мойта песен да не я тва) още в края на 90те изказахме неопровержимото мнение че това са лекции по физика. Цветенцата и растенията са рисувани и разположени по абсолютно идентичен начин по който са разположени рисунките на единия(уж) мой съавтор в три последователни лекции за характера или как беше на обобщената теория за закона на Ом.
Бяхме у тях на гости. Не у Ом-ови, ами в едния ми състудент. И по време на формулиране на тези изводи лекциите бяха пред очите ни. Идентични са също буквите и до голяма степен - смисъла на написаното.
Знам че ще възразите, че това е електротехника а не физика, но термина е бил непознат през 14икояситам година и те бедните душици са учили съответно "естествознание" или физика или което там е било.
Имаме сравнителни таблици и много изводи, но за съжаление секретаря който водеше записките беше взел лекарство в доза по- голяма от необходимото и не разбрал че трябва да записва.
Сигурен съм, че завистта и злобата щеше да попречи на труда ми(ни, де, но от мен да мине) да види бял свят. Та му проговорих пак, по- късно.