Ръкописът на Войнич

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Ръкописът на Войнич

Мнение от АВе »

Ръкописът на Войнич - наскоро му направили три паралелни и независими въглеродни датировки и от резултатите им излязло, че е писан някъде м/у 1420 и 1436 г.
Което само оневинило някои от основните заподозрени за негови автори, но с нищо повече не помогнало за решаване на загадката.

За който не е чувал за него, има статия в Уикипедията. И много други източници на инфо с различна... достоверност.

Изображение

Абе, няма начин аз да съм най-умният на планетата, но мисля че са пропуснали в изследванията на ръкописа възможността този "труд" да е написан на рибешки език - в психиатрията така наричат случаи в които болен си измисля негов си език. И си говори на него.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

хванах края на едно предаване по Хистори (или бе Нешънъл), та точно това обсъждаха - отхвърляха куп възможни, предполагаеми до тогава автори. Изследваха боите/туша, страниците, за какъв период е писан... беше много интересно, ала май освен началото ми се наложи да пропусна и края на предаването.

Кат се замисля, те писмените езици май така са възниквали - някой си ги е измислял :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

ELBI написа:Кат се замисля, те писмените езици май така са възниквали - някой си ги е измислял :)
Ха-ха! И после, викаш, научил и другите на новия език, а? :rotfl24:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

АВе написа:
ELBI написа:Кат се замисля, те писмените езици май така са възниквали - някой си ги е измислял :)

:blink::roll: устните са произлезли от разчитане на писмените в тоя ред на мисли
не, не ми казвайте... другият вариант е да са диктувани Отгоре
и без това нямам работа в тая тема :lol:
Последно промяна от Semiramis на 28.05.11, 11:15, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

АВе написа:
:metal: :metal: :metal:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Re: Ръкописът на Войнич

Мнение от Semiramis »

АВе написа: Абе, няма начин аз да съм най-умният на планетата, но мисля че са пропуснали в изследванията на ръкописа възможността този "труд" да е написан на рибешки език - в психиатрията така наричат случаи в които болен си измисля негов си език. И си говори на него.
Аве, ти си много деструктивен тип, знаеш ли :lol:
убиваш науката в зародиш
харесва ми, обаче.
:lol: но аз смятам и че китарата (в рекламата на К-Кола) си е инструмент за мъчение

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Semiramis написа:Аве, ти си много деструктивен тип, знаеш ли :lol:
убиваш науката в зародиш
харесва ми, обаче.
:lol: но аз смятам и че китарата (в рекламата на К-Кола) си е инструмент за мъчение
Не зная, Семирамис - въобще не можах да дочета текста за деструктивните.
Коя реклама на Кока Кола? Че аз вече доста месеци почти не гледам ТВ и съм пропуснал...:shy:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

АВе написа:
Semiramis написа:Аве, ти си много деструктивен тип, знаеш ли :lol:
убиваш науката в зародиш
харесва ми, обаче.
Не зная, Семирамис - въобще не можах да дочета текста за деструктивните.
Коя реклама на Кока Кола? Че аз вече доста месеци почти не гледам ТВ и съм пропуснал...:shy:
О, няма нужда да четеш.. аз ще ти преразкажа :shy::lol: в мой стил, за съжаление.
Деструктивните са много полезни. Някой трябва да руши, за да може да се стои новото. Лек проблем създава факта, че историята познава крепостна стена строена и достроявана в различни времена. Но там не се говори за това така или иначе .. Играх си почти само със заглавието на темата като ти казах че си "деструктивен". Да се чете "прогресивен" (и да оставим критическата теория настрана).
Шегувам се, просто. И така си говоря по принцип.

Между другото мярнах, че думички на езика на глухонемите наистина се бил изразявал по леко различен начин в различни региони... но това беше по друга тема.
рекламата била на пепси :shy::lol: http://www.youtube.com/watch?v=Kf1A8Ukk5Us

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа: Абе, няма начин аз да съм най-умният на планетата, но мисля че са пропуснали в изследванията на ръкописа възможността този "труд" да е написан на рибешки език - в психиатрията така наричат случаи в които болен си измисля негов си език. И си говори на него.
Това не би трябвало да пречи да го разгадаят. Но няма космонавти със скафандри в картинките и сигурно затова нямат стимул. :lol:

Някоя розичка би могла да го свърже с розенкройцерите обаче. :roll:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Semiramis написа: другият вариант е да са диктувани Отгоре
Да, и Библията, понеже е Божие слово, е получена по факса от небето. :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:shy: може ли да ползвам темата, за да изкажа възмущение от нищо, което гледах в почивните дни
филм, научнопопулярен ли ..знам ли какъв... По стъпките на Шифъра на Леонардо - това беше идеята. Представляваше :mad: Париж. Виждате Лувъра. Тук е Мона Лиза. По Шанз-Елизе можете да си напазарувате, но при първо идване може да пропуснете най-добрите магазини, затова ще ви ги покажа. Те са в безистените... :mad: Рим. 3 кадъра. Но това е страна на модата....вижте испанските стълби - можете да се снимате на тях и да продължите, защото отсреща е магазина на Прада :twisted::twisted::twisted:
за американци-идиоти, просто!

АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Semiramis написа::shy: може ли да ползвам темата, за да изкажа възмущение от нищо, което гледах в почивните дни
филм, научнопопулярен ли ..знам ли какъв... По стъпките на Шифъра на Леонардо - това беше идеята. Представляваше :mad: Париж. Виждате Лувъра. Тук е Мона Лиза. По Шанз-Елизе можете да си напазарувате, но при първо идване може да пропуснете най-добрите магазини, затова ще ви ги покажа. Те са в безистените... :mad: Рим. 3 кадъра. Но това е страна на модата....вижте испанските стълби - можете да се снимате на тях и да продължите, защото отсреща е магазина на Прада :twisted::twisted::twisted:
Може, бе, Семирамис! Що не?!
Тойзи филм не съм го гледал, но пък и едва ли бих, особено след твоето кратко описание. :bigsmile:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа::shy: може ли да ползвам темата, за да изкажа възмущение от нищо, което гледах в почивните дни
К'во тъ дразни, че не разбрах
Не си фен на Прада:blink::roll:

Пфу :wbee:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

АВе написа:
Semiramis написа: другият вариант е да са диктувани Отгоре
Да, и Библията, понеже е Божие слово, е получена по факса от небето. :blum:
или холограми направо.
чрез кристали.
японците били направили такава, която можеш и да докосваш
що да не можело и горящ храст..
:mad:
пък плюя по хората, които съчетават с шопинг
вместо с нАука
100 пъти по-добре е.
коригирам се :bigsmile:
изнервена съм нещо. от петъка, сигурно :lol:

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа: К'во тъ дразни, че не разбрах
Не си фен на Прада:blink::roll:

Пфу :wbee:
:lol:Аве да даде целия ръкопис, разпечатваме го, минаваме по Иван Вазов, че си търся чехли, звъним на Ън после и сядаме на Гребната база да оправим ръкописа, т.е да намерим скафандрите..
Това предлагам
:blum:

АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Semiramis написа: О, няма нужда да четеш.. аз ще ти преразкажа :shy::lol: в мой стил, за съжаление.
Деструктивните са много полезни. Някой трябва да руши, за да може да се стои новото. Лек проблем създава факта, че историята познава крепостна стена строена и достроявана в различни времена. Но там не се говори за това така или иначе .. Играх си почти само със заглавието на темата като ти казах че си "деструктивен". Да се чете "прогресивен" (и да оставим критическата теория настрана).
Шегувам се, просто. И така си говоря по принцип.

Между другото мярнах, че думички на езика на глухонемите наистина се бил изразявал по леко различен начин в различни региони... но това беше по друга тема.
рекламата била на пепси :shy::lol: http://www.youtube.com/watch?v=Kf1A8Ukk5Us
Мерси, Семи! За комплимента, за диалектите на глухонемите, за клипчето на Пепси, за включването в темата... абе, мерси!
Лек ден ти желая!
Уф, в 3 ч. трябва да ходя на зъболекар. А хич не обичам.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:shy: и аз благодаря!

стискам палци за 3!
никой не обича такива неща ...

но....винаги можеш да дойдеш в Пловдив при специалист. Имаме такъв, знаеш... Здравият разум го изисква, не някаква форумната солидарност...
:lol:

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:Абе, няма начин аз да съм най-умният на планетата, но мисля че са пропуснали в изследванията на ръкописа възможността този "труд" да е написан на рибешки език - в психиатрията така наричат случаи в които болен си измисля негов си език. И си говори на него.
Няма, според мене, начин ти да си най- умния на планетата. Мисля че бездруго си знаеш, но ми е дълг да те извадя от тия заблуждения, понеже те чувствам близък и за да не се тормозиш.

Аз(в съавторство с двама състуденти - хора без всякакво значение и с миниатюрни достойнства и принос, чието име не ще спомена от страх мойта песен да не я тва) още в края на 90те изказахме неопровержимото мнение че това са лекции по физика. Цветенцата и растенията са рисувани и разположени по абсолютно идентичен начин по който са разположени рисунките на единия(уж) мой съавтор в три последователни лекции за характера или как беше на обобщената теория за закона на Ом.
Бяхме у тях на гости. Не у Ом-ови, ами в едния ми състудент. И по време на формулиране на тези изводи лекциите бяха пред очите ни. Идентични са също буквите и до голяма степен - смисъла на написаното.
Знам че ще възразите, че това е електротехника а не физика, но термина е бил непознат през 14икояситам година и те бедните душици са учили съответно "естествознание" или физика или което там е било.
Имаме сравнителни таблици и много изводи, но за съжаление секретаря който водеше записките беше взел лекарство в доза по- голяма от необходимото и не разбрал че трябва да записва.

Сигурен съм, че завистта и злобата щеше да попречи на труда ми(ни, де, но от мен да мине) да види бял свят. Та му проговорих пак, по- късно.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

това е болнична епикриза, от докомпютърната ера
аз и по грозни съм виждал, неразбираеми и засукани
и аз самия съм написал много такиви
ко ле ще е като ги намерят някога:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:това е болнична епикриза, от докомпютърната ера
Не е. Не се изказвай, като не знаеш! Ако е болнична епикриза защо е рисувал храстчета и говеда? Лекция е. Записки на студент.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Не е. Не се изказвай, като не знаеш! Ако е болнична епикриза защо е рисувал храстчета и говеда? Лекция е. Записки на студент.
от ветиринарна болница бе
нема да ги фотографират я:lol:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Грийн и Кента печелят преходното флагче по история и теория на науката от средните векове! :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Kent написа:това е болнична епикриза, от докомпютърната ера
Що пък да не са си рисували марихуанки в полетата? :roll:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ба :blink:
къде са ми намерили готварската рецепта викаш?!
преди няколко века я изгубих нейде и от тогава не съм си
готвил патица по пекински :shy:
а...аз така си пиша бре
нема нищо чудно
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не ми се пуска нова тема и ей тука ще го драсна, щото си е чиста загадка:

Помните ли как се чудехме след лудите крави, кокошки и прасета кое ще е следващото животно, от което ще ни сполети уплах?

Не се сещам какво прогнозирахме, но не познахме.
Краставица било, моля ви се. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:Не ми се пуска нова тема и ей тука ще го драсна, щото си е чиста загадка:

Помните ли как се чудехме след лудите крави, кокошки и прасета кое ще е следващото животно, от което ще ни сполети уплах?

Не се сещам какво прогнозирахме, но не познахме.
Краставица било, моля ви се. :grin:
мита краставица
радост за дамите:lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Вчера казаха че не било краставица. Нямало връзка със секса. Въпросът е отворен.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Днес бяха марули. Не разбрах мити или не. Това има ли връзка?
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Мнемозина написа:Днес бяха марули. Не разбрах мити или не. Това има ли връзка?
Green Light написа:Нямало връзка със секса.
ти ся не четеш ли .. :grin:
мит- немит
чесан- нечесан..
аман начи от развинтено въображение
или да цитирам класиците: "простак! не си мисли същото!" :cool: :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Зеленчуците, да знаете, са по-бързи от животните - изредихме ги всичките за една даже не и епидемийка. :grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Зеленчуците, да знаете, са по-бързи от животните - изредихме ги всичките за една даже не и епидемийка. :grin:
ерго - ние сме по-бързи (и от зеленчуци и от животни)...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Зеленчуците, да знаете, са по-бързи от животните - изредихме ги всичките за една даже не и епидемийка. :grin:
ерго - ние сме по-бързи (и от зеленчуци и от животни)...
И от себе си даже.
Пу, да не ни е уроки. :grin:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Между другото, няма защо да се изпада в паника за пустата му ендемична ешерихия коли. Докато стигне до нас, ще е отслабнала в силата на действието си.
Същото беше и със свинския грип едно време.
Споко, стига паника. :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:Между другото, няма защо да се изпада в паника за пустата му ендемична ешерихия коли. Докато стигне до нас, ще е отслабнала в силата на действието си.
Същото беше и със свинския грип едно време.
Споко, стига паника. :winkw:
Ти нещо като германци взе да ни виждаш. :blum:

Ние сме си спокойни, особено след като няма връзка. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Ти нещо като германци взе да ни виждаш. :blum:

Ха-ха, аз ви виждам кат' германци. Питай хипермаркетите и зеленчуковата борса колко им е намалял оборота от първите новини за краставица и маруля, преносител на заразата. :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:Ти нещо като германци взе да ни виждаш. :blum:

Ха-ха, аз ви виждам кат' германци. Питай хипермаркетите и зеленчуковата борса колко им е намалял оборота от първите новини за краставица и маруля, преносител на заразата. :winkw:
Аааа... тогава може ли да помоля за версии за ешерихия коли и в доматите и тиквичките, и ако може и към ягодите и черешите така малко да наминат. Каква беше тая глупост с бобените кълнове - да им се чуди човек. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Начи открили са. Ехинакия коли е най- вредна в шоколада. Никакъв шоколад. Тва е.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемо, Грийн - :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Начи открили са. Ехинакия коли е най- вредна в шоколада. Никакъв шоколад. Тва е.
И в сладоледа, може ли? :roll:
Panta rhei...
Публикувай отговор