Извън..крака на времето

Все същите
Аватар
Semiramis

Извън..крака на времето

Мнение от Semiramis »

OPEN CITY - тва е темата на темата
Това е...един проект за..един странен проект.
Виждаш брошурка, на която пише на тази дата в толкова часа правите 5 крачки и после стойте неподвижно 30 сек, 5 крачки, 30 сек и т.н.
или от тоя линк си дърпате аудио инструкции и в 17 ч елате на площад еди кой си, натиснете плей и следвайте гласа :grin:
Това е за ентусисати или за отегчени и ненапълно посивели нормални обикновени хора без работа или изпушили от работа...

линк

още едно

и нещо българско

няма да питам бихте ли, щото никой не праща картички с инструкции
а как ли би изглеждало по български едно такова начинание, като сме една нация особена
с кен ли
и със супер готиния паметник
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Такива игри си правехме по екскурзионните летувания някога. Върви една група напред и оставя на другата група бележки с инструкции. :huhthink:
Една си я спомням много ясно - "Застанете всички на оградата и стръвно гледайте в продължение на пет минути окачените суджуци" - бяхме в някакво село и стопаните се попритесниха. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

умира тоя форум
както се казваше
:cool:

ама че сте заспали
и остарели
:blum:

пък аз не съм
само съм уморена
по дяволите

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

За нормални хора било.
Абе... затрили са се критериите за нормалност нещо. :winkw:

ПП Ох, забравих. За крака на времето да кажа - против съм "прогресивните" вандалщини. Аз съм силно непрогресивна и силно извънкракова. Може и междукракова или междутактова да съм, ма не съм сигурна. :winkw:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Извън..крака на времето

Мнение от bead_ »

светът е станал по-лесен за обитание
и по-празен откъм усилия
гладен си - протягаш се към хладилника
жаден си - отваряш си кен
скучно ти е - пускаш филм
...
и в един момент имаш толкова свободно време, че можеш да се занимаваш с инсталации. в случая - на хора :-)
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:За нормални хора било.

ПП Ох, забравих. За крака на времето да кажа - против съм "прогресивните" вандалщини. Аз съм силно непрогресивна и силно извънкракова. Може и междукракова или междутактова да съм, ма не съм сигурна. :winkw:
Ами...как да не е за нормални!
Само ненормалните са ненормални поотделно. Нормалните ненормални нямат проблем да показват, че са такива, както поотделно, така и заедно, защото само нормалните нормални го правят по нормалния незабележим начин.
:lol: ъхъм

Какво мислиш за паметника на Бузлуджа? Като архитектура :lol:
прогрес, та няма накъде повече

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:светът е станал по-лесен за обитание
и по-празен откъм усилия
гладен си - протягаш се към хладилника
жаден си - отваряш си кен
скучно ти е - пускаш филм
...
и в един момент имаш толкова свободно време, че можеш да се занимаваш с инсталации. в случая - на хора :-)
да....и въпреки това когото и да попиташ
ще каже, че няма време за инсталации.
странен свят

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Semiramis написа:
да....и въпреки това когото и да попиташ
ще каже, че няма време за инсталации.
странен свят
опашката в Билла е инсталация, и задръстването по бул. България, и пейките в Борисовата градина... никой няма време за тях, а не спират да участват!
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:

Само ненормалните са ненормални поотделно. Нормалните ненормални нямат проблем да показват, че са такива, както поотделно, така и заедно, защото само нормалните нормални го правят по нормалния незабележим начин.

Нищо не мисля, да ти кажа, за паметника на Бузлуджа. Но моето мнение е ето какво - не ти харесва даден паметник или смяташ, че е неправилно издигнат, или пък смяташ да построиш нещо на мястото му, отиваш и го махаш. Не знам как седи законодателно въпроса, но вероятно има начин да се демонтира. Отиваш си най-съзнателно и отговорно, като държавен орган, и си го демонтираш прилично и толкоз. Не се подиграваш, не се правиш на интересен. Аз не съм за паметниците, аз съм за повече уважение и ред. Не тихомълком като шушумига и после да се подхилваш самодоволно, а открито и по съответния ред. Толкоз.
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

с риск да повторя някой, щот не чИтЪ редовно от къде месяци наред
ма твойто повествование ми напомни 1-но дет сигурно е пуснато във вицовете
щот за крака се спомуенува у постинга ти :grin:
/не мой а свързвате любимото ми зВерче с последващото повествувание, чвяк убивам!"
та :-)
виц:
"-по едно питие?
-мнеее..., проблеми с краката.
-?! омекват?
-не. разтварят се!"
:grin:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

bead_ написа:
опашката в Билла е инсталация, и задръстването по бул. България, и пейките в Борисовата градина... никой няма време за тях, а не спират да участват!
бе кой ти пъпли по бул. "българия" бре :lol:
т`фа да не слизаш от къде драгалевци и бояна на път за работа сутрин бре :lol:
лежим си на 1-ня хълбок :cool: денем
нощем, пишем у 3о4о :blum: :rotfl24:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:
Semiramis написа:

Нищо не мисля, да ти кажа, за паметника на Бузлуджа. Но моето мнение е ето какво - не ти харесва даден паметник или смяташ, че е неправилно издигнат, или пък смяташ да построиш нещо на мястото му, отиваш и го махаш. Не знам как седи законодателно въпроса, но вероятно има начин да се демонтира. Отиваш си най-съзнателно и отговорно, като държавен орган, и си го демонтираш прилично и толкоз. Не се подиграваш, не се правиш на интересен. Аз не съм за паметниците, аз съм за повече уважение и ред. Не тихомълком като шушумига и после да се подхилваш самодоволно, а открито и по съответния ред. Толкоз.

Колко често се ползва "толкоз". Къде и как ли е Шшшшът?

:-) аз съм раздвоена за паметника. Супер идейно е осъвремененен - то е ясно, че няма да го оставят в този вид (си е мислел художника), така че по-скоро е изразил позиция. :lol: аз пък съм против да се демонтират. След като сме ги строили ще си ги търпим. Обаче мавзолея го сринаха, нали. В Москва техния май е музей. Димитровград пък искал паметника - пак е нещо... И т.н.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Нищо не мисля, да ти кажа, за паметника на Бузлуджа. Но моето мнение е ето какво - не ти харесва даден паметник или смяташ, че е неправилно издигнат, или пък смяташ да построиш нещо на мястото му, отиваш и го махаш. Не знам как седи законодателно въпроса, но вероятно има начин да се демонтира. Отиваш си най-съзнателно и отговорно, като държавен орган, и си го демонтираш прилично и толкоз. Не се подиграваш, не се правиш на интересен. Аз не съм за паметниците, аз съм за повече уважение и ред. Не тихомълком като шушумига и после да се подхилваш самодоволно, а открито и по съответния ред. Толкоз.
Тук ако намекваш за любимонацапаният ми паметник, не си права.
Първо, рисувачите не са държавни органи.
И второ, не са го демонтирали, а са го преосмислили здраво.

Не че някога съм искала да го махат, но сега особено много държа да не го махат, защото той вече никога няма да означава същото. :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Нищо не мисля, да ти кажа, за паметника на Бузлуджа. Но моето мнение е ето какво - не ти харесва даден паметник или смяташ, че е неправилно издигнат, или пък смяташ да построиш нещо на мястото му, отиваш и го махаш. Не знам как седи законодателно въпроса, но вероятно има начин да се демонтира. Отиваш си най-съзнателно и отговорно, като държавен орган, и си го демонтираш прилично и толкоз. Не се подиграваш, не се правиш на интересен. Аз не съм за паметниците, аз съм за повече уважение и ред. Не тихомълком като шушумига и после да се подхилваш самодоволно, а открито и по съответния ред. Толкоз.
Тук ако намекваш за любимонацапаният ми паметник, не си права.
Първо, рисувачите не са държавни органи.
И второ, не са го демонтирали, а са го преосмислили здраво.

Не че някога съм искала да го махат, но сега особено много държа да не го махат, защото той вече никога няма да означава същото. :lol:
Не намеквам, за него говоря.

Това за мен не е "изкуство". Изкуство е, ако пресъздадеш нещото, примерно, на картина, изобразявайки личната си гледна точка върху личното си платно.

Когато рисуваш директно върху паметника, това вече е нещо комплексно и с пълно право може да се тълкува като престъпление, като подигравка или като неуважение към цяла държава или към смъртта на действително загинали хора, примерно.

И английската кралица са я рисували гола или са я осмивали, но никой не я е зашлевил или наплюл в действителност като персона.

Човек може да има позиция по даден въпрос и едновременно с това може да спазва нормите - както морални, така и законови, едното никак не пречи на другото.

Не ми харесва и не одобрявам този начин да се изкаже лична позиция.
Това е моето мнение.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Не намеквам, за него говоря.

Това за мен не е "изкуство". Изкуство е, ако пресъздадеш нещото, примерно, на картина, изобразявайки личната си гледна точка върху личното си платно.

Когато рисуваш директно върху паметника, това вече е нещо комплексно и с пълно право може да се тълкува като престъпление, като подигравка или като неуважение към цяла държава или към смъртта на действително загинали хора, примерно.

И английската кралица са я рисували гола или са я осмивали, но никой не я е зашлевил или наплюл в действителност като персона.

Човек може да има позиция по даден въпрос и едновременно с това може да спазва нормите - както морални, така и законови, едното никак не пречи на другото.

Не ми харесва и не одобрявам този начин да се изкаже лична позиция.
Това е моето мнение.
Ми добре.

Само дето, първо, връзката между реално загиналите хора и този точно паметник е много спорна - всъщност построяването му ознаменува пълното възцаряване на Червенковата власт след разбиването на горяните, доколкото знам.

И, второ, подигравката при изрисуването му далеч не е с въпросните загинали хора, а със самите нас.

За изкуството няма да споря, там пък съвсем няма да постигнем съгласие. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор