Когато писателите...

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Когато писателите...

Мнение от АВе »

Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Важи и за речникарите. А преводачите сме в особена позиция - някои от нас стават светци - св. Йероним, св. Седмочисленици... :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Така е, никак не е лошо превъплъщение.

Ние пък простосмъртните ще се превърнем в дъщери на въздуха - като малката русалка, на. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Re: Когато писателите...

Мнение от ELBI »

АВе написа:Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
все тая. както бе казал един известен човек "не ми пука дали ще ми пикаят на гроба или ще издигнат паметник" (или нещо от рода). Единственото лошо май е човешката суета, която се стреми към измислено безсмъртие. Е - няма го. Даже неживите неща си имат някакво начало и край. Не съм сигурен за атомите, хикс бузоните и някои от мезоните...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Така е, никак не е лошо превъплъщение.

Ние пък простосмъртните ще се превърнем в дъщери на въздуха - като малката русалка, на. :lol:
Дъщери на въздуха? Не е лошо! :-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

ELBI написа: все тая. както бе казал един известен човек "не ми пука дали ще ми пикаят на гроба или ще издигнат паметник" (или нещо от рода). Единственото лошо май е човешката суета, която се стреми към измислено безсмъртие. Е - няма го. Даже неживите неща си имат някакво начало и край. Не съм сигурен за атомите, хикс бузоните и някои от мезоните...
Ахъм, гот го е казал, който го е казал.
Аз съм се замислил дали отсега да не почна да продавам запазени места на опашката от желаещи да ми пикаят на гроба. :winkw:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

АВе написа:Ахъм, гот го е казал, който го е казал.
Аз съм се замислил дали отсега да не почна да продавам запазени места на опашката от желаещи да ми пикаят на гроба. :winkw:
На интересна мисъл ме наведе: дали трябва да се смята един живот за "провален", ако не си накарал никой истински да те намрази...
Наздраве :cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Piqndurnik написа:
АВе написа:Ахъм, гот го е казал, който го е казал.
На интересна мисъл ме наведе: дали трябва да се смята един живот за "провален", ако не си накарал никой истински да те намрази...
Не е нужно да те мразят, пиянде. Достатъчно е да ти завиждат.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

АВе написа:Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Борхес
Това ме замисли за Пратчет...

и много се натъжих:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

frisky lioness написа:Това ме замисли за Пратчет...

и много се натъжих:(
И на мен ми е много тъжно за Тери Пратчет.
Но... такъв е животът и все по-такъв става. :mad:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.
"Това ли е последната химикалка която ще хвана?
Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?
Кое е последното движеноие което ще направя сега? Сам ли ще карам колата нататък? Или да гледам през страниното стъкло? Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?"

Евтаназия. Страшно нещо.

Не знам дали ще изета всичко негово. Ще опитам. Купих си книга миналия петък. "Туп" Не съм я чел.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.
Кое е последното движеноие което ще направя сега? Сам ли ще карам колата нататък? Или да гледам през страниното стъкло? Този ли ще е последния близък който ще ме разубеждава?"

Евтаназия. Страшно нещо.

Не знам дали ще изета всичко негово. Ще опитам. Купих си книга миналия петък. "Туп" Не съм я чел.
Не зная, Грийн, как се взима решението. Зная, че е ужасно твой близък и любим да се гърци и вие от болка от напреднали раци навсякъде по тялото. По-добре евтаназия.

Вземи си и "Пощоряване", и "Да направиш пари".
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Винаги ще съм благодарна на Гаспод:kiss:
за Пратчет.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:И аз много мислих за Пратчет. Как се взима такова решение. Той е взел решение да се подложи на евтаназия. Как се поддържа. Решението. Колко ли пъти е трябвало да попълни официална бланка. Отначало вероятно. После на някакъв етап пак. И накрая, със сигурност, също.

Евтаназия. Страшно нещо.

Интересно е всъщност, в кой точно момент си избрал да е краят.
Дали докато още си със всичкия си
или когато погледът ти се е изпразнил вече и никаква частица от душата ти не би могла да се открие в него, дори и след дълбоко вглеждане...
Изображение

Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

АВе написа:Зная, че е ужасно твой близък и любим да се гърци и вие от болка от напреднали раци навсякъде по тялото. По-добре евтаназия..
и аз съм за достойното завършване на живота
ако нямаш кой знае какъв избор

и понеже съм мръсен и гаден циник
да разведря обстановката с един гаден виц
завършващ с:
"докторе, моля те пиши, че съм умрял от сифилис. поне е някаква мъжка болест..не от обезводняване при диария..."

и въпреки, че съм станал циник
държа, човеците да имат своя свободен и разумен избор
вместо да се мятат на релсите пред влака или да скачат от 14-тия етаж

много по-достоен избор е
когато няма накъде
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: Интересно е всъщност, в кой точно момент си избрал да е краят.
Дали докато още си със всичкия си
или когато погледът ти се е изпразнил вече и никаква частица от душата ти не би могла да се открие в него, дори и след дълбоко вглеждане...
Не знам.
Но съм сигурна, че го е избрал точно за в момента, когато ще е готов за това.

Фриски, мисленето за такива неща, когато не им е времето, особено през призмата "ами аз?" само натоварва излишно и няма абсолютно никакъв смисъл. :kiss:
Panta rhei...
Публикувай отговор