за скуката :)

Все същите
Аватар
ELBI

за скуката :)

Мнение от ELBI »

Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина” :bigsmile:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: за скуката :)

Мнение от сър Айвънхоу »

разбрах - важното е да те тресе хормона! :blum:

всъщност, май, се получава точно обратното - щото не те тресе, затова ти го разтрисаш... :grin:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

аз пък мисля, че ни е скучно главно, когато ни мързи или нищо не може да ни заинтригува. Което май си е жива депресия, а не скука. :lol:
мисълта ми е, че винаги можеш да си измислиш нещо, с което да заинтригуваш ума си, особено ако не те мързи.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:разбрах - важното е да те тресе хормона! :blum:

всъщност, май, се получава точно обратното - щото не те тресе, затова ти го разтрисаш... :grin:
аха - беше забавно :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина” :bigsmile:
И сега какво, долу допамина или да живее допаминът? :huhthink:

Под "да умреш от скука" не съм си представяла точно това, което описваш, обаче нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато... :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато... :lol:
да бе, аман от научни работници :harhar:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:аз пък мисля, че ни е скучно главно, когато ни мързи или нищо не може да ни заинтригува. Което май си е жива депресия, а не скука. :lol:
мисълта ми е, че винаги можеш да си измислиш нещо, с което да заинтригуваш ума си, особено ако не те мързи.
Моля, моля, мързелът не води до скука, даже напротив. Мързелът си е едно много занимателно и инригуващо нещо. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато... :lol:
Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания. :blum:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания. :blum:
изобщо не ми е скучно... ама нали обичам да се заяждам с теб, та така... :grin:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания. :blum:
изобщо не ми е скучно... ама нали обичам да се заяждам с теб, та така... :grin:
Ааа, щом не е от скука, а от обичане, е друго? :blum:

Нов нюанс на темата се открехна... :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? e:
Не знам. Със сигурност знам че доста са ритнали топа по средата на супер интересни войни, епидемии и самолетни катастрофи.

Тоя Нолидж е голям кеф. И аз си го открих. Сам самичък
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

скука... :grin:
напоследък оценявам лежерното и присъствие
удволствието от това по средата на седмицата да забегнеш нанякъде за 1 нощувка и риболов
или да седнеш да гледаш тв- примерно :lol:
просто за да си убиеш излишъка от време докато макето е на работа
ако не си с щерката в парка или по зоологическата
ставам за средностатистически бУгарин с бира и дистанционно :grin:
не знам де е допамина у целата тая работа, но АВе ми верва безпрекословно :rotfl24:
честно казано, така и до пенсия ще изкарам :rotfl24:
стига да стигат кинтите щот ми липсват срещите и с тукашните герои
и с моите летящи и с девойките дето са ми на сърцето
с ловето от планинарската ми групичка година не съм се виждал
за сметка на айвъна :blum: дет се мъ подканя за кръчмица :winkw:
ма с него насериозно си ходим отдавна :lol:
тва чвяк кат съ у-жени и му секва допамина :lol:
или му идва достатъчно :cool:
ма мен си ми е кеф пък! :cool:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

WALL-E написа: за сметка на айвъна :blum: дет се мъ подканя за кръчмица :winkw:
аре бе, несериозник! :mad:
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина” :bigsmile:
И сега какво, долу допамина или да живее допаминът? :huhthink:

Под "да умреш от скука" не съм си представяла точно това, което описваш, обаче нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато... :lol:
tell me about it :cool: Но пък не можем без нея. Както и без жени, въздух и ... (списъкът придобива големи размери) :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? e:
Не знам. Със сигурност знам че доста са ритнали топа по средата на супер интересни войни, епидемии и самолетни катастрофи.

Тоя Нолидж е голям кеф. И аз си го открих. Сам самичък
Мен пък ми го препоръча форума тук. верчето де... за което огромен тенкс...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:
аман, хаймана такава :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа: аман, хаймана такава :rotfl24:
не се хили, ами кажи кога ще се сберем да се напием?
Bella Ciao
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

според теорията, която описа Елби, тия двамата са на път да умрат заради скука. Бързо и болезнено.

http://www.youtube.com/watch?v=Cj6ho1-G ... r_embedded

http://vbox7.com/play:c21d3c6bc6
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Има някои неща, без които рано или късно ме наляга скука.
Интересно е, как се променят във времето и как неща, които преди са били върха на антискуката, сега са толкова досадни. :)
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Йон написа:Има някои неща, без които рано или късно ме наляга скука.
Интересно е, как се променят във времето и как неща, които преди са били върха на антискуката, сега са толкова досадни. :)
:-)
Да, нали. Сменят се постоянно.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи. Като принципни състояния.И не ми е скучно, защото ми е досадно, нямам подходяща компания за нещо, не правя нещо, което ми вкарва адреналин и т.н.. Не ги ползвам като думи. И не мога да оценя теорията по въпроса.
Скуката е в главата и аз не съм скучна на себе си :lol:, а мързелът - в тялото, което просто понякога има нужда да реанимира.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи.
ейййй... все ще измислиш някакво оправдание... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа:
Semiramis написа:Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи.
ейййй... все ще измислиш някакво оправдание... :blum:

:kiss: адвокат щях да ставам, но ме домързя навремето...
хехе..друг път. просто смених целта.

на теб ти е скучно и се заяждаш? :blum::kiss:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:
на теб ти е скучно и се заяждаш? :blum::kiss:
напротив - никога не ми е скучно да се заяждам! :blum:

особено с теб! :harhar:

:kiss: липсваш! много!
Bella Ciao
Публикувай отговор