за скуката :)
за скуката :)
Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина” 
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Re: за скуката :)
разбрах - важното е да те тресе хормона! 
всъщност, май, се получава точно обратното - щото не те тресе, затова ти го разтрисаш...
всъщност, май, се получава точно обратното - щото не те тресе, затова ти го разтрисаш...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
аха - беше забавно :)сър Айвънхоу написа:разбрах - важното е да те тресе хормона!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
И сега какво, долу допамина или да живее допаминът?ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина”
Под "да умреш от скука" не съм си представяла точно това, което описваш, обаче нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
да бе, аман от научни работнициМнемозина написа:нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато...
Bella Ciao
Bella Ciao
Моля, моля, мързелът не води до скука, даже напротив. Мързелът си е едно много занимателно и инригуващо нещо.windcolours написа:аз пък мисля, че ни е скучно главно, когато ни мързи или нищо не може да ни заинтригува. Което май си е жива депресия, а не скука.
мисълта ми е, че винаги можеш да си измислиш нещо, с което да заинтригуваш ума си, особено ако не те мързи.
Panta rhei...
Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания.сър Айвънхоу написа:да бе, аман от научни работнициМнемозина написа:нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
изобщо не ми е скучно... ама нали обичам да се заяждам с теб, та така...Мнемозина написа: Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания.
Bella Ciao
Bella Ciao
Ааа, щом не е от скука, а от обичане, е друго?сър Айвънхоу написа:изобщо не ми е скучно... ама нали обичам да се заяждам с теб, та така...Мнемозина написа: Май ти е скучно... внимавай с, как го беше писал Елби, опасните начинания.
Нов нюанс на темата се открехна...
Panta rhei...
- Green Light
Не знам. Със сигурност знам че доста са ритнали топа по средата на супер интересни войни, епидемии и самолетни катастрофи.ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? e:
Тоя Нолидж е голям кеф. И аз си го открих. Сам самичък
скука... 
напоследък оценявам лежерното и присъствие
удволствието от това по средата на седмицата да забегнеш нанякъде за 1 нощувка и риболов
или да седнеш да гледаш тв- примерно
просто за да си убиеш излишъка от време докато макето е на работа
ако не си с щерката в парка или по зоологическата
ставам за средностатистически бУгарин с бира и дистанционно
не знам де е допамина у целата тая работа, но АВе ми верва безпрекословно
честно казано, така и до пенсия ще изкарам
стига да стигат кинтите щот ми липсват срещите и с тукашните герои
и с моите летящи и с девойките дето са ми на сърцето
с ловето от планинарската ми групичка година не съм се виждал
за сметка на айвъна
дет се мъ подканя за кръчмица 
ма с него насериозно си ходим отдавна
тва чвяк кат съ у-жени и му секва допамина
или му идва достатъчно
ма мен си ми е кеф пък!
напоследък оценявам лежерното и присъствие
удволствието от това по средата на седмицата да забегнеш нанякъде за 1 нощувка и риболов
или да седнеш да гледаш тв- примерно
просто за да си убиеш излишъка от време докато макето е на работа
ако не си с щерката в парка или по зоологическата
ставам за средностатистически бУгарин с бира и дистанционно
не знам де е допамина у целата тая работа, но АВе ми верва безпрекословно
честно казано, така и до пенсия ще изкарам
стига да стигат кинтите щот ми липсват срещите и с тукашните герои
и с моите летящи и с девойките дето са ми на сърцето
с ловето от планинарската ми групичка година не съм се виждал
за сметка на айвъна
ма с него насериозно си ходим отдавна
тва чвяк кат съ у-жени и му секва допамина
или му идва достатъчно
ма мен си ми е кеф пък!
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- сър Айвънхоу
аре бе, несериозник!WALL-E написа: за сметка на айвънадет се мъ подканя за кръчмица
![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
tell me about itМнемозина написа:И сега какво, долу допамина или да живее допаминът?ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? Под това заглавие има една забавна статийка в Knowledge-Bulgaria, която твърди, че състоянието “скука” се регулира от хормона допамин в мозъка – в зависимост от това, дали се секретира по-малко допамин или рецепторите на хората са по-малко чувствителни към него се поражда скуката. Последната носи опасност не директно за живота а заради нещата, които хората вършим за да я избегнем и преодолеем. Отегчените хора се захващат с опасни спортове, водят по-безразборен полов живот и се обръщат към алкохол и наркотици. Всичко това може да скъси живота, но непосредствената причина е вълнението и нездравословните привички, като скуката се е скрила някъде отзад като по-изначална причина ;) Беше забавно и интересно да разбера за този причинител на проблемите ни “допамина”![]()
Под "да умреш от скука" не съм си представяла точно това, което описваш, обаче нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато...
Мен пък ми го препоръча форума тук. верчето де... за което огромен тенкс...Green Light написа:Не знам. Със сигурност знам че доста са ритнали топа по средата на супер интересни войни, епидемии и самолетни катастрофи.ELBI написа:Умирал ли е някой от скука? e:
Тоя Нолидж е голям кеф. И аз си го открих. Сам самичък
аман, хаймана такавасър Айвънхоу написа:да бе, аман от научни работнициМнемозина написа:нали затова е науката, да ни разбълниква мозъците непрекъснато...
- сър Айвънхоу
не се хили, ами кажи кога ще се сберем да се напием?ELBI написа: аман, хаймана такава
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
според теорията, която описа Елби, тия двамата са на път да умрат заради скука. Бързо и болезнено.
http://www.youtube.com/watch?v=Cj6ho1-G ... r_embedded
http://vbox7.com/play:c21d3c6bc6
http://www.youtube.com/watch?v=Cj6ho1-G ... r_embedded
http://vbox7.com/play:c21d3c6bc6
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи. Като принципни състояния.И не ми е скучно, защото ми е досадно, нямам подходяща компания за нещо, не правя нещо, което ми вкарва адреналин и т.н.. Не ги ползвам като думи. И не мога да оценя теорията по въпроса.
Скуката е в главата и аз не съм скучна на себе си
, а мързелът - в тялото, което просто понякога има нужда да реанимира.
Скуката е в главата и аз не съм скучна на себе си
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- сър Айвънхоу
ейййй... все ще измислиш някакво оправдание...Semiramis написа:Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи.
Bella Ciao
Bella Ciao
сър Айвънхоу написа:ейййй... все ще измислиш някакво оправдание...Semiramis написа:Думата скука ми е странна. Била ми е винаги. Друга такава дума е мързел. Просто не ги разбирам и като съм мислила по въпроса съм забелязала, че мен не ме мързи, на мен просто нещо не ми се прави в момента, или просто съм изморена, или ми е нещо друго, но ..не ме мързи.
хехе..друг път. просто смених целта.
на теб ти е скучно и се заяждаш?
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- сър Айвънхоу
напротив - никога не ми е скучно да се заяждам!Semiramis написа:
на теб ти е скучно и се заяждаш?
особено с теб!
Bella Ciao
Bella Ciao