Едно време бившата

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Едно време бившата

Мнение от АВе »

Едно време бившата беше корепетитор и на мъжкия хор на армията. Това ми се пада в лятна ваканция, аз съм закрепостен учител по разпределение по онова време. Интересно ми беше, ходех с нея на репетициите. Вече репетират със странна смесица от духов и симфоничен оркестър. Репетициите са дълги и досадни, прави се всичко на акорд - за днешния "празник" на комунягите.

Две трети от хора пристигат със закъснение ултрамахмурлии, репетициите почват в 10:30 ч. сутр.

До обяд само разправии, на диригента вече му падат ръцете и ги пуска в почивка.
Всички се втурват на бегом към лавката в приземния, диригентът също. Те - да си купят пиене, а диригентът - да ги следи да не го направят точно това. Аз не съм в схемата, купувам си биричка, отивам в ъгъла при стоящия пепелник - гъзът ми вече се е вкопитил от седене.

И ги гледам "великите" армейски хористи. Поръчват си по една кока-кола с намигане с лявото око. Щото диригентът е отдясно. Бюфетчията отваря левия хладилник и им дава поръчаното. Други си поръчват кафе и кола - отваря се десния хладилник.
След три бързи коли с намигане някои хористи трудно се качиха на сцената. Същото се отнасяше и за някои от оркестрантите.
Трикът какъв бил - вечерта бюфетчията излива половината шише с кола и долива водка, после пак го запечатва. Да е готов за "нуждите на народа" на следващия ден.

А диригентът след почивката: "Ето, момчета! Така трябва да се пее! Не разбирам какво ми се лигавихте цяла сутрин!" :blum:

(Може вече да съм ви го разказвал, но ще ми простите, надявам се)
Последно промяна от АВе на 09.09.11, 18:36, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Едно време бившата

Мнение от bead_ »

АВе написа:
А диригентът след почивката: "Ето, момчета! Така трябва да се пее! Не разбирам какво ми се лигавихте цяла сутрин!" :blum:

(Може вече да съм ви го разказвал, но ще ми простите, надявам се)
:rotfl24:
just perfect
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

ххаха съвсем така си е - артистите са чувствителни хора, стеснителни и трябва да се отпуснат мале за да върви работата
е, ако се строполят може да има малко объркване, но без риск не може - ще пеят сутрешно на концерта
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

е, то с намигане много неща ставаха едно време...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

shshtt написа:ххаха съвсем така си е - артистите са чувствителни хора, стеснителни и трябва да се отпуснат мале за да върви работата
е, ако се строполят може да има малко объркване, но без риск не може - ще пеят сутрешно на концерта
Така, де! Особено при техния предимно маршов репертоар - човек трудно изкарва репетицията без един ляв хладилник. :winkw:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

тва...требат си и разни уреди за таквази голема група...

Изображение

Изображение
....
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

сър Айвънхоу написа:е, то с намигане много неща ставаха едно време...
:winkw:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

WALL-E написа:тва...требат си и разни уреди за таквази голема група...

....
А, уреди! Репетициите бяха в Дома на армията на Раковска и Руски. Обедите на специални цени бяха в офицерския стол, сега някакъв клуб - май "Червило" му викаха. Ма ги пускаха не смени чак след втората почивка на репетициите към 3 следобед. Нали си представяш почти сто човека хор и още 40-50 оркестранта каква сложна тълпа от алкохолици с пагони са. Вечерите - по същата схема. И си взимаха по 3-4 порции за домашно - зависи на кой колко му е голямо семейството.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

сър Айвънхоу написа:е, то с намигане много неща ставаха едно време...
Един с такъв тик не можел да си купи аспирин - все презервативи му давали.
Наздраве :cool:
Публикувай отговор