Къде бил ключът за палатката?!

Все същите
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа:
shshtt написа:
Мнемозина написа: Брех!
Пък аз тъкмо ти се зарадвах...
хахах и защо спря да му се радваш?
нямаше да е той ако не беше влязъл с ритник:rotfl24:
:lol:
:lol::lol:
всичко е точно както трябва.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Мдаааа, в друга тема очаквах да се появиш. :grin:
Себе си промени ли първо за целта или направо от нас почваш? :lol:
Съжалявам, че не отговорих на очакванията ти! :grin:
В тоя тема зинах щото съм икономист, не някакъв такъв тясно профилован(счети, финанси, маркетър...), а широкоспектърен като антибиотик и меко казано се поиздразних на въпиющата некомпетентност и простотия битуващи в полето на икономикса. Иначе останалите теми са пълна скръб и не си заслужава труда да бъдат коментирани.:-)
Да се променя! Аз! За какво? Бе, ти луда ли си, бе? :lol:
Отне ми близо 3 години докато предизвиках/научих съседите си да косят и зелените площи около дворовете си, не беше лесно, дори на моменти беше доста тягостно защото се чувстваш като пълен глупак, но факта си е факт - вече и съседите ми си поддържат тревните площи около двора така, както повелява ЗУТ.
Бях, а и още съм една проста зъбчатка от един огромен механизъм сътворил фолклорен фестивал номиниран от БНР като най-значимото събитие в областта на фолклора за тая година до момента и ни подрежда в 10-ката на най-добрите фолклорни фестивали в България. Е, на това издание великият Кауфман не можа да ни удостои с присъствието си, но за догодина е обещал още от сега.
Оставих част от душата и сърцето си в една невероятна етнографска сбирка с работещ стан и множество манекени накичени с разнообразни варианти на най-старата и популярна за дунавската равнина носия - двупрестилъчна, двуплата женска носия с богато бродинарана риза...чак етнографите от Св ни завидяха защото техните експонати са 8, а наще 12...
И всичко това се случи докато не пишех в зочо и не си тровех душата с комплексирани малоумници. Не! Няма начин. Всъщност, днес исках да се полигавя и включването ми е извънредно така да се каже. Не знам дали ще пиша отново скоро, все още зочото го чувствам като комунистическо котило в което списвашите си затварят широко очите когато е необходимо да се наричан нещата с истинските им имена.
Та така - извини ме, че не отговарям на очакванията ти!:lol:
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Мнемозина написа:
Така де, радвам се - Боев пристигна, кръстосал дух със огнен меч. :lol::lol::lol:

Боев, не ни бий много, ние сме си глупавички и никога не сме твърдяли нещо друго. :blum:
:rotfl24: И аз много му се зарадвах на Боев, а това страшно ме разсмя :-). Боев, :kiss: признавам те за макроикономист :-) добре, че дойде да им светнеш :-), право е.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Боев, тези хубави неща, които си направил са само защото не пишеш тук? И в реала няма повече хора, които те дразнят и които е по-трудно да игнорираш?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ивайло написа:
В тоя тема зинах щото съм икономист, не някакъв такъв тясно профилован(счети, финанси, маркетър...), а широкоспектърен като антибиотик и меко казано се поиздразних на въпиющата некомпетентност и простотия битуващи в полето на икономикса. Иначе останалите теми са пълна скръб и не си заслужава труда да бъдат коментирани.:-)
Отне ми близо 3 години докато предизвиках/научих съседите си да косят и зелените площи около дворовете си, не беше лесно, дори на моменти беше доста тягостно защото се чувстваш като пълен глупак, но факта си е факт - вече и съседите ми си поддържат тревните площи около двора така, както повелява ЗУТ.
Бях, а и още съм една проста зъбчатка от един огромен механизъм сътворил фолклорен фестивал номиниран от БНР като най-значимото събитие в областта на фолклора за тая година до момента и ни подрежда в 10-ката на най-добрите фолклорни фестивали в България. Е, на това издание великият Кауфман не можа да ни удостои с присъствието си, но за догодина е обещал още от сега.
Оставих част от душата и сърцето си в една невероятна етнографска сбирка с работещ стан и множество манекени накичени с разнообразни варианти на най-старата и популярна за дунавската равнина носия - двупрестилъчна, двуплата женска носия с богато бродинарана риза...чак етнографите от Св ни завидяха защото техните експонати са 8, а наще 12...
И всичко това се случи докато не пишех в зочо и не си тровех душата с комплексирани малоумници. Не! Няма начин. Всъщност, днес исках да се полигавя и включването ми е извънредно така да се каже. Не знам дали ще пиша отново скоро, все още зочото го чувствам като комунистическо котило в което списвашите си затварят широко очите когато е необходимо да се наричан нещата с истинските им имена.
Ох.
Какво е ЗУТ, Закон за управление на тревите?

Фестивалът без снимки не ти се зачита като актив, да ти кажа.
И изобщо... мда. :mad:
И стига с тия комунисти, те бяха демоде преди петнайсет години. Трябва да бъдем в крак с времето. Сега са демоде икономистите. :blum:
Последно промяна от Мнемозина на 07.10.11, 09:03, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ивайло написа:
Мнемозина написа:
Мдаааа, в друга тема очаквах да се появиш. :grin:
Себе си промени ли първо за целта или направо от нас почваш? :lol:
За номинацията от БНТ много се зарадвах, великия Кауфман само той губи, етнографската сбирка със стана и най- старата носия е нещо, което лично аз бих пропуснал обаче що па да не го призная като плюс и изобщо мога да повярвам и че си зъбчатка и даже ако ми кажеш че сам си ги направил тия работи пак копче няма да ти река.
Но че ти си научил съседите си да косят трева не вяр- вам!
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Ивайло написа: В тоя тема зинах щото съм икономист, не някакъв такъв тясно профилован(счети, финанси, маркетър...), а широкоспектърен като антибиотик :
а аз съм инДженер :grin:
у това си превъплъщение за вчера
Изображение

чвяк кви ли не неща требе да играйка у живота си.. :rotfl24:
п.п. :harhar: <--- тва за айвъна :lol:

Spider Man 2
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мислих. Много.

И стигнах до извода - Боев не ще да му се радваме.
Затова другия път като дойде, скачаме всички и го изяждаме с кокалите. Ако се държи прилично, разбира се.

Ако вземе нещо да се лигави, ей така ще го посрещаме за наказание.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... avQGv036eU

Но - в двупрестилчени носии, никакви бански! И по-тъмничките да се избелят.

:blum:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:Мислих. Много.

Затова другия път като дойде, скачаме всички и го изяждаме с кокалите. Ако се държи прилично, разбира се.

хахах точно :good:
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнемозина написа:Мислих. Много.

:grin: Не издържам, идвам да го посрещна Боев - в двупрестлчена капанска носия, автентична, на около 90 години. Ще ме извиняваш, Боев, че се кипря и си оправям косичника, ама по- хубава снимка не найдох :-). Освен туй съм беличка :-) Само Боев да се върне ....Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Иии, супер си! :woab:

Сега решете кой ще прави циганските :grin: колела, а аз ще стоя с бухалката зад вратата. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: а аз ще стоя с бухалката зад вратата. :lol:
а аз до теб с мрежа, щото Боев е якичък и бърз... може да пропуснеш и тогава....
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Ох.

И стига с тия комунисти, те бяха демоде преди петнайсет години. Трябва да бъдем в крак с времето. Сега са демоде икономистите. :blum:
Гледай ти - гледай ти! Аз им се карам, а те се смеят...а ако се сбием сигурно ще умрете от смях.:mad:

Мой снимки тук повече няма да видиш, хеле пък от фестивала.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ивайло написа:
:crying: стига дееее... никой не ти е писал с лошо чувство!
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Fairy of the Flowers написа: :grin: Не издържам,...
Хех, готина носия, пък и теб си те бива!:bigsmile:
Гостуваха ни няколко капански колектива, но най-атрактивни бяха тия от Опака и заслужено обраха награди и овации - много темперамент, много нещо, макетата пасти да ядат.

пп Всъщност ми направи впечатление, че шевиците по капанските задни престилки са почти идентични с шевиците по сукманите на тракийските носии от одринско(имахме такава - тракийска от одринско, дошла при нас с бежанците, в "сбирката" за дните на фестивала и малко повече, но бабата собственичка си я прибра - опитваме се да я откупим)

ппп Виж сега в каква кофти и почти идиотска ситуация се вкарах! :bigsmile: Радвам се на повечето от вас, липсвате ми, но има една групичка "мой много добър приятел" да я наречем с която не искам за нищо на света да комуникирам - нито искам да ги чета, нито пък те мен, не бих споделил повече нищо с тях, това на тоя етап, тук е невъзможно и най-безболезнено е да се разкарам или пък да спра да коментирам каквото и да било. Докато фейса за момента предлага такава опция макар и доста вдървена - общуваш с тия с които ти е приятно.
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: а аз ще стоя с бухалката зад вратата. :lol:
а аз до теб с мрежа, щото Боев е якичък и бърз... може да пропуснеш и тогава....
А така - кажи и! Кажи и също за свастиката дето съм си татуирал на вратлето, че кубинките ми са подковани с цинтове, че редовно си бръсна глава и имам правилен пра-български, почти оногондурски череп...:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Сега решете кой ще прави циганските :grin: колела, а аз ще стоя с бухалката зад вратата. :lol:
Ти гледай да уцелиш, щото не само кълбета ше прайте, ами и ше разберете, че човешкото тяло може да подскача като футболна топка върху асфалта. :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ивайло написа:
А така - кажи и! Кажи и също за свастиката дето съм си татуирал на вратлето, че кубинките ми са подковани с цинтове, че редовно си бръсна глава и имам правилен пра-български, почти оногондурски череп...:grin:
пропусна да споменеш и бухалката за бейзбол с верига и боздуган на тънкия й край! :harhar:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Ивайло написа:
:crying: стига дееее... никой не ти е писал с лошо чувство!
Знам! :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Ивайло написа:
пропусна да споменеш и бухалката за бейзбол с верига и боздуган на тънкия й край! :harhar:
Да бе, то тая бухалка беше за музея на патриота, сега е модерно да си носиш чук за пържоли. :lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ивайло написа: Да бе, то тая бухалка беше за музея на патриота, сега е модерно да си носиш чук за пържоли. :lol:
като спомена "чук" и се сетих... през 1996-та се прибирам една вечер от леля ми към къщи... ама ми трябваше по-тежък чук, че вкъщи имаше нещо да заковавам и бях взел от чичо един 400-грамов...
а леля ме беше ядосала нещо... както винаги... та...
беше късна есен, бях си обул кубинките... да тогава предпочитах да нося военни кубинки... дори и с костюм да бях :winkw:

та нейде при градската градина ме среща една мангалка и ми тегли една мнооого сочна и дълга... благословия... и. както бях ядосан, така и я свалих с един удар на левачката (все пак съм левичар)... ама в тоя момент осъзнах какво съм направил... насреща, на 5-6 крачки зад нея вървеше мъжът й - мангала... явно добре отработили капана... мангалчето ньедно беше вече извадил ножа и ми се хилеше гадно...

в този момент се сетих, че в чантата имам чук... нямаше време да вадя инструмента... просто откачих чантата от рамото и със странично въртеливо движение я забих в слепоочието на мангала... оня само успя да изпъшка и се свлече на земята... аз реших, че не му е достатъчно и почнах да го нося със шутове към полицията (само да уточня за тези, които не познават Свищов, че разстоянието от мястото на събитието до полицията е около 500-600 метра... ако не и повече)...
та "нося" си аз мангала, обаче с периферното си зрение виждам как някой тичешком пресича улицата... обръщам се със "заредена" чанта в ръка и установявам, че е един младеж, който видял нещата и идва на помощ, защото мангалката успяла да се свести и тръгнала да ме напада в гръб...

е, стана така, че "поразделихме" семейството мангусти... щото аз влачех с кубинките си мангала към полицията, а другия, мангалката в обратната посока...

след малко спря "совалката" и ченгетата си прибраха, каквото беше останало от мангустите...

та такива ми ти работи... :grin:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ивайло написа: Да бе, то тая бухалка беше за музея на патриота, сега е модерно да си носиш чук за пържоли. :lol:
гледай сега... то е достатъчно и връзка ключове да имаш под ръка... като ги наредиш между пръстите си (ключовете де)... няма по-добър бокс от тях :grin:
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

здравей камарад:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ивайло написа:
Мнемозина написа:
Ох.

Гледай ти - гледай ти! Аз им се карам, а те се смеят...а ако се сбием сигурно ще умрете от смях.:mad:

Ми какво да правим? :roll:

Айде бе, Боев, трипрестилчена носия ще си намеря, ако кажеш. :cry:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ивайло написа: А така - кажи и! Кажи и също за свастиката дето съм си татуирал на вратлето, че кубинките ми са подковани с цинтове, че редовно си бръсна глава и имам правилен пра-български, почти оногондурски череп...:grin:
:grin:
Бе като хвана метлата, ще видиш ти.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа: след малко спря "совалката" и ченгетата си прибраха, каквото беше останало от мангустите...

не мога да възприема такова поведение, такова отношение
какво щеше да стане, ако не беше обърнал внимание на жената?

синът ми се прибра преди малко от баскетбол. след тренировката го викали другите момчета да ходи с тях към Макдоналдс, а той им казал, че е в друга посока и не му се ходи, а те: "Ама и ние не сме натам, но отиваме да намерим и набием някой циганин" - мисля, че коментатър е излишен. става страшно!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аз така разбрах, че женичката обидала айвън, пък той я свалил:lol:
...на земята
като олдшетърхенд - инжинера банкрофт
и кво ти предложи айвъне - топла бира ли:lol:
п.п. ще ме цака той с топла бира:shocked:
ъ:blum:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

е неме да има само люти чирпанлии
и свирепи свищовски студенти требе
ко е да учиш финанси в безпаричните години
и аз бих освирепял:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:
Ивайло написа: А така - кажи и! Кажи и също за свастиката дето съм си татуирал на вратлето, че кубинките ми са подковани с цинтове, че редовно си бръсна глава и имам правилен пра-български, почти оногондурски череп...:grin:
:grin:
Бе като хвана метлата, ще видиш ти.
това ако е верно е светотатство бе:shocked:
как се разваля хубава кубинка:mad:
към другото немам отношение:lol:
мир братя мир:grin:

п.п. цинтовете па кво отношение към бОя имат:shocked:
те се слагат да не се изтърква гьона, кото немало гумени подметки.
п.п.2 е тва е кубника, произвидение на изкуството набор 1965:lol:, шом аз палачора дето са ми вързани ръцете по рождение се грижа и за двата чифта като за бейбита, мазане, чистене и прочее:-)

Изображение

Изображение

не подценявам "габрово", ма разликата е като от земята до небето
дори и със старите габровки.
Последно промяна от Kent на 09.10.11, 15:22, променено общо 1 път.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

latrevw написа:
сър Айвънхоу написа: след малко спря "совалката" и ченгетата си прибраха, каквото беше останало от мангустите...

синът ми се прибра преди малко от баскетбол. след тренировката го викали другите момчета да ходи с тях към Макдоналдс, а той им казал, че е в друга посока и не му се ходи, а те: "Ама и ние не сме натам, но отиваме да намерим и набием някой циганин" - мисля, че коментатър е излишен. става страшно!
и аз.
мисля си, че някои хора пишат ей така на въпреки

виж това дето сподели за децата ме разстрои - ясно насочена агресия, насилие не е на добре
станали са много сериозни нещата, не си го представях така
трябва много да им се говори в обратната посока и вкъщи и в училище
ама кой знае по медиите какво е разбунено
да пази господ
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа: не мога да възприема такова поведение, такова отношение

:kiss: нали знаеш, че те обичам?
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аре ве по селата от адамово време "бият" циганите
просто ей тъй, ама като са повече биячите
и като са на маса
обикновено до контакт не се стига
шшшт не си ли била на погребение скоро или на помен
на некой дрът дедо или бабичка
да видиш роднините като се начуруликат кви бисери раждат:lol:
цялата световна класика отива в кенефа по сравнение с тея бисери
и още...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

shshtt написа:
и аз.
мисля си, че някои хора пишат ей така на въпреки
:mad: така ли ще си говорим вече, а? пишем си на въпреки, а? доообре...

и какво? да бях оставил гнусната мангуста да ме псува, така ли?
или онзи мискинин нейния да ме наръга с ножа ли? щото откъде си сигурна, че нямаше да ми скочи, щото женската мангуста няма да започне да вие, че съм я пребил, щом я подмина, дори и да не съм я погледнал?
понеже всичките вие, защитници на правата на миризливите животни, не сте виждали мангал на живо и в действие, си мислите, че всичко, което ви обясняваме тук е измислица и ненужна жестокост, а?
ако мангалката беше ми скочила на гърба, мислиш ли, че лесно щеше да ми направи нещо на моите 120 килограма, че и дебело облечен... да забие нож... най-много... и мислиш ли, че нямаше да я чуя, като идва... просто другото момче си направи кефа да я повъргаля още...
защото на такава сган, тръгнала да обира честните хора по нощите, само така трябва да се реагира... независимо дали е мангуста, или пропаднал българин...

писна ми от изтънчените ви маниери относно нещата от живота... крайно време е да се събудите и да видите живота такъв, какъвто е...

а относно момчетиите, дето тръгнали да бият цигани... ами... ще кажа едно: след като родителите им не са се погрижили тези деца да получат необходимата култура и възпитание, то ще берат плодовете от това си нехайство... дано само да не са отвъдни плодове...
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ко се палиш айвъне секи си казва мнението:lol:
нали е клуб за плюрализъм тука
:cool:
тая модерна дума от края на 80-те:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Kent написа:ко се палиш айвъне секи си казва мнението:lol:
ми... аман от женоря бе... крайно време е да им се обЯсни това-онова от живота...

:beer: а, наздраве!

п.п. а за кубинките направо ти завиждам! наистина... аз съм "потрошил" много чифта, ама от тия военните...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Айвън, никак не са ми изтънчени мариерите, както и ти въобще не си това за което някой би те взел ако не те познава, а прочете този пост.
Нормално е да я халосаш с чука по кратуната, но едва след като те е нападнала или по някакъв начин те е застрашила физически.
Но тя те предизвикала с псувня, пък ти бой по кратуната - не ми се връзва. Да беше я напсувал трижди по-яростно и вече оня като се появи с ножа - ясна е работа.
Сега като се чета и ми идва наум, че лесно се дават акъли като съм на топло пред компа, а не на тъмната алея. Може би си се изплашил:bigsmile:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

сър Айвънхоу написа:
Kent написа:ко се палиш айвъне секи си казва мнението:lol:
ми... аман от женоря бе... крайно време е да им се обЯсни това-онова от живота...

:beer: а, наздраве!

п.п. а за кубинките направо ти завиждам! наистина... аз съм "потрошил" много чифта, ама от тия военните...
:wbee:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

shshtt написа:
:wbee:
добре, де... и тебе те обичам :kiss:
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

точно тия са военни, зарибих се откакто гледах един филма за афганистан.
един афганския партизанин беше точно с такива
и руснака който го уби, му ги смъкна от краката,
нахлузи ги и си захвърли ботушите по една камила:-)
тва са буйките на ЧЛ от 60-те:cool:
ретро, ма не е мръднала кожата
щота са съхранявани в склад на топло и сухо
преди да ги докопаме.[/quote]
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Kent написа:
точно тия са военни, зарибих се откакто гледах един филма за афганистан.
един афганския партизанин беше точно с такива
и руснака който го уби, му ги смъкна от краката,
нахлузи ги и си захвърли ботушите по една камила:-)
тва са буйките на ЧЛ от 60-те:cool:
ретро, ма не е мръднала кожата
щота са съхранявани в склад на топло и сухо
преди да ги докопаме.
[/quote]

аз имах предвид, че имах тия, стандартните кубинки, дето ни ги даваха в казармата... пълен боклук... изкарват точно една година... да не кажа, че долу в "триъгълника" са ги сменяли след единичното обучение (т.е. след клетвата), щото са ги износвали...
аз си намирах такива кубинки (стандартните) и всяка година ги сменях... ако съм бил докопал от тия... мисля, че още щях да ги нося...

преди 10-тина години имах едни испански, правени специално за спец-части (поне при нас спец-частите ги ползваха)... бяха до коляното, като езика им покриваше самото коляно... за да може да се стреля от упор при едно коляно на земята...
много им се кефих 2-3 години, ама случи се така, че се скапаха... и сега много ги съжалявам... ама какво да се прави
Bella Ciao
Публикувай отговор