Бруната

Все същите
Аватар
Green Light

Бруната

Мнение от Green Light »

Бруната добър ден!
Добър ден –казвам. Обаждам се от адрес тоя и тоя и искам да попитам..
Абонатен номер?
Не го знам абонатния номер кой е. Нека ви обясня за какво се обаждам и после двамата с вас ще решим какво ни трябва.
Адрес?
Въздъхвам и диктувам адреса повторно, установяваме че аз дори и номера на апартамента не знам, много съмнителна работа след като претендирам да е мой тоя апартамент. Вероятно ще измамя Бруната, но жената от чувство за дълг и милозливост продължава да се занимава с мен. Намерихме кооперацията, след това името на който изпращат фактурите, и накрая стигаме до абонатния номер. Сторено е далеч повече отколкото е длъжно, но от нея да мине склонна е да ме изслуша ако съм кратък и учтив.
Вашите колеги – казвам- идваха вчера за да сменят батерийките на топломерите.
И?
Като са сменяли батерийките са сложили нови стикери. Единия ми радиатор, обаче няма стикер и освен това пред него, долу на земята има батерийка. Да не би да са забравили да я сменят? Бихте ли ги попитатала? Или нека да ми се обадят на мен, ще ви оставя джиесем.
Ами вие не бяхте ли с тях, бе господине?
Не – казвам. (Случи се така, че в работно време бях на работа. Тва е наум, да не реши да се обиди) - Майка ми беше тук, но тя не е гледала какво се сменя.
Значи искате смяна на батерия?
Не, тя може да си е сменена. Просто няма как да се разбере. Дисплея си светеше и преди и сега...
Е за какво се обаждате, бе господине?!
Ами ако не е сменена, топломера ще спре да отчита.
Аз какво да запиша за вашата заявка?
Ама няма нижда от заявка, просто попитайте колега.....
Не мога да разпитвам колеги и да работя по спомени!!! (Неизказаното е че те са модерна европейски работеща фирма и при тях има Система. Чувствам се балкански и провинциален.)
Ами запишете „заявка за посещение” – измислям си. Това обаче май го има, защото отсреща се трака.
Дайте си номера!
Обърквам се за секунда. – На джиесема ли?
Ами на джиесема, да, кой номер?!
Диктувам.
Ще ви се обадим един ден предварително.
Благодаря. Дочуване – това го казвам на свободна вече линия.

Дните си минават, аз даже съм позабравил какво и защо, и преди два дни един съсед ми звъни.
Абе – вика- пич, ти нали се занимаваше с Бруната.
Аз съм – викам – стреляй.
Ами обадиха ми се оттам да съм осигурял присъствие утре в един у нас. – Тоя мой съсед е хидроинженер и работи по язовирите из България. Сега е в Девин.
Е – викам – ти кво им каза?
Ами казах им да си гледат работата. Питаха ме какво да запишат за тая заявка(аз леееко светвам) дали е „отказано от клиента” аз им казах че въобще не ми дреме какво ще си пишат по заявки и принципно навсякъде. Ама ти казвам че да знаеш.
Добре- викам- ОК, казал си ми. Мерси, чао, приятен ден.
И с другата ръка търся вече в интернет контактите. В Бруната никой не вдига до края на деня. Събота неделя, и в понеделник звъня пак.

Здравейте викам. Аз съм от тоя и тоя адрес, апартамент, абонатен номер, име, и тва, и се обждам за една заявка за посещение.
Коя заявка?
Ами заявка. За посещение. Не ми казахте че има номер тая заявка.
Тука нямаме необслужени заявки.
Тя не е необслужена. Отказана е.
Пауза
Господине, вие подигравате ли ми се?
Тука разказвам всичко и преди да стигна до края жената се сеща кой съм и възкликва.
Ама вие я отказахте!!!
Не казвам. Не съм бил аз. Вие по грешка сте се обадили на друг!
Господине, вие първо не знаехте къде живеете, не знаехте какво искате да бъде свършено, отказахте посещението, а сега отново ми звъните!
Добре- казвам. – Аз също се уморих. Кажете ми какво да направя!
Ами напишете една молба и ми я изпратете! По телефона не можем да се разберем.

Три дена оттогава и не мога да я съчиня тая молба.

Какво да напиша?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Грийне, бе!

Весели теми ти каза Сноу да пускаш. :lol:

Няма ли някакъв номер на самата батерия? :huhthink: Тази, която е останала пред радиатора.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Грийне, бе!

Няма ли някакъв номер на самата батерия? :huhthink: Тази, която е останала пред радиатора.
Има май. Ама то си е батерика такава някаква странна, но мъничка. Не изглежда като устройство което ще се идентифицира от Системата. Съмнително ми е. Да се обадя да питам?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:Грийне, бе!

Има май. Ама то си е батерика такава някаква странна, но мъничка. Не изглежда като устройство което ще се идентифицира от Системата. Съмнително ми е. Да се обадя да питам?
Ами не знам, ако сте плащали за тази подмяна, погледни първо дали в документа, който са ви дали, не е отбелязано нещо такова.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Една касова бележка имам. Тя също е загадка, но тя ще си остане нерешена заради липса на кураж от моя страна. Няма номера, дейност приел, предал, нищо. Касов бон и толкова.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Една касова бележка имам. Тя също е загадка, но тя ще си остане нерешена заради липса на кураж от моя страна. Няма номера, дейност приел, предал, нищо. Касов бон и толкова.
Тогава им звънни добре въоръжен - абонатен номер, номерчето на батерийката, на незапечатания топломер, всичко. И на апартамента опитай за малко да запомниш. Ако не можеш - обикновено се броят от ляво на дясно и се почва от първия етаж. :blum:
Те във всички случаи трябва да сложат поне стикера, така че ги викай пак.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ама си и ти! Не разсъждаваш трезво. Разбира се, че са я сменили и са оставили старата долу. То пък много сложна операция, че да се обърка тази дейност. Айде да си забрави хирург ножиците е по-норманлно, за сто неща мисли човека, а тука една батерийка.

Ми я си представи, че на другите ти радиатори са сложили по погрешка някоя стара батерийка, м? Възможно е като едното нищо. Или пък да са с изтекъл срок. Има да не спиш сега...
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
...И на апартамента опитай за малко да запомниш. Ако не можеш - обикновено се броят от ляво на дясно и се почва от първия етаж. :blum:
Номера на апартамента ми е друга сложност в моя бездруго комплициран живот. Значи ние сме по два апартамента на етаж. Обаче на партера има един апартамен който е ВЪВ нашата кооперация, но с вход откъм двора. И различните служби са го преброили различно. Едните като трети, другите като последен. Нотариалнния акт е един за цялата кооперация, там апартаментите се описват по местоположение и фамилията на купувача.
И значи с времето всички апартаменти от втори нататък си имаме алтернативен номер. Аз така и казах на тая от Бруната значи викам или съм 4ти апартамент или пети, в зависимост от това кой брои. Но не ми вярват обикновено когато кажа така.
Живот.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

ТИ си бил значи :))))
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Молбата не я ли отмениха като унизителен документ? Напиши напомняне.
Наздраве :cool:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

е не:rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

itcome написа:ТИ си бил значи :))))
ти ли си сменял батерията :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
...И на апартамента опитай за малко да запомниш. Ако не можеш - обикновено се броят от ляво на дясно и се почва от първия етаж. :blum:
Номера на апартамента ми е друга сложност в моя бездруго комплициран живот. Значи ние сме по два апартамента на етаж. Обаче на партера има един апартамен който е ВЪВ нашата кооперация, но с вход откъм двора. И различните служби са го преброили различно. Едните като трети, другите като последен. Нотариалнния акт е един за цялата кооперация, там апартаментите се описват по местоположение и фамилията на купувача.
И значи с времето всички апартаменти от втори нататък си имаме алтернативен номер. Аз така и казах на тая от Бруната значи викам или съм 4ти апартамент или пети, в зависимост от това кой брои. Но не ми вярват обикновено когато кажа така.
Живот.
:lol::lol::lol:
Не е правилно, трябвало е едните да го броят като първи, а другите - като последен. Така, както е сега, два апартамента остават само с един номер, не е справедливо.
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Аз пък ги чакам от края на предишния отполителен сезон да се домъкнат. Преди 3 месеца звънях да ги подсетя.
- Спокойно, госпожо - ми каза може би същата мома - ще дойдат момчетата, много са претоварени.
:blink:
Не съм се обаждала повече. Чакам си. Топката си е в тях, няма да се натискам да ме карат да си взимам отпуск за да ги чакам, я! Претоварени са момчетата, кво.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

snowprincess написа:
По ще ми е драго да съм диспечера и да се забавляваме в конферентна връзка с тоз невеж абонат... например :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

itcome написа:
snowprincess написа:
По ще ми е драго да съм диспечера и да се забавляваме в конферентна връзка с тоз невеж абонат... например :)
ама той писа, че с жена е говорил, а аз съм те виждала на снимка, че си мъж, бе :blum:
пък и от разказа оставам с впечатление, че само по милост са го търпели, а не им е било чак толкова забавно :lol:
Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Брадата те е подвела... понякога обаче вторичните полови бележи лъжат :)

Изображение
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

itcome написа:Брадата те е подвела... понякога обаче вторичните полови бележи лъжат :)

Изображение
Ъ. Тука пушката ли е вторичният полов белег? :roll:
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Мнемозина написа:
itcome написа:Брадата те е подвела... понякога обаче вторичните полови бележи лъжат :)

Изображение
Ъ. Тука пушката ли е вторичният полов белег? :roll:
Ти пък... шлифера за парка :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:Молбата не я ли отмениха като унизителен документ? Напиши напомняне.
Тва ми е противоестествено някак. "Молба" е формата. Никога не съм го приемал като умоляване. И ми се струва супер неграмотно тва решение да нямало "молба", "понеже е унижаващо". Е моля задръжте вратата или моля излез оттука че не искам да те гледам, или моля обърнете внимание на забележките под линия, какво е? Умолително ли звучи? Молба е форма.
Къв съм ретроград, а
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Ама си и ти! Не разсъждаваш трезво. Разбира се, че са я сменили и са оставили старата долу. То пък много сложна операция, че да се обърка тази дейност. Айде да си забрави хирург ножиците е по-норманлно, за сто неща мисли човека, а тука една батерийка.

Ми я си представи, че на другите ти радиатори са сложили по погрешка някоя стара батерийка, м? Възможно е като едното нищо. Или пък да са с изтекъл срок. Има да не спиш сега...
Е на всички останали що няма батерийка и на всички останали що има нови стикери?
1 без стикер
2 батерийка на пода отпред.

Комисар Мегре винаги е казвал, че две съвпадения не е съвпадение. Малко си чела.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
Е на всички останали що няма батерийка и на всички останали що има нови стикери?
1 без стикер
2 батерийка на пода отпред.

Комисар Мегре винаги е казвал, че две съвпадения не е съвпадение. Малко си чела.
Това за стикера го бях пропуснала.
Втора тема, втори пропуск. Само капани!
:winkw:
Изображение
Публикувай отговор