Филми и книги

Все същите
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

itcome написа:
Fairy of the Flowers написа:Jeux.d'Enfants - Love me if you dare

:-) Очарователен :-)
Великолепен... а твоя препоръчан Алмодовар ми дойде в повече... бях го забравил какъв е перко :)
Не предупредих ли? :-) Май не :-), по-добре е без предубеждение да се подхожда :-) Тука съвсем го е изперкал обаче.
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Мнемозина написа:Да, ама самия човек е плод на едно друго време, а не на соца. Соца ни завеща цялата тая безидейност, липса на инициатива и претенциозна посредственост в която живеем днес. Както и срамът от/омразата към/ труда.
Кат съм влязла, да ти благодаря... Не знаех, че почти всичко, което е символ, е негово... Надълго и нашироко го говорихме и разгледахме с младежа.
Благодарим ти за една дълга вечер с обсъждане на лого-та :-)
Тъй де, на автора вече късно да благодарим... а незнанието не е оправдание. Но по-добре късно знание, отколкото мъгла...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Piqndurnik написа:
itcome написа:Някой чел ли е за момичето с драконовата татоировка? Излиза филма а ми се искаше книжлето да е първо... Отзиви?
Книжлетата били готини. Така се случи, че преди време попаднах първо на филма "Men Who Hate Women". Хареса ми и за това не четох книгата. После изкопах и следващите два филма: "The Girl Who Played with Fire" и "The Girl Who Kicked the Hornet's Nest".

Ако действието не е пренесено в щатите, ще изглежда доста тъпо - просто поредният американски гавър на успешен европейски филм.
Голям проблем се оказа книжлето... чак утре ще го имам... все пак май ще я прочета преди филма/ите...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

току що за втори път гледах Козелът (2009)

филм на георги дюлгеров е

много ми харесава - комедия, мечтателен, любовен , приказка
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

never mind написа:
Мнемозина написа:Да, ама самия човек е плод на едно друго време, а не на соца. Соца ни завеща цялата тая безидейност, липса на инициатива и претенциозна посредственост в която живеем днес. Както и срамът от/омразата към/ труда.
Кат съм влязла, да ти благодаря... Не знаех, че почти всичко, което е символ, е негово... Надълго и нашироко го говорихме и разгледахме с младежа.
Благодарим ти за една дълга вечер с обсъждане на лого-та :-)
Тъй де, на автора вече късно да благодарим... а незнанието не е оправдание. Но по-добре късно знание, отколкото мъгла...
Моля, моля. :bigsmile:

Аз така си пускам тук каквото ме впечатли, за всеки случай. А все се появява по нещо, за щастие. :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

въпрос с неповишена трудност. робърт редфорд или брад пит

http://www.cinefish.bg/data/movies_imag ... 155910.jpg
just perfect
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

"Боен кон"
онлайн, на руски
докато излезе по нашите ширини с превод...
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

bead_ написа:въпрос с неповишена трудност. робърт редфорд или брад пит

аууу всеки път като го видя ми се приисква да го целуна...не съвсем братски:winkw:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

shshtt написа:
bead_ написа:въпрос с неповишена трудност. робърт редфорд или брад пит

аууу всеки път като го видя ми се приисква да го целуна...не съвсем братски:winkw:
много е заприличал на робърт мамка му! пък аз никога не съм го кльопала много-много, сега трябва да ревизирам...
just perfect
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

bead_ написа:много е заприличал на робърт мамка му! пък аз никога не съм го кльопала много-много, сега трябва да ревизирам...
Снощи гледах "Полет над куковиче гнездо" на Морфов. Иван Бърнев страшно ми напомняше на Брад Пит в "12 маймуни"... много. По жестикулиране, разбира се, мимиките не можах да ги видя.

Много голям артист е Пит-а.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

itcome написа:
Снощи гледах "Полет над куковиче гнездо" на Морфов. Иван Бърнев страшно ми напомняше на Брад Пит в "12 маймуни"... много. По жестикулиране, разбира се, мимиките не можах да ги видя.

.
исках да я видя още миналата година кукувичата постановка, но нещо деян донков не ми понася. преекспонира се в лошия смисъл на думата.
just perfect
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

bead_ написа:
itcome написа:

.
исках да я видя още миналата година кукувичата постановка, но нещо деян донков не ми понася. преекспонира се в лошия смисъл на думата.
Морфов много си го обича. В едни роли ме кефи в други не толкова. В Куковиците и мен ме подразни...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
itcome написа:

.
Ама актьор! Всички са такива. Нима Андрей Баташов Бог да го прости не беше същата работа? Ивайло Христов кво е.
Добър е тоя, много е добър. Може би не трябва да играе всичко навсякъде, както беше миналия сезон, сега не знам как е, обаче мисля че е страшен актьор .
Но в Полет на Кукувиче гнездо е в такава компания, че изобщо няма да те дразни. Рени Врангова е сестрата, Иван дет вика Итком Бърнев е мадафака Били, ъъъ тоя бе, ех не мога да се сетя ама стархотна постановка. А Морфов си е Морфов(тва не е хвалба или нещо. Ако ти харесва Морфов, значи ще ти хареса Полета, ако не, не.)

Бе гледай го, бе, кво "не"! Готино е. Отивай! Ааа!
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Мнемозина написа: Аз така си пускам тук каквото ме впечатли, за всеки случай. А все се появява по нещо, за щастие. :lol:
За "Физика на тъгата"..
Трябваше да спрем, аз или автора, на -- някоя страница. Накрая думите му ми дойдоха в повече, загубих се в историите, а знаеш, колко го обичам и съм готова да го следвам.... :shy:
Седях си една вечер (в тоалетната) и си си мислех, че това е типично за многословието на мъжете от 68 (и околните) набор (и), които нямат какво точно да кажат, но искат да бъдат чути.
А го четох с наслаждение и настървение.
До един миг бях с него, после се разделихме и там нейде се превърнах в гадния критик.

П.П. Последната книга, която ми напомни разни неща е "Да убиеш присмехулник", филм... български, невероятен, "Източни пиеси", може и да сте чували :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

never mind написа: Трябваше да спрем, аз или автора, на -- някоя страница. Накрая думите му ми дойдоха в повече, загубих се в историите, а знаеш, колко го обичам и съм готова да го следвам.... :shy:
Седях си една вечер (в тоалетната) и си си мислех, че това е типично за многословието на мъжете от 68 (и околните) набор (и), които нямат какво точно да кажат, но искат да бъдат чути.
А го четох с наслаждение и настървение.
До един миг бях с него, после се разделихме и там нейде се превърнах в гадния критик.

П.П. Последната книга, която ми напомни разни неща е "Да убиеш присмехулник", филм... български, невероятен, "Източни пиеси", може и да сте чували :blum:
Ами да, и аз писах същото, като я довърших, ама беше някъде из темите.

От друга страна - това е лабиринт, така че губенето си е част от играта. Но ми дойде в повече накрая.

Не съм ги гледала още източните пиеси... като нищо да ми напомнят за присмехулника. :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

never mind написа:За "Физика на тъгата"..
:
за книгосмилането й помага редуване с ежедневник. роднина, милиционер, роднина...
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
шъ ходя, като минат класните. иначе да ви кажа: хората, които ходят на театър са изключително готини. загубих си пред народния двата мобилни. двата! не ме питайте как го направих - трудно си беше, но думата ми не е за мен, а за тия дет са ги намерили. върнаха ми ги. мерси, хора, страхотни сте! та, ако решите нещо да си загубите, ама нещо дето много ви трябва гледайте да е около народния.

п.п. незнам пред сълзата как стоят нещата, но като пробвам - ще пиша. освен тва не смятам да пробвам в овча купел - не се надявайте да пиша.
just perfect
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

bead_ написа:
Green Light написа:
шъ ходя, като минат класните. иначе да ви кажа: хората, които ходят на театър са изключително готини. загубих си пред народния двата мобилни. двата! не ме питайте как го направих - трудно си беше, но думата ми не е за мен, а за тия дет са ги намерили. върнаха ми ги. мерси, хора, страхотни сте! та, ако решите нещо да си загубите, ама нещо дето много ви трябва гледайте да е около народния.

п.п. незнам пред сълзата как стоят нещата, но като пробвам - ще пиша. освен тва не смятам да пробвам в овча купел - не се надявайте да пиша.
Моя фон ми го върнаха от зала Армеец... да се ненадяваш. А за хората които ходят на театър, разбира се, има и друга гледна точка: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1186134
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

"Парфюм"
http://www.imdb.com/title/tt0396171/
Не знам какво да кажа. Неочакван във всеки един момент. Не е за гнусливи. На мен ми хареса.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:"Парфюм"
Не знам какво да кажа. Неочакван във всеки един момент. Не е за гнусливи. На мен ми хареса.
това е сред малкото щастливи изключения, където филм по книга е добър. Ако си пропуснал едноименната книжка-непременно попълни пропуска. Патрик Зюскинд, ку не се лъжа, я беше писал.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:
това е сред малкото щастливи изключения, където филм по книга е добър. Ако си пропуснал едноименната книжка-непременно попълни пропуска. Патрик Зюскинд, ку не се лъжа, я беше писал.
ОК! Мерси!
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Много любим...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

itcome написа:
Много любим...
И книгата трябва да се прочете... колкото и филмът да е добре направен (а той е), книгата е прекрасна...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

На вълна Ошо съм другари, като се просветля ще докладвам в подробности:cool:

А от другата седмица и яко филми йеес! Че гледам дълъг списък се оформил от негледани.
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

bead_ написа:
never mind написа:За "Физика на тъгата"..
:
за книгосмилането й помага редуване с ежедневник. роднина, милиционер, роднина...
На мен ми стига "Уикенд", той замества редуването :lol:
Така едно хубаво се ситуира между фолтоволтаичната инсталация, извлеченията от НПК, сравнителната педагогика, изкуството да станем вечни и съвършени и .... Самолети и Оръжия (в помощ на ученика :rotfl24:)

И пак ще кажа, най-силният филм, най-истинският, който съм гледала напоследък е "простичкият" "Източни пиеси". :shy:

П.П. И "Най-дългият годеж". Това е ... Филм!!!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Хванах се да чета едни неща за нестинарството.

Удивително е колко малко знаем за него, дори и когато сме узнали почти всичко възможно... И ме завладя странно усещане - смесица между скепсис (а обичам такива неща, знаете) и удивление.
Магия, която успява да проникне дори и през писане неподредено, неграмотно понякога. Магия при постоянното усещане, че написаното е "извън чашата".
Ужасно странно.

Предупредиха ме - внимавай да не те прихване, случвало се е на други.
Не, не ме е прихванало, но имаше моменти, в които ми се струваше, че ако застана до жаравата, ще искам да вляза в нея. :lol:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:Хванах се да чета едни неща за нестинарството.

Удивително е колко малко знаем за него, дори и когато сме узнали почти всичко възможно... И ме завладя странно усещане - смесица между скепсис (а обичам такива неща, знаете) и удивление.
Магия, която успява да проникне дори и през писане неподредено, неграмотно понякога. Магия при постоянното усещане, че написаното е "извън чашата".
Ужасно странно.

Предупредиха ме - внимавай да не те прихване, случвало се е на други.
Не, не ме е прихванало, но имаше моменти, в които ми се струваше, че ако застана до жаравата, ще искам да вляза в нея. :lol:
Ха! Оня ден захванах една книга на Михаил Арнаудов "Студии върху българските обреди и легенди", изд 1924. В нея над 200 страници са посветени на нестинарството. Интересно е, че е писана в епоха, в която обичая е бил доста витален в много странджански села и не просто туристическа атракция, а част от живота на хората. Ценното е, че в рамките на същия раздел са разгледани подробно и игри и обреди свързани с огъня из цял свят от времето на Римската империя до началото на 20 век.
Тъй постни и стерилни ми се струват след прочетеното всички останали писания за нестинарството....Препоръчвам ти я -ако те интересува ще ти я дам.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: исках да я видя още миналата година кукувичата постановка, но нещо деян донков не ми понася. преекспонира се в лошия смисъл на думата.
Бе и на мен тоз ми е супер отблъскващ. Направо се чудя как му се връзват разни мацки.
Мъхъ.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:

Ха! Оня ден захванах една книга на Михаил Арнаудов "Студии върху българските обреди и легенди", изд 1924. В нея над 200 страници са посветени на нестинарството. Интересно е, че е писана в епоха, в която обичая е бил доста витален в много странджански села и не просто туристическа атракция, а част от живота на хората. Ценното е, че в рамките на същия раздел са разгледани подробно и игри и обреди свързани с огъня из цял свят от времето на Римската империя до началото на 20 век.
Тъй постни и стерилни ми се струват след прочетеното всички останали писания за нестинарството....Препоръчвам ти я -ако те интересува ще ти я дам.
Благодаря!
Михаил Арнаудов си е класика, да.
Въпросът е, че нестинарството не е само обичай и не е само игра в огън. И че има сериозна разлика между "игри около огъня" (каквито има на много места) и "игра в огъня".
Както и да е, де, някой път като се видим, ще ти разказвам.

Иначе паралели се правят много, в това число и с азиатския шаманизъм, но далеч не всички са убедителни. Оказва се никак не лесно да се определи що е то това нестинарство.
Последно промяна от Мнемозина на 02.02.12, 09:41, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Благодаря!
Въпросът е, че нестинарството не е само обичай и не е само игра в огън. И че има сериозна разлика между "игри около огъня" (каквито има на много места) и "игра в огъня".

Иначе паралели се правят много, в това число и със средноазиатския шаманизъм, но далеч не всички са убедителни. Оказва се никак не лесно да се определи що е то това нестинарство.
разлики и паралели има колкото искаш...беше ми страшно интересно и да науча по колко различни начини се тълкува идеята на нестинарството в различни епохо и места - някъде на Апенините /ку се не лъжа, ама може и да се бъркам/ влизането и излизането от жаравата било символично представяне на пътя на Слънцето през небето...а на други места, където се е практикувало човешкото жертвоприношение, за да се прекъсне тая кръвожадна практика, същото това мотане навън навътре из жаравата замествало самото жертвоприношение-хем си в огъня и шъ мреш, хем хвърляш на божеството прах в очите и драсваш навън...
абе...направо затъваш в тия неща като ги четеш.....

Хич не ти вярвам, че като се видим наживо ще приказваш. :lol: Освен ако не те "прихване", де...тогава пък ще трябва да те вадим от някой огън и.....
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
разлики и паралели има колкото искаш...беше ми страшно интересно и да науча по колко различни начини се тълкува идеята на нестинарството в различни епохо и места - някъде на Апенините /ку се не лъжа, ама може и да се бъркам/ влизането и излизането от жаравата било символично представяне на пътя на Слънцето през небето...а на други места, където се е практикувало човешкото жертвоприношение, за да се прекъсне тая кръвожадна практика, същото това мотане навън навътре из жаравата замествало самото жертвоприношение-хем си в огъня и шъ мреш, хем хвърляш на божеството прах в очите и драсваш навън...
абе...направо затъваш в тия неща като ги четеш.....

Хич не ти вярвам, че като се видим наживо ще приказваш. :lol: Освен ако не те "прихване", де...тогава пък ще трябва да те вадим от някой огън и.....
Даааа, бе... въпросът е само да не е много шумно, защото ако трябва да надвиквам околностите, моментално се отказвам. :lol:

Според мен основното не е жертвата. И - свързано е със соларните култове, няма начин да не е, но с това почти нищо не се казва вече.

Истинските нестинари ги прихващало и далеч от жарава. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Е "като се видим, ще разказвам"!?
Ами тия дето четат?
:-(
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Е "като се видим, ще разказвам"!?
Ами тия дето четат?
:-(
Ами ще трябва да се преориентираме, гледай какво става в съседната тема. :blum:

Трудно ще ми е да го изпиша това тук, а и за да го изпиша, трябва да чета още. Още не ми се е оформило в главата и засега върви като вътрешен спор. Но знае ли човек...
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

WALL-E написа:"Боен кон"
онлайн, на руски
докато излезе по нашите ширини с превод...
има вече наши титри...

Стивън може да прави големи филми и без известни артисти и с банална фабула... Който си го може си го може
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Има и по-ново издание :) Само за инфо...
Мнемозина написа:
windcolours написа:

Благодаря!

Иначе паралели се правят много, в това число и с азиатския шаманизъм, но далеч не всички са убедителни. Оказва се никак не лесно да се определи що е то това нестинарство.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:Има и по-ново издание :) Само за инфо...
В тази област и в нашата ситуация по-старите издания са по-интересни.
Уинди, наистина ли имаш Онова издание?
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
Спор няма, но просто за който иска да си я купи, новото е по-достъпно (евтино)... Макар че понякога редки неща (нови) се намират трудно (малки бройки се издават...в нАучните сфери - то пък после като се политизират някои неща - търсенето нараства :) )
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
Спор няма, но просто за който иска да си я купи, новото е по-достъпно (евтино)... Макар че понякога редки неща (нови) се намират трудно (малки бройки се издават...в нАучните сфери - то пък после като се политизират някои неща - търсенето нараства :) )
Да, точно затова е интересно какво от първото издание е минало в другите. Макар че, доколкото съм чувала, Арнаудов при цялата му уязвимост упорито не е давал да му пипат текстовете при преиздаването.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
имам, бе
издателство "Художникъ", 1924, с печат от библиотеката на Народното събрание

новото издание май е от 1972, освен ако няма още по-ново
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа: имам, бе
издателство "Художникъ", 1924, с печат от библиотеката на Народното събрание

новото издание май е от 1972, освен ако няма още по-ново
Ау... :-)