А жена ти знае ли?Kent написа:п.п. забравих да споделя че от 03.12.12 съм на курс в софето в пирогов за една седмица. ще живея в парк хотел москва и при едни мои приятелки. предложения от анималистите за среща има ли:lol:
Анималистична (ли) е темата.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- windcolours
- Дон Румата Есторски
Ами и аз... колко струва само повторното изчисляване на променливи, когато всеки път се извиква една и съща функция, с едни и същи аргументи!Piqndurnik написа:Тук бих могъл да поспоря...
И ако погледнеш машинния код, свят ти се извива - всеки път се преизчислява наново, майната му на хийпа, и 2Гб да стане, при положение че имаш 16 - какво значение... Добрият стар HITECH го можеше това...
Само че, аз го споменах като белег, следствие от това, че такова мислене се възпитава...
От време на време чета лекции към един университет и всеки път като трябва да разказвам за оптимизации, започвам да обяснявам за начина на работа на физическо ниво, за акумулатори, за хардуерни модули и как работят ... тааааакива прозявки не си виждал. Обаче аз съм гад (да не се бърка с гид!) и когато дойде време за подпис, любимата ми темичка за въпроси е "а как можем да оптимизираме ей този участък и кога е по-добре да използваме макроси и кога - функции и процедури"... шегички ... производствен хумор.
Последно промяна от Дон Румата Есторски на 19.10.12, 12:30, променено общо 1 път.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
- Дон Румата Есторски
Ами историята ни учи, че не всички водачи са били заразени... Алтруистите, алтруистите! Те да са живи! (ако трябва да перефразираме малко дядо Вазов)maggot написа:...Заедно.
Само дето ние, хората, не сме като тях и сме повече стадо, отколкото общност. И си търсим водачи. Поради този факт, човешкия свят е нареден така, че трябва да се излъчи водач. Който, за да има задника да е такъв, вече е заразен. И пак стигаме до началото. Параграф 22.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
- Дон Румата Есторски
- сър Айвънхоу
немате грижи...Мнемозина написа:Да знаеш, Айвън много хубаво избира кръчми.Kent написа:п.п. забравих да споделя че от 03.12.12 съм на курс в софето в пирогов за една седмица. ще живея в парк хотел москва и при едни мои приятелки. предложения от анималистите за среща има ли:lol:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
-o, /o ги има дори и при M$. Днес специално погледнах проектите на C във Visual Studio и... познай - Od (disabled)Дон Румата Есторски написа:Ами и аз... колко струва само повторното изчисляване на променливи, когато всеки път се извиква една и съща функция, с едни и същи аргументи!Piqndurnik написа:Тук бих могъл да поспоря...
И ако погледнеш машинния код, свят ти се извива - всеки път се преизчислява наново, майната му на хийпа, и 2Гб да стане, при положение че имаш 16 - какво значение... Добрият стар HITECH го можеше това...
Само че, аз го споменах като белег, следствие от това, че такова мислене се възпитава...
От време на време чета лекции към един университет и всеки път като трябва да разказвам за оптимизации, започвам да обяснявам за начина на работа на физическо ниво, за акумулатори, за хардуерни модули и как работят ... тааааакива прозявки не си виждал. Обаче аз съм гад (да не се бърка с гид!) и когато дойде време за подпис, любимата ми темичка за въпроси е "а как можем да оптимизираме ей този участък и кога е по-добре да използваме макроси и кога - функции и процедури"... шегички ... производствен хумор.
Това мислене не се възпитава такова. То е следствие на презадоволеност. За повечето практически задачи съвременните компютри са като да биеш гарги с топ. Основните ресурси отиват за шаренията. Дори и при 8086 с неговите скромни от сегашна гледна точка 0,33 MIPS имаше място за мърлявщина. Сега един телефон е хиляди пъти по-мощен. Стига се до там, че при някои обработки се налага да се сложи изкуствено забавяне, та да забележи потребителя, че там става нещо.
Прав си, сбъркан е моделът...
Наздраве