Sweety написа:агнешки главички се ядат варени!
За пачата като такава
- сър Айвънхоу
Уф, че съм зла.Дон Румата Есторски написа:Ех, че си!Мнемозина написа:Ами ако са, какво?
...
Ами какво, какво! Исках да ти разкажа за приятеля ми Ури...
И други такива нещица, ама ей на - сецна ме ти!
Обаче четем различно Душко Добродушков.
Ако това ми отговаряш, разбира се.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
знам, знааам...Мнемозина написа: Уф, че съм зла.:lol::lol:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
знам, знааам...Мнемозина написа:И побойница.сър Айвънхоу написа:знам, знааам...Мнемозина написа: Уф, че съм зла.:lol::lol:
![]()
Ха да те видя сега...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Дон Румата Есторски
Неееее, не съм казвал такова нещо! Строга си, това да.Мнемозина написа:Уф, че съм зла.:lol::lol:
От този момент нататък, може ли малко по-подробно? Прочетох Елин Пелин още веднъж, за всеки случай.Мнемозина написа:Обаче четем различно Душко Добродушков.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
Не, мъдра не съм, това е липса на енергия по-скоро. Но благодаря!Дон Румата Есторски написа:Неееее, не съм казвал такова нещо! Строга си, това да.Мнемозина написа:Уф, че съм зла.:lol::lol:
И мъдра (тук се покланям).
От този момент нататък, може ли малко по-подробно? Прочетох Елин Пелин още веднъж, за всеки случай.Мнемозина написа:Обаче четем различно Душко Добродушков.
А за любимата печена тиква, просто не свързах нещата, които разказа, с начина, по който виждам основния проблем на Душко - как да намериш баланса между миналото (селското) и настоящето (градското).
Panta rhei...
Re: За пачата като такава
Наблюденията ми са на селяни от източна България. Макар че вече не помня за какво точно е ставало въпрос.Sweety написа:OMG
ти какво искаш да ми кажеш сега, а??
че аз съм селянка без вкус ли?!
Ако ще и сто пути да напишеш не, да знаш че не е въарно...
плус това селяните у Софииско, ако тях си ги наблюдавала, те никакви селяни не са, те са просто едни бедни хора
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Виж, дори да си позволим от висотата на позицията на хора, живеещи почти сто години по-късно,Мнемозина написа:А за любимата печена тиква, просто не свързах нещата, които разказа, с начина, по който виждам основния проблем на Душко - как да намериш баланса между миналото (селското) и настоящето (градското).
да принизим невероятния перцепционист на фините трепети на човешката душа и вътрешно-
психологическите човешки конфликти, Елин Пелин, до обобщението „баланс между миналото
и настоящето”, не мислиш ли, че конфликтът който ни тресе от вече двадесет години, и резултат
на който са и трите малки случки, които ти разказах, е същият?
Всъщност няма значение, ако не са ти харесали историите ми, би било глупаво да се опитвам да
ти доказвам нещо.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
Не бе, не, историите са си чудни, но явно не съм успяла да направя добре връзката.Дон Румата Есторски написа:Виж, дори да си позволим от висотата на позицията на хора, живеещи почти сто години по-късно,Мнемозина написа:А за любимата печена тиква, просто не свързах нещата, които разказа, с начина, по който виждам основния проблем на Душко - как да намериш баланса между миналото (селското) и настоящето (градското).
да принизим невероятния перцепционист на фините трепети на човешката душа и вътрешно-
психологическите човешки конфликти, Елин Пелин, до обобщението „баланс между миналото
и настоящето”, не мислиш ли, че конфликтът който ни тресе от вече двадесет години, и резултат
на който са и трите малки случки, които ти разказах, е същият?
Всъщност няма значение, ако не са ти харесали историите ми, би било глупаво да се опитвам да
ти доказвам нещо.:bigsmile::bigsmile:
Не ми обръщай внимание, така ще е още известно време, а после се надявам да поотмине - но знам ли...
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Много мило, обаче недей, че ще се запритеснявам сега. Или по-добре - хубаво, нека е така, ама не сега, ами аз ще ти се обадя откога да обръщаш внимание.Дон Румата Есторски написа:Не мога да не ти. Мнението ти значи много за мен. (това не е сарказъм!)Мнемозина написа:Не ми обръщай внимание, така ще е още известно време, а после се надявам да поотмине - но знам ли...
Не, наистина, пиша набързо и без да му мисля и общо взето така и чета.
Panta rhei...
-
coffeemate
Re: За пачата като такава
и аз така...snowprincess написа:тези храни, които описвате в темата, не само не ми са смешни, ами предизвикват някакъв ужас в мен, започна да ми се повдига
Навремето като придружавах баба си до месарският магазин и влизаме вътре и ме лъхва миризма на м.. айде да не казвам, щото не съм вегетарика
Та влизаме в магазина и директно пред очите ми се виси една свинска глава на кука окачена и един-два реда прилежно наредени свински копита/крака.... Ако на тези детски години някой ме беше подхванал както трябва с тази полунагласа към месото- щях да съм вегетарианец. Просто това ми изниква като асоциация като чуя пача...
- windcolours
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Хвърли малко светло по въпроса когато имаш време!Piqndurnik написа:Ни пача обичам, ни кървавица.
Джолана има два варианта: в северните части на Немцията е варен и желиран - Eisbein. По моите вкусове е отврат. В южните части е печено като на грил, с хрупкава чак зъботрошаща кожа, мазно. Нарича се Haxe и изпива доста бира.
www.kanatangra.wallst.ru/Bavaria-bg.htm
- Green Light