Поискали рушвет на дъщеря ми

Все същите
Аватар
shshtt

Поискали рушвет на дъщеря ми

Мнение от shshtt »

Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!
Дъщеря ми е на изпит по кормуване в сряда /12.12.12/ и днес докато е бил последния и час при инструктора, той и казал че шефа му бил поръчал да си носят пари курсистите за всеки случай, ако бил подкупен изпитващия - 150 лв!!!!!
Тя се явява за втори път, кара добре но...както и да е.
Дъщеря ми се притеснила много и попитала само защо, като изпита струва 60 лв такива пари и искат и че няма.
Сега ми звънна да се посъветва и е много разстроена, защото смята че както и първия път я разиграват и ще я късат до откат. Какво да прави се чуди.
Аз я посъветвах утре да му се обади по телефона на този и да му каже, че никакви пари няма да носи и да го предупреди, че ако умишлено я скъсат ще подадем оплакване.
Не можем да се свържем с мъжа ми за съвет и се чудим правилно ли е така да действаме или е по-добре нищо сега да не му казва, а направо после ние като се приберем в Бългрия да се разправяме с него.
И къде точно и на кой трябва да се оплачем знаете ли?
Последно промяна от shshtt на 10.12.12, 22:04, променено общо 2 пъти.
coffeemate

Мнение от coffeemate »

Нямам идея, шът. Не съм шофьор и никога няма да бъда! Толкова много мразя хаоса по пътищата, че бойкотирам личните превозни средства. Т.е. возят ме като куфар насам-натам. И да живее градският транспорт!!
Иначе за искането на рушвет- не ми се е случвало на мен да ми поискат, но ако ми се случи, ще съм в шок точно както е дъщеря ти. Просто някак се чувстваш омърсен и унизен. Още повече като всичко ти е наред, пък си безсилен... а дали е така... :( :mad:
Аватар
snowprincess

Re: Поискали рушвет на дъщеря ми

Мнение от snowprincess »

не се ядосвай за глупости, бе, да му даде парите
като я скъсат няколко пъти ще й излезе по-скъпо все да се явява на изпити
друг път ще я учиш, че такива неща не се правят
Изображение
Аватар
юрата

Мнение от юрата »

Хах, пробват, кой ще се върже. Да направи каквото си реши момичето. Въпросът е дали иска тази книжка от първия път или не...

п.п. По принцип съм против рушветите, особено, когато ти го искат. Но пък е част от системата ни. Ако той ще ми спести главоболия, които бих оценила на повече що да не го дам... Погледни го и така - дъщеря ти ще получи още един житейски урок:-)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа:не се ядосвай за глупости, бе, да му даде парите
като я скъсат няколко пъти ще й излезе по-скъпо все да се явява на изпити
друг път ще я учиш, че такива неща не се правят
сноу, шегуваш се
няма пък
тя ще си реши какво да прави утре, има ориентири вече къде и какво, надявам се да се справи
голяма е от тъй насетне да я уча
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

юрата написа:Хах, пробват, кой ще се върже. Да направи каквото си реши момичето. Въпросът е дали иска тази книжка от първия път или не...

п.п. По принцип съм против рушветите, особено, когато ти го искат. Но пък е част от системата ни. Ако той ще ми спести главоболия, които бих оценила на повече що да не го дам... Погледни го и така - дъщеря ти ще получи още един житейски урок:-)
те вече я скъсаха един път и винаги могат да намерят за какво пак да я скъсат
но тя може да кара и въпросът е защо да им дава пари на тия
не знам какъв урок е, всички сме чували за рушвети и пр., не е изненада за никой
ще видим
вярвам че все някога всеки си намира майстора, та и тези хубостници
книжка ще вземе, пък ако не става по правия, по кривия начин и така, мамка му и оправия
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

никви кинти в повече, търсят балъци:mad:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:никви кинти в повече, търсят балъци:mad:
да, и аз така мисля
добро утро кентски баш ми е драго да те видя:cool:
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

и аз поддържам тезата на кентски...никакви рушвети :mad:

стискам палци на щерка ти, ще видиш, че ще вземе изпита :bigsmile:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Що на мен не ми искат, му се не види! Че и с ден предизвестие... оня след това само такаджия може да бъде... изпитващ. Пфу...
Последно промяна от itcome на 11.12.12, 10:03, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Подава сигнал на момента.

Не ви разбирам, честно. Пак като в темата с КАТ. Искате да живеете в нормална държава, а не правите нормални неща.

Сигнал задължително, иначе на все повече убийци на пътя ще дават книжки.
Няма оправия и това си е!
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Подава сигнал на момента.

Не ви разбирам, честно. Пак като в темата с КАТ. Искате да живеете в нормална държава, а не правите нормални неща.

Сигнал задължително, иначе на все повече убийци на пътя ще дават книжки.
Няма оправия и това си е!
абсолютно си права!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз мисля като Кент. Търсят балъци.

Обаче от обобщаванията на Вяра и Айвънхоу хем ме хваща яд, хем ме напушва смях. Бе къде живеете и какви ги пишете? Толко па да не може да каже човек едно към едно как са нещата при него лично. Вяра, Айвънхоу и Итком, вие изобщо някакви недостатъци имате ли? Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:... Айвънхоу ... Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
да

п.п. ъъъ... имам само един недостатък... обичам да дразня Green Light :harhar:
Bella Ciao
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.

Обаче от обобщаванията на Вяра и Айвънхоу хем ме хваща яд, хем ме напушва смях. Бе къде живеете и какви ги пишете? Толко па да не може да каже човек едно към едно как са нещата при него лично. Вяра, Айвънхоу и Итком, вие изобщо някакви недостатъци имате ли? Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
Бая глупости съм правил, просто не съм давал рушвет.
Като се замисля по- дълбоко, мисля че оставих кило фасул на един дофтор... след операция... щото като им кажа, че съм от Смилян и озверяват за боб... Ама то е като ръкопляскане при меко кацане...
Брои ли се?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

coffeemate написа:... И да живее градският транспорт!!...
Пушиш ли?
Наздраве :cool:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

shshtt написа:Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!
Дъщеря ми е на изпит по кормуване в сряда /12.12.12/ и днес докато е бил последния и час при инструктора, той и казал че шефа му бил поръчал да си носят пари курсистите за всеки случай, ако бил подкупен изпитващия - 150 лв!!!!!
Тя се явява за втори път, кара добре но...както и да е.
Дъщеря ми се притеснила много и попитала само защо, като изпита струва 60 лв такива пари и искат и че няма.
Сега ми звънна да се посъветва и е много разстроена, защото смята че както и първия път я разиграват и ще я късат до откат. Какво да прави се чуди.
Аз я посъветвах утре да му се обади по телефона на този и да му каже, че никакви пари няма да носи и да го предупреди, че ако умишлено я скъсат ще подадем оплакване.
Не можем да се свържем с мъжа ми за съвет и се чудим правилно ли е така да действаме или е по-добре нищо сега да не му казва, а направо после ние като се приберем в Бългрия да се разправяме с него.
И къде точно и на кой трябва да се оплачем знаете ли?
Времето е малко, но все пак не е недостатъчно да се снабди с камера от тип черна кутия. Стига да е уверена в уменията си де...
Наздраве :cool:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

а аз нито се ядосвам, нито ми е смешно, това са си те - в рим не правят като римляните
вероятно те карат да се срамуваш, че избираш по-лесния начин за решение на проблемите си, но е хубаво да знаеш, че има и такива хора
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Чета ви милички по темата, но нищо не искам да говоря преди утре.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:

а аз нито се ядосвам, нито ми е смешно, това са си те - в рим не правят като римляните
вероятно те карат да се срамуваш, че избираш по-лесния начин за решение на проблемите си, но е хубаво да знаеш, че има и такива хора
Не, че не мога да се засрамя. Но трябва да е от някой, който ме познава и знае какво правя.

Не ми се вярва в интернет да открия някакъв вид хора, които не съм срещал в живота си.

Просто не мога да се насиля да пиша в самохвален и сериозен стил, но съм стоял до последно, и стоя, и сам, и с фирмата си, и зад каузи, и зад хора. Като опрвдание на горното изречение ще кажа, че човек просто трябва да има физиономия за да е човек. Трябва по някакъв начин да харесваш себе си.

Обаче борба против корупцията не това, че не даваш дребен рушвет.

Големо триене му ударих. Пак трия и пускам. Майната му, нищо няма да се разбере от тоя постинг.

Това е днешната култура и ние сме днешните хора.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:
snowprincess написа:

Не, че не мога да се засрамя. Но трябва да е от някой, който ме познава и знае какво правя.

Не ми се вярва в интернет да открия някакъв вид хора, които не съм срещал в живота си.

Просто не мога да се насиля да пиша в самохвален и сериозен стил, но съм стоял до последно, и стоя, и сам, и с фирмата си, и зад каузи, и зад хора. Като опрвдание на горното изречение ще кажа, че човек просто трябва да има физиономия за да е човек. Трябва по някакъв начин да харесваш себе си.

Обаче борба против корупцията не това, че не даваш дребен рушвет.

Големо триене му ударих. Пак трия и пускам. Майната му, нищо няма да се разбере от тоя постинг.

Това е днешната култура и ние сме днешните хора.
Почнах аз да се притеснявам, че нещо не е наред с мен.
Дребните подкупи са разковничето... или е нещото което пряко или само то си зависи от мен и само от мен.
Вчера една жена сгази друга на пешеходна опита се да избяга. Знам, знам... книжката не прави шофера...
По пътъщата е пълно с безумци, които са бесмъртни, защото са си заредили 50-тачката в джоба.
Дава се подкуп за да мине колата ти на технически - ей това пък направо ме изумява. Та нали от това пряко зависи твоя живот.
Чудно ми е ако имаше големи глоби и контрол над ежегодните медицински прегледи - дали нямаше пак да се подкупват лекари да пишат, че си добре...
Подкупи на архитекти и надзор - при земетресение се реве за обещетение от държавата...
Подкуп за оценка...

Гледам от моята камбанария, намам работеща фирма... хора не зависят от мен. Не съм строил, но е планирано в близките години... Учил съм за оценки. Какво не ми е в ред?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.

"Мое да ми верваш"
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.

"Мое да ми верваш"
по цинично изказване не бях чел скоро... освен изцепките на ББ...

:bad: :bad: :bad:
Bella Ciao
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.

"Мое да ми верваш"
Сигурно са пренебрежимо количество спрямо големите... не знам.
Но мнението ми е искрено и убедено. Мое. И го устоявам.
Разбира се, че може да не съм давал подкупи, защото живота ми досега се е усукал тъй. И разбира се, че мога да си променя мнението.

Протеста на Орлов е една бира. Да платиш, за да вземеш книжка е съвсем различно.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа:

"Мое да ми верваш"
Сигурно са пренебрежимо количество спрямо големите... не знам.
Но мнението ми е искрено и убедено. Мое. И го устоявам.
Разбира се, че може да не съм давал подкупи, защото живота ми досега се е усукал тъй. И разбира се, че мога да си променя мнението.

Протеста на Орлов е една бира. Да платиш, за да вземеш книжка е съвсем различно.
На два пъти започвам да пиша лична история и я изтривам. Не си заслужава риска да я видят.
Даже повече от два пъти.

Но ако искаш погледни първата новина на Айвънхоу. "Две новинки"- Лиляна Павлова жена на годината 2012. Това е от ония изречения, на които казваш - Е, не знам какво да кажа!!!
Рибата се вмирисва от главата, бе човек. Толкова ли ти е трудно да го разбереш?

Тия лични кръстоносни походи не са породени от личната ни честност защото сме прозрели как може да бъде решен проблема, а е чиста проба промиване на мозъци.
За да не си задаваме истинските въпроси вестниците и медиите изобщо, ни ги подменят. Вместо да се питаме(или незнаещите да попитат знаещите) защо става така, че все едни и същи фирми печелят в регионалното министерство, ние питаме защо Гринлайт даде пари на катаджията. Тва - казваме ние- че едни и същи фирми печелят е баналност. Тва го знаеме, ние сме печени и врели и кипели- тва че при Лиляна Павлова вървят само пет фирми е повод за вицове. Истинския проблем са петдесете лева в джоба на джигитите. Те са виновни.
Тва си казваме.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:

"Мое да ми верваш"
по цинично изказване не бях чел скоро... освен изцепките на ББ...

:bad: :bad: :bad:

Кои изцепки?
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Не казвам така.
Не вадя линкове от нета, за да доказвам нещо. Не посочвам за пример "бели" държави.
Само и единствено изразявам моето мнение, подкрепено с личен пример.

От де да знам дали съм прав. Дали съм тъп. Така го чувствам и мисля обаче. Аз.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Тия лични кръстоносни походи не са породени от личната ни честност защото сме прозрели как може да бъде решен проблема, а е чиста проба промиване на мозъци.
За да не си задаваме истинските въпроси вестниците и медиите изобщо, ни ги подменят. Вместо да се питаме(или незнаещите да попитат знаещите) защо става така, че все едни и същи фирми печелят в регионалното министерство, ние питаме защо Гринлайт даде пари на катаджията. Тва - казваме ние- че едни и същи фирми печелят е баналност. Тва го знаеме, ние сме печени и врели и кипели- тва че при Лиляна Павлова вървят само пет фирми е повод за вицове. Истинския проблем са петдесете лева в джоба на джигитите. Те са виновни.
Тва си казваме.
Еми да, ама все пак като кажеш на новината за петте фирми "Е как може такова нещо", я казваш вкъщи пред телевизора или най-много го написваш тук.
Да отидеш на Орлов мост (абе тая година освен нобелов лауреат се оказах и човек на годината, да знаете :grin:) или просто да се опънеш да дадеш рушвет на катаджията все пак е някаква по-активна съпротива.
Може и да не решаваш нещо значимо, но не си и приел вътрешно корупцията като нещо естествено.

В крайна сметка човек трябва да прави възможното да съхрани поне собствените си критерии. И е ясно, че има ситуации, в които е невъзможно да ги следва докрай.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: ...

В крайна сметка човек трябва да прави възможното да съхрани поне собствените си критерии. И е ясно, че има ситуации, в които е невъзможно да ги следва докрай.
Хаа, шанс!

Съ- гла- сен!
Мисля че е сто процента валидно за всеки човек, включително даже и за такива като мене.

Съгласни сме значи, край, заключ!
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Сега само да вметна нещо преди развоя утре, защото не го знам какъв ще е.
Но заради Гринлайт...консултирах се с хора които са наясно и след този разговор ако зависеше от мен щях да дам пари и да си спестя безсмислени и обречени войни.
Това казах и на дъщеря ми, да постъпва както прецени.
Сега за карането и раздаването на шофьорски книжки - те точно такива дето могат си набелязват, щото хем са наясно че с кормуването са наред, хем ги късат, за да им стане ясно къде е ножа и хляба. И защото е лабилна психически и само като я разстроят с крясъци и забележки и тя ще свали на 50% от това което може.
Защо не си позволиха при синът ми тази игричка /същата фирма/? А ми той просто е толкова откъснат състезател, че щеше да паркира пред районното директно.
Щото трябваше да иде на майната си в Шотландия, че да се успокои, че вече ги няма връзкарите на всички нива и всичко само от него си зависи.
Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
Освен ако не изкара зверска психика и не ги навре на кучето в гъза утре.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:Сега само да вметна нещо преди развоя утре, защото не го знам какъв ще е.
Но заради Гринлайт...консултирах се с хора които са наясно и след този разговор ако зависеше от мен щях да дам пари и да си спестя безсмислени и обречени войни.
Това казах и на дъщеря ми, да постъпва както прецени.
Сега за карането и раздаването на шофьорски книжки - те точно такива дето могат си набелязват, щото хем са наясно че с кормуването са наред, хем ги късат, за да им стане ясно къде е ножа и хляба. И защото е лабилна психически и само като я разстроят с крясъци и забележки и тя ще свали на 50% от това което може.
Защо не си позволиха при синът ми тази игричка /същата фирма/? А ми той просто е толкова откъснат състезател, че щеше да паркира пред районното директно.
Щото трябваше да иде на майната си в Шотландия, че да се успокои, че вече ги няма връзкарите на всички нива и всичко само от него си зависи.
Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
Еми дано па да ги навре!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

shshtt написа: Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
Стискам палци да им покаже, че са свине (каквито са всъщност)...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:
Еми дано па да ги навре!
Тъкмо щях да се извинявам за френския:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

shshtt написа:
Green Light написа:
Еми дано па да ги навре!
а, много си ти е добре френския...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:
Green Light написа:
Еми дано па да ги навре!
След разказа на Итком, да ти кажа, да ти имам на тебе френския...

теменужки
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа: След разказа на Итком, да ти кажа, да ти имам на тебе френския...

теменужки
хахахах той и още може, утре ще пусна :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

shshtt написа:
Green Light написа: След разказа на Итком, да ти кажа, да ти имам на тебе френския...

теменужки
нещо за пиано, или на пияно? :blum:
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

сър Айвънхоу написа:
shshtt написа:

теменужки
нещо за пиано, или на пияно? :blum:
не знам, той да си каже:lol:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

хехе, те са трима пък вие сте само двама...поне дотука като четох по диагонал отдолу нагоре темата..
Green по някои тема вече си малцинство тука! :winkw: :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:

хехе, те са трима пък вие сте само двама...поне дотука като четох по диагонал отдолу нагоре темата..
Green по някои тема вече си малцинство тука! :winkw: :winkw:
Не е верно. Аз съм поне петима. И "добър ден" като казвам и почвам да споря със себе си.
Публикувай отговор