Поискали рушвет на дъщеря ми
Поискали рушвет на дъщеря ми
Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!
Дъщеря ми е на изпит по кормуване в сряда /12.12.12/ и днес докато е бил последния и час при инструктора, той и казал че шефа му бил поръчал да си носят пари курсистите за всеки случай, ако бил подкупен изпитващия - 150 лв!!!!!
Тя се явява за втори път, кара добре но...както и да е.
Дъщеря ми се притеснила много и попитала само защо, като изпита струва 60 лв такива пари и искат и че няма.
Сега ми звънна да се посъветва и е много разстроена, защото смята че както и първия път я разиграват и ще я късат до откат. Какво да прави се чуди.
Аз я посъветвах утре да му се обади по телефона на този и да му каже, че никакви пари няма да носи и да го предупреди, че ако умишлено я скъсат ще подадем оплакване.
Не можем да се свържем с мъжа ми за съвет и се чудим правилно ли е така да действаме или е по-добре нищо сега да не му казва, а направо после ние като се приберем в Бългрия да се разправяме с него.
И къде точно и на кой трябва да се оплачем знаете ли?
Дъщеря ми е на изпит по кормуване в сряда /12.12.12/ и днес докато е бил последния и час при инструктора, той и казал че шефа му бил поръчал да си носят пари курсистите за всеки случай, ако бил подкупен изпитващия - 150 лв!!!!!
Дъщеря ми се притеснила много и попитала само защо, като изпита струва 60 лв такива пари и искат и че няма.
Сега ми звънна да се посъветва и е много разстроена, защото смята че както и първия път я разиграват и ще я късат до откат. Какво да прави се чуди.
Аз я посъветвах утре да му се обади по телефона на този и да му каже, че никакви пари няма да носи и да го предупреди, че ако умишлено я скъсат ще подадем оплакване.
Не можем да се свържем с мъжа ми за съвет и се чудим правилно ли е така да действаме или е по-добре нищо сега да не му казва, а направо после ние като се приберем в Бългрия да се разправяме с него.
Последно промяна от shshtt на 10.12.12, 22:04, променено общо 2 пъти.
-
coffeemate
Нямам идея, шът. Не съм шофьор и никога няма да бъда! Толкова много мразя хаоса по пътищата, че бойкотирам личните превозни средства. Т.е. возят ме като куфар насам-натам. И да живее градският транспорт!!
Иначе за искането на рушвет- не ми се е случвало на мен да ми поискат, но ако ми се случи, ще съм в шок точно както е дъщеря ти. Просто някак се чувстваш омърсен и унизен. Още повече като всичко ти е наред, пък си безсилен... а дали е така...

Иначе за искането на рушвет- не ми се е случвало на мен да ми поискат, но ако ми се случи, ще съм в шок точно както е дъщеря ти. Просто някак се чувстваш омърсен и унизен. Още повече като всичко ти е наред, пък си безсилен... а дали е така...
- snowprincess
Re: Поискали рушвет на дъщеря ми
не се ядосвай за глупости, бе, да му даде парите
като я скъсат няколко пъти ще й излезе по-скъпо все да се явява на изпити
друг път ще я учиш, че такива неща не се правят

Хах, пробват, кой ще се върже. Да направи каквото си реши момичето. Въпросът е дали иска тази книжка от първия път или не...
п.п. По принцип съм против рушветите, особено, когато ти го искат. Но пък е част от системата ни. Ако той ще ми спести главоболия, които бих оценила на повече що да не го дам... Погледни го и така - дъщеря ти ще получи още един житейски урок:-)
п.п. По принцип съм против рушветите, особено, когато ти го искат. Но пък е част от системата ни. Ако той ще ми спести главоболия, които бих оценила на повече що да не го дам... Погледни го и така - дъщеря ти ще получи още един житейски урок:-)
сноу, шегуваш сеsnowprincess написа:не се ядосвай за глупости, бе, да му даде парите
няма пък
тя ще си реши какво да прави утре, има ориентири вече къде и какво, надявам се да се справи
голяма е от тъй насетне да я уча
те вече я скъсаха един път и винаги могат да намерят за какво пак да я скъсатюрата написа:Хах, пробват, кой ще се върже. Да направи каквото си реши момичето. Въпросът е дали иска тази книжка от първия път или не...
но тя може да кара и въпросът е защо да им дава пари на тия
не знам какъв урок е, всички сме чували за рушвети и пр., не е изненада за никой
ще видим
вярвам че все някога всеки си намира майстора, та и тези хубостници
книжка ще вземе, пък ако не става по правия, по кривия начин и така, мамка му и оправия
Що на мен не ми искат, му се не види! Че и с ден предизвестие... оня след това само такаджия може да бъде... изпитващ. Пфу...
Последно промяна от itcome на 11.12.12, 10:03, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
- сър Айвънхоу
абсолютно си права!vyara написа:Подава сигнал на момента.
Не ви разбирам, честно. Пак като в темата с КАТ. Искате да живеете в нормална държава, а не правите нормални неща.
Сигнал задължително, иначе на все повече убийци на пътя ще дават книжки.
Няма оправия и това си е!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
Обаче от обобщаванията на Вяра и Айвънхоу хем ме хваща яд, хем ме напушва смях. Бе къде живеете и какви ги пишете? Толко па да не може да каже човек едно към едно как са нещата при него лично. Вяра, Айвънхоу и Итком, вие изобщо някакви недостатъци имате ли? Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
Обаче от обобщаванията на Вяра и Айвънхоу хем ме хваща яд, хем ме напушва смях. Бе къде живеете и какви ги пишете? Толко па да не може да каже човек едно към едно как са нещата при него лично. Вяра, Айвънхоу и Итком, вие изобщо някакви недостатъци имате ли? Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
- сър Айвънхоу
даGreen Light написа:... Айвънхоу ... Така през нормалния си ден всичко само правилно ли правите? Само правилното, законното и моралното.
п.п. ъъъ... имам само един недостатък... обичам да дразня Green Light
Bella Ciao
Bella Ciao
Бая глупости съм правил, просто не съм давал рушвет.Green Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
Като се замисля по- дълбоко, мисля че оставих кило фасул на един дофтор... след операция... щото като им кажа, че съм от Смилян и озверяват за боб... Ама то е като ръкопляскане при меко кацане...
Брои ли се?
Кърти, чисти, извозва...
- Piqndurnik
- Piqndurnik
Времето е малко, но все пак не е недостатъчно да се снабди с камера от тип черна кутия. Стига да е уверена в уменията си де...shshtt написа:Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!
Наздраве 
- snowprincess
а аз нито се ядосвам, нито ми е смешно, това са си те - в рим не правят като римлянитеGreen Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
вероятно те карат да се срамуваш, че избираш по-лесния начин за решение на проблемите си, но е хубаво да знаеш, че има и такива хора

- Green Light
Не, че не мога да се засрамя. Но трябва да е от някой, който ме познава и знае какво правя.snowprincess написа:а аз нито се ядосвам, нито ми е смешно, това са си те - в рим не правят като римлянитеGreen Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
вероятно те карат да се срамуваш, че избираш по-лесния начин за решение на проблемите си, но е хубаво да знаеш, че има и такива хора
Не ми се вярва в интернет да открия някакъв вид хора, които не съм срещал в живота си.
Просто не мога да се насиля да пиша в самохвален и сериозен стил, но съм стоял до последно, и стоя, и сам, и с фирмата си, и зад каузи, и зад хора. Като опрвдание на горното изречение ще кажа, че човек просто трябва да има физиономия за да е човек. Трябва по някакъв начин да харесваш себе си.
Обаче борба против корупцията не това, че не даваш дребен рушвет.
Големо триене му ударих. Пак трия и пускам. Майната му, нищо няма да се разбере от тоя постинг.
Това е днешната култура и ние сме днешните хора.
Почнах аз да се притеснявам, че нещо не е наред с мен.Green Light написа:Не, че не мога да се засрамя. Но трябва да е от някой, който ме познава и знае какво правя.snowprincess написа:а аз нито се ядосвам, нито ми е смешно, това са си те - в рим не правят като римлянитеGreen Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
Не ми се вярва в интернет да открия някакъв вид хора, които не съм срещал в живота си.
Просто не мога да се насиля да пиша в самохвален и сериозен стил, но съм стоял до последно, и стоя, и сам, и с фирмата си, и зад каузи, и зад хора. Като опрвдание на горното изречение ще кажа, че човек просто трябва да има физиономия за да е човек. Трябва по някакъв начин да харесваш себе си.
Обаче борба против корупцията не това, че не даваш дребен рушвет.
Големо триене му ударих. Пак трия и пускам. Майната му, нищо няма да се разбере от тоя постинг.
Това е днешната култура и ние сме днешните хора.
Дребните подкупи са разковничето... или е нещото което пряко или само то си зависи от мен и само от мен.
Вчера една жена сгази друга на пешеходна опита се да избяга. Знам, знам... книжката не прави шофера...
По пътъщата е пълно с безумци, които са бесмъртни, защото са си заредили 50-тачката в джоба.
Дава се подкуп за да мине колата ти на технически - ей това пък направо ме изумява. Та нали от това пряко зависи твоя живот.
Чудно ми е ако имаше големи глоби и контрол над ежегодните медицински прегледи - дали нямаше пак да се подкупват лекари да пишат, че си добре...
Подкупи на архитекти и надзор - при земетресение се реве за обещетение от държавата...
Подкуп за оценка...
Гледам от моята камбанария, намам работеща фирма... хора не зависят от мен. Не съм строил, но е планирано в близките години... Учил съм за оценки. Какво не ми е в ред?
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.
"Мое да ми верваш"
"Мое да ми верваш"
- сър Айвънхоу
по цинично изказване не бях чел скоро... освен изцепките на ББ...Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.
"Мое да ми верваш"
Bella Ciao
Bella Ciao
Сигурно са пренебрежимо количество спрямо големите... не знам.Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.
"Мое да ми верваш"
Но мнението ми е искрено и убедено. Мое. И го устоявам.
Разбира се, че може да не съм давал подкупи, защото живота ми досега се е усукал тъй. И разбира се, че мога да си променя мнението.
Протеста на Орлов е една бира. Да платиш, за да вземеш книжка е съвсем различно.
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
На два пъти започвам да пиша лична история и я изтривам. Не си заслужава риска да я видят.itcome написа:Сигурно са пренебрежимо количество спрямо големите... не знам.Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.
"Мое да ми верваш"
Но мнението ми е искрено и убедено. Мое. И го устоявам.
Разбира се, че може да не съм давал подкупи, защото живота ми досега се е усукал тъй. И разбира се, че мога да си променя мнението.
Протеста на Орлов е една бира. Да платиш, за да вземеш книжка е съвсем различно.
Даже повече от два пъти.
Но ако искаш погледни първата новина на Айвънхоу. "Две новинки"- Лиляна Павлова жена на годината 2012. Това е от ония изречения, на които казваш - Е, не знам какво да кажа!!!
Рибата се вмирисва от главата, бе човек. Толкова ли ти е трудно да го разбереш?
Тия лични кръстоносни походи не са породени от личната ни честност защото сме прозрели как може да бъде решен проблема, а е чиста проба промиване на мозъци.
За да не си задаваме истинските въпроси вестниците и медиите изобщо, ни ги подменят. Вместо да се питаме(или незнаещите да попитат знаещите) защо става така, че все едни и същи фирми печелят в регионалното министерство, ние питаме защо Гринлайт даде пари на катаджията. Тва - казваме ние- че едни и същи фирми печелят е баналност. Тва го знаеме, ние сме печени и врели и кипели- тва че при Лиляна Павлова вървят само пет фирми е повод за вицове. Истинския проблем са петдесете лева в джоба на джигитите. Те са виновни.
Тва си казваме.
- Green Light
сър Айвънхоу написа:по цинично изказване не бях чел скоро... освен изцепките на ББ...Green Light написа:Нищо не са дребните подкупи. Темата е за тях, оная с анкетата също за тях беше, обаче те са пълен кудош. Кръгла нула са дребните подкупи. И морализаторстване на техния фон е като да мислиш, че си спасил Гората с протеста на Орлов мост. Нищо не почва и нищо не свършва с петдесетарката.
"Мое да ми верваш"
![]()
![]()
Кои изцепки?
Еми да, ама все пак като кажеш на новината за петте фирми "Е как може такова нещо", я казваш вкъщи пред телевизора или най-много го написваш тук.Green Light написа:
Тия лични кръстоносни походи не са породени от личната ни честност защото сме прозрели как може да бъде решен проблема, а е чиста проба промиване на мозъци.
За да не си задаваме истинските въпроси вестниците и медиите изобщо, ни ги подменят. Вместо да се питаме(или незнаещите да попитат знаещите) защо става така, че все едни и същи фирми печелят в регионалното министерство, ние питаме защо Гринлайт даде пари на катаджията. Тва - казваме ние- че едни и същи фирми печелят е баналност. Тва го знаеме, ние сме печени и врели и кипели- тва че при Лиляна Павлова вървят само пет фирми е повод за вицове. Истинския проблем са петдесете лева в джоба на джигитите. Те са виновни.
Тва си казваме.
Да отидеш на Орлов мост (абе тая година освен нобелов лауреат се оказах и човек на годината, да знаете
Може и да не решаваш нещо значимо, но не си и приел вътрешно корупцията като нещо естествено.
В крайна сметка човек трябва да прави възможното да съхрани поне собствените си критерии. И е ясно, че има ситуации, в които е невъзможно да ги следва докрай.
Panta rhei...
- Green Light
Хаа, шанс!Мнемозина написа: ...
В крайна сметка човек трябва да прави възможното да съхрани поне собствените си критерии. И е ясно, че има ситуации, в които е невъзможно да ги следва докрай.
Съ- гла- сен!
Мисля че е сто процента валидно за всеки човек, включително даже и за такива като мене.
Съгласни сме значи, край, заключ!
Сега само да вметна нещо преди развоя утре, защото не го знам какъв ще е.
Но заради Гринлайт...консултирах се с хора които са наясно и след този разговор ако зависеше от мен щях да дам пари и да си спестя безсмислени и обречени войни.
Това казах и на дъщеря ми, да постъпва както прецени.
Сега за карането и раздаването на шофьорски книжки - те точно такива дето могат си набелязват, щото хем са наясно че с кормуването са наред, хем ги късат, за да им стане ясно къде е ножа и хляба. И защото е лабилна психически и само като я разстроят с крясъци и забележки и тя ще свали на 50% от това което може.
Защо не си позволиха при синът ми тази игричка /същата фирма/? А ми той просто е толкова откъснат състезател, че щеше да паркира пред районното директно.
Щото трябваше да иде на майната си в Шотландия, че да се успокои, че вече ги няма връзкарите на всички нива и всичко само от него си зависи.
Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
Освен ако не изкара зверска психика и не ги навре на кучето в гъза утре.
Но заради Гринлайт...консултирах се с хора които са наясно и след този разговор ако зависеше от мен щях да дам пари и да си спестя безсмислени и обречени войни.
Сега за карането и раздаването на шофьорски книжки - те точно такива дето могат си набелязват, щото хем са наясно че с кормуването са наред, хем ги късат, за да им стане ясно къде е ножа и хляба. И защото е лабилна психически и само като я разстроят с крясъци и забележки и тя ще свали на 50% от това което може.
Защо не си позволиха при синът ми тази игричка /същата фирма/? А ми той просто е толкова откъснат състезател, че щеше да паркира пред районното директно.
Щото трябваше да иде на майната си в Шотландия, че да се успокои, че вече ги няма връзкарите на всички нива и всичко само от него си зависи.
Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
- Green Light
Еми дано па да ги навре!shshtt написа:Сега само да вметна нещо преди развоя утре, защото не го знам какъв ще е.
- сър Айвънхоу
Стискам палци да им покаже, че са свине (каквито са всъщност)...shshtt написа: Та дъщеря ми ще я късат защото е набелязана. И няма никакво значение как шофира.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
а, много си ти е добре френския...shshtt написа:Тъкмо щях да се извинявам за френския:lol:Green Light написа:
Еми дано па да ги навре!
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
- сър Айвънхоу
нещо за пиано, или на пияно?shshtt написа:хахахах той и още може, утре ще пуснаGreen Light написа: След разказа на Итком, да ти кажа, да ти имам на тебе френския...
теменужки
Bella Ciao
Bella Ciao
хехе, те са трима пък вие сте само двама...поне дотука като четох по диагонал отдолу нагоре темата..Green Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
Green по някои тема вече си малцинство тука!
Блажени са бедните духом
- Green Light
Не е верно. Аз съм поне петима. И "добър ден" като казвам и почвам да споря със себе си.Sweety написа:хехе, те са трима пък вие сте само двама...поне дотука като четох по диагонал отдолу нагоре темата..Green Light написа:Аз мисля като Кент. Търсят балъци.
Green по някои тема вече си малцинство тука!![]()