Македония

Все същите
Аватар
Green Light

Македония

Мнение от Green Light »

Вдъхновяващи са изказванията и българския посланик в ЕС "България не може да подпише "празен чек" на Република Македония, е заявил българският постоянен представител в ЕС при предварителните обсъждания, съобщи БТА.
Страната ни е притеснена от продължаващата дискриминация на хората с българско самосъзнание в Македония. Не можем да се съгласим създаването на македонска нация да става за сметка на българския народ и на българската история, посочил той."

Адмирации за приказките на Плевнелиев, на ББ и т.н.
Много са готини.
Чудя се, сега обаче, какъв трябва да ни е подхода към Сърбия? "Защото страната ни е притеснена от продължаващата дискриминация на хората с българско самосъзнание. "
И как бихме могли да заобиколим забележка към Гърция също? "Защото страната ни е притеснена от продължаващата дискриминация на хората с българско самосъзнание. "

Изобщо това, което говорим сега вече не можем да вземем назад. Щом се отнасяме така с Македония, без всякакво съмнение това отношение ще дойде и към Сърбия, Гърция, Турция и Румъния. Ние знаем, че граничим с България отвсякъде.

Горкото Външно.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Въобще не е така.
Никой от изброените ни съседи не си позволява такива изцепки по отношение на България както Македония. По всякакви медии и дори на високо ниво.
Да не говорим за пропагандата вътре в страната. А опашката за бг гражданство си я има.
Освен това в нито една от тях официалният език не е български.
Правителствата са им скръбски маши, а и както при нас бившите ченгета от държавна сигурност си управляват къде официално, къде с подставени лица.
Най-после адекватна реакция от страна на България.
Все сме подлагалки на сульо и пульо, то е ясно че няма как да е иначе понеже без да сме в съюз сме загубени, но от позицията ни на членове на ЕС поне малко самоуважение е нужно. Нищо не налага да се правим че дъжд ни вали когато ни пюят.
Те трябва да са по-съобразителни.
Но толкова са им набъбнали проблемите вътре в страната, че ние и дистанцирането от нас скоро ще сме им последна грижа. Албанците на практика са ги превзели.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

уби ме въпроса на македонски журналист: Защо празнувате същите празници като нас????:lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

latrevw написа:уби ме въпроса на македонски журналист: Защо празнувате същите празници като нас????:lol:
Ехоооо,Лат, здравей!

Аз тука само с македонците мога да общувам, с другите повече наблюдавам, но не мога да обменям мисли, та разсмиваме всички с нашите отношения.
Говорим си с една македонска булка, пък албанката ни пита /на английски/ на какъв език говорим и се смее.
Аз нали не мога да откина, мигам, макар да разбирам, но макето почва да обяснява че всички балкански езици били много близки и че имало много сръбски, турски и гръцки думи общи и затова се разбираме. Е да де, ама аз нито с турците, нито с гърците мога да говоря, та...смех.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Македония

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Вдъхновяващи са изказванията и българския посланик в ЕС "България не може да подпише "празен чек" на Република Македония, е заявил българският постоянен представител в ЕС при предварителните обсъждания, съобщи БТА.
Страната ни е притеснена от продължаващата дискриминация на хората с българско самосъзнание в Македония. Не можем да се съгласим създаването на македонска нация да става за сметка на българския народ и на българската история, посочил той."

Горкото Външно.
горкото външно да се консултира с горкото на отбраната и да направят така, че страната вече да не е притеснена. всякви други методи са али-бали, не ли?
just perfect
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

като затворим границите и сами ще изчезнат, израелците могат стена а ние не ъ?
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

с люпчо се виждахме през 3-4 седмици
инкогнито идваше тук без фанфари
без охрана и само с шофьора си
хубаво и разумно нашенско балканско момче
балканско и "наше" щот визирам цялата тая територия низвергната на юг от алпите
сега се здрависва и прегръща с отявлени юго-комунисти
по митинги и дефилета
някой нещо развали
и това определено не съм аз
твърде много наши министри празнуват ханука..
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Изобщо това, което говорим сега вече не можем да вземем назад. Щом се отнасяме така с Македония, без всякакво съмнение това отношение ще дойде и към Сърбия, Гърция, Турция и Румъния. Ние знаем, че граничим с България отвсякъде.

Горкото Външно.
Можем, като се смени правителството. Ако, де.
То толкова глупости има да се замазват тепърва, че направо срам ме хваща.
А по тия въпроси специално тук при нас на Балканите особено трябва да се внимава.
Добре, че Божидар Димитров престана да бъде министър... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:Вдъхновяващи са изказванията и българския посланик в ЕС "България не може да подпише "празен чек" на Република Македония, е заявил българският постоянен представител в ЕС при предварителните обсъждания, съобщи БТА.

Горкото Външно.
горкото външно да се консултира с горкото на отбраната и да направят така, че страната вече да не е притеснена. всякви други методи са али-бали, не ли?
Ми не. Докато НАТО се бърка наляво и надясно по целия свят, няма никаква полза от МО.
Публикувай отговор