Поискали рушвет на дъщеря ми

Все същите
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

shshtt написа:
така е.
сега ще се смеете сигурно, но има страшно завеяни хора - пример отрочето
нито фирмата си спомняше, нито имената на инструктора знаеше, нито някаква разписка или документ имаше за направени плащания и въобще за нещо досега
абе ще се научи тя
Последно промяна от shshtt на 13.12.12, 10:49, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

и аз взех от втория
първият път взех листовките и полигона с 0 точки, но ме скъсаха на градско, щото не съм погледнала през дясно рамо назад за десен завой, не признаха, че съм гледала в огледалата
и аз като Грийн треперя да не ми вземат сега точки и да не се явявам на изпит отново
всеки ден все по нещо нарушавам - скорост, знаци, предимство, бибиткам...
оня ден под носа на полицаите влязох в еднопосочна улица и те през прозореца на колата си ми викат "ей, защо нарушаваш табелите"
а аз "ми, аз тук живея", как ли пък не, ще им обикалям целия квартал
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
shshtt написа:
vyara написа:И какво?! Няма ли вариант тя още да не заслужава книжка?!
Аз взех кормуването от втория път, листовките от първия. И честно казано, бързо ме пуснаха. Никой не се е подигравал с мен и пари не ми е искал. И никой никога досега рушвети не ми е искал. Това е.
За тебе знаем, че винаги си перфектна и затова ти се получават нещата. Друго?
Не, няма такъв вариант, но само според мен. То ако можеше всичко да се премери на кантар, нямаше да има и рушвети.
Не съм перфектна. Личният ми опит сочи друго и аз само споделям.
Според мен има реален вариант тя да не става още за шофьор. А това, че те пускат срещу рушвет неопитни шофьори на пътя си е чисто престъпление. Ако всеки млад човек подава оплакване или сигнал при първия намек за рушвет, нещата биха се променили. И за двете страни, а и за всички нас на пътя.
Бе рушвети си има. Може да са я скъсали и защото не е платила, може и да е заради грешки. Тва е гадаене.

Рушветите са начин да се движат нещата в България и това е на всички нива. Потънали сме в това море.

Вие тука имате мнението ми за цинично, Айвънхоу повръща, обаче опитайте се замислите как говорите вие самите. Еми като всички- така говорите. Като говорителите по телевизията, като политиците, като вестникарите, като естаблишмента. Сякаш ние сме виновни и можем самички да оправим нещата на ниво петдесет лева. Така излиза, че шанса е в нашите ръце, а това е грешно. Шанса е в нашите ръце, ако започнем да наричаме нещата с истинските им имена и прогледнем.
Ако обществото започне да се интересува от средните по големина сделки. Ако стане интересно как се взимат решенията за привличане на инвеститори. Ако има обществен дебат или как да го нарейка това просто да започнем да се интересуваме от решенията в министерствата.
Защото всичко е законно. Закона няма да се намеси, откъм закон всичко е ОК. (Гугушева също си е взейма 400 000 лева законно, нали? От към закон никой не може да я пипне. Марковска също)
Законни са нещата, просто са неморални и ужасно обществено вредни.
Борбата с корупцията трябва да започне с повдигане на погледа.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:и аз взех от втория
първият път взех листовките и полигона с 0 точки, но ме скъсаха на градско, щото не съм погледнала през дясно рамо назад за десен завой, не признаха, че съм гледала в огледалата
и аз като Грийн треперя да не ми вземат сега точки и да не се явявам на изпит отново
всеки ден все по нещо нарушавам - скорост, знаци, предимство, бибиткам...
оня ден под носа на полицаите влязох в еднопосочна улица и те през прозореца на колата си ми викат "ей, защо нарушаваш табелите"
а аз "ми, аз тук живея", как ли пък не, ще им обикалям целия квартал
Целия курс се минава. Все едно нямаш книжка. Даже по- лошо. Освен курса трябва да минеш и психо. Пък как, като сме ненормални?

Не знам. Пак ми светна тая камера на Орлов мост. Не мога да разбера. Умен човек съм, с вишо, с две еднакви обувки съм, чорапи, шапка, знам как се казвам, всичко. Кой ми маха главата пред тая камера?!
Не знам.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
Рушветите са начин да се движат нещата в България и това е на всички нива. Потънали сме в това море.

Вие тука имате мнението ми за цинично, Айвънхоу повръща, обаче опитайте се замислите как говорите вие самите. Еми като всички- така говорите. Като говорителите по телевизията, като политиците, като вестникарите, като естаблишмента. Сякаш ние сме виновни и можем самички да оправим нещата на ниво петдесет лева. Така излиза, че шанса е в нашите ръце, а това е грешно. Шанса е в нашите ръце, ако започнем да наричаме нещата с истинските им имена и прогледнем.
Ако обществото започне да се интересува от средните по големина сделки. Ако стане интересно как се взимат решенията за привличане на инвеститори. Ако има обществен дебат или как да го нарейка това просто да започнем да се интересуваме от решенията в министерствата.
Защото всичко е законно. Закона няма да се намеси, откъм закон всичко е ОК. (Гугушева също си е взейма 400 000 лева законно, нали? От към закон никой не може да я пипне. Марковска също)
Законни са нещата, просто са неморални и ужасно обществено вредни.
Борбата с корупцията трябва да започне с повдигане на погледа.
Не мога аз от всичко да се интересувам и във всичко да вникна в дълбочина и на всеки за всичко да държа сметка. Милион животи не стигат.
Но всеки може на неговото си ниво и място да нарича нещата, както ти казваш, с истинските им имена. Да не си затваря очите на всяка крачка и да не си криви душата за нищо. И смятам, че дори това да е нивото 50 лева, това пак ще промени света. Убедена съм. Но в тази точка се различаваме с теб.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа: Не мога аз от всичко да се интересувам и във всичко да вникна в дълбочина и на всеки за всичко да държа сметка. Милион животи не стигат.
Но всеки може на неговото си ниво и място да нарича нещата, както ти казваш, с истинските им имена. Да не си затваря очите на всяка крачка и да не си криви душата за нищо. И смятам, че дори това да е нивото 50 лева, това пак ще промени света. Убедена съм. Но в тази точка се различаваме с теб.
Нещо повече. Аз смятам че твоята гледна точка е грешна заблуда. Това е залъгалка за да останем спокойни.

Ама не е лично. Ти знаеш, де. Аз съм против повечето гледни точки в тоя свят. И против повечето хора. Хремав съм ужасно и ме цепи главата, как ви мразя не е истина.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
vyara написа: Не мога аз от всичко да се интересувам и във всичко да вникна в дълбочина и на всеки за всичко да държа сметка. Милион животи не стигат.
Нещо повече. Аз смятам че твоята гледна точка е грешна заблуда. Това е залъгалка за да останем спокойни.

Ама не е лично. Ти знаеш, де. Аз съм против повечето гледни точки в тоя свят. И против повечето хора. Хремав съм ужасно и ме цепи главата, как ви мразя не е истина.
Може и да е самоуспокояващо, но реално какво мога аз или ти лично да направим. Можеш да си смениш мястото или нивото, да идеш в друга среда, където да имаш повече влияние, но пак ще си ти с двете си ръце, единия мозък, морал и сърце, една брънка. Пак ще си брънка и пак ще има и други. Аз нямам амбиции да бъда другаде или да променя нещо. Че ние собствените си деца трудно възпитаваме и променяме, а какво остава за другите. Но заблуда е да мислиш, че нямаш влияние над останалите. Всеки влияе чрез себе си и всичко се брои и отчита някъде и някога, макар и да не е видно това.
Мен не ме притеснява, че мислим различно, това в крайна сметка не променя фактите, а само имаме различни точки и себеусещания. Ако единият от нас е щастлив, а другият изтерзан при равни други условия, значи обективната реалност не е виновна, а ти в обективната реалност търсиш вина. Вината винаги е персонална. :winkw: (това е полушега).
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа: Може и да е самоуспокояващо, но реално какво мога аз или ти лично да направим. Можеш да си смениш мястото или нивото, да идеш в друга среда, където да имаш повече влияние, но пак ще си ти с двете си ръце, единия мозък, морал и сърце, една брънка. Пак ще си брънка и пак ще има и други. Аз нямам амбиции да бъда другаде или да променя нещо. Че ние собствените си деца трудно възпитаваме и променяме, а какво остава за другите. Но заблуда е да мислиш, че нямаш влияние над останалите. Всеки влияе чрез себе си и всичко се брои и отчита някъде и някога, макар и да не е видно това.
Мен не ме притеснява, че мислим различно, това в крайна сметка не променя фактите, а само имаме различни точки и себеусещания. Ако единият от нас е щастлив, а другият изтерзан при равни други условия, значи обективната реалност не е виновна, а ти в обективната реалност търсиш вина. Вината винаги е персонална. :winkw: (това е полушега).
Еми в Протестиращия на Орлов мост има шанс. За мен са глупаци с глупав протест и избодоха очи с тая Витоша, но шанса е че си повярваха, че могат и освен това уплашиха правителство и бизнес. Ако има шанс тия хора да се поинтересуват как така Главбулгарстрой печели всички проекти частни и държавни и ще затреперят точно които трябва и ще има полза точно където трябва.

Друго също да ти кажа. За Марковска и Гугушева. Виж, как са спокойни. Майката на едната съдийка по важни дела и дарява колосални суми, другата пък получава апартаменти като дарение(на името на прияеля си), обаче те дори съвсем безстрашно се кандидатират за конституционен съд. И как не. Никого нищо такова не го интересува. СДС най- безсрамно търгува ама с пари за кандидатурата на Гугушева, обаче пак никого не го интересува.
Еми айде да се заинтересуваме. Ето ги съдиите. Ето го морала им. Къде са протестите?

Може пък да дойдат.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:
Еми в Протестиращия на Орлов мост има шанс. За мен са глупаци с глупав протест и избодоха очи с тая Витоша, но шанса е че си повярваха, че могат и освен това уплашиха правителство и бизнес. Ако има шанс тия хора да се поинтересуват как така Главбулгарстрой печели всички проекти частни и държавни и ще затреперят точно които трябва и ще има полза точно където трябва.

Друго също да ти кажа. За Марковска и Гугушева. Виж, как са спокойни. Майката на едната съдийка по важни дела и дарява колосални суми, другата пък получава апартаменти като дарение(на името на прияеля си), обаче те дори съвсем безстрашно се кандидатират за конституционен съд. И как не. Никого нищо такова не го интересува. СДС най- безсрамно търгува ама с пари за кандидатурата на Гугушева, обаче пак никого не го интересува.
Еми айде да се заинтересуваме. Ето ги съдиите. Ето го морала им. Къде са протестите?

Може пък да дойдат.
Това е по теорията за счупения прозорец /май Сноу я спомена навремето/ - ако има един счупен прозорец започват и други да чупят, както ако е мръсно навсякъде не се свениш да си хвърлиш хартийката, за разлика от когато е чисто и пр.
От толкова много неразбории, накрая си дезинформиран и не знаеш срещу какво да протестираш по-напред.

Примерно никъде и дума не се каза за военните, че им отнеха правата за ранно пенсиониране, съкратиха ги и ги направиха една трета от полицията. Даже тайничко се радва народа, щото му е пормит мозъка от медиите.
Но защо, защо само при военните се предприемат такива мерки? Имало още 8 такива институции. Аз не ги знам дори кои са, че да попитам защо?
Но това е, корумпирано ченге ни управлява и ченгеджийница ни е държавата.
Бях свидетел как смачкаха един наш приятел без вина, само и само за да покрият гаф на МВР.
Бойко Борисов цялата държава го чу да обяснява кой да се закача и кой не от митничарите и пак го изкараха монтаж.
Ти искаш протести за незаконно спечелени конкурси. Ей сега, малко по-късно.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:
itcome написа::)
Аз от втория...
Първия път от 5 до 8 пъти се опитах да тръгна на 3-та. Не ме скъсаха за това, но вече целия треперих и нищо не се получи.
сега треперенето е за мен, когато си зад волана :lol: Обмислям варианта тайно да ти прецакам скоростната кутия и да не можеш да превключваш на 3та и 4та, ако пътя е завоест:blum:
Познавах един, който всички завои Созопол - ММЦ ги взе със занасяне на задницата или на две гуми. Беше нощ. Като стигнахме, с приятелите поседяхме малко в колата, не слезнахме веднага. От вцепенение.
Последно промяна от Green Light на 13.12.12, 11:33, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:
Green Light написа:

Може пък да дойдат.

Това е по теорията за счупения прозорец /май Сноу я спомена навремето/ - ако има един счупен прозорец започват и други да чупят, както ако е мръсно навсякъде не се свениш да си хвърлиш хартийката, за разлика от когато е чисто и пр.
От толкова много неразбории, накрая си дезинформиран и не знаеш срещу какво да протестираш по-напред.

Примерно никъде и дума не се каза за военните, че им отнеха правата за ранно пенсиониране, съкратиха ги и ги направиха една трета от полицията. Даже тайничко се радва народа, щото му е пормит мозъка от медиите.
Но защо, защо само при военните се предприемат такива мерки? Имало още 8 такива институции. Аз не ги знам дори кои са, че да попитам защо?
Бях свидетел как смачкаха един наш приятел без вина, само и само за да покрият гаф на МВР.
Бойко Борисов цялата държава го чу да обяснява кой да се закача и кой не от митничарите и пак го изкараха монтаж.
:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Еми в Протестиращия на Орлов мост има шанс. За мен са глупаци с глупав протест и избодоха очи с тая Витоша, но шанса е че си повярваха, че могат и освен това уплашиха правителство и бизнес. Ако има шанс тия хора да се поинтересуват как така Главбулгарстрой печели всички проекти частни и държавни и ще затреперят точно които трябва и ще има полза точно където трябва.

Може пък да дойдат.
Изтървала съм ги тези събития, а и се чувствам далеч от тях. Има много, които са наоколо обаче. Ето ти си заинтересован и това те вълнува, може би и останалите, които се вълнуват чакат някой друг да протестира. Кой ги избира тези съдии? Негова работа е да гледа тези неща и да прилага закона и морала. Аз пак казвам, на моето място аз съм брънчицата, която прилага закона и го спазва, на друго място са други, как да променя техния морал? Не мога, не е моя работа. Аз така го разбирам. Знам, че има нехора, нечовеци, наглеци, продажници, убийци, предатели, за щастие те са малцинство, но за нещастие не всеки реагира когато и където трябва. Протестите са някакво закъсняло решение, нещо някъде е било многократно пропускано.
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:
Green Light написа:

Може пък да дойдат.

протести :lol:
абе, в тази тема да изокам, че мафията затри варна, варна е труп
няма работещо пристанище, летище, магистрали, бизнес..., и никой нищо не казва и прави
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:...
няма работещо пристанище, летище, магистрали, бизнес..., и никой нищо не казва и прави
За летището ви има шанс.

Но много добре те разбирам. ТИМ са някакъв кошмар. София не е по- различно, Сноу. Проектите в Общината са разпределени отпреди да се чуе за тях.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Проектите в България са разпределени отпреди да се чуе за тях.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:...
За летището ви има шанс.

Но много добре те разбирам. ТИМ са някакъв кошмар. София не е по- различно, Сноу. Проектите в Общината са разпределени отпреди да се чуе за тях.
дааа, шанс да се изнесем към лондон, само до там полети :lol:
всички, които ще летят, отиват в софия, бургас или букурещ
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа: Целия курс се минава. Все едно нямаш книжка. Даже по- лошо. Освен курса трябва да минеш и психо. Пък как, като сме ненормални?

Не знам. Пак ми светна тая камера на Орлов мост. Не мога да разбера. Умен човек съм, с вишо, с две еднакви обувки съм, чорапи, шапка, знам как се казвам, всичко. Кой ми маха главата пред тая камера?!
Не знам.
Тук се нарича директно тест за идиоти. Запознати казват, че се взимал много по-трудно и от кормуването - трябва да докажеш на комисия, че не си идиот, при положение, че всички са убедени в противното.
Надявам се да не ми се налага такова чудо, че ще ходя пеш. Как да докажа нещо, за което не съм сигурен?
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
Green Light написа: Целия курс се минава. Все едно нямаш книжка. Даже по- лошо. Освен курса трябва да минеш и психо. Пък как, като сме ненормални?

Не знам.
Тук се нарича директно тест за идиоти. Запознати казват, че се взимал много по-трудно и от кормуването - трябва да докажеш на комисия, че не си идиот, при положение, че всички са убедени в противното.
Надявам се да не ми се налага такова чудо, че ще ходя пеш. Как да докажа нещо, за което не съм сигурен?
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Ох. Бе направо си е проблем, ебаси.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Piqndurnik написа:

Не знам.
Ооо, при вас е страшно! Имам приятелка дето живее в едно куротно селце у германско, дето джан-джун коли няма и се позасилила и качила леко гума на тротоара. Мале-мила! Изкара го там това дето казваш, дадоха и пак книжката, но вече се е бъгнала и кара с 20 км в час и посред нощ седи и чака и на жълто не минава:grin:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

snowprincess написа:протести :lol:
Две години не съм виждал черничкото ни море... сега ще се порадвам няколко дни на Варна...
Ко се е трупясало?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

itcome написа:
Две години не съм виждал черничкото ни море... сега ще се порадвам няколко дни на Варна...
Ко се е трупясало?
бизнеса :lol:
кога идваш, разминаваме ли се
ако другата седмица си тук, може и да се видим
ти пушиш ли? да ти кажа в кои заведения да отидеш
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
itcome написа:
Ко се е трупясало?

БиЕм а

:grin:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

snowprincess написа:
itcome написа:
Ко се е трупясало?
За НГ. 29.12 сме в Търново, 30, 31 и 1 във Варна.. пуша, ама тези около мен не :) Тъй че смуча глицерин с никотин на пара и си свиркам :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Поискали рушвет на дъщеря ми

Мнение от bead_ »

shshtt написа:Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!?
стига, бе, шът, такова порядъчно семейство и да ви се случи случката! :rotfl24: кажи сега взе ли изпита детето, че не ми се четат 3 страници
just perfect
Аватар
shshtt

Re: Поискали рушвет на дъщеря ми

Мнение от shshtt »

bead_ написа:
shshtt написа:Бясна съм! За първи път ми се случва такова нещо в семейството!?
стига, бе, шът, такова порядъчно семейство и да ви се случи случката! :rotfl24: кажи сега взе ли изпита детето, че не ми се четат 3 страници
:kiss: скъсаха го:grin:
Публикувай отговор